TrippelbullarKöttbullar, brysselkål och rädissor bidde det till middag  med lite pasta och harico vers. 306 kcal. Tog ingen ketchup vilket är väldigt ovanligt för att vara mig men tänkte på julutmaningen och det där med dolda sockerfällor. Det gick ju br aändå..idag i alal fall :-)

Leverpastejmacka till lunch också en sån stor från bageri, det var nödvändigt i allt städande, har nog frätt bort halva händerna av allt skurmedel, och det är ju också en form av viktnedgång ;-)

Shake till frukost och skorpa och clementin till mellanmål.


Lammet i prickig body från Lindex och lila brallor från Lindex Tackan i samma gamla randiga Elloslinne och Bib jeansen från HM och min nya hårfärg.

På vägen hem idag så stannade jag på soptippen/återvinningsstation för att slänga lite prylar från flytten. Alltså jag älskar soptippar och sånt, skulle kunna fyndda hela dagarna...tyvär får man ju inte ta andras skräp !!! Men jag tycker att de borde ha ett hörn där folk kunde ställa saker som det inte gör ngt om någon annan återanvänder. Är där rätt ofta med papper, och skräp så de känner igen mig nu. Den är två gulliga gubbar och en sur. De gulliga hjälper till att plocka ur bilen och pratar lite så där vardagsmysigt som man liksom inte gör längre.
Idag var det en snällis som hjälpte till och jag kom hem med två små fynd till Baggens förtret, han tycker jag släpar hem skrot men jag ser charmen i sakerna.


En jättegullig liten plastbalja och en stor emaljbytta, så glad kände jag mig efter detta fynd.

I morgon blir det en sväng in till mammas nya lgh. Börjar få lite mycket ångest inför jobbstart nu alltså. Jag vet det kommer säkert gå bra och så men det känns som om tiden gått sååå fort. Snart är det nio månader sen hon låg på mitt bröst för första gången lilla Lammet. Hon är så rolig just nu, busar och härmar allt man gör, hon skrattar mycket och klappar gärna händerna både nu och då. Men det går så fort utvecklingen, jag försöker vara i nuet och njuta av varje stund men tiden bara rasar och jag är rädd att man ska vakna upp och så är hon tonåring!!
Övervikt

Övervikt och fetma ökar risken för en rad olika följdsjukdomar som diabetes, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar. Precis som effekterna av viktuppgång ökar dessa risker, leder viktnedgång till att de minskar.

Även de psykiska hälsovinsterna kan bli stora. De psykiska besvären som diskriminering och depression minskar i samband med viktnedgång. Viktminskning leder ofta även till ökad motivation, bättre självförtroende och ökad självkänsla. När en människa genomgår ett viktnedgångsprogram och upplever lyckade resultat leder detta ofta till ökad motivation och det blir lättare att fortsätta.

Hälsovinsterna med att gå ner i vikt blir ofta störst om viktnedgången sker långsamt. Människan och kroppen behöver tid för att införskaffa nya kost- och motionsvanor. Att gå ner i vikt handlar ofta om att ändra livsstil och detta görs inte över en natt. Snabb viktnedgång ger ofta snabba och tillfälliga hälsovinster. Det är viktigare att tänka långsiktigt för att behålla hälsovinsterna hela livet.

( från ganerivikt.se )

 

 


Noka

Har nu beställt hem gratisprover av en pulverdiet jag aldrig hade hört talas om innan jag läste runt i alla viktbloggar :-)  ska bli spänannde att prova.  Man ska tydligen blanda med mjölk.

Ser ju onekligen gott ut på bilden!

http://www.bantning.se/ här kan ni beställa egna smakprov om ni vill.

Jättekuddar

Så nu är de nästan klara lite fyllning bara så är de redo att gosas med.Blev rätt så bra, klippte på fri hand och sen försökte jag göra en rätvinklig rektangel i efterhand, det var lite klurigt då jag bara har en linjal som är 15 sm lång...men tog Baggens vattenpass då gick det lite bättre. De är ca 70 x 55 cm stora.
Jag klippte ut bokstan och hjärta först och liksom vek in kanterna som jag sen pressade innan jag sydde fast dem som en applikation, svårt att få dem raka och centrerade..men det ska ju synas att de är homemade :-) Ludd på ena sidan och linnetyg på andra.Har en bit kvar av det svarta luddöverkastet och massor av det lila, funderar på vad jag ska sy med det. Sen har jag ett luddöverkast till som är helt, som jag tänkte nita fast runt sängen ( Har en i lammets rum som har funktion "soffa" typ) och sen ska de stora kuddarna va som ryggstöd har jag tänkt.

Man kanske skulle sy en orm av det som är kvar,,,fast luddiga ormar hmmm nja ngt annat får det nog bli. Fick mersmak på det här med aplikationer.

symaskinen behöver verkligen åka på service, den låter som en traktor och funktionen där man spolar upp undertråden på den lilla rullen är trasig. Det är tålamodsprövande att sy när det hela tiden går av trådar och så där. Drömmer om en modern maskin med massa effekter, overlock eller vad det heter så man kan sy sånna fina bebiskläder och filtar.Vägdag


Så här ser jag ungefär ut på vågen


Målbilden
Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt: 105,1 kg
Mitt BMI: 34,7
Tappat denna vecka: 1,2 kg
Tappat totalt: 4,6 kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg

Måldatum1: 24 december
Måldatum 2: 1 aprilNya mål och visioner för v 44!
 • Komma ut och gå 2 gånger.
 • Att bara äta fredagsgott på just fredag eller lördag.
 • Att göra situps vid två tillfällen.
 • Att stå emot fika på jobbet.
 • Att inte röka!
Hur gick förra veckans mål??

Jag har varit ute och gått tre gånger :-) Åt choklad på fredagen och chips på lördagen så där missade jag lite men jag åt dem ju som middag ;-) Situps ...slängde mig ner på golvet häromdagen och gjorde ett försök...20 stycken  det kändes lite konstigt. Liksom stack lite, drog lite i ärret men jag ska nog göra några fler nästa vecka.
Rökningen har gått värre än vanligt, konstigt men ja nu är det snart slut på det. Blev inte ledsen känner mig nöjd med 1,2 kg vilket jag tycker är mer normal viktminskning per vecka, men det är klart man hoppas precis inna man kliver upp på vågen att det ska va över 3 kg varje veckan :-)
Vecka 43 Mål och visioner
 • Mål att komma ut och gå 2 gånger.
 • Att bara äta fredagsgott på just fredag eller lördag.
 • Att göra situps vid ett tillfälle.
 • Att inte bli ledsen när vågen inte är lika snäll nästa vecka, utan känna mig nöjd bara det inte är plus.
 • Att inte röka!


Ny färg

Chokladbrun
FöreEfterLite skillnad blev det i alla fall men vet inte om jag tycker att det ser chokladbrunt ut? Brukar ju bli bättre efter ett par tvättar, har även hunnit med att måla naglarna på andra foten i kväll.

Lammets outfit idag såå söt jag älskar Bamsekläderna om jag inte sagt det förut.
Tonfisk

Fantasibrist och trötthet resulterade i tonfiskröra med keso,majs och sweetchili sås i två tortilla, flerkorn från garant.
437 kcal landade det på och var helt ok .


Lite ångest

Känner att den kommer krypande lite...tänk om jag inte gått ner något i morgon. Vet att jag kommer bli ledsen om jag inte gått ner. Tycker att jag borde gått ner. samtidigt så är det kroppen som bestämmer på något sätt. Det är bara att försöka vara vän med den.

Vill smaka

Vanilla chai måste ju va hur gott som helst, har inte sett dem i någon affär men en sån vill jag verkligen smaka. Choco banana är uber god.

Har städat nu men vi blev inte klar så det blir ett varv till i morgon.

Lilla Lammet är på ett strålande humör, skrattar och busar mest hela tiden samt verkar överlycklig att hon äntligen kommit på hur man kryper på riktigt och då går det ju fort att ta sig fram.

I morgon vägdag!!


