Mat

Toscansk tomatsoppa ( keldas färdiga) och varma ostmackor blev middagen igår. Så gott med soppa, gillar att det är lite sting i den.

Idag blev det en grillad kyckling som jag delade i små bitar och fräste på i en stekpanna med lite kryddor och lite bacon. Ugnsrostade potatis och morotsklyftor och lite aioli på toppen. Vitkålsallad till passade inte så bra men men.

Har hjälpt lillebror att skura köksskåp idag, jöbbigt men en trevlig stund ändå. Sällan vi är ensamma, mer av det. 

Dagens negativa är att jag tror jag fått ischias ! Gör så jäkla ont i högra skinkan framåt eftermiddag kväll så jag haltar / går som en anka. Hoppas det går över snabbt. 

Har precis skrivit matlista tom torsdag nästa v och inköpslista för att lyckas med alla rätter. Tycker det går bra med matschema, det underlättar mycket. Slipper klura på vad jag ska laga och maten blir mer varierad, kanske inte supernyttig än så länge men det är målet. 




Blodpudding

Blev det till middag idag med bacon, lingon och riven vitkål, mums. 

Varit på resande fot hela dagen och det har tidvis varit påfrestande. Sjukhusbesök med mamma och resan hem var det hemskt väglag. Lite som ok jag vet att vägen är här det är bara att köra men såg knappt vägen , drivsnö och slask på samma gång?!

Vägde mig i morse och en del är borta så jag hoppas att resten också försvinner om jag sköter mig. 



Bajs

Hur fan är det ens möjligt??? + 3,8 kg. På en vecka, har visserligen misskött mig katastrofalt men ändå nästan 4 kg?!?
112,5 kg !

Jag vet jag har bara mig själv att skylla men ohhh jävla skithuve och skitkropp. Visserligen glömde jag väga mig när jag vaknade så vikten är efter kaffe och frukost,ska nog väga mig i morgon med men detta är veckans skitresultat! 

Kämpar på med lite "ickeblogglämpliga ännu saker" just nu i livet. Det är jobbigt och är det lite jobbigt, hej mat och onyttigheter. 

Nu har jag en vecka med färdigt matschema och alla saker handlade! Minimalt med utrymme för felköp

Lördag

Jag åt! Och åt och åt...

Idag nya tag

Godis

Jag måste ha godis kommer inte överleva annars 

Trött

Känner mig som en urvriden disktrasa!! Alltså så trött, vaknar kl 4 av någon sjuk anledning och vid halv fem börjar tussen böka runt och vid fem kliver jag upp!
Somnar oftast när jag läser för lammet vid halv sju sju och sover ngn timme eller två ... Eller för natten. 

Måste försöka få till barnens sömn. Steg 1 är att lägga dem senare. 
Målet är att inte lägga tussen före 18.30. Det är svårt då det blir en ond cirkel,.

Igår gjorde jag ssmbalolek biffar i svamp , banan och löksås blev såååå gott. 


Håller på att jobba på en matsedel, för hela månaden, ska bli roligt att se hur det går:-)

Just det kommer ni ihåg flaskan som exploderade?! Igår fick jag 175 kr och ett bra brev från Ica. Tummen upp på det :-)



Body

Igår och idag har jag överskridit kcal gränsen lite väl mycket. 
Igår blev det en påse nöt och bär mix till mellis ...endast 700kcal!!!


Idag blev det skogaholmslimpa både till frukost och lunch. Middagen blev ugnsgrillad falukorv och hemgjort potatismos, så gott men tog lite för mycket . 

I morgon blir det badhuset, ska bli så roligt. Med hänsyn till övriga badgäster letade jag fram en gammal hyvel för att försöka tämja benen. Nu vet jag vart Lammet fått lockarna ifrån!! Jag har tydligen lockigt hår på benen, alltså jan man ens ha det? Om vi säger så här det var väääääldigt länge sedan benen ansades ha ha gick nog ner ett kg. En sak som är skön och kanske också lite tragisk är att jag har ingen ångest att visa mig i baddräkt. Jag har liksom inte komplex för lite för stora lår eller en platt hängröv eller lite bullig mage eller bröst som går att vika flera varv i bikinin. Jag har ju alla de attributen och är så långt ifrån en pingla i bikini man kan komma, jag är liksom inte i samma liga som de som håller in magen lite och puffar upp brösten en aning . Det är ingen idé , jag siktar på att ha roligt !
Men klart jag skulle vilja se ut som för 30 kg och 4 år sedan!!

