2 veckor

Jobbat 2 veckor, känns som 2 månader och 2 dagar på samma gång.

Har varit oerhört intensiva och känslosamma veckor men bra veckor. Saker har gått i lås där jag kanske inte trodde det och jag känner att många saker blivit bra. Jag har så himla bra kollegor, tänk va värdefullt det är.

Jag jobbar ju inom socialtjänsten och har den strängaste sekretessen man kan tänka sig något som är oerhört viktigt för individen såklart.
Ibland önskar jag att man kunde berätta, att allmänheten och vänner skulle förstå vad vi faktiskt gör. Allt arbete, alla kontakter och svåra bedömningar som ligger bakom varje beslut. Ibland är det livsavgörande beslut vi tvingas ta, självklart baserade på kunskap, fakta, forskning och framförallt lagar. Men varje beslut innehåller också människor, med känslor, historia, relationer, rättigheter och skyldigheter. Jag är ju också en människa som även om beslutet är rätt på alla sätt berörs och känner. Ibland blir jag ledsen, ibland arg, ibland lättad och glad och ibland rädd. 

Jag försöker alltid tänka på hur jag skulle vilja bli bemött, hur jag skulle önska att någon jag älskar blir bemött. Men jävlar va svårt det är ibland. 


Jag äter obra och röker fortfarande😱.När typ inget går bra

Ibland snurrar verkligen spiralen neråt, tar bara dåliga beslut gällande min hälsa . Röker och äter choklad. Men snart känner jag att det vänder, det ligger och glöder och snart får jag den där nytändningen jag väntar på.


Har jobbat 3 dagar och 2 av dem har jag jobbat hemma på kvällen också. Ligger sjukt efter med skrivandet och dagtid måste jag hantera mer akuta saker. För mig är det positivt att möjligheten finns att ta med datorn hem. Det finns inga krav att jag ska göra det, ingen förväntan det är bara en möjlighet. När jag tar med jobbet hem så är det mest för om jag får ett flow och lite tid när ungarna slocknat så underlättar det så mycket för mig om jag går lite gjort. Har dock haft med datorn många många gånger då varken flow eller ork funnits och då öppnar jag den inte.

Mitt jobb ger så mycket men ibland tar det också små bitar av min själ. En del ärenden och möten med människor etsar sig fast för evigt, berör så djupt att det lämnar livslånga spår. Att förlika sig med att det ibland går riktigt illa. Och ibland förundras över människans oerhörda kraft och anpassning för överlevnad.Springmask

Amen helvete va trött jag blir. Lammet har mask i magen 🤢😱. Pratade för bara några veckor sen om vilken tur vi haft då vi aldrig drabbats eftersom det är så vanligt. Men jo nu är det mask i huset. Precis när lugnet lagt sig efter de inbillade vägglössen.


Som tur är så hade jag medicin hemma, köpte för över ett år sedan då jag fick för mig att ett av barnen hade mask. Så lammet har redan fått första dosen och i morgon ska även vi och de andra ta. Sen ska man ta igen om 3 v.

Städa städa och tvätta tvätta...

I morgon ska jag väga mig också det lär väl va väldigt uppmuntrande, not!!

En riktig skitdag har det varit.

I morgon är sista semesterdagen och på måndag börjar ekorrhjulet sin snurr igen.

På semestern har vi ändå fått en del gjort. Vårt sovrum är renoverat. Gul träpanel och lila tapet med guldstjärnor är numera matta mörkt gråsvarta väggar. Furutaket är vitlaserat och det vitaprikosa plastgolvet är numera gråsvart klickgolv.Veden är klar! Vi bar ut vår 50 cm ved, ca 13 kubik ur vedskjulet, sågade alla på mitten och sen in med allt igen.

Vi har badat nästan varje dag, lammet simmar riktigt bra nu, hoppar i på djupa och gör kullerbyttor. 20 M simmar hon. 

Vi har ätit gott, druckit en del rosé och haft fina vänner och släktingar på besök. 

Vi har inte rest någon stans men gjort dagsturer, Kolmården, lekparker och Leos lekland. Barnen har ätit glas nästan varje dag. De har somnat med skitiga fötter och skrapsår. De har hoppat studsmatta i pyjamas sena kvällar och viss dagar gått i pyjamas långt efter lunch. 

Jag och baggen min har samarbetat, stöttat varandra och njutit av att vi är vi. Känner mig stärkt i min kärlek till min man, känner mig stark i att det är vi nu och i framtiden.

Vi har haft en bra semester.


Redo

Bryter ihop på att va trebarnsmorsa just nu!!!

Helvete vad det är intensivt. De är sedan några dagar i en fruktansvärd period av tjafs, bråk och skrik. Spott och slag! Jag blir galen. 

Det är nog dags för rutiner såsom förskola och jobb för att vi alla ska få lite andrum. 

På måndag är det jobbdags. En blandning av att det ska bli skönt och lite ångest.

Jag har ett mål. Nästa midsommar ska jag väga tvåsiffrigt!


RSS 2.0