Motion

Alltså i viktklubb så kan man ju också fylla i sin motion  och få sina motionskallorier som man kan äta upp eller låta bli... det finns en kategori med lite roliga saker, egentligen vardagsmotion kan man tycka men men .
Tyvärr fanns inte flyttning men försökte hitta liknande rörelser så klart inte helt korrekt men det känns ju som att man förbrände en del igår i alla fall.

Motion

Skyffla lätt 5 kg/min 30 min 288 kcal Ändra Skyffla lätt 5 kg/min Ta bort Skyffla lätt 5 kg/min från listan
Gå, springa och leka med barn 60 min 364 kcal Ändra Gå, springa och leka med barn Ta bort Gå, springa och leka med barn från listan
Renovera hus 30 min 261 kcal Ändra Renovera hus Ta bort Renovera hus från listan
Trädgårdsarbete medel 60 min 470 kcal Ändra Trädgårdsarbete medel Ta bort Trädgårdsarbete medel från listan
Gå nerför trappa 60 min 258 kcal Ändra Gå nerför trappa Ta bort Gå nerför trappa från listan

1641 kcal

 

 


Söndagsfodret

Lammet går inte på vintertid än, hur programerar man om !?Ha ha det är väl bara att gilla läget. Har faktiskt inte så hemsk träningsvärk som jag trodde jag skulle ha. Måste va för att jag är så extremt vältränad :-)

Gårdagen gick sådär, eller det gick rätt bra. Åt två ägg, en knäcke, 2 dl yoghurt , lite fullkomna ringar i det och kaffe till frukost. Sen sprang jag ju i trappor, 3 vån utan hiss och bar möbler och kartonger i ca 4 timmar effektiv tid igår. Måste ju va som ett stepp pass, och ett bodypump Pass och en liten promenad:-) tog en shake när de andra åt mackor och sockerkaka, det gick bra var faktiskt inte ens sugen?!?
Sen när vi kom hem urtrötta och hungriga visste jag inte vad jag skulle äta, det blev en röra av majs, keso och ajvar samt...100 gram nachochips= 500 kcal . Det var gott och de resterande 100 gramen ligger kvar i påsen. Två glas rödvin på det och kvällen Var gjord alltså jag somnade mitt i "så mycket bättre" . Höll mig troligtvis inom gränsen även igår då jag rörde så mycket på mig men nu när jag varit duktig ett tag kändes det konstigt att äta chips.

Dagens foder

Frukost: Shake
Lunch:Shake
Middag: ?
Mellanmål:

Nu blir det flyttstädning!

Träningsvärk

Ja redan nu känner jag av dagens flyttande, hur ska det bli i morgon. Trött nu tv sen sova!

Raggisar

Är de inte underbara, lilla lammet har fått 2 par hittills av sin mormor. Önskar jag kunde sticka men har inte tålamodet att lära mig, inte nu i alla fall.


Utan blixt och med blixt...måste nog ta fram fotoboken och fräscha upp kamrakunskaperna! Men högerbilden är mest trovärdig rent färgmässigt .

BMI

Ett hälsosamt BMI ligger mellan 20,1 – 25. så säger viktklubb!!
BMI står för Body Mass Index. Siffran ska inte ses som ett exakt mått på eventuell över eller undervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.
Vad innebär då detta för mig??
174 cm lång och ca 106 kg det betyder BMI 35,4
Om jag "bara" ska vara överviktig ska jag väga mellan 90 och 76 kg
Om jag ska vara normalviktig ska jag väga mellan 75 och 56 kg

OM vi då tänker oss ett snitt för övervikt säg 83 kg så innebär det att jag behöver gå ner 23 kg
om vi i stället tänker oss att jag ska bli NORMAl, (hatar det ordet) så innebär det vid ett snitt ca 63 kg det betyder att jag ska gå ner 43 kg
Jag skulle alltså kunna väga 56 kg , 50 kg mindre och vara normalviktig.

Hur skulle jag se ut då??? Runt 85-90 trivs jag och känner mig bra, det är målet! Jag gillar inte bmi riktigt, tycker faktiskt det är lite farligt nästan, missvisande. Men det är ju endå någon form av standard.


Lördag

Dagens foder

Frukost: Gröt, ägg, knäcke
Lunch:shake och banan
Middag: ?
Mellanmål: Lite choklad och vin kanske

Nu iväg och bära massa kartonger och möbler.

Julutmaning

Jag har antagit, gått med eller hur man nu säger. hos http://jannicaaenneby.blogg.se
Inget godis fram till jul förutom helgchokladen som såklart är mörk. Och ett försök att minska dolda sockerfällor såsom ketchup.
Läsken blir svårast för inte får man väl dricka light antar jag :-)

Vi får väl se hur det går men jag ska försöka!

Fredagsmys

Vilken dag, lilla lammet somnade sin lilla lur på förmiddagen och jag satte mig framör datorn och så plötsligt , Dunk! Aldrig har jag sprungit så fort, kaffet åkte i golvet, kameran likaså och när jag komer in har hon trilla tur sängen. Oj oj va jag blev rädd hjärtat slog i 200 hundra. Hon blev glad rätt fort igen och jag klämde igenom henne utan att hon reagerade med annat än skratt.  Sen visade sig ett litet rött märke i pannan. Ringde Baggen och grät lite och ringde sjukvårdsrådgivningen. Vad bra de är där, lugna sakliga och känns kunniga. De lugnade mig och sa att vi skulle avvakta, men hålla lit eextra uppsikt under veckan som kommer.

Dagen blev lite på ända efter detta. men har trots detta faktikst gått 2 promenader, en på 15 min och en på 30 min känns skönt så här efteråt.

Middag blev köttfärs stekt med vitlök och lök och massa peppar och soya, sen blandar jag i pastan i det blir såå gott, lite brysselkål till det blev också gott. kcal har jag inte orkat skriva in men det borde bli ca 400-500 och om jag äter upp chokladen som tänkt så är den ca 500 så med promenaderna blir det inom ramen i alla fall.

 

 

Passade även på att baka lite till i morgon då vi ska agera flyttkarlar hela dagen,

två sockerkakor blev det till de andra alltså jag ska ta med lite morötter :-)

 

Har hittat hur jag ställer in på kamran så bilderna blir mindre, lägre kvalite lixom och då laddas ju bilderna upp i ett huj, skönt. tråkigt när det tar tid.

Nu blir det soffan resten av kvällen.

Kram på er

 


Allers

Skrev om det tidigare..är så sjukt sugen att sätta fart och göra en bock...eller kanske två en stor och en liten.  Frågan är vad man ska ta som horn, det måste ju va så tjockt att det går att få fast enris på ??? Det måste ju va stadigt också såga itu ett cyckeldäck kanske ?

Eller lite ugglor :-)


Att börja jobba

Har förträngt det lite smått men faktum är att nästa vecka ska den här Tackan börja jobba igen efter att ha varit hemma i 10 månader. Visserligen bara två dagar i veckan men det känns endå stort.
På ett sätt längtar jag efter lite vuxenkontakter och träffa mina underbara kollegor igen men samtidigt vill jag va hemma hos lammet jämt. Känner mig osäker också, jag kommer knappt ihåg hur man loggar in på jobbdatorn, hur funkar allt och vart i jösse namn la jag mitt nyckelkort då när jag gick hem i december??

Och vad ska jag ha på mig för kläder? Och hur ska jag orka? Alltså det är klart jag har kläder typ men känns lite som inför skolstarten att man vill ha nya kläder. Man har ju sunkat ihop en del när man gått hemma, så är det. Lammet bryr sig inte så mycket om hur jag ser ut och nog har jag försökt ibland att göra mig fin för Baggen men överlag så har jag shangserat ( har ingen aning om hur det ordet stavas).

Och orka, visst orkar man väl , är ju inte så att man ligger och sover hela dagarna  som föräldraledig men man behöver ju inte tänka så mycket alla gånger. Och i mitt jobb måste man tänka och vara relativt alert, mycket sociala kontakter och snabba beslut. Hur ska hjärnan palla det efter att ha legat i träda så läng? Ja vi lär ju få se och förhoppningsvis har de lite tålamod med mig i början. Känns som första dagen kommer att gå åt till att bara logga in på datorn, troligen fixa nytt nyckelkort, "inreda rummet" med lammet kort osv.

googlebild

Men det är väl kanske som det brukar vara att rätt som det är så är man igång som om man aldrig varit borta :-)

 

En sak jag oroar mig lite för är hur jag ska kunan stå emot allt gott som brukar finnas på jobbet, måste vara stenhård från början annar sblir det svårt. Till jul nu också med alla godiskorgar osv...det blir en prövning. Och jag ska INTE röka på jobbet verkligen inte, det är min plan i alla fall.


