Fredag

Frukost Äggröra med keso och köttfärs 
Mellis Brie avokado 
Lunch Kyckling med coleslaw selleri oliver grekisk yougurt 
Middag Fisk , spenat, cream fraich, fetaost, aioli 
Fredagsgott lite nötterKcal

Nattens funderingar gäller kalorier! Jag kan liksom inte riktigt släppa att det jag stoppar in också måste förbrännas. Har alltid tänkt på det som ett bankkonto liksom. 

Jag känner mig lite , eller rätt mycket rädd faktiskt , för allt detta feta. Vågar inte ens tänka på hur många kcal jag åt igår. 

Ska man ändå inte försöka hålla sig till en viss kcalnivå men liksom på feta saker så att mättnaden blir bättre?

Frukost ägg och ost omelett kaffe
Mellis brieost kaffe
Lunch brieost och en burk makrill i tomat ( var på språng)
Middag 2 fläskkotlett och coleslaw och bearnaisesås

Jag var lite flottig kändes det som vid middagen men ingen hunger och faktiskt inget direkt sug under dagen. 
När jag skar upp äppelbitar till barnen höll det på att åka in i mun av bara farten men vände på vägen. 

Frukten kommer bli svår, det är en så djup vana att knapra frukt vid sug, hunger osv. 
Kaffe med grädde känns så jolmigt, drack med mjölk igår, förstår inte varför mjölken är så farlig. Blir nog att börja med svart kaffe igen. 

Magen mår bra! Det är så skönt då min mage brukar krångla. 


Frågor

Majs? Växer ju ovan jord men är fasligt sött?? Hur ska man tänka där ni som vet???

Korv? Alltså falukorv är ju typ basföda i den här familjen. Så vad gäller angående korv???

Och frukt ? Vad är förbjudet, vad är bäst? Finns det någon som är ok?

Baggen har bestämt sig för att haka på lchf resan. Roligt, då det blir enklare och jag kanske inte utsätts för frestelser på samma sätt. Barnen behöver också en rejäl sänkning av sockerintaget, vi har så många dåliga vanor. Jag vill att de ska vara friska och starka. Självklart ska de få ha kvar fredagsmys och lördagsgodis , det sockret är inte problemet utan allt där emellan. 

Är fortfarande pepp och känner att detta är kanske min grej. Jag hoppas bara magen inte krisar av allt fett, vi får se.

Mätt!!

Äggröra med keso och vispgrädde 

Tomater, oliver, avokado och brie 

Köttfärsbiff (vispgrädde ägg) grekiskyoughurt, selleri, tomat

Har gjort köttfärssås, moussaka , biffar på 4 kg köttfärs, 1 liter vispgrädde, ost osv osvNu finns det verkligen alternativ i frysen att bara ta fram när tiden och orken tryter.

Det känns så konstigt både att laga och äta på detta sätt, känner mig flottig. Försöker läsa på och samla fakta vilket är roligt, förvirrande och lite svårt. 

Efter att nu ha intagit lunch känner jag mig spymätt, inser att jag måste äta sakta så jag känner när jag blir mätt. 

Planen är att äta köttfärssås till middag!

Fett

Igår såg menyn ut på detta sett, startade med , Gröt med mjölk , hade då inte beslutat att köra från igår. 

2 stekta ägg, ca 100gram stekt halloumi ,coleslaw på rödkål kesella och majonäs i tomat. 

Strimlad skinka, sås på grädde och ost, kokt blomkål

Känner mig sååå taggad. Jag vet det har inte ens gått en dag men jag tror på det här. 

Senap hur gör man? Vad tar man i stället? 

Ska försöka se biggest loser på datorn idag. Dagens första utmaning blev första koppen kaffe som intogs med en skvätt grädde istället för 2 suketter och mjölk!!! Alltså jag vänjer mig nog men det är gott med socker äkta som falskt.

Varför lchf? Har aldrig provat denna diet/livsstil konstigt nog. Och skulle jag någon gång i framtiden ta beslutet att operera mig då vill jag känna att jag faktiskt provat allt annat först. 

Korvar? 

