Dove

Tada va glad jag blev igår när jag kom hem och det låg ett stort paket i postlådan. Det var mitt första paket från Buzzador. Detta innebär det att vara en Buzzador

 

” du får erbjudanden om kampanjer. Om du vill delta och kommer med i kampanjen ska du: - Själv prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten.”

 

Jag gillar att man får testa och säga vad man tycker och jag gillar att man får små prover att dela ut. Jag har redan paxat en del åt några som vill prova och idag har jag med mig 6 stycken till jobbet. Blev faktiskt positivt överraskad att det var så stora förpackningar, tänkte liksom att det var sånna mini men de är på 50 ml.

 

En negativ sak är att man ska lämna med en liten lapp där personen som får provet ska gå in på datorn och fylla i en kod, inget negativt i det men ….mitt för och efternamn står på lappen vilket gör att jag inte vill lämna ut till någon jag inte känner!! Min blogg är ju anonym.

 

Klicka på bilden om ni vill läsa mer om Doves produkter, jag gillar dem mest för att de har lite mer naturliga modeller i sina kampanjer men också för att mång aav produkterna är bra.


Vikten


mån 101,5
tis 99,5
ons 98,5
tors 98,1
fre 97,5
lörd 98
sön 98,6
mån 98,2v1  101,5
v2  98,2

Så minus 3,3 kg

12 kg ska bort på 10 v max ...... 8,7 kg kvar

Så nu är det bara att få en fin vecka till...kämpa kämpa


Helgen

Från promenaden i onsdags  5öresbrod, trapporna finns utmed hela strömpromenaden och förr när jag bodde i stan brukade jag spinga upp och ner i dem för att öka förbrönningen, i onsdags nöjde jag mig med att titta på dem och knäppa en bild.
          


Utmed strömmen finns också en grotta med målningar av olika slag, lite klotter men också väldigt fina visdomsord både i taket och på golvet.

        
 
Kika utKika in


Fredag
Baggen och lammet hade handlat när jag kom hem. Bland annat apelsinglass med choklad...och jag önskar jag hade tagit ett kort på min skål med glass...jag tog den minsta pytsen vi har alltså den är kanske som en äggkopp och så tog jag ca 2-3 tsk glass. Det var väldigt gott och jag kände mig väldigt duktig efteråt.Lördag
Superhärlig promenad med underbar vän, konstigt så fort det går att gå när man har någon att tjattra med hela tiden. 1,5 timme blev det i ett härligt vinterlandskap.
Sen åkte vi och handlade lite jag och lammet, nötter och smågodis till Baggen...jag vet det var att utmana ödet men det gick bra. Jag tog 2 center och två andra små godisar sen inget mer och det gick ju bra.

Söndag

Morgonpromenad vi 8 på ca 1 timme och 45 minuter, och jag valde en oplogad väg så jösses vad det tog på att skjuta vagnen framför sig, framförallt i uppförsbackarna.

Sen lite pulkapromenad med Baggen.

Sen stan, nej gillart inte ,massa folk varmt blää men in på mcdonalds for jag och köpte en glass med chokladsås och 2 kaffe. Åkte till mamma och lämnade kaffe och GLassen utan att smaka trallala för hon var lite krasslig. Sen hem till coolaste bruden i stan och hämtade en fin vit matta, lite krokar, lite färg,en hatt,  lite lakan osv...hon har en utrensning inför flytt och skänker bort det hon inte vill ha. Himla bra ide tänker jag !!

Hatten från coola bruden uppsakattades av både Lammet och Baggen. Den var dock lite stor för lammet så vid ett tillfälle kröp hon rakt in i väggen på grund av dålig sikt!Så bra

ja det går så himla bra alltså....

Ikväll blir det rostbiff har varit sugen på det hela veckan. Hoppas Baggen köper massor. Och vet ni vad inget godis ska inhandlas trall la la och det känns bara bra ....vet inte vad som hänt men är inte alls sugen. Njuter så länge det varar för om en timme kan det vara över.