Ops

Fick för mig att måla naglarna igår, mest för att lammet uppskattar mormors röda tånaglar så mycket...sagt och gjort placerade lammet på lekmattan och laddade upp med leksaker..Målade på och lyckades rätt bra med att träffa naglarna om jag får säga det själv...sen !?! ja sen vippa lammet och målningen föll i glömska. ha ha undrar hur länge det kommer se ut så här...men jag hann ju en hel fot i alll fall :-)


Fredagsfodret

Frukost: Shake
Lunch:Shake
Middag: hmm ska blogga runt lite och leta inspiration
Mellanmål: Choklad och ett glas vin

Ska komma ut på en promenad idag så är det bara, tror jag ska plocka lite kottar och sånt som man kan ha sen och göra juldekorationer med. Tänkte va ute i god tid i år så jag slipper plumsa runt i enmeterssnö vilket jag gjorde förra året trots mage gigantum och foglossning till Baggens stora förtret. han säger att jag är envis men det tycker jag inte :-)

Sen skulle jag vilja sy lite men vi får se vad jag prioriterar datan eller symaskinen ;-) Man får passa på när lilla lammet slocknar.

Och just det nya Allers, ja Allers ni läste rätt!!! Så himla mycket fint pyssel de tipsade om , ska göra ugglekuddar, en mosskudde och kunde jag sticka skulle jag göra en tröja och mössa. Jag fick Allerstidningen av mamma :-) hon hade köpt den till mig just för pysslet.

http://allers.se/dan-fore-dan/

Var inne och kollade nu för att se om jag hittade ngn bra bild, den hemsidan lägger jag till i favoriter :-)

Och ni som kan virka bara måste köpa nästa nummer då kommer beskrivning till ett helt litet luciatåg, urgulligt :-)

Smygvägde mig i morse, som jag gör varje fredag..ser bra utDagens outfit

Mage in

 

 


 


Mage vanlig!

bib jeans som börjar sitt aväl löst när man haft på sig dem ett tag men det är ju trevligt , tröja från hm logg nästan obehagligt tight i ärmarna. I denna outfit åkte jag då och handlade, kompleterade med kalv gryta i pureform på högra kinden :-) När jag var inne på Willys så tog jag mig av någon anledning på kinden och kände ngt lite skrovligt..hmmm aha kalvgryta, bara att borsta bort, LIvet som småbarnsmamma i en ask.


Bakat middag..

Hittade ett recept hos, http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/

Oopsies, hade aldrig hört talas om det men såg gott ut och det är ju roligt att prova ngt nytt ibland.

Dela 3 ägg, lägg vitorna i en stor bunke och gulorna i en mindre. Vispa samman gulorna med hundra gram philadelphiaost. Vispa vitorna till hårt och fast skum i sin bunkje, tillsätt en msk bakpulver, msk fiberhusk, tre msk linfrön och en tsk brödkryddor. Vispa ihop med elvispen. Häll försiktigt ner gulorna i vitorna och rör ihop det försiktigt. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och dekorera med örtsalt & pepparmix. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 23 min.

Det blir 589 kcal för hela satsen så dela det  med hur många det blev så får man vad varje oopsies blir. Mina blev 100 kcal .

kardemumma, russin och hackade hasselnötter , paprika,lök ja man kan nog variera dem i det oändliga.Jag hade visst inte linfrön, inte fiberhusk, och inte heller brödkryddor hemma vilket jag naturligtvis inte kollade innan jag började!!  Jag tog knappt en dl havregryn och en msk vetemjöl i stället. Kryddade med en matsked provencalska örter, salt och peppar.
Och ja dagens middag blev dessa oopsisar med quornfile och en philadelfia sås till med ajvar, finhackad lök och lite örter i. Lite sallad, några rädisor och lite mera salt på toppen. 407 kcal slutade det på.Och hur smakade nu dessa oopsisar??? De gick ner tyckte jag, blev liksom som bröd fast som omelett fast som en pannkaka . Baggen lämnade mat på tallriken för första gången på väldigt länge. Kan inte komma ihåg när det hände sist så det blev inget toppbetyg! Men jag smakade en nu när den var kall och då var den godare, mer brödig . Skulle nog va gott med kaviar lök äggula och gräddfil.
De var i alla fall enkla och roliga att göra, kändes lite som att göra maräng . Jag kommer nog att göra dem igen fast i en frukostvariant med lite russin och kanske lite hackade nötter.


Vilken dag

Såå trött är jag nu.
Varit och burit lite kartonger, tre trappor upp, bidde ett par vändor. Tog en macka med skinka och gurka till mellan mål, Hade med mig shake till lunch men är vrålhungrig nu. Trött och ingen fantasi det är då det så lätt blir fel.

Varit och handlat också så det finns ju att laga av men vad ska jag göra?? Köpte även julmust, såå gott! har även inhandlat helgens choklad. Brukar bara köpa en vanlig mörk choklad men idag blev det en med fyllning. Ska ju gå promenad i morgon och storflytta på lördag så då blir det mycket förbränning. En sån här blev det, men ska ju dela med baggen :-)

från lindts hemsida

 

Hmm om man skulle göra cornfileer, det var länge sedan kanske lite curry på det? Måste baka också har så sjukt mycket ägg. Bor i närheten av ett hönseri där man går och handlar genom att ta äggen och lägga pengar i en burk, det gillar jag. Finns även en loppis där man handlar och lägger pengar i en burk. Mysigt med förtroende.  Funderar på att baka oopsisar ett recept jag hittat i en blogg, vi får se. Köpte räkor också tänkte göra räkmackor med ägg, men glömde köpa bröd. Får bli en annan dag.

 

 

 


Att flyta

Sommarläger ca 13 år.
Paddling står på schemat, obligatoriskt med flytvästar! Håller tummarna, står och väntar till sist, hoppas att alla 30-50 kg ska ta slut så att det blir skälet till att jag tar en större. Nej de tog inte slut tar en 50 kilos och tänker jag är ju ändå bra på att simma!


Luddkuddar

Håller på med ett par kuddar till Lammet. Svart lurv på ena sidan (överkastet) och lila linne på andra sidan ( gamla gardiner från ikea) Tänkte att jag skulle sy dit ett e och ett hjärta som applikation, men det är svårt alltså. önskar jag hade en tub textillim, ska allt ta och köpa hem det :-)

Jag måste till Ikea ngn dag och köpa kuddar, jag köper alltid deras 10 kr kuddar och använder som vadd/fyllning till alla gosedjur och sånt. Riktigt mycket billigare än att köpa fyllning på hobbyaffär tex. Ibland fyller jag också med lite tygrester beroende på vad det är. Jag gillar att återanvända och slänga så lite som möjligt.

Vilken natt

Lilla lilla lammet har haft en tuff natt, eller snarare Tackan! Vaknade vid 01 och somnade om efter lite bäb bä vita lam. Vaknade vid 02.00 och gick inte att söva om, Baggen som skulle upp och jobba fick ligga kvar och vi gick in till lammets rum, lekte lite nehä inte populärt, sjöng lite nänä, drack lite vatten, lite nässpray. Aha vi slår på tvn så vid halvtre i natt satt jag och lammet under en filt och kollade sex in the city. Lite mysigt faktiskt vet inte när hon somnade men jag såg klart.
Oj vad jag följde dessa tjejers äventyr när serien började, i min första egna lägenhet ofta med de egna tjejkompisarna.

från google bild


Torsdagsfoder

Frukost: Shake
Lunch:Shake
Middag: Har ingen aning
Mellanmål:

Gårdagen gick bra, åt lite skorpor med lätta och päron på kvällen. Men det märks i kroppen så fort jag rör mig att jag behöver mer energi för att vara nöjd. Längtar till fredag för då är det fredagsmys kanske blir det lite lördagsmys också. Och så brukar jag smygväga mig på fredagar som en piska/morot inför helgen.