Lunchen 


Lchf


Jag har tagit ett beslut, jag ska prova lchf. 
Så kom igen, ge mig era bästa lchf recept.

Har varit och handlat och hoppas nu jag ska få till detta. Jag tar en dag i taget, vad annat kan man göra , men jag tänker ge lchf ett rejält försök. 

Det är svårt att tänka om när man går där och ska handla men det ger sig nog.  Jag gissar att tuffast kommer det bli att ta bort bröd i alla former!
Så ge mig tips på lchf bröd. 

Vikten


Veckans kurva... Stabil och bra!!!!

El

Det höll på att gå riktigt illa !!! Baggen kom och sa - jag tycker det luktar elbrand i barnens lekrum. Jag gick dit och snabbt lokaliserade vi lukten till ljusslingan som hängde på gardinstången. Jag tog i en av glödlamporna och aj aj aj jo de var jävligt varma. Den var flerfärgad och liksom färgen smälte eller om det var själva hylsan av plast de sitter i liksom. 

Tänk om!!!!
Det varit på natten och vi inte vaknat! Vi varit iväg och kommit hem till en askhög!

Blåsan på min tumme gör ont men allt är relativt. 


Livet

Det är så skört livet, kan vara över på en endaste liten minut eller rinna ur människan långsamt och med plåga. 

När någon dör påminns vi om vad som är viktigt och värdefullt. Livet, kärleken och vardagen. 

Så många som skulle ge allt för en endaste timme av tid med den som ej längre finns. 

Jag är tacksam över livet och de motgångar och medgångar det ger mig. Jag är glad att just jag får leva.

Vänner Ni vet vilka ni är! Jag älskar er och uppskattar er. 

Tungt

Idag så jäkla tungt och jobbigt. Sovit nada!!!
Har redan luktat på ballerina kakorna... Skitmatdagen igår gav kass mage. Idag vill jag ha en bra dag.

Äggröra och 1 knäcke till frukost!

Sömn

Alltså jag avundas såå de som har barn som liksom lägger sig/läggs på kvällen och sen sover till morgonen. Alla våra är riktiga sömnkrånglare. Nu har Ludde börjat äta lite gröt vilket är bra då jag tror han behöver lite mer än tuttarna ger men och ett stort MEN, då ska lilla magen också ställa om sig till detta. Så sin vana trogen vaknar han ju kl 04.00 men nu för att festa till det lite extra så knorrar och bökar han runt från ca kl 23, han vaknar hela tiden alltså flera gånger i timmen, om han får sova i famnen går det lite bättre. Detta leder till att jag sover sittande delar av natten.
Tussen vaknar till och skriker ibland, inte lika ofta nu som förut men jobbigt när det sker. Lammet sover också oroligt och vaknar flera gånger på natten.
 
Jag undrar ibland hur länge jag ska orka, men på något konstigt sätt går dagarna och ja snart är han fem månader och snart får jag sova...kanske om fem år eller så.
 
 

BOL

Väger in på 120 kg denna måndag, -1,8 sen förra måndagen. Känns bra. 

Appen jag använder är viktkoll och den var gratis när jag skaffade den. Tycker det är lite kul och pepp att se annat än siffror :-)


Mat

Lörd
Kaffe+mjölk
Havregrynsgröt två knäcke ost
Två knäcke ost
Korv med bröd
Äpple
Falukorvgryta sallad lite makaroner 
4msk saltlakrisglass

Sön
Kaffe mjölk
Kesoäggröra knäcke ost
Knäcke ost 3

Blodpudding, bacon, vitkål sylt

Ugnspankaka keso sylt
Äpple

BilIgår köpte vi en bil, så skönt. Alltså både jag och Baggen typ hatar bilar, ser dem enbart som transportmedel. Det är för oss fyllt av ångest och svett att tvingad köpa en ny bil, inget nöje alltså. Men jösses en lördag i stans bilbutiker!!! Det bjöds på korvar, hamburgare dricka, godis, kakor, bullar osv osv och va folk ... Som en karavan från butik til butik. Tydligen ett lördagsnöje för många?!
Av ren trötthet höll vi på att köpa en för 80.000 men sansade oss och tog den för 29.000. Nu hoppas vi att den rullar många år, vad det blev. En kornblå polo 07.