Längtar hem till mitt lilla lamm och min Bagge, jag känner att jag missar så otroligt mycket nu när jag jobbar heltid. De är på öppna förskolan, ute och går och ja det händer ju saker hela tiden. Jag läntar galet mycket till April då jag ska gå ner i tid. Det är dem 2 nu som har koll på läget och jag liksom stör deras vardag lite när jag kommer hem. Även om jag så klart är efterlängtad och välkomen ...det är inte så alltså men jag känner det att de har hittat sin lilla gång. Och det gör mig så GLAD och LYCKLIG. Visst känns det i mitt hjärta av både glädje och något annat när Lammet vänder sina knubbiga små armar mot Baggen och kramar honom hårt hårt och inte vill komma till mig. Det är så himla nyttigt för alla parter att båda föräldrarna är hemma, det borde ju va lag på 50-50 tycker jag.
Sen så är jag ju ego och skulle vilja vara hemma med henne hela tiden :-)


Just det inte nog med att jag ska få Buzza balsam jag ska få Buzza välling också så är det ngn som vill prova 8 månaders välling så lämna en kommentar eller maila eller nåt :-)
Korn

Var på utbildning igår vilket innebar att jag inte började förens nio så jag startade dagen med en promenad på 45 min, gick runt Motala ström och tog massor av kort. Bodde där i närheten tidigare och gick en period runt strömmen nästan varje dag, så det var lite mysigt att gå där igen. Det var dock inte så mysigt väder lite grått och kallt men friskt. Stod emot den goda frallan på fm, shake till lunch och stod emot muffins och chokladkaka som serverades på em. Kändes bra!

 

Känner redan att det börjar dra ihop sig lite i kroppen vilket är skönt, jag behöver det nu för att få hopp om att det ska gå vägen. Har vägt mig varje morgon och trots att jag vet att det är mycket vätska som försvinner i början så blir jag glad när siffrorna blir mindre.  Kör lite blandat med shake och mat men mest shake nu och det går bra. Ligger runt 1000 kcal per dag och har hittills inte varit hungrig. I kväll ska vi äta kornmjölsgröt till middag. Det är så sjukt gott och nyttigt :-) Det ser dock inte så gott ut, lite som grått tapetklister.

    

Idag hör och häpna var luggen på min sida…jag tog rejält med sånt där pulver och liksom drog den som i mittbena och snurrade upp lite åt sidorna…och satte små hårnålar och ja det känns helt ok och spännena är kvar trots ca 2 timmar sen!! Jag lär mig … sen insåg jag att när det där pulvret träffar pannan så blir det som någon form av beläggning i gråvitt men va gör väl det, luggen är på plats i alla fall .


Lammets rum  
Är så sugen på att fixa och måla och dona men det får nog vänt atill sommaren eller man kanske skulel börja lite ...

Lancome när du vill blänka ;-)

Mamma hade köpt någon grej från Lancome och då fick man ett litet kit på köpet, mascara toppen, ett illrött läppstift som en kollega fick och en parfym som luktade mamma så den fick hon och en liten ansiktsvatten. Eller???  Tänkte jag skulle piffa till mig lite i morse tog en tvättlapp (en sån torr) i brist på bomullspads och sprutade ut ansiktsvatten. Virvlade runt i hela ansiktet men det kändes liksom inte så uppfriskande, nästan lite oljigt…läste på flaskan och inser att jag precis tvättat ansiktet med någon form av mascaraborttagning!!!

 Sen var det luggen från helvetet som skulle angripas. Mina fina och hippa kollegor har sagt att jag måste ha massa grejer i håret för att det ska bli bra. Jag brukar bara köra hårspray typ. Så i med lite mosse lite pulver och lite vax och lite spray på toppen….det blev….inte bra. Vatten en kam och ett hårspänne senare ser jag ut som igår!

 

Lilla lammet hade feber igår och i morse, trots att jag vet att det är på grund av vaccinationen så gör det lite ont i hjärtat. Hon hade gråtit högt av smärta igår, lilla, lilla hjärtat mitt. Hon är så himla rolig nu hittar på nya saker mest hela tiden, dansar och flirtar som aldrig förr. Hon går nu också om man bara håller henne i ena handen och står själv en liten stund tills hon kommer på att man inte håller i henne då blir det duns ner på rumpan.

 

Mat/shake dagen igår gick bra och idag ska det också gå bra…jag tar en dag i taget så får vi se hur det går men det känns bra hittills. Jag har gjort en exellrapport på datorn och tänkte jag skulle skriva in vikten varje dag ett tag bara för att se liksom…vi får se om jag lyckas få till ngt diagram som jag kan delge er eller om det blir error.


Pulver

Vill inte behöva försvara mina val, tackar för omsorg och goda tankar men det är mitt liv och mitt val.

 

Jag vet att Pulver inte är en livsstilsförändring. Pulver är en diet!! Och jag har nu valt denna diet.