Alltså ser ni Bonde söker fru eller? Det gör jag såklart, har ni ngn favorit. Jag tycker Tjejbonden verkar grymt snäll, hästbonden stroppig, gubben lite väl seg men rolig och snäll, fårbonden...hmm vet inte antingen är han bra eller så spelar han ut brudarna mot varandra.


Idag ska lammet och jag hjälpa mormor att flytta, mycket spring i trappor och tunga kartonger, jag ser det som bra träning.


Fläskfile con ...

...ajvar gryta

Stekte fläskfile i santamarias kryddmix med koriander (torkad, färsk är ush) la i lök och purjolök ajvar och cream fraish som fick koka ihop hällde i lite kikärtor på slutet. Till det favorit i repris, smörstekta färska champinjoner me dmassor av vitlök. Det bidde gott.

Middagen blev 521 kcal och motionen 205 kcal, la in en timme med barnvagn !

Fläskfilen gömmer sig i den gula röran :-)
Mössor


Eftersom kortet försvann när jag la upp dem i början av bloggen så kommer de här igen. En del är fodrade och en del mer vår7höstmössor. Det är många som syr dem om man läser pysselbloggar och jag förstår varför. Det är enkelt faktiskt och jag tycker de blir så fina.

En liten bebismössa och snuttefilt, det är ugglor på baksidan av snutten .

Snart bonde söker fru :-)

Yes

Jag tog mig ut på promenad. När vi väl var påklädda kom jag på att jag kanske skulle ta med kameran, och ta lite höstbilder. Sprang rakt in genom hela huset över det nyskurade golvet i mina leriga gympa skor. Tjohoo tur att det finns en sopborste.

Vi tog en runda som brukar ta 1,5 timme men det gick på en timme och en kvart, vet inte om det var att det var lite kallt men fort gick det.

 

Här brukar jag palla äpplen, plockade några idag med

Tur att jag hade min mössa på annars hade det nog vart hemskt kallt om öronen :-)

 

 

Innan vi gick då slängde jag rosorna osm torkat sen ca 1 vecka, tänkte plocka ngt nytt under promenaden och se vilka fina höstatrer (tror jag de heter) Jag hittade vid ödetorpet där jag pallar äpplen.

 

 

 

 

 

 

Väl hemma bidde det detta till lunch, varmt och gott, lammet åt kalvgryta som vanligt, same same every day .


Motion

Har inte gjort en sit up på över ett år, kanske borde ta tag i det. Vet att jag mår så mycket bättre när jag tränar. Min kropp och knopp mår bra och blir glad.
Spinning är det bästa, älskar att det inte är några steg och man liksom bara sitter där och kör slut på sig själv. Man kanske skulle kunna få in ett pass i veckan i alla fall.

Efter att lammet kom har det varit enbart promenader ofta långa men inte i så snabbt tempo. Jag tycker om att gå promenader men nu börjar det bli mörkt och kallt och då har det inte samma charm längre. man kanske skulle beställa hem ngn mirakelapparat från tv shop ;-)

Eller plocka fram hopprepet, hänga upp boxsäcken, dra fram hantlarna eller.....ja ngt ska jag nog göra vet bara inte vad ännu.

Vore jag rik skulle jag vilja ha ett löpband och ett rejält gym hemma med tvapparater framför alla maskiner, då skulle jag nog träna varje dag.
Promenad

Jag sitter och laddar för en promenad, har snart gåt tigenom alla undanflykter jag kan komma på...bara att pallra sig iväg eller??

Dagens outfit

Alltså jag måste skärpa till mig ska ju börja jobba snart, måste nog gå igenom garderoben och se vad som finns som jag kommer i för så här kan jag ju inte se ut bland folk.
Mjukisbyxor typ Ellos, strl 54, gigantiska även för mig, tänkte först visa hur galen man ser ut när man drar upp dem men vill ju inte skrämma bort er ;-) amningströja från hm.


Lilla lammet i rock body från Lindex, inhandlad igår, jeanstights kappahl (lånade)
Accessoarer En liten röd Kalikåmask, jätteroliga och enkla att sy !

När tackan dammsuger blir lilla lammet lite rädd, hon vill gärna vara nära dammsugaren när den är av. lösning hörselkåpor, mycket bra uppfinning= golven dammsugna och lammet nöjd. Extra glad blir hon om hon får hålla lite i den också. Lägg märke till vad hon har på sitt lilla bord...inlogginngsdosa till banken och datormusen...hmmm hon är galen i allt med sladd. Efter detta skulel jag ställa in dammsugaren igen och då skulle visst lammet dricka lite ur 1,5 liters flaskan med vatten som stod på vardagsrummsbordet...Blött lamm ledsen, sladdar väldigt blöta :-9

Dammsugat, torkat golven, lammet vilar, druckit upp allt kaffe...hmm pyssla lite kanske

Onsdagsfoder

Frukost: Shake
Lunch:Soppa
Middag:Fläskfilé von?
Mellanmål:

Gårdagen gick också bra åt päron på kvällen, men var sugen på mer. Blir ofta så tycker jag om jag inte äter pasta elle kött till middag. 
Idag bara måste jag rasta snabeldraken, det knastrar så när man går på golvet. Fönstrens borde få sig en omgång men finns det något tråkigare? En liten promenad skulle jag också vilja få in men har så fasligt svårt att komma iväg. var jätteduktig förut och gick 1-2 timmar flera gånger i veckan. Men det är härligare att gå i solsken än kyla, kan vara det. Mmåste också leta fram vinterkläderna, vet inte vart jag gjort av alla jackor?

Ägg ala grek

Fräste champinjoner i smör, vitlök, salt och timjan, gjorde äggröra med fetaost, mjölk, purjolök, lök och salt peppar och timjan, till det lite broccoli som vanligt. Idag blev det gott.
513 kcal landade middagen på, lite mycket men som sagt eftersom det är shake till lunch och frulle finns det gott om utrymme.
Var ju på stan idag och då köpte jag 2 små chokladbar på apoteket, modifast, de var ingen höjdare tycker jag, smakade lite för mycket socker så att godissuget triggades igång. men jag motståd att köpa ngt, tittatde dock dregglande på bageriets all smaskigheter. hade en inre disskusion med mig själv att det nog inte räknades om man köpte en bröstformad bakelse eftersom man stödjer rosa bandet då...men men samvetet vann och jag tog enbart kaffe.

 

Rökningen går det skit med, måste på något sätt hitta motivationen att sluta, ge mig själv en morot lixom.

 

Va har ni ätit då?

 


Fötter och sånt

På tal om stora fötter, Nilla skrev att vackra blommor har stora blad och kraftig stam :-).och det kan nog stämma ibland.
Men dessa stora pråmar som jag går omkring i har många gånger varit föremål för mitt förakt. Att handla skor till skolavslutningar osv var alltid en pärs. Det är inte så många år sedan som det faktiskt inte fanns dam skor i större än 41. Och de tog oftast bara in kanske 3 i 41 och 100 i 39, och de försvann ju innan man hann blinka!  Oftast kunde jag ju köpa herrskor gympa och vinter men i bland ville man ju ha lite tjejiga också!
Och detta var ju före internet så beställa där kunde man ju inte heller. Nu är det ju faktiskt lite bättre man kan hitta 42i en del affärer. Och en del har stora 41. Skopunkten har faktiskt bra utbud även om inte kvalitén är den bästa, men de har bra service, går de sönder får man nya utan snack.
Många gånger har fötterna varit täckta i plåster och strumporna blodiga. Skönast är ju ändå Foppa:-) ha ha synd att de är så fula.Stadsturen gick bra, termometer ihandlad så vi nu slipper öppna dörren för att känna hur kallt det är ute ;-) Köpte även en hårfärg, det var länge sen, vi får väl se hur det blir. På vägen hem var jag nog lite trött för när vägen svängde så slog jag på blinkersen....stängde fnissande av den illa kvickt och hoppades att ingen såg mig.

Har även försökt at tstarta en bil med startkablar idag, gick sådär kan vi ju samanfatta det hela med!!