Suger efter sött är stort på kvällarna men det är någon sorts trötthetssug. Har ätit lite glass fre och lörd känns ok. Onödigt men ok. Jag vet ju någonstans att jag funkar bäst i viktminskning om jag tillåter mig något litet på helgen. Hade fiiiiiina siffror på vågen fredag morgon och hoppas på ett minus i morgon :-)

Igår morse åt Ludde upp sin första tallrik med gröt :-) så skönt , har trugat och provat flera dagar och nu kom han på hur man gör. Nöjd kille och nöjd mamma. Nu ska vi bara få till flaskan också så kan den här mamman få tillbaka sina tuttar. Det ska bli sååå skönt.  När man har stora hängiga tuttar som jag har så blir det väldigt varmt under och att ha bh med skydd i dygnet runt är obekvämt jobbigt och segt. Frågor

Tre Kaffe med mjölk
Kesoäggröra och kesella 
Knäcke ost 

Macka ost gurka

Tre potatisbullar , lingon

Entrecote bea och sallad med fetaost och kikärtor

Ca 2 dl saltlakrisglass?!!!!

Tackat nej/ låtit bli bullar hos mamma, godishyllorna som skrek efter mig på Willys .


Jag skriver aldrig politiska inlägg här eller på fejjan, jag har aktivt valt att inte ge mig in i debatter. Varför?! För att det är svårt att ge en hel bild av vad man tycker och står för utan att vara väldigt aktiv och det orkar jag inte riktigt men nu måste jag liksom vädra.

De som känner mig vet vad jag står för och vem jag är. 

Jag har en grundläggande övertygelse och tro på alla människors lika värde, på människors lika ansvar efter förmåga och på människors möjlighet till förändring. 

Jag har varit aktiv politiskt i yngre år med fokus på jämlikhet och arbetat för allas lika värde. 

Jag höll på att koka över igår!! Ska våra skattepengar gå till att ge personer en andra chans, hjälpa dem till arbete och ge dem lite extra status och skjuts in i samhället. Ja absolut i vissa fall där människor lever i en negativ spiral och att komma ut ur denna ger både personliga och samhälleliga vinster. 

Men är det så vi ska bemöta hemvändande is soldater???? De åker och mördar, våldtar och torterar i religionens namn, de är enligt mig en skymf mot mänskligheten och mot islam. Ska de primeras för detta? Borde de inte först sona sina brott?? 
Om jag skulle åka till Egypten och skjuta ihjäl en familj och sen flyga hem nog skulle jag straffas för det? 

Jag står frågande inför samhället och världen. Jag är rädd för vart allt hat ska ta oss. Jag är arg för att inte alla partier törs ta i de svåra integrationsfrågorna och invandringspolitiken. 

Jag oroar mig över det som ligger och pyr under ytan och jag oroar mig över de känslor det väcker hos mig. Vad vill jag att mina barn ska växa upp i för samhälle ? 

Jag förstår inte?! Jag har jättesvårt att se islam som en jämställd framåtsträvande religion, med det inte sagt att det inte finns jämställda och framåtsträvande muslimer.  Jag ser bara män överallt på alla nyhetsinslag, arga män, arga män som är beredda att döda för en karikatyr! 

Jag tror på mångfald och öppenhet på jämlikhet och rättvisa. 

Skriver kl 04.30 på morgonen långt ifrån vikthets och pyssel. Men det är tankar och frågor som snurrar. Ifrågasett gärna mina tankar, förklara för mig , väck flera frågor! 

Ström

Tre Kaffe med mjölk
Kesoäggröra och blåbärskessella
Knäcke ost 

Kesella russin banan

Två potatisbullar , coleslaw 
Bacon champinjonsås pasta haricot verts 

Tackat nej/ låtit bli ballerina pepparkaka

Åt middag vid 16.30 ungefär och 17.00 satt båda tjejerna i badet, Ludde låg på skötbordet jag på en pall och tvättade deras hår. Då blev det kolsvart!!! Strömavbrott , lite panik. Ungarna skrek och jag ropade på Baggen som precis skulle hoppa in i duschen. Rätt fort tände vi många ljus och fick upp barnen ur vattnet. De var rädda att det skulle komma spöken och Lammet var rädd att huset skulle rasa. Som tur var så var de trötta och tussen slocknade i min famn i soffan. Läste saga för lammet i ficklampssken, en rosa glittrig från prinsesstidningen, den enda vi hade. Så orutinerat när man bor på landet. Även lammet sover nu med ficklampa i handen. 