 

Jag har alltid varit emot pulver och tänkt som så många andra att det bara är en fejklösning, att man går upp mer än vad man gick ner och att det bara är plågsamt. Men jag har också blivit rekommenderad av läkare att jag ska använda mig av en vlcd i pulverform för att gå ner den kraftiga övervikt som jag har.

 

Jag vet hur man ska äta. Jag vet hur man ska röra sig jag vet hur man ska tänka men ändå fungerar det inte. Det fungerar inte så snabbt som jag vill just nu. Jag har inte tid just nu att göra den livsstilsförändring som skulle leda till en långsam och hållbar viktminskning. Det handlar om saker som jag valt att inte blogga om men som förhoppningsvis kommer att förändra mitt liv. Jag måste ha ett BMI på under 30. Jag måste alltså väga under 90 kg. Jag måste alltså gå ner ca 12 kg och jag ska göra det till den 26 mars.

 

Kommer jag må bra under resans gång? Nej troligen inte hela tiden. Kommer jag att äta bara pulver hela tiden, nej troligen inte!

 

Jag vet också att jag skulle kunna gå ner ca 1 kg i vikt i veckan genom att äta rätt och nyttigt samt röra på mig och det kanske är det jag byter till om ett par veckor men först just nu blir det pulver.


Nystart

Vet inte om man ska skratta eller gråta..1,9 kg plus från förra veckan så 101,5 härliga jävla skitkilon. Och jo visst jag åt semla och jag åt lite choklad på lördagen men jag åt fan inte 1,9 kg choklad...blir så trött.

Pratade med min "tjock"kompis igår som faktiskt är riktigt smal nu fast jag tror inte hon ser det riktigt själv. Vi har väl bantat ihop i snart 20 år nu, gått lite upp lite ner och stått stil. Ja i alla fall hon är en av de bästa och idag kör vi nystart, ha ha igen!! Men den här gången ohhh jag vet hur det låter och jag vet att jag troligen kommer att skriva det snart igen men jag menar det nu just nu är det nystart!

12 kg ska bort på 10 v max

Hur jag gör det ...det blir att börja dejta naturdiet igen.


Helgen har i övrigt varit riktigt bra, vår panna låter numera som en spinnande katt efter att fläkten plockats bort och rengjorts...så lite har det inte låtit på 2 år. Fantastiskt, känns lite som att vinna på lotto.

Lammet har åkt pulka, gått på pottan så klart ;-), ätit älgstek och fått ett aldeles underbart litet set med bord och stol. Idag ska hon och Baggen till BVC för kontroll och vaccinering...det gör lite ont i mitt fårhjärta att hon skall stickas och så är jag inte där. Men jag vet att de klarar det galant :-)


 


Dove

Tjohoo äntligen blev jag utvald att buzza en produkt. Jag är med i Buzzador sen en tid tillbaka och ska nu testaDove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam
Man testar själv och ska också dela produkter till vänner och bekanta så de får testa sen säger man vad man tycker!! Ser fram emot paketet och ska då delge er allt om hur mitt hår förändras :-) Kanske är det någon av er som vill prova?


Semla

357 kcal


Så otroligt gott helt juvligt men nu är det bara 250 kcal kvar att äta idag så frågan är va man ska äta ikväll ? Semlor började jag gilla för sådär 2 år sedan inan tyckte jag inte om det alls. Men nu oj oj va gott. Jag ska äta en semla till i år det ska jag men bara en till och då på semeldagen :-)


När jag var gravid då var jag lite frustrerad att det inte fanns trepack, så man kunde äta upp en på vägen hem och ändå ha varsin kvar till fikat...hmm ja men då får man ju köpa 2 stycken 2-pack då!! Och äta 2 på vägen hem!!!.........nämnde jag att jag gick upp 38 kg under graviditeten????


Hur tänkte man här??


Tjuvvägde mig

99,6 stod vågen på i morse och det är 3 hela dagar kvar till vägdag, det är helg, jag har mens, vi ska ha besök hela helgen.....behöver jag säga att jag inte räknar med något minus direkt men jag kommer bli sååå himla besviken på mig själv om det står en etta först igen.

Ska försöka ta promenad lördag och söndag trots besöket och verkligen försöka att inte äta fikabröd som brukar bli det stora problemet vid detat besök.

Jag har funderat mycket fram och tilbaka på hur jag ska komma igång igen och få lite kraft och energi att ta tag i den här jäkla övervikten?! Jag måste få kontroll på maten igen, hitta tillbaka till att inte lura mig själv, att inte stressäta och unna mig saker i form av mat/snacks/godis.