Bilder

Ett av de första alstren, this one är för dig renarama Vera! Mellanstadiet,, pennskrin, blommigt tyg, vilka minnen !

Kan någon hjälpa mig, vad är det som gäller med bilder. alltså om jag googlar får tex och sen tar en bild därifrån till min blogg..måste jag då skriva typ vart jag fått den?

Är det olika för olika bilder. Är det skillnad på bilder och foton?

Om man skriver om tex en sida på nätet, måste man länka dit då?

Nu mot kaffet ;-)


Tisdags outfitRöd långärmad farfarströja från logg, fruktansvärt gamal och skön, samma gamla bibjeans och ett vitt linne från hm. Så fruktansvärt snygg man kan va ibland när man övar poser, om vi säger så här det är 3 av de bästa ha haLammet i bruna manchester från Lindes, randig body Lindex och vita strumpor Lindex...allt utan sockorna är ärvt. Ser ni vilka poser hon kan :-)

Tisdagsfoder

Frukost: Shake
Lunch:Shake
Middag: Ägg  ala ?
Mellanmål:


Gårdagen gick bra, åt en bar på kvällen, nogat, gott var det och utrymme fanns :-) Motstod nybakade bullar igår, åkte till och med dem i bilen obevakad utan att ät aupp dem, varje vinst är stor:-)

Lilla lammet var till vetrinären igår, har haft ont i sitt lillaöra och är allmänt förkyld, väl där skrattar och flirtar hon som aldrig för, gapar stort när doktorn ska kolla i halsen och försöker smaka lite på grejen man ska kolla i öronen med ja öronen såg bra ut i alla fall vilket var skönt. Svårt när de inte kan prata de små djuren :-) Väl hemma igen rann både tårar och snor och kvälllen var allt annat än lugn. Kl 04 i natt var vi uppe och försökte få bort snoret, somnade vid 05 igen och vaknade 06 och  kände mig hör och häpna utvilad :-)

Fick en strålande start på dagen av min älskade Bagge. Tänk att det kan vara så underbart att älska någon, önskar alla fick uppleva det.

Idag blir det tripp till stora staden med lammets mormor, termometer ska inhandlas då den andra pajjat samt en termostat kanske om jag hittar en...vet inte riktigt hur de ser ut .

Va roligt det är med era kommentarer, blir så peppad. Känner lite att ni är mina kontrollanter att jag sköter mig, vilket är mycket bra, jag lovar dock att även dela mina misslyckanden, för de kommer det vet jag .

Mot kaffebryggaren...


Go natt ses i möra

Jag älskar Mirandabjörnarna <3


Dagens outfit
Mammaskjorta och svarta bibjeans från hm.

Obs lägg märke till min mycket bloggiga och lite modelliga pose ;-)

Hur det ser ut i vk innan man börjat fylla i en dag

Oj då! Nu har du gått ner snabbare än vad vi rekommenderar. Var försiktig så att du inte minskar på ett sätt som är dåligt för din hälsa.
" Så står det när man gått ner mer än 0,5 kg i veckan och går man upp står det Ojoj oj nu har du gått upp, tänk över vad som gjort att det blivit så"

Innan ifyllningProtein 10 - 20 %

Fett 25 - 35 %

Kolhydrater 50 - 60 %


Idag: 0 kcal

Protein 0%

Fett 0%

Kolhydrater 0%

Alkohol 0%

Frukost: 25% = 364 kcal

0 kcal


Lunch: 30% =  437 kcal

0 kcal


Mellanmål: 15% = 219 kcal

0 kcal


Middag: 30% = 437 kcal

0 kcal

 

Motion

0 kcal

 

 

Din plan: 1457 kcal

15
35
60

Protein 10 - 20 %

Fett 25 - 35 %

Kolhydrater 50 - 60 %

 

 

Efter ifyllning


Idag: 915 kcal

31
18
51

Protein 31%

Fett 18%

Kolhydrater 51%

Alkohol 0%

Frukost: 25% = 364 kcal

1.0 portion naturdiet 109 kcal Ändra naturdiet Ta bort naturdiet från listan
1.0 glas Mjölk, mellan 1,5% 96 kcal Ändra Mjölk, mellan 1,5% Ta bort Mjölk, mellan 1,5% från listan

205 kcal

Lägg till mat från igår >

Lunch: 30% =  437 kcal

1.0 portion naturdiet 109 kcal Ändra naturdiet Ta bort naturdiet från listan
1.0 glas Mjölk, mellan 1,5% 96 kcal Ändra Mjölk, mellan 1,5% Ta bort Mjölk, mellan 1,5% från listan
3.0 st Skorpor 51 kcal Ändra Skorpor Ta bort Skorpor från listan

255 kcal

Lägg till mat från igår >

Mellanmål: 15% = 219 kcal

3.0 st Clementin 70 kcal Ändra Clementin Ta bort Clementin från listan

70 kcal

Lägg till mat från igår >

Middag: 30% = 437 kcal

1.0 port Pasta, kokt med salt 209 kcal Ändra Pasta, kokt med salt Ta bort Pasta, kokt med salt från listan
30.0 gram Lök, gul röd 10 kcal Ändra Lök, gul röd Ta bort Lök, gul röd från listan
1.0 dl Tomater passerade (ICA) 30 kcal Ändra Tomater passerade (ICA) Ta bort Tomater passerade (ICA) från listan
80.0 gram Kycklingfilé 84 kcal Ändra Kycklingfilé Ta bort Kycklingfilé från listan
50.0 gram Broccoli, fryst 15 kcal Ändra Broccoli, fryst Ta bort Broccoli, fryst från listan
3.0 msk Minifraiche 5% (Arla) 38 kcal Ändra Minifraiche 5% (Arla) Ta bort Minifraiche 5% (Arla) från listan

385 kcal

 


Så här såg det ut. Kryddade med salt, peppar, vitlök och kummin, riktigt gott blev det. Lite stor "portion " pasta men som sagt utrymmet finns :-)Olika sätt

Viktväktarna
Bra tänk och jag var med länge, gick ner en del med, relativt hälsosamt men lite krångligt med points och sånt


Nutrilett
Höll för näsan och drack , vidriga som jag minns det men många år sen jag provade. De kan ju ha utvecklats, förresten finns de fortfarande?


Cambridge
Gick bra ett tag men ja motivationen fanns väl inte, har för mig att deras varma soppor var rätt godaNaturdiet
Ja det kör jag lite med nu, gillar deras saker faktiskt alla utom smultron. De färdigblandade är ju jättegoda och även de man blandar själv. Gillar deras bars också bra att ha i väskan, visserligen mer kallorier i en bar ca 220 än i en liten godis men det är känslan lixom.Flygvärdinne dieten
Så sjuk, ett äpple ena dagen och en hel kyckling nästa!!!


Sjukhussoppan
Ja men den åt man ju rätt mycket i alla fall, har för mig att det var obegränsat.Viktklubb

Kallorier in och kallorier ut. jag sköter det själv på datorn när jag vill. Jag får diagram över viktminskning tjusiga målbilder. Kurvor av Bmi, viktnedgång, motion, mat osv.
Det är enkelt att fylla i maten, man kan spara sånt man äter ofta , fylla i egna recept man skriver då in ingridienser och så räknar datorn ut hur mycket det är.
Jag får äta och dricka allt ! Kommer nog vara med i många år :-) För det är billigt oxå !Mål bild

Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt:106.3 kg
Mitt BMI:35.1
Tappat denna vecka: 3,4 kg
Tappat totalt:3,4 kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg
Måldatum1: 24 december
Måldatum 2: 1 april

Vecka 43 Mål och visioner
 • Mål att komma ut och gå 2 gånger.
 • Att bara äta fredagsgott på just fredag eller lördag.
 • Att göra situps vid ett tillfälle.
 • Att inte bli ledsen när vågen inte är lika snäll nästa vecka, utan känna mig nöjd bara det inte är plus.
 • Att inte röka!


Vägdag!!!!109,7 kg förra veckan och denna vecka 106,3 Tjoohooo Flyttade runt vågen över hela golvet och vägde mig flera gånger och det stämmer  3,4kg minus denna vecka


Det är på rätt väg, mycket nöjd med nystarten. Inser dock att inte varje vecka kommer se ut som denna men njuter nu. 

