Mia Skäringer

Ramlade över en text hon skrivit på Facebook, som vanligt tar hon mig med storm och träffar mitt i prick.


Mina ärr är vägen hem! 


Trött

Blev lite utsvävat men har inte ätit ngt sött fredag och inte halva torsdagen .

I natt var ett sånt bottennapp, länge sedan nu. Lammet vaknar 1 gång i timmen med mardrömmar tussen hostar och vaknar kanske tre gånger, Ludde ligger och gråter och skriker typ hela natten.
Jag på helspänn, redo med hinkar överallt, ja kräksjukan är överallt just nu men än så länge inte här. Vi har halsfluss och hosta i stället.
Ludde har börjat med att dra täcket över huvet när han ska sova, tycker det är läskigt. I natt skrek han i panik och då hade han ju fastnat i täcket, genomsvettig och illröd var han. 

Från ca 02:30 har jag varit vaken och barnen likaså i omgångar. Runt 5 somnade jag till en stund och drömde att jag blev knivhuggen. 


Jag har fått tid för samtal, samtal om mig och mitt ätande. Va ska man säga?Vab

Kaffe och tusen knäcke glasstårta som grädde på moset. 

Knappt två timmars sömn och vab med tre små då gick det inte längre.

Ett återfall men stopp nu! Det är nu det svåra kommer att inte ge upp inte utnyttja återfallet och tänka omstart i morgon!!! Det är omstart nu.


Hepp


Socker

Det är typ galet jobbigt just nu. Vill frossa i socker ja på riktigt skeda in strösocker, sylt, godis!!! Eller godis är det som jag vill ha! Smågodis,  choklad lite chips och läsk. Två gånger idag har jag nästan börjat gråta av hopplöshet, känner mig som ett missfoster. 
Jag är sjukligt fet, jag är så överviktig att det är farligt på riktigt. Hela jag är en hälsorisk, en oformlig stor klump. Jag blir rädd när jag tänker på att det är min kropp. 

Tänk vad man hela tiden flyttar sina gränser. Om man tänker de senaste 7 åren så har jag vägt över 100 kg 6 av dessa år, över 110 i kanske 4/7 och i 3 av dessa 7 år har jag vägt över 120 kg. Jo jag vet att jag varit gravid 3 gånger på dessa år vilket såklart spelar in. Jag har inte varit över 130 kg strecket någonsin 128 är min maxvikt då höggravid!!! Jag är 3 kg därifrån !!!!

Vet inte varför jag tänker mycket i siffror nu? Funderar på rimlig målvikt? Vart kan jag bli viktstabil? 
För att va normalviktig enligt BMI ska jag väga 75 kg. Det är en viktnedgång på 50 kg!!! Känns inte rimligt alls. Det är så långt ifrån min verklighet så jag kan inte ens ha det som ett mål.
Att vara inom överviktsspannet på BMI skulle innebära 90 kg. Det är 35 kg som ska bort då. Det känns som ett rimligt långsiktigt mål. 
85-90 kg det tror jag är en vikt som jag skulle kunna va relativt stabil kring. 

Det är ju fan inte omöjligt! Nu fick jag lite pep tror jag. 

I morgon ska jag väga mig. Jag har faktiskt inte ätit en enda godisbit 2017, inga kakor, chips eller ngt sånt.


ett steg

Jag ringde och det var en utmaning bara att säga . Hej jag vill ha hjälp med min vikt!


På tisdag har jag telefontid med läkaren för att hon ska skriva remiss till kurator. Jag fick såklart frågan om jag ville opereras och svarade precis som det är. Jag är inte där ännu. Mitt största problem går inte att operera bort. Jag kan gå ner i vikt mycket har gjort det flera gånger, problemet är att jag går upp igen. Jag äter av en orsak, inte helt hundra på vilken men förstår ju att det är djupt kopplat till mina tankar och känslor. 


En operation förändrar inte mina tankar, vare sig medvetna eller omedvetna. Så utan mental förändring är operation inte ett vettigt alternativ för mig. 
Men det är en sak som måste till för att en viktförändring ska vara varaktig oavsett hur den går till. Knoppen, hjärnan den är mitt redskap, det är där förändringen måste ske.


125,1 kg

2016
Ett tungt år på många sätt. 
2017
Anar ljuset därborta...


RSS 2.0