Jag funderar på shaker, har ju haft en paus nu på nästan en månad och funderar på om det kanske är dags igen? Funderar på träning också, helt ärligt så känns det inte som att tiden finns samtidigt vet jag att det bara handlar om att ta sig tiden. Ska jag köpa ett tiokort på gymmet brevid jobbet och försöka att träna en dag i veckan? Ja det kanske inte vore så dumt.

Februari och mars kommer jag att arbeta heltid då borde jag kunna få till att träna 10 gånger under den tiden på arbetstid. Eller alltså under arbetsdagen, vi har årsarbetstid! Sen April , Maj och Juni kommer jag vara ledig alla måndagar och gå ner i tid till 70 %, det betyder att jag borde få till promenader och sånt då på ett bättre sätt.

Ja så får det bli den 25 blir det ett träningskort som inhandlas och fram med shakes igen. Nu jäklar...jag har sagt det förr jag vet men nu känner jag att jag snart är där....snart är jag på banan igen. På Måndag ;-)

fick ett mail

 Beach 2012

Prova småbarnsdieten du också! Lycka till!

 • Dags att trimma kroppen innan sommaren? Men GI-metoden är ute!
 •   

 • Nu har det kommit en ny bantningsmetod. Har du provat ALLT - utan resultat? Prova detta:
 •   

 • De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala diet forskats fram:
 •  

   

 • ... ... ...
 •  

   

 • Frukost: 1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och kleta ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.
 •  

   

   

   

 • Lunch: 4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre fulla munnar av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet)
 •  

   

   

   

 • Middag: 1 kex, 2 mynt och nåt smuts som du hittar under soffan.
 •  

   

   

   

 • Kvällsmat: Gör i ordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 fulla munnar av ditt badvatten.
 •  

   

   

   

 • Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till. T ex:
 •  

   

 • - Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från Securitas kastar ut dig gör du starkt motstånd.
 •  

   

 • - Spring överallt och hoppa emellanåt.
 •  

   

 • - Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.
 •  

   

 • - Kom ihåg lungorna och skrik samtidigt med övningarna.
 •  

   

 • - Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.
 •  

   

   


  ge upp

  ja det är precis vad jag känner för...alltså det känns så jävla tungt. Jag är mest arg hela tiden och tycker att livet är jävligt orättvist. Jag är arg på alla smala människor.
  Jag är arg på den här jäkla luggen jag klippte, den får mig på dåligt humör varenda morgon. Jag är arg för att värmepannefläkt skiten är trasig så det låter som ett tröskverk i hela huset.
  Jag är arg för att jag tryckte i mig kakor och godis igår. Jag är arg för att mensskiten ligger och trycker i magen kom då för helvete så det går över någon gång. Gahhhhhhh  Jag kämpar hela tiden känns det som men ingenting händer. Fan har ju stått och stampat här hur länge som helst nu ju!!!Och ja jag fatatr att det skulel gå snabbare om jag inte unnade mig lit epå helgen och om jag tränade mer och sprang 200 jävla mil om dagen.

  Fan idag är en sån dag man helst vill ska vara över.

  Men snart ska jag ha lunchdate med Baggen och lammet, indiskt ska vi äta....hoppas det känns bättre om jag får en snorig puss ( av lammet) och en vanlig puss av Baggen.

  Bubblande

  frustration irritation fan då

  stryker ett stort svart streck över denna matdag


  Bilder

         

  Har sett dessa bilder i många bloggar och provade lite bild ett nuvarande vikt 99 kg bild 2 ca 80 kg


  Tankar

  Jag är vuxen nu ju. Det är en konstig känsla. Alltså livet är ju just nu.
  Jag längtade länge efter att bli mamma, i många år och nu när jag är det så skapar det många tankar jag inte hade innan. Jag förstår vikten av närhet och bekräftelse, av att se sitt barn. Jag ger mitt barn dess liv och minnen, jag ger henne hennes barndom. Det känns som ett oerhört ansvar att ge en annnan människa dess liv. Man kan ju bara försöka att göra sitt bästa men ibland tycker jag det är svårt att veta. Än så länge minns hon inte så är det ju, så ska man tabba sig är det väl nu.
  Men sen då kommer varje minut att räknas. Hur jag steker pannkakorna hur jag hanterar idioter i trafiken, hur jag bemöter människor jag möter, ja men allt liksom kommer lagras i hennes underbara lilla hjärna och bli hon. Vilken makt man har, vilket fruktansvärt ansvar.
  I mitt huvud så låter detta inte alls lika förvirrat som när jag skriver ner det. Det kanske är bäst att det liksom bara får vara kvar där inne?