Dagens foder

Frukost: shake
Lunch: Soppa
Middag:Spagetti med
Mellis:

Skalman

IDet blir en tidig kväll, sovklockan ringer högt högt.

Blomkål ala

Kokt i saltat vatten med vit sås ( skulle varit ostsås men ingen ost hemma) och kassler och lite pasta. Himla mumsigt var det i alla fall, mycket vit och svartpeppar, gjorde inget att jag inte hade ost. Alltså när man ska reda sås jag tar alltid för mycket eller först för lite så det bara blaskar och då tänker jag att jag bara ska t alite till och vips så är det gröt i stället för sås...lär mig aldrig.

 

 

Middag: 30% = 437 kcal

150.0 gram Blomkål 42 kcal Ändra Blomkål Ta bort Blomkål från listan
1.0 msk Vetemjöl 31 kcal Ändra Vetemjöl Ta bort Vetemjöl från listan
2.0 glas Mjölk, mellan 1,5% 192 kcal Ändra Mjölk, mellan 1,5% Ta bort Mjölk, mellan 1,5% från listan
0.5 port Pasta, kokt med salt 104 kcal Ändra Pasta, kokt med salt Ta bort Pasta, kokt med salt från listan
100.0 gram Kassler 106 kcal Ändra Kassler Ta bort Kassler från listan

475 kcal

 

Aha det gick att klistra in från viktklubb..såå bra. då ser ni 475 kcal slutade middagen på lite mer än deras rekomendationer men har ju ätit shake till lunch och frukost så jag har gott om utrymme för en halv bar sen till kvällen.

 

Bidde ingen promenad men i morgon kanske, var ute ocj krattade lite en sväng i alla fall :-)

 


Skidor

Högstadiet! Det gäller inte bara att ha rätt kläder, rätt smink och rätt hårspray. Detta innebar vit polo, skjorta med uppkavlade ärmar, instoppade i ett par Levins. Puder i en orange nyans från bonus och Daniellas hårspray!
Det viktigaste av allt var nog att vara smal!!
Skidresa på sportdagen, Jaaa va kul, eller? Listor i uppehållsrummet på väggen, fyll i längd vikt och skostorlek!! Ångest, strunta i att åka?! De smala ojade sig högt över det pinsamma i att behöva uppge sina kilon. 40, 50, 43......Sista dagen sista minuten 72 kg 174 cm och 42 i skor.


Glädjen i 40 kilosarnas ögon gick inte att missa. Men jag (vi för vi var två ;-)) åkte och jag hade kul, jag kunde åka skidor nästan i alla fall. Den gången lät jag inte vikten hindra mig trots ångesten det gav. Hoppas man inte gör på samma sätt fortfarande bara..


Nu ska det lagas middag

Smal

Ja jag har varit det ett par gånger. En fin vän ( mycket politiskt korrekt feministiskt lagd vän) säger -jag vill inte säga det egentligen, men vad fin du är, du stålar! Men du är alltid fin har alltid varit även innan du gick ner!
Men varför sa du det inte innan för då? Och är det så att man är lite snyggare när man är smal? Och är det viktigt att vara snygg?

Jag försöker tänka på hälsan och rörligheten och orken och allt vettigt, samtidigt så spelar utseendet roll. Sa jag annat skulle jag ljuga. Men det finns ju nivåer. Jag skulle vilja köpa kläder på den vanliga sidan av affären, inte inne i stora storlekar hörnet. Jag vill kunna sätta mig på en stol utan att fundera på om den går sönder.

Och det är faktiskt så att man blir annorlunda bemött när man är smal...eller rättare sagt när man inte är fet. Eller är det man själv som tänker annorlunda och uppfattar omvärlden annorlunda?Söndag

Goder morgon

Gårdagen gick bra tog en halv bar pch lite frukt på kvällen vilket det fanns gott om utrymme för. Har ju gått bra hela veckan nu så det borde gå bra i morgon.

Idag vill jag komma iväg på en liten promenad till, lite längre kanske. *Och sen skulle jag vilja ta tag i överkastet men det tar emot lite, vet inte hur jag ska få ihop det?

Dagens foder

Frukost: Shake
Lunch: Shake
Middag: Blomkål ala ???
Mellis:

Det var ett tag sen den såg ut så här va?! Eller är det fortfarande så man ska äta? Lchf är ju typ att vända den helt om.

Har bytt kaffe, till mörkrost, smakar lite bränt men tog lite mindre pulver idag och antingen blev det bättre eller så börjar jag bara vänja mig. Det är ju så sjukt dyrt med kaffe, specielt när man dricker så mycket .


Är det sista dagen idag? Kanske !!

Dagens foder

 

Stekte upp gårdagen ris med lite äggröra med sambal olek i, lite purjo och morötter åkte också i. Marinerade blandade "seafood" i citron, ingefära,  gräslök och vitlök inna jag fräste upp det. Lite cream fraish och sweet chili sås till det landade på 448 kallorier.

Visst ser det gott ut !! Men det var det inte riset gick ner men seafood grejen nja det var inget jag gör igen. Eller kankse bara med bläckfisk och musslor :-)

Det är himla lite kallorier i skaldjur, det är bra. Annars har det gått bra med maten idag. Tog mig också iväg på en liten promenad, ca 30 minuter och långsamt men jag kom i alla fall iväg. Krattade inget men bar lite ved :-)

 

 

 

 


Väskan

är färdig. Och den blev ok, kunde troligen blivit bättre och det fanns säkert ett rätt sätt att göra det på men jag gjorde på mitt sätt :-) Det blir nog många fler, tänker att man kan variera mycket och ändra längd på "handtaget, sy dit en ficka ja möjligheterna är oändliga.
Inspirationen fick jag av http://knapmodern.blogspot.com/  och inte bar ajag...det finns hundratals väskor där ute..häftigt :-)

Blommig sida utåt Blå sida utåt lite vattenavstötande tyg.

Och Barbaskön ja han har fått en mun...tänk om jag hade lyssnat mer på min mormor när hon försökte lära mig brodera....saknar henne.


Dagens outfit


Hängselbyxor i jeans inköpta ca 1997 vit munktröja..okännt ursprung, trasiga gummistövlar från öb, keps från Thailand. Lammet har overall och mössa med björnöron


Ibland bli det inte så bra när man går till frissan....man Får kanske inte den frisyr man tänkt sig...ändå är det snart dags att våga sig dit igen...sist gick det inte så bra!

Nu ska jag laga till "fisken"..


Tjockis kompisar!Min äldsta barndomsvänner de nära de bästa har oxå varit modell större. Vi har stöttat, bantat och ätit ihop. Vi har fört en ständig kamp mot kilona för att vara snygga, men ngt har hänt!
Vi är gamla nu ha ha vi bantar fortfarande, hälsosamt ibland, knasigt ibland, men vi pratar allt oftare om hälsan, att vara normalviktiga. Vi pratar trivsel vikt oftare än drömvikt! Vi pratar om varför vi äter !

Lordag andra försöket


Idag vill jag kratta lite, gräva lite, elda lite bära in lite ved  och sen sy lite. Fast lammet är snorigt värre så det kan bli soffan hela dagen oxå? Vi får väl se hur dagen artar sig.

Dagens foder
Frukost: Shake
Lunch: Shake
Middag: Typ fisk
Mellis:

Alla dagar dricker jag också ca 6 koppar kaffe med mjölk, det bli ca 2 dl mjölk om dagen, det är rätt mycket. Hmm kanske borde go black ;-)

Gårdagen gick ju bra ingen jakt i skåpet framåt kvällen....eller alltså jag hade ju redan plockat fram :-) Blev lite mycket nötter som jag inte planerat och ett halvt glas vin extra men jag ska försöka röra lkite på mig idag så att vargen krymer.

Ciggen, gick inge bra igår, inte idag heller det känner jag på mig...nytt försök på måndag :-)

En salig röra

Mitt lördagsinlägg hamnade i mitten och nu vet jag inte....inga tider stämmer?? Brukar det va så?