Det är sååå tyst när det är strömavbrott, ca 20.30 ska det va över står det på eon men det vet man aldrig riktigt. En lite annorlunda kväll. 

Jag hoppas denna natt bär med sig lite mer sömn än föregående som var ett riktigt bottennapp. 

I morgon är det fullt upp.
 

Dator

Sitter vid datorn för första gången på ja säkert 1 år och skriver ett inlägg.
 
Pratade med Baggen om operation igår lite grann, min fina fina Bagge. I övrigt tycker jag att det är lite spännande att detta ämne berör så mycket och är lite tabu. Det är känsligt att prata om.
 
Det finns många som är väldigt negativa till operation och det är nog jag också på ett sätt, jag tänker att det ska vara en sista utväg. Men sen tänker jag också att det kanske är bättre att göra det innan man går under eller vad man ska säga. Av de bloggar och erfarenheter jag tagit del av både där det blivit komplikationer i olika grad och inte så är en gemensam nämnare att ingen ångrar sig. Nästan alla uttrycker att de önskar de tagit beslutet tidigare.
 
Jag tänker också att det kanske är svårt att förstå eller liksom ta in att man överväger denna metod om man själv faktiskt inte är eller har varit fet. Nu snackar jag inte lite mullig med tio kilo att gå ner utan jag snackar om att faktiskt uppleva att kroppen begränsar. Jag vet att jag antagligen kan gå ner i vikt igen på egen hand, eller det är klart att jag kan. MEN kan jag hålla det?? Och för mig är det lite det en op skulle handla om, en ny chans.
 
Man kan väl säga att jag varit "smal" tre gånger i mitt liv
1- I 20 årsåldern med hjälp av viktväktarna fast inte helt ok då vi festade varenda helg
2- vid 27 och hemflytt från studieort, åt bra tränade 6 dagar i veckan ofta flera timmar. Var arbetslös.
3- Inför att bli gravid med Lammet med hjälp av ett kcal intag på mellan 800-1300 om dagen och träning flera dagar i veckan samt morgonpromenader på ca en timme varje dag.
 
Och nu ser mitt liv ut så här. Jag har tre barn 4 år, 2 år och 5 månader. Jag kommer med andra ord aldrig kunna ( vill inte prioritera så i alla fall) träna 6 dagar i veckan, gå en timmes promenad varje morgon. Jag kommer inte att kunna leva på en så strikt kost.
 
Jag har antagligen ca 4 år framför mig av dålig sömn, hämtningar och lämningar i sol och regn, vabbande, städning av hus, skötsel av trädgård, tvätten, matlagning till tre små barn osv osv. Jag menar inte på något sätt att jag vill byta bort mitt liv, men jag måste hitta en metod som får plats i mitt liv. Maten och träningen måste vara en del av min vardag. Och då känns det svårt.
 
Jag kämpar på, äter ok och håller mitt januarimål än så länge. Att inte äta kakor, godis och glass. Jag räknar inte kcal eller mäter på något sätt men jag känner att jag snart vill det. Kanske blir det februaris mål att börja hålla koll på kcal. Första dagarna skrev jag upp allt jag åt, det ska jag fortsätta med då det ger en bra översyn för mig.
 
oj oj på datorn var det lätt att skriva långt.
 
 

Is

I morse körde Baggen av vägen, det var glansis och han gled in i en typ liten mur. Han klarade sig bra vilket är det viktiga men bilen är skrot. 

Tack för att ni tagit er tid att kommentera och tack för "privata" meddelanden. 
Jag har absolut inte tagit något beslut att operera mig men jag funderar mycket på vad det skulle innebära. 