  Gegga

  Köpte sallad till lunch idag, ica har börjat med självplock och det bara ropar kom och ät mig från den disken. Det är konstigt att jag bara väljer röror, inlagda champinjoner, ostar, pasta osv...det som inte är särskilt nyttigt...jag tog lite ruccola och tomat också och ingen dressing men ändå. Jag tycker man kan dela upp folk lite i de som kan få för mycket gegg och sås och de som aldrig kan få för mycket.
  Tex har jag aldrig någonsin fått för mycket röra till en bakpotatis...men jag har vänner som flera gånger lämnat för det blev för mycket. Eller gegga i en macka, inte fasen petar jag bort tror aldrig det hänt. Eller när man tar leverpastej och kaviar, att jag har smör under då...det behövs ju inte eller? Vad beror det på? Tycker jag om gegga och sås extra mycket mer än vissa andra eller är det ngt annat.

  Jag ska unna mig, passa på när jag ändå äter ...det är tankar som ofta dyker upp. Det är ett beteende som jag måste ändra på, eller inte måste men som jag vill ändra på.

  Mensen är väl på väg också känner mig plufsig och ful och sugen på det mesta. Men ibland är det bra att de slagit igen den lilla butiken brevid jobbet och att man inte har så mycket pengar för då blir det ingen impulschoklad. Ska dock tanka på vägen hem och då gäller det att stå emot chokladhyllan.

  Äter apelsin till frukost nästan varje morgon nu, med kesella och massor av kanel, det är ju så sjukt gott så man nästan dör...men det är inte choklad!


  Att räcka till

  för allt och alla man vill är inte alltid det lättaste. Har så många planer och önskningar, drömmer om matriella saker som jag tror skulle förgylla mitt liv. Nytt kök, ny tvättstuga, ny bil, åkgräsklippare osv osv...Tänker ofta vad jag skulle göra om jag vann ett par miljoner, det första är den där listan av matriella saker som poppar upp men sen tänker jag tid, jag skulle köpa tid. Jag skulle välja att ha mera tid till att beta av mina listor och göra verklighet av mina önskningar. Jag har många listor huslistan, familjelistan, förverkliga mig själv listan  osv. Men bara tid utan pengar skulle ju inte heller ge tillfredställelse för att det mesta kostar pengar. Tid är pengar! Att gå ner i tid på jobbet för att få tid med sitt barn, det kostar. Så klart värt varenda krona men samtidigt pressande att räkna fram och tillbaka. Vi har det bra i Sverige, skitbra rent ut sagt och ändå önskar jag att jag hade mera tid och mera pengar. Vad är viktigt i livet? Vem är viktig? Min lilla familj, min man, mitt barn de är viktigast av allt. De är allt!

  Vad förgyller mitt liv? Ett leende, det tar en hundradels sekund, är aldeles gratis och det gör mig glad ända in i själen. Men jag måste vara där för att se det...jag måste vara i nuet och jag måste se det jag har framför mig!


  Vägdag

  Startvikt 2011-08-08  efter graviditet 114 kg (startvikt på bloggen 109,7  kg)

  Förra veckan hade jag gått upp från 100,6 till 101,5 och nu stannade vågen på 99,6


  16/1
  Min vikt: 99,6
  Mitt BMI: 32,9
  Tappat denna vecka-1,9 kg
  Tappat totalt 14,4 kg
  Mitt mål 1: 99 kg      Kg Kvar: 0,6
  Mitt mål 2: 90 kg      Kg kvar: 9,4
  Mitt mål 3: 85 kg      Kg Kvar: 14,6
  3

  stekpannor senare blev det ca 5 hela pankakor ca 10 ihopskrynklade och smet för ca 20 pankakor i slasken...för jag gjord eju fyrdubbel sats när jag ändå höll på. Humöret är på topp!!! Verkligen

  Helgen

  Lite sjukstuga, lite promenader,lite nyttgig mat, lite godis, lite storm, lite strömavbrott och massor av kärlek !