Viktminnen11 år och ordinarie vikt och längd kontroll hos skolsköterskan.
- oj du väger väldigt mycket vad äter du till frukost? ( säger skolsköterskan)
- två mackor oftast ( säger 11 åriga jag)
- ja du kanske bara borde ta en!
- 11 åriga jag som tränar simning 2 dagar i veckan plus tävling nästan varje helg tänker "jag kanske borde äta mindre "
Varför försvinner de gamla inläggen?

Välkommen till min nya blogg!

För mig är det viktigt att vara anonym, vet du vem jag är så håll det för dig själv :-)  Tackan tackar på förhand ;-)

 

Hur får man en sån knapp ----Äldre inlägg---

 

Hur gör man om man vill ha en liten kort presentation där uppe i högra hörnet?


Fredagsmys

Varit ute på en liten promenad denna frostiga dag. Vackert är det att bo på landet, gillart gör jag:-)


Mmm jag älskar rödvin, helst ska det vara Ravenwodd sååå gott men vilket rötjut som helst duger oftast. Det var något jag saknade under graviditeten , provade de alkoholfria varianterna men smakade bara jos typ. Jag tycker det är konstigt att man inte kan göra ett alkoholfritt rödvin som smakar bra när man faktiskt kan åka till månen. hur svårt kan det vara?!?


Köpte årets glögg också men den får nog vänta ett tag på avsmakning, men den brukar ju alltid ta slut så jag passade på. Hmmm den lilla röda plastbiten i hörnet är resterna av en påse skumtomtar, en stor last som jag efter noga övervägande unnade mig idag :-)

Älgsteken fick sällskap av kantarellsås och ris Kallorier ungefär.555..   Deserten mörk choklad smakade himmelskt med vinet ca 400 kallisarOm man googlar "får"

Så kommer dessa upp ???? Ha ha


Vikt

Vikten av att väga rätt?!
Kampen mot kilona har funnits nästan så länge som jag kan minnas och det är så tragiskt. Och nu när jag äntligen faktiskt ärligt kan säga att jag är sams med min kropp rent utseendemässigt, eller alltså jag mår inte pyton över kroppen rent utseendemässigt utan det ligger annat bakom viljan att gå ner i vikt. Och ändå är det någonstans en kamp för att duga, att leva upp till kraven, att inte vara fet.

Jag var smal förra året alltså innan lammet, 35 kilo gick jag ner, 38 kilo gick jag sen upp när jag väntade lammet 128 kg väger man då . Det betyder också att jag vägde 90 när jag blev gravid och då var jag smal, tyckte jag i alla fall. Och 90 kg det är ju inte lite det, konstigt det där hur viktiga siffror kan vara. 86 var jag nere på men vid 90 kändes det ok. Mitt mål nu är 85 för att ha lite att spela på. Jag har två delmål.

 • Under 100 till julafton
 • Under 90 innan april

Det ska väl gå va!

Jag hittade

statestiken, 14 unika besökare har jag måste jag rapportera till Buzador. Någon som provat dem?

Barbaskön

Maskinen höll bokstavligen på att sprängas så tjockt är tyget men det gick, jag bara blundade och körde. Nu ska kraken bara få en mun och lite andra grejer. men jag tycker mer det ser ut som ngn fantasifugur än någon ur barbafamiljen, är så svårt att få till dem.Tror jag ska sy jättekuddar av resten av tyget och ha i lammets stora säng. så det blir lite som en soffa att mysa i. Tänkte att man kan ha ngt annat ugn som baksida kanske. Funderar på om man skulle sy fast någon form av band på dem så att man liksom kan hänga dem på väggen, men det måste ju vara säkert. Ngn bra Lösning ngn?Dagens foder


Frukost: shake
Lunch: shake
Middag: Älgstek
Mellis : frukt och ett glas rödvin

Gårdagen gick bra, hamnade runt 1100 kallisar. Köpte sjukt goda päron på Willys så där perfekt mjuka, det är vardagslyx det.

Det gick sådär med ciggen, 5 stycken blev det men det är hemrullade och jag är typ värdelös på att rulla så det är nog som två köpecigg ungefär :-9


Atizimex, jättebra att man kan åka dit och hämta gift och behållar gratis, då det ingår i försäkringen men igår berättade hon för mig att det gift man får bara är en tredjedel så starkt som det de lägger ut om de kommer ut till huset. Så det är väl bara att ringa och boka en tid, tänkte ju att de skulle slippa åka ju.

Och va roligt med kommentarer ;) måste ju va något galet bekräftelsebehob man har! Men jag har inte riktigt kommit undferfund med hur man ser de nya och så men det kommer.Och så har jag lärt mig..

att man inte kan radera korten i arkivet för då försvinner de ur hela bloggen. Blev lite tokigt när jag skulle sätta tillbaka men men :-) Och en del försvann helt men ni överlever nog ;-)Mat

Kaka på köpet fick man om man köpte tre paket kaffe, och det gjorde jag men kakpåsen fick ligga kvar för det är ju nya tider nu :-) Kändes som en vinst. Det är så kämpigt att det är så många frestelser överallt. Jag vet att det går över efter ett tag men just nu är det en kamp att gå förbi alla hyllor med godis, kakor och chips.
Jag inhandlade en naturdietbar till lunch en med cocossmak skulle det vara men fy vad den smakade alltså som korriander och är det något jag ogillar så är det korriander. Nu är storhandling klar för denna gång och kylen full


Köpte lite bananchoklad shaker oxå och lite mörk choklad till fredagsmyset


Till middag blev det Kassler med jasminris, brocoli och en röra på keso, kiklärtor, rödlök och pepparrot, Sådär gott tyckte jag men Baggen gilla. ca 580 kallorier så rätt mycket blev det men hade ju både ris keso och kikärtor. Men det ryms eftersom det var shake  till frukost och bar till lunch.

Lite shopping blev det också men nödvändig sådan då lammet växer så det knakar. Tre par byxor och en rosa  body, den andra bodyn är en present till någon :-)
En sån skulle jag vilja ha till lammet, är den inte gullig <3


Förut hade jag bara en mage nu har jag två

Dagens outfit

Tackan i Jeans från kappahl gamla som gatan tshirt från BIB stl 200XL

Lilla lammet i Katten Jansson

Smygvägde mig

...ser lovande ut, nu är det bara att hålla det över helgen. Och motstå alla frestelser när jag handlar. Hade ju skrivit fel startvikt här ,7 var det inte , 4.

Måste köpa hårspray idag, jag måste nämligen bada flaskan varje gång jag ska använda den och sen sprutar det ändå åt olika håll...ja den är gamal och helt igensatt liksom.

När man får en lapp att man får strumpor på köpet om man köper outfit på Lindex visst måste man göra det då? Jag bara älskar Bamsekläderna, de hade rea nu men det var ju slut på nätet men kanske har man tur att ngt finns kvar i affären :-)

Nu ska vi snart åka, vi svänger nog förbi Baggens jobb en sväng för att säga hej och visa upp lilla underbara lammet.

Jag vet att jag inte kan stava :-)

Kunde knappt somna igår vilket är ovanligt men låg och tänkte lite på vad jag skulle skriva :-) På ett positivt sätt. Jag känner mig fokuserad och laddad.

Dagens foder
Frukost: shake
Lunch: shake eller bar
Middag: Får se vad jag hittar på affären

Inte bara får som bor i detta huset, mössen har en löpbana ca 20 cm ovanför mitt huvud i väggen alltså, så idag ska jag och lammet åka till Antizimex och hämta lite mummam åt de små liven. Sen blir det nog att sätta upp vippbrädan.

Ska byta ett par brallor från Lindex idag som spruckit i sömmen...med den beskrivningen skulle man kunna tro att det var mina byxor men ack så fel man kan ha, lilla lammets är det.Tänk att de kan va så söta och liksom lite fula på samma gång. Jag drömmer om en hel flock. Både inne och ute ;-)
Pysslade lite igår, håller på att sy en väska eller snarare påse, det går sådär. Det ska va två lager, ett foder alltså och då är det ju br aom man är nogrann när man klipper till och ja det är inte min starka sida, men vifår väl se kanske lägger jag upp en bild lite senare. Fyndade lite tyg på Myrorna som jag sytt utav. Påsen finns överallt på de bloggar jag följer, vet inte vem som var först. Men jag tror att om jag lägger ut en bild är det viktiugt att skriva vad för mönster man inspirerats av så man inte klampar ngn på tårna. Nu är det ju oftast så¨att mitt resultat ofta inte är så likt orginalet så ja jag vet inte ...