Det kanske låter sjukt och konstigt men en av de sakerna som skrämmer mig är att jag skulle bli för smal. Alltså jag känner ingen identitet eller vad man ska säga i en smal 70 kg kropp. Tittat på kort och funderat och tänkt. När jag ändå mått bra i kropp och knopp så ligger vikten runt 90 kg. 


GBP

Funderar mycket på GBP operation. Fördelar, nackdelar. Dela gärna dina erfarenheter och tankar med mig. Vill både ha rosenskimrande och det som gått fel. 

Det är mycket frågor som dyker upp.
Vad händer med all hud? Hur mycket och vad kan man äta? 

Största rädslan att op skulle ge komplikationer som gör livet svårare att leva än vad det är att leva med övervikten. Eller att ngt skulle hända under op så man dör, det är ju ändå alltid en risk. 

Hur mycket går man ner? Hur mycket vill jag gå ner? 

Nöjer jag mig med att väga 90-95 kg eller vill jag bör jag ner till 75-80  kg????

Hur skulle jag må psykiskt om jag vägde 75 kg? 
Får man ngt samtalsstöd utöver op? Jag tänker att mycket som jag stoppar i mun har andra orsaker bakom sig än att jag är direkt hungrig. Vikt+ 0,3 slutade det alltså på denna vecka. Har idag hakat på Köttbullens BOL igen och satt som mål att det ska vara minus varje vecka. 

Vågen-vikten

Vågen

Min värsta fiende eller bästa vän? Ja vi har ju haft en lång och intensiv relation i alla fall. Jag väger så mycket som jag aldrig gjort ogravid och det känns både fysiskt och psykiskt. 
Har aldrig varit särskilt negativ till min kropp, eller har ju i stort sätt alltid varit missnöjd men ändå på ngt vis lixom alltid identifierat mig som tjock, kraftig men ok. Eller det är kanske en efterproducerad sanning , kroppshatet har alltid funnits i varierande grad, kampen mot kilona har alltid varit närvarande.

Och jag är så ofantligt trött på det. Bara att börja träna och äta rätt!!!! Eller? Alltså även om jag nu går ner hälsosamt lär det ta 1,5 år att nå min normalvikt typ 85 kg. Om jag skulle lyssna till BMI snackar vi ca tio kg till för att vara normal!! 50 kg alltså det är mycket övervikt!! Det är sjukligt.

Och om vi då förutspår att jag finner kraft att gå ner i alla fall 30 av de 50, sen då. Jo visst om luvsstilsförändringen som det så gint heter ges tid att bli vardag och det normala då skull vikten kanske bestå. 

Och nu låter det kanske som bortförklaringar och är säkert också så till viss del men jag har aldrig levt "normalt " och varit ok i vikten och då snackar vi 90-95 kg!!! Strikt kost och överträning eller i allafall intensiv träning har hållit mig på mattan. Det funkar kanske ett tag men är det så jag vill leva? 

70-75 kg är en sån overklig vikt för mig att ja det ser jag inte som realistiskt alls . I 5:an vägde jag 74 om jag minns rätt, det är rätt många år sedan.

Jag ser det också omkring mig, jojo bantandet, hetsen, sorgen och den ständiga kampen och känslan av misslyckande . Är det så jag vill att livet ska se ut?

Vad vill jag ge mina barn för relation till mat, träning, vikt och kropp? 
Det är fruktansvärt att vara så tjock att man har svårt att röra sig och böja sig. Jag vill va smidig och aktiv i vardagen. Hoppa runt med barnen och springa i trädgården, bygga lego på golvet och ställa mig upp utan att det värker någonstans. 

Jag vill vara hälsosam och leva länge.

Hur ska det ske?


Hopp

Känner mig lite uppgiven. Funderar och funderar men vad hjälper det, klokare blir jag inte. 

Dåliga matdagar avslutades med årets första godis igår, fem nävar nonstop som jag inte ens gillar och lite popcorn. 

Startade dagen med 6 knäcke? Ja 6 stycken med ost och bregott!!!! 