  Just det detta är min blogg jag skriver vad jag vill...lammet har gjort det stora på pottan 2 gånger...mycket stolt Tacka ha ha


  Hannah  Min största inspirationskälla just nu !
  Viva

  Gårdagen gick bra rent matmässigt. Körde kesella både till frukost och lunch, alltså jag tycker det mättar så himla bra. Jag blir liksom nöjd. Sen fick jag åka hem och VAG vård av gubbe. Packade in lilla lammet i vinteroverallen och gav mig ut på en långpromenad, helt underbart skönt var det. Hon somnade inna vi var utanför trädgården och sen gick jag i lite över en timme.
  Ringde till typ alla jag känner och ingen svarade, så det blev till att lyssna på P3! Det var gnistarande vitt och lite småhalt men jag höll ett snabbt tempo så kylan bet i kinderna.

  Väl hemma städade jag lite i garaget, flyttade om lite bland det som vi senaste tiden bara slängt in. Lammet bara fortsatte att sova vilket aldrig brukar ske, hon brukar alltid vakna när vagnen stannar. Men sen gick jag in och började med maten, det blev ris från dagen innan, lite hackad prinskorv som jag fräste upp med massa sambal olek och wookgrönsaker. jag rörde ihop allting i en gryta och hällde på matlagningsgrädde, ajvar och stark krydda. Alltså det blev supergott!

  Idag fick lammet lämnas hos mormor, vilken tur att hon finns, och Baggen är hemma sjuk och jag jobbar. Han är helt däckad så det blir nog en liknande lösning resten av veckan.

  Jag har idag äntligen postat papprena till dagis och lite snabbt stämt av med chefen att min plan fungerar, nu ska bara Baggens chef också godkänna vår plan.
  Om det blir som tänkt ska hon gå tis, ons, tors 7.30-14 och alltid vara ledig mån och fredag. Jag tror det blir lagom för henne och jag tror att vi kan få ihop så vi överlever på de pengar som det blir. Jag och Baggen kommer jobba korta dagar varannan vecka och sen hoppas jag att vi får fem v ledigt tillsamans och att jag och lammet har ytterligare en vecka under sommaren.

  Nytt datasystem på jobbet gör att min gärna känns helt mosig till skillnad från i vanliga fall men men det sätter sig väl vartefter.


  Tisdag

  Ja inte kunde jag låta bli att väga mig igår 101,5 kg landade jag på!

  Det känns som om jag stampat omkring runt hundringen i ett år nu men skam den som ger sig...nu siktar jag mot tvåsiffrigt.

  Matdagen igår var sådär med tanke på att jag var på utbildning och det bjöds på gomacka på morgonen och eftermiddagsfika i form av en rejäl bit morotskaka samt lunch ute. Men jag gick snabb promenad på ca 1,5 km i alla fall :-)

  Idag är jag peppad, det blir kessela till frukost, shake till lunch och sen till middag funderar jag på lax?

  Jag har fått så mycket kommentarer som jag inte svarat på, och jag har inte kommenterat i era bloggar men jag läser er varje dag.

  Jag får fortfarande ett leende på läpparna när jag tänker på Nimbus. Och nej jag ska nog inte börja rida det här året, har inte pengarna men någon gång ska jag allt börja en vuxenkurs i ridning :-)  Ska försöka fokusera lite mer på det positiva och det jag gör bra istället för det jag misslyckas med. Jag har ju tex inte rökt ett enda bloss sen jag slutade :-)

  Vägdag

  För första gången hoppar jag över vägdagen, vet att det är plus och orkar inte bry mig.

  Det är dock måndag och jag vet att jag sagt det förr...ha ha nästan varje måndag men nu är det nystart! Har kvar samma mål och belöningar.  Nimbus!  En underbar fjordingpojk som lyfte mitt självförtroende och min självkänsla med väldigt mång asnäpp nu i helgen. Har varit och hälsat på min storebror och de hade ordnat så att vi skulle få prova att rida. Jag red en del när jag var yngre, hos grannen. Vi sadlade tränsade och red galopp i hagarna helt orädd.

  Men sen nu ca 15-20 år senare hade något hänt. Knäna skakade och jag var på riktigt livrädd, och då hade vi inte ens gått in i stallet ännu. En förlamande skräck kan man säga infann sig in i boxen och borsta lite hua va det var otäckt....Mina brosdöttrar var mycket roade men väldigt snälla och uppmuntrande, de är 8 och 10 år. Han var lite sur när vi skulle tränsa, han vill emest äta sitt hö hela tiden ha ha så ja han var lite lik mig kan man säga.
  Efter mycket om och men kom vi ut i ridhuset och så skulle jag ju upp på åbäket då...för då var det fortfarande ett åbäke...nej det var bara att hämta en pall för att få upp denna kropp.