Isfrun visst visade jag de här en anna gång, här kommer de igen i alla fall, tycker det är svårt att få till ögon och så men de duger, håller på med barbaskön nu, men valde galet tjockt tyg så vi får väl se om det går att sy ihop han tillslut. det är så typiskt mig jag får lixom ett infall ja men det här överkastet ser ut som Barbaskön, och så klipper jag!!! Jag tänker inte aha har jag ngn svart tråd hemma , undrar om man kan sy så tjock tyg i maskin osv.

 

Lilla lammet har faktiskt sovit relativt bra i natt men hon är lite snorig, vid 12 fick hon komm aoch ligga hos oss och sov sen till fem utan större krumbukter. Känner mig utvilad. Det är såå jobbigt när hon är vaken en gång i timmen som hon är ibland. Nu ska vi leka lite och klä på oss, kanske kommer en dagens outfit senare.

 

Tackan är trött nu

Landade på ca 1000 kallorier idag, lunchen blev 344.  Blev blåbär och kokta äppelbitar med lite vaniljyogurt istället för shake till kvällen, det var mumsigt blev lite smoothi känsla. Antal ciggaretter är tyvär 4 men det ska bli mindre i morgon.

I morgon blir det storhandling, förr kunde jag ta ledigt från jobbet för att storhandla älskade att gå där när alla andra jobbade och vandra mellan hyllorna med min mycket välplanerade lista. Men det har liksom ändrats lite, har till och med bytt affär. Nu är det Willys som gäller har börjat vänja mig vid deras utbud och gillar skarpt att man kan självscanna det går ju så mycket snabbare då.

Har fyllt i användaruppgifter på Buzzador, tydligen kan man då genom att hjälpa till att marknadsföra produkter också få ta del av nya produkter. Och det kan ju vara bra. Man skulle fyll ai om man var en aktiv bloggare och det tycker jag nog att jag är än så länge i alla fall, sen frågade de hur många unika träffar man har per dag hi hi ja 2 var det ju bara att fylla i där, men vem vet det kanske blir fler.

Det här är Anna lilla lammets docka som jag sytt lite kläder till, inte de hon har på sig nu dock. Ska visa en annan gång. Övar på dockkläder och vem vet snart kanske jag vågar mig på att sy människokläder. Anna är en Rubendocka.

 

Just det har faktiskt gått en liten kort promenad idag oxå det var skönt efter att ha varit inne i flera dagar på grund av förkylning.


Klurar på vilka som ska få ta del av bloggen?!?

Tänder

Alltså tänder som i två plural, lilla lammet har två.

Det i frysenblev kummin, olja, äpple, peppar och soya marinerad kycklingfile, äggröra med lök och jasminris  samt broccoli

Det smakade riktigt bra faktiskt har inte skrivit in det i viktklubb ännu så vet inte exakt kallorier ännu men tror det är lugnt. Tror bloggen kan hjälpa till att göra så jag sköter mig bättre och gör lite br amat :-)
Det var den här som jag menade som smakade godis, kanske blir den till kvällen.


Dagens outfit kan det vara ngt ?? Ha ha modemiraklet i förd uttvättat linne från Ellos och byxor i haremsmodell från lindex, detta syns dock inte pga att kroppen fylle rut själva hänget liksom.


Hur det började


När jag väntade lammet slog det till i synerven och i en faslig fart började jag sy, mest gosedjur och med varierande framgång. Roligt var det och jag har fortsat lite smått efter lammets ankomst men inte i samma rasande fart. Jag lockas av tanken att återanvända gamla tyger, knappar och annat.


Kaniner och dinosaorier var först ut, en gamal kjol och en duk ..Sen kunde jag inte motstå att köpa lite plysch ( hur nu det stavas) och Kalikåfigurerna syddes stoppades och staplades för det blev en del..


Kaniner är fortfarande en favorit, det här är Pongo han är sydd av ros plysch och en gamal tröja

tröjan räckte oxå till denna lilla klump, en favorit hos lilla lammet
'

En annan tröja biddde denna lilla klump, öronen prasslar
för där har jag sytt in en bit av ett gamalt
gevaliapaket...och ja nästa gång ska jag tvätta plasten innan
så luktar inte det lilla livet kaffe;-)Senaste projektet, ett överkast som kommer räcka till sååå många saker, planen är att det ska bli en medlem i Barbafamiljen...Dessa tyger ska bli saker...Och denna underbara jaoo va ska man kalla det ballerinaband, älskart men vet inte vad det ska bli, en kjol kanske ?!

Projekt just nu utöver Barbafamiljen...att bli klar med ett lapptäckeöverkast som jag började med för ett år sedan, det saknas som ett varv av rutor, har klippt till men det ska ju sys ihop med.

Mössor och snuttisar


Frågor?

Alltså hur gör man om man vill ha ett annat typsnitt på texten?

Och hur lägger man in olika kategorier?

Och Tjockvawa gissa om det tog tid innan jag fattade din länk att det inte var du utan andra Veronica, men jag kan inte komentera där man måste ju vara inloggad. Kör du viktväktarna nu?

Vad är Pingback?

Svarar man på komentarer i ett inlägg eller i kommentarsfältet, vad är blogghyfs liksom?


...
Vad är moderering?

Vad är rss flöde?

Måste man tänka på allt sånt????

Frukost

Tackan ska försöka i alla fall det har ju gått förr..

Frukosten är nu på plats i sladdersäcken, konstigt förut kunde jag knappt få ner chokladvarianten och nu smakar det mums? Och just det den som är färdigblandad chokobanan heter den tror jag naturdiet alltså...my god va god smakar som sånna bananskids ( banankolan i gult papper). Jummi jummi.Tacka vet jag tackan...

Ja då kliver jag in på min andra dag som bloggare . Lilla lammet har haft en riktigt jobbig natt, vaken och bubblande . Eller det var nog mer jobbigt för tackan, ja det är ju jag alltså ha ha fårmamma = tacka ja alltså .
Gårdagen gick faktiskt relativt bra matmässigt sätt 2 knäcke och 2 äpplen utöver planen och i och för sig aldeles för mycket pasta men jag höll mig inom mina kallorier. 1247 sty blev det igår, Ska ligga under 1400 för att gå ner ca 0,5 kg i veckan men jag är nöjd när jag ligger under 1200 egentligen, 900-1200 då är det bra flyt.
Under 900 är svält säger en del men då kan jag upplysa om att denna kropp behöver lite svält för att kunna unna sig helgmyset och samtidigt gå ner i vikt.
Hmm denna dag då?
 • frukost Shake
 • lunch: Rivna morötter, ngt från frysen och ris kanske.
 • middag: Shake
 • mellis: Äpplen

En jädra massa kaffe och hör och häpna.....inga cigg eller på sin höjd en :-)Vikten, huset, buset och pysslet...

...är det vad denna blogg ska handla om? Och vem ska läsa den?! Troligen bara jag själv och ngn vän. Jag börjar med vikten:
109,4 kg igår det är ungefär som en halv elefant....målet är att vara under 100 innan julafton, det ska gå har bara varit i en svacka ett tag.

Frukost: Kaffe med mjölk samt två knäcke med lätta, fetaost och tomat --> Typ ganska bra
Lunch: Pulver
Middag: Makaroner och köttbullar
Mellis: Morot

Vem ljuger jag för vispgrädde hade jag ju i kaffet ...varför jag nu överhuvudtaget hade vispgrädde i kylskåpet?

Bekännelse jag har rökt i en och en halv vecka...alltså inte ett bloss då och då utan totalt jättemycket. Jag ska sluta snart, vet det är inte br alls.

I en röd liten stuga nere vid sjön vill jag bo


Välkommen till min nya blogg!

För mig är det viktigt att vara anonym, vet du vem jag är så håll det för dig själv :-)  Tackan tackar på förhand ;-)

 


RSS 2.0