Jag ska inte ge upp

Kämpar

Varför är allt alltid en kamp? Is

Tre Kaffe med mjölk (1dl mjölk) 
Havregrynsgröt äppelmos mjölk, 1 knäcke smör ost
Apelsin, morot
Kesella med apelsin och russin 
Ris ägg kidneybönor fetaost 
Potatisbullar lingonsylt knäcke

Tackat nej/ låtit bli varm choklad med marsmalovs 


Pysslade med ungarna på fm och bar ut alla julsaker. Efter lunch tog vi oss en promenad, isen är så blank att det ser ut som vatten, kanske blirdet skridskor i morgon :-)
Är glad åt morgonens resultat på vågen, förstår att det blir svårt att toppa varje vecka men siktar på 1 kg i veckan. 

Jaaaa


Detta var i gårNu går kurvan åt rätt hållPromenad

I en timma gick vi jag och Tussen, isande kallt blåste det men solen lyste. Hon ville gå nästan hela tiden men det gjorde inte så mycket. Några rejäla uppförsbackar gav puls och värme. Jag är väldigt otränad!!! Men då kan det ju bara bli bättre. Maten har gått bra idag tycker jag, hade russin i mellanmålet och det är ju lite gränsfall på det tycker jag men nu blev det så. 

Tre Kaffe med mjölk (1dl mjölk) 
Äggröra, 2 grova mackor smör ost
Apelsin, morot
Kesella med apelsin och russin 
Makaroner korv
Ris broccoli torsk

Tackat nej/ låtit bli inget har frestat idag 


I morgon vägning som ska bli spännande, blir grymt besviken om jag inte gått ner ngt.

Morgon

Trots total utmattning gav vi oss igår iväg på en utflykt till terrariet i Kolmården. Tänkte att barnen skulle tycka det var roligt.
Tjejerna bråkade hela vägen dit och väl där var det roligaste en spegel, knapparna med frågor och att äta korv. Men de somna i alla fall på hemvägen. 
Lammet är så trotsig, det går i vågor men igår em var det i topp. Framåt kvällen brast jag rejält och blev en eldsprutande tiger!!!! Vi myste sen när jag läste för henne och jag bad om ursäkt men försökte förklara att man måste lyssna. Ludde har ett par nätter nu vaknat vid 3 och vill inte somna om, det är så sjukt knäckande. Men inatt somnade han om och jag fick "sova" till halv fem, stor skillnad :-)

I morgon börjar Baggen jobba efter lite längre ledighet, känns sådär. Ändå skönt att vara två vuxna hemma. 

Idag har jag tänkt mig en promenad!?!?

Inget godis

Tre Kaffe med mjölk (1dl mjölk) 
Yougurt albran flakes
1 macka med korv
1,5 banan
1 äpple
En kokt med bröd
Köttfärssås, makaroner, kidneybönor 
1  apelsin

Tackat nej/ låtit bli ungarnas lördagsgodis 


2

Tre Kaffe med mjölk (1dl mjölk) 

Havregrynsgröt, lingonsylt, mjölk

3 knäcke med bregott och ost

Falukorv spagetti broccoli
0,5 banan
Kornmjölsgröt och  3 äggmackor

1 apelsin 1 äpple 

Tackat nej/ låtit bli kakor, tårta och bullar. 

Men kanske störst av allt, inte köpt något godis när jag var och handlade. 

Det känns lite konstigt att ha torsdag som vägdag, tror nog jag väger mig på måndag och sen har måndagar. 

Dagens intag

Tre Kaffe med mjölk (1dl mjölk) 

Havregrynsgröt, lingonsylt, mjölk

8 plättar kaffe, mjölk 

Hemgjord pizza pizzasallad

2apelsiner

Tackat nej/ låtit bli kladdkaka, sockerkaka, kex, glass I:a dagen på ett nytt år

Och på ett nytt liv. Klyschigt värre men nu kör jag på detta. 
Jag har en tvåårsplan. Kan låta som lång tid men det är 40kg som ska bort. 
Jag kan det här jag vet det, jag kan inte vänta på att livet ska lugna sig och tid ska finnas för mig. Jag måste ta mig tiden. 

Det kommer va såå tufft första tiden men jag ska kämpa. Min plan för januari är inget godis och att börja röra på mig . Jag tänker att jag ska försöka skriva upp allt jag äter. 


124 kg är startvikten. 

InspirationRSS 2.0