Krupp

Barnen är genomförkylda vilket såklart innebär nattvak med krupphostiga snoriga små krakar. 

Igår natt kunde jag inte somna om varje gång barnen vakna, det brukar annars inte vara något problem, jag låg och tänkte på Lammets första kalas.  Jag har alltså ångest inför hennes första kalas, hon fyller fyra. Den största ångesten består i svårigheten att välja vem man ska bjuda. Jag tycker det känns så hemskt att välja bort endel, så exkluderande och liksom fruktansvärt. Jag förstår ju att det hör livet till men ja svårt är det tycker jag. Liksom hur många ska man bjuda? Måste man bjuda tillbaka till de man själv blivit bjuden till? Hur gör man med syskon? 
Lammet har varit på två kalas och det har varit ca 6 barn på båda tror jag. 

Vad ska man ha för aktivitet ? Hur länge ska det hålla på? 

Ja har man inte något att oroa sig för kan man ju alltid skaffa sig problem.

Snart är han 3 månader, snart är det jul, snart ska jag börja resten av mitt liv. 

Jooråsåatte

Skulle köpa en liten kaffe på en bensinmack. Tryckte på stor latte och det rann ju över katastrofmycket...bad om ursäkt och skyllde på amningshjärna, gullig tjej tog koppen och jag började om. Tryckte på stor kaffe!!!! Helvete det blev alltså fel igen och rann över igen... Denna gång försökte jag dölja det hela och sa inget. 

Åkte till stort köpcenter kände mig rätt fet, gammal och sunkig. Såg en ung, smal mamma med en chic liten vagn och fjäderlätt långt fint hår. Satt och tänkte på henne när jag ammade inne i amningsrummet och studerade mina byxor som pryddes av lite mjölkfläckar. Kände mig ändå rätt ok då, liksom trygg i vad som är viktigt, kände lite att va fasen jag duger. Sen spydde han ner hela mig så det rann ner i bh-n och mellan brösten. Sunkkänslan återkom kvickt.Senaste tiden har lammet lekt med dagiskompisar ett par tillfällen, vi har liksom träffat  andra barn och deras mammor , lite lek för oss mammor med. Känns lite skönt att knyta lite kontakter med andra föräldrar i "byn" då vi bor utanför. Slås av hur befriande alla jag möter verkar tycka att det är att jag är öppen med att jag tycker många delar av föräldraskap är tuffa och svåra. Slås av att de flesta många gånger känner sig lite misslyckade och ofullkomliga och samtidigt ändå som rätt ok föräldrar. 

Just nu kämpar vi med maten eller ja lammet äter köttbullar, falukorv och köttfärssås och rostad macka med sylt på. Detta innebär att hon knappt äter frukost och typ 5/7 dagar äter hon knappt middag. Hur gör man? Ska man bara laga mat som de tycker om? Hur får man dem att äta det som serveras? 

Sömnen är som allltid ett stort problem som vi försöker hantera. Ludde sover  bättre, äter typ tre gånger per natt och en bajsblöja. Men tussen vaknar 2-5 gånger per natt och skriker/ gråter tills hon får sitta i mitt knä och då slocknar hon i princip på en minut.
Lammet vaknar lite olika men ca 2-3 gånger per natt. Ibland bara dricker hon vattnen utan att säga något och ibland sätter hon sig upp och vill tända då hon är rädd för mörkret. 
Oftast sover jag med tussen och Ludde i en dubbelsäng där uppe och lammet och baggen i en dubbelsäng där nere. 

Om ca en vecka den sista november ska lammet sluta med napp ! Jag har ångest inför detta. 

Lite peppning från Lammet som av en slump skrev dessa ord. 

En plan

Plötsligt föll det på plats. 

Januari 2014 vägde jag 114 kg 

114 kg januari 2015???

Under året upp och ner 14 kg, en graviditet och fått ett barn.

januari 2016, 94 kg.Hetsäter socker

Kan inte ens säga att det går dåligt för jag försöker inte ens. Är så sjukt sockerberoende så jag vet inte hur jag ska göra. Jag vet att jag måste ha en tydlig plan och ett mål. Jag saknar båda just nu. 