-

-1,3 kg sen förra veckan, väger 108,7. Känns fantastiskt bra. 

Känns mindre bra att jag känner mig febrig :-(

Söndag


Somnade 18:30 igår när jag läste för lammet, vaknade till vid tio och trodde kl var sju. Kissade och la mig igen , slocknade direkt och vaknade vid fem i morse. 
Idag har det varit fullt ös hela dagen, började med att hänga upp gardiner i köket som jag hitta i ett skåp. 




Lammet trodde inte att hon syntes :-)
Baggen tyckte fint och jag kan väl vänja mig . 

Sen blev det pulkapromenad för att köpa ägg och sen inomhuslek.

Tömde kökssoffan som då förvandlades till en koja, lammet och tussen hade så kul. Hittade mormors gamla kaffekvarn och lammet fick mala små knäckebrödbitar :-) hon tyckte det var lika roligt som jag tyckte som liten. 






För att vara snäll köpte jag en chokladkaka till baggen igår . Han åt upp allt utom 8 rutor (200grsms) de 8 rutorna åt jag idag efter promenaden. Det var ju dumt men gjort är gjort. Jag kör på med mina 3 godisfria månader i alla fall. 

Förändring

Ibland önskar jag att bloggen var helt anonym men nu är den ju inte riktigt det. Några vänner, några gamla kollegor och några nya kollegor har jag gett möjligheten att kika in ibland. Oftast roligt såklart men ibland vill jag vända ut och in på vissa saker utan att "verkligheten" skall ta del av det förens tankarna är klara. 

Hur som helst så blåser förändringens vindar och på måndag ska jag ringa till jobbet för att stämma av lite. Lyckades få tag i en parkeringsplats på samma ställe jag hade innan, kanon, var lite nervös för det.

Idag har vän och barn varit här och vi lunchade och lekte ute i snön , riktigt mycket snö nu. Längtar tills jag är smal och smärt och smidigt far fram i pulkan :-) 

Kommer ihåg julen innan lammet när vi var hos pappa. Ca 30 kg mindre vägde jag och var rätt vältränad. Vi skulle ut och gå men istället för att gå på vägen gick vi i djup snö över fälten för att förbränna mer. Alltså dit vill jag igen.  Vältränad och med en lust i kroppen att ta ut sig. 

Hänger på toadörren!

Hällekaka

Började baka innan fem i morse.
Mums

Dtrött

Nästan varje kväll somnar jag när jag lägger Lammet därav dåligt bloggande. Är sååå trött och seg !!

Men sköter maten ok. Inget godis och inte en enda kaka . Tjuvvägde mig i morse och det ser bra ut :-)

Lammets dagiskompis har fått leukemi, jag känner inte föräldrarna mer än att man säger hej och några ord om barnen. Tänkte hela kvällen igår och hela dagen blir så berörd, önskar dem styrka och att det ska gå bra. 
Av en slump mötte jag dem under dagen på ett café, blev lite ställd men gick bra. Ska nog skicka ett kort till dem, eller är det påträngande? Nej det ska jag göra. 
Va skört livet är och vad ofantligt glad jag är att våra barn är friska. 


Snowcat

Snö i mängder. Precis inkommen efter bus och pulkaåkning.
Byggde en koja till katten



Taxi

Igår var det pulkaåkning för hela slanten, härligt. 

Måndag idag och viktrapport denna vecka till BOL är 110 kg så minus 1 kg sen förra veckan och totalt sen nyår -3,8 kg! Känns bra. 

Fick stapla formarna på varandra i ugnen.. Gick ok.