  Mycket darrig och mycket spänd blev jag ledd runt runt i lugn skritt. Det tog ett par varv sen kände jag att jag började slappna av och liksom njuta lite. Provade att skritta lite själv och sen blev det min tur att trava lite med longerlina( tror det heter så? Som ett långt koppel) det gick bra och jag kände hur jag faktiskt njölt och började känna mig säker.

  Mina brosdöttrar galopperade omkring i en faslig fart och övriga deltagare tog sig fram efter varierande förmåga. Baggen var såå ståtlig, och helt orädd.

  Sen hände det jag skrittade omkring och sen tänkte jag nej men jag kan det här, tryckte på lite och vips travade jag omkring där alldeles själv. UNDERBART...jag kände hur leendet var gigantiskt och hur åbäket blev min prins!  Prins Nimbus och Jag

  Helgens mat

  Ren njutning och inte en tanke på kcal..har njutit på ett sätt som berört mig i själen.

  Några höjdpunkter.

  Rödvinsgryta med kantareller

  Sallad med, bacon, kyckling, mögelost, valnötter

  Apelsiner med kolasås. Bara liksom vanliga apelsiner, skalade och delade på mitten och sen colasås uppepå som var varm, så enkelt men så juvligt gott. Den kommer jag absolut att låna.

  Biffar med fetaost och timjan

  glass med chokladsås, godis och chips. Visserligen även en långpromenad men oj oj oj  va jag ätit

  Malins utmaning!!
  Totalt 7 km promenad
  Nytt recept kyckling med Kummin
  Ridning ca 1,5 timme Ny träning kan man ju lugnt säga :-)
  Egentid 15 min gånger 4 på väg till jobbet, stängde av radion och bara var :-)

  Lyckats rätt bra i alla fall :-)

  Nimbus

  Är så glad, vilken ego boost!!
  Jag har mött nimbus och mig själv:-) ska visa bilder när jag kommer hem

  Ny plan

  Jag ska bara äta mat ett tag nu....ser ju galet ut när man skriver det så men jag ska förklara. I perioder fungerar det jättebra för mig att byta ut ett till två mål om dagen mot naturdiet. Jag gillar dem, är inte hungrig och inte farligt sugen på ngt annat. Men sen komemr perioder då det inte funkar alls. Det tar emot att svälja dem, jag blir hungrig direkt och bara ännu mer sugen på onyttigheter. Det har varit så ett tag nu men det var först igår poletten trillade ner. Det var när jag stod utanför lidl med en godispåse i handen som jag sedan tryckte i mig. Så nu blir det nyttig mat i stället och matlåda till jobbet som gäller. Jag kommer självklart att fylla i viktklubb precis som vanligt och har absolut inte gett upp bara ändrat taktiken lite.

  Jag är ju med i en utmaning också, lyckades få ihop 1 ynka km igår men det är ju bättre än inget och jag provade ett nytt recept. Stekte kycklingfile som jag fullkommligen dränkte i kummin, och chilikrydda, hade i hackad selelri och en burk majs. Det blev kanon gott och fick även följa med i lunchlådan idag.

  Till frukost blev det kessela med kardemumma, valnötter och russin. Yummie så gott. Till middag blir det nog kokt blomkål med ost och skinksås, en gamal favorit.


  Motivation

  1236 kcal slutade dagen på igår så jag höll mig inom ramen även om jag åt galet fel igår, bara mackor och som avslutning risgrynsgröt med sirap. Jag känner att jag har lite svårt att komma igång och få bra rutiner på jobbet. Jag känner mig motiverad men tydligen inte tillräckligt.


  Ingen motion igår heller, lammet och baggen kom och hälsade på på lunchen så det blev mys istället för promenad. Jag kommer att få använda helgerna och lunchen till motion, veckodagarna är det kört. Eller jag vill helt enkelt inte lägga tid på det utan på lammet när jag kommer hem. Känns lite jobbigt att vara borta så långa dagar ifrån henne men det är väl bara att vänja sig.

  Sitter med dagispapprena också och ska fylla i schema, det tar emot så himla mycket. Det känns som hon är så liten men samtidigt har vi inte så mycket val. Ska ringa dit idag tänkte jag och höra dels med inskolning hur det går till och sen ocså lite hur deras schema och rutiner ser ut. Tänker eventuellt att hon ska gå tre dagar i veckan och då ca 7.30-14.30 det är 7 timmar*3 21 timmar i veckan!! Är det bra eller ?