Jag tänker på det men det hjälper ju inte. 

Måndag

Ja min första godisfria vecka gick åt skogen. 
Fick ett minus på vågen men ja alltså nya tag denna v. 


Utvärdering

Det gav inspiration att börja laga lite mer mat efter recept , roligt och gott. Pastan var supergod och även den grekiska menyn med kött var mumsig. 
Att ha matkasse är nog väldigt smidigt om man har den ekonomin och möjligheten. Vi kan inte få kassen då vi bor för långt ut på landet! Stort minus. 
Påsens innehåll var väldigt fräscht tycker jag, fina råvaror. Enkla recept var det och flera kommer jag göra igen. Så här i efterhand kan jag tänka att vi skulle tagit barnkassen istället, barnen har inte varit så förtjusta i dessa måltider. Jag tycker också att det var lite väl små portioner vissa dagar.,

Imorgon sista måltufj


I magen

Choklad, glass, kaka .... Måste ha en plan!?!Sugen

2 månader och 8 dagar väger lillprinsen ca 1 kg mer än vad syrrorna gjorde vid tre månader.
Han skrattar hela tiden nu och man kan verkligen få ögonkontakt länge med honom. Det är en härlig känsla. 

Jag tycker hans mage blivit bättre och jag hoppas att han ska börja sova lite bättre bara han slipper sin snoriga näsa. Nu får jag sitta upp och sova med honom mest hela natten. 

Inget godis igår :-) två nävar russin tryckte jag in nu men det är ju inte godis . 

Idag snö!!! Lammets lycka obeskrivlig. Kl 0900 hade vi åkt pulka, byggt snögubbe och snöhäst samt druckit varm oboy! Tredje middagen från linas matkasse var så god, den blir det garanterat igen. Måltid nr 2 med Linas matkasse

Här kan ni läsa mer om ni vill. 

http://www.linasmatkasse.se/?utm_source=Bloggare&utm_medium=Buzzador&utm_campaign=Buzzador


Idag blev det biffarna. Supergott faktiskt och även denna rätt kändes det som om man kunde plocka bort potatis om man nu vill det. Även barnen åt.
Kumminfrön har jag aldrig använt och skulle aldrig komma mig för att spontanköpa men nu finns det hemma och kommer absolut användas igen. 
Lax
Ja då var det äntligen dags att buzza Linas matkasse! 
Eftersom de inte levererar ut på landet där vi bor så fick jag beställa påsen till min mamma och sen hämta den där, lite bökigt.

Men alla råvaror såg fina ut och det var många ingridienser. 

Först ut blev laxen!


Betyget blev stort minus från barnen, inte helt oväntat . Men jag och baggen gillade det verkligen, ris till kändes nästan överflödigt då det blev matigt med blomkål och pak soi.

Glöm inte att gå in på buzzadors hemsida om ni inte redan gjort det och bli buzzadorer ni också. 

Idag föll jag dit lite när det gäller godiset :-( men det kunde vara värre.

Candy

Går in på tredje dagen utan godis och kakor! Flera gånger har förbjudna föremål varit uppe och vänt vid munnen, men jag har klarat det.

Barnen är förkylda, Tussen och Lammet börjar pigga på sig och är på dagis idag. Behöver jag säga att det efter en lovvecka med snoriga ungar var rätt skönt att lämna in dem där .
Ludde är så täppt och jag kör koksalt suger och försöker ha honom upprätt men det är påfrestande. Roligt är dock att han är så med nu. Skrattar högt och jollrar, kan sitta vaken en stund i babysittern och vara nöjd. Snabbt går det. 

Jag är sliten och risig men försöker hålla humöret uppe. Längtar till våren och sommaren. Men först är det höst och vinter att ta sig igenom. Jul, dop, födelsedagar och andra trevligheter. För det är så jag måste tänka att det är roliga saker. Jag måste göra det på mitt sätt så jag och mina absolut närmaste mår bra och skita i förväntningar och krav som ej gör mig glad .


IgårIdag stod vågen på 118,6 kilo!!!! Nästa invägning på måndag om en vecka. 

Första delmålet är att väga tvåsiffrigt.RSS 2.0