Idag -14 grader!!! 
Idag har det varit körigt minst sagt. Vår andrabil (baggens pendlarbil) är trasig, generatorn har pajat gissar att det är superduper billigt. Men i alla fall kl 07.00 satt båda barnen i bilen och iväg åkte vi till baggens jobb, sen lämna lammet på dagis och sen tillbaka till stan för ett läkarbesök sen  hem till mamma där tussen fick mat sen hämta lammet och hem. Gjorde ugnspankaka och så åt vi mellis/ middag . Sen in med båda i vilen för att hämta baggen på jobbet. Båda slocknade i bilen vilket ledde till stora tjutkalaset när vi väl var hemma. 

Lite prinsesslek och sen projekt läggning!

Lägg märke till miniprinsrssan som lagar mat i högra hörnet. 

Vanor

Så lätt det är att falla in i gamla vanor. Chokladpudding och popcorn igår var väl ok och fick plats i kcal budgeten. Men idag hade vi kusinbesök och muffins med nonstop bakades ( ok på ett sätt ) men att slänga in en nonstop som blev kvar i påsen ... Då blev det godis. , sen skulle lammet ha Ahlgrens bilar i en skål tre fyra sty åkte in av bara farten!! Så ja godislöftet gick det sådär med. Men jag har ju inte köpt något godis till mig själv i alla fall. 

Liiiiiite snö har vi fått så lite utelek och frisk luft blev det i alla fall. 

Cocktailparty!

Kanske det absolut godaste som finns just nu! Och snålt på kcal :-)



Sömn

La mig för att läsa för lammet vid 18.30 vaknade vid kvart i tio och borstade tänderna, nu god natt!

Det är snö ute .

Baggens bil ( vår) har gått sönder.

Bra matdag. 

Semla

Nu börjar det, Facebook och instagram översvämmas av fantastiska upplevelser av årets första semla.

Jag har ett mål detta år och det är att inte äta en enda semla. Jag har så att säga redan ätit semlor för två livstider. Hur det kommer att gå?? Bra hoppas jag. 


De smakar ju garanterat exakt lika dant som förra året och som de kommer smaka nästa år!

Bröd

Rätt kass matdag! Eller typ mackdag!
Frukost 2 knäcke med ost
Lunch 3 lite mörkare typ lingongrova skivor med mjukost
Middag scones med ost och sylt!!! Och ett ägg. 

Känns degigt i magen. Bättring i morgon.

Börjar få lite seriös jobbångest, ganska exakt 2 mån kvar nu. Mycket blandade känslor . Måste fixa parkering och rings och kolla av lite mer när jag faktiskt ska börja och så, ska nog börja med lite utbildning om jag fattat rätt. 


Detta vrålåk fick lammet av en av sina kusiner i julklapp. Mycket uppskattad, mamman längtar till vår, sommar då man kan köra den ute och gömma den i garaget. Alltså den går inte jättefort men fort nog att köra över sin lillasyster med och det finns ingen broms. Hon dundrar lyckligt rakt in i kyl frys diskmaskin och köksskåp till lillasysters stora förtjusning. Hon skrattar högt när hon kraschar . 

Båda sover redan och kl är 18.03 det gick inte att hålls dem vakna längre. Blir med andra ord antagligen en sjukt tidig morgon i morgon.

Ah

Ont i halsen, har haft det typ varje kväll i över en v och så är det ok på dagen??! Konstigt och störigt. 

Tycker gardiner är rätt onödigt, tar nog ett tag innan jag orkar stryka de som ska upp. 

Blir så öppet och känns högt i tak tycker jag= är lite lat också . 

Skott som ska bli stora och fina

Har haft en orkidé som jag inte fått att blomma om på tre år... Jag gav upp på den innan jul och skulle idag slänga den och ser till min stora förvåning en lång kvist med kanske fem knoppar . Tyvärr slår de nog inte ut få den stått mörkt så länge men vi får se, nu kunde jag i alla fall inte slänga den. 
(Blommorna på bilden är av tyg, knopparna är till höger)

Ok matdag. 

BOL

Måndagen den 6 januari 2014 och jag väger in mig på 111 kg. 
Vägde mig även 1 januari och vägde då 113,8 kg. 