  Jag undrar ofta över varför man inte får en instruktionsbok när man får barn, hur ska man liksom veta allt? Vad är rätt vad är bra?  

  Jag siktar in mig på att hinna en liten promenad idag i alla fall, om det inte spöregnar förstås.

  kcal

  Så här mycket kilokalorier innehåller 50 gram av olika livsmedel:
  Olja: 442 kcal
  Ostbågar: 250 kcal
  Chips: 250 kcal
  Salta pinnar: 190 kcal
  Popcorn: 225 kcal
  Blandade nötter: 300 kcal
  Morötter: 20 kcal
  Paprika: 15 kcal
  Igår landade dagen på totalt: 1168 kcal

  frukost 296

  mellis 239

  lunch 109

  middag 525

  Ingen motion tyvär, hoppas jag kan få in en liten kort promenad i dag i alla fall.

  Tisdagsfika på jobbet idag, hopplöst!!! Kan inte stå emot så gott med rostmacka med ost mums. Men så mycket kcal så det inte är klokt. Men får äta snålt resten av dagen.


  Veckans utmaning av Malin


  Jag är med i en utmaning hos Malin som i grunden går ut på att samla km under en månad genom att gå och springa. Men under denna månad så är det också veckoutmaningar. Jag ska göra mitt bästa för att ta mig an dessa. 1 och 3 kommer vara mest utmanande men vi får väl se hur det går.


  Veckans utmaningar:

  - Träna minst 200 minuter under veckans gång! (0/200)
  - Testa minst 1 nytt recept (0/1)
  - Prova en ny träningsform eller använd ett nytt träningsredskap
  - Ge dig själv egentid! 60 minuter fördelat hur du vill under veckan. (0/60)
  - Sätt upp mål inom träning, kost och hälsa för det nya året


  Vägdag


  Min vikt första veckan på året ett par år tillbaka (  vissa år kan det slå ngt kg minnet är ju inte det bästa)

  2007   100 kg
  2008   112 kg
  2009   102 kg
  2010   86 kg
  2011   126 kg
  2012    101 kg

  Fick frågan vad jag vägde innan jag blev gravid. 90 kg när jag plussade och 100 kg tio v senare när jag skrev in mig på MVC gick totalt upp till 128 kg alltså 38 kg.  Startvikt 2011-08-08  efter graviditet 114 kg (startvikt på bloggen 109,7  kg)

  Min vikt: 100,6
  Mitt BMI: 33,2
  Tappat denna vecka-0,7 kg
  Tappat totalt 13,3 kg
  Mitt mål 1: 99 kg
  Mitt mål 2: 85 kg

  Måldatum1: 24 december    Kg Kvar: 1,6
  Måldatum 2: 1 april              Kg Kvar: 15,7


  Mina delmål och belöningar

  2 januari mål att väga 99 kg
  5 mars mål att väga 90 kg
  14 maj mål att väga 85 kg

  Känns som att jag står och stampar och bara pendlar melaln 99, 100, 101, men nu är det nytt år och motivationen är hör och häpna på TOPP!!! Jag har ändrat min strtvikt härt i bloggen så att det blir samma som på viktklubb blir så konstigt annars.

  5 mars ska jag senast väga 90 kg det är 10 veckor dit och tio kg, det går det vet jag :-)

  Första dagen

  Gårdagen var mycket lugn, somnade i soffan vaknade vid halv tolv och gick och la mig vid kvart över tolv. Kanske låter tråkigt men det var skönt. Behövde bara ta det lugnt!

  En av mina bröder gifte sig igår och berättade genom att ändra statusen på facebook, vilken tid vi lever i. Önskar dem all lycka, de är ett perfekt par :-)

  Idag vägde jag mig på morgonen och blev lite sänkt eller alltså jag försåt ju att det inte blir stora minus när man äter chips och godis som jag gjorde i fredags men tänkte ändå att det kanske kunde sett lite bättre ut. 101,2 kg så det är 0,1 kg ner sen förra veckan fast det är ju i morgon det är vägdag så vi får väl se. Men jag tror inte det blir tvåsiffrigt.

  Idag har vi varit ute i snön ja för idag har det snöat, riktigt mysigt. Eldade upp lite papper och kartonger och sånt som vi samlat på oss. Jag älskar att elda, det bor nog en liten pyroman i mig. Men visst är det befriande, att se elden som liksom dansar, rogivande och våldsamt på samma gång.


  Det är ett tag kvar men snart är det dags att hänga kläder på tork ute i det fria igen:-)

  RSS 2.0