Det som ska ta mig till mina mål är sund kost där jag ökar grönsakerna och minskar på ris och pasta. Jag skall försöka hålla mig till knäckebröd . 

Januari Februari och Mars är en alkohol och godisfri start på året. Jag får dock vid enstaka tillfällen ta en kaka eller liknande om på kalas. 

Jag tänker att jag ska ta mig an året i 3 månaders bitar liksom :-)

Igår var en mycket bättre dag och inför natten förberede jag mig mentalt på en timmes vaket vaggande . Det blev lite mer än en timme även i natt men tänk vad lite mental inställning kan göra

Lite roligt är det ändå att blicka bakåt, här är min vikt i början av januari ett par år tillbaka . 2010 är ju finaste siffrorna hittills i livet  , det är dit jag strävar. 2016 i januari vill jag väga 85 kg stabilt inte jojo utan då ska det vara min nya trivselvikt :-) Långsiktigt jag vet men jag tror på det!




Faser

Alltså denna fas, för jag antar att det är en fas!!?! Det är alltid en fas, eller tänder. Jag hoppas den går över snabbt för dessa två skitdagar som den varit har varit knäckande . 
Tussen skriker hysteriskt när hon blir trött och slingrar sig som en orm hon vill ner på golvet , så fort man sätter ner vill hon upp osv och inget hjälper! Jag går liksom försöka att bara hålla henne igenom det och sen slappnar hon av och somnar, kanske tio min tar det . Låter kanske kort men dessa tio min är sjukt påfrestande. 
I natt var hon dessutom vaken 1,5 timme och gallskrek inte men var ormig och missnöjd. 

Jag har faktiskt haft ett bra matår hittills, kalas med tårta och kaka men i övrigt ok. 
Skulle vilja gå på långpromenad men tussen har ju fått för sig att vagnen är livsfarlig så det blir lite svårt. Kan kanske ta en med bara lammet eller själv, Baggen är ju hemma. 

Gröt

Nya sunda vanor



Alldeles fantastiskt gott!!

Har en vän som ska va alkoholfri 3 mån, jag hoppar på det tåget och toppar med att även va godisfri. Godis = choklad, smågodis . 
Någon enstaka gång får jag ta en bulle tex. 
Är du på ??

2014

Hoppar över årskrönika :-) samanfattar 2013 med att det var fantastiskt ,omtumlande ,underbart ,jobbigt och inser att 2014 kommer bli det samma för det är lite så livet är... Lite upp lite ner, lite överraskningar och lite tristess. 


Nyårsafton inleddes med att Lammet smörjde in kattkraken med barnoljan. , katten låg på skötbordet och lammet var så stolt, svårt att bli arg då :-)


Sen fick Katti duscha med mig , gick väldigt bra. 

Efter en liten tur till staden var det så dags att gå till grannarna. Var så trött och ont i halsen och hostig men vi gick i alla fall. 


Kvällen blev bra, lammet var som en duracellkanin och ett plåster på grannpojken 11 år :-) de lekte ändå bra och vid 23 slocknade hon liksom i farten . Väckte henne till tolv och så gick vi ut till raketerna. 
Tussen var snäll och så men gick ngn knäpp och vägrade ligga i vagnen. Hon somnade i min famn men vaknade och skrek så fort vi la ner henne, jsg höll henne alltså 80% av tiden vilket var lite jobbigt men det hick ok i alls fall.

Vi åt gott och spelade Alias,ett perfekt spel när man är blandade åldrar. 


Gick hem halv ett och 01.00 sov vi gott. 06.00 satte jag en deg på jäsning och sen har dagen gått i ett!! Baggen bakis och jag seg barnen trötta. Tänkte gå ut en sväng med dem men vagnskräcken satt tydligen kvar... Hon gallskrek hur jag än gjorde! Sjukt frustrerande. 




Gjorde god mat , köttfärs och potatisgratäng med timjan soltorkad tomat och timjan.
Sen råkade jag baka en kladdkaka då bror med barn kom en sväng. 

Nu ska jag snart sova och imorgon blir det pappsen och kusinbus. 


RSS 2.0