Socker

Jösses vilken dag! Fått en hel del gjort, städat, varit och bytt saker som inte passade. Ungarna har lekt och bråkat om varandra.

Men det som har genomsyrat denna dag är sockersuget. Så jävla kämpigt! Jag vill äta socker varje dag hela tiden jämt. Pasta, ris, potatis och bröd klarar jag mig utan men herrejävlar jag måste ha godis! Hoppas verkligen det känns bättre i morgon😢

Förolämpad

Lite som att bli örfilad. Alltså idag var jag på kvinnokliniken och hade ett 2 timmars besök inbokat. Besökets syfte var att utreda mina smärtor, blödningar , diskutera ev cystor och planera sterilisering. Först var det provtagning, snäll tant. Sen kära vänner fick jag träffa den otrevligaste läkaren jag någonsin träffat eller kanske känslobefriad är mer rättvisande beskrivning. 

Hon körde på i ett rasande tempo, bröt kraftigt och blandade in lite engelska ibland. Detta gjorde att jag fick fråga om flera gånger. Hon frågade inte en enda gång hur jag mådde, tänkte eller kände. Hon sa har du barn ja jo svarade jag. Jag försökte komma in på mina blödningar och smärtor men hon avfärdade alla symptom med att det berodde på min övervikt. Inte mindre än fyra gånger på ca tio min uttryckte hon sig om min kraftiga övervikt. 

Sen vid undersökningen då det också var en student med så frågade hon inte om eller hur det kändes när hon tryckte och klämde?
Studenten skulle upprepa undersökning och hade lite svårt att känna livmodern så han bad mig ta djupt andetag. Då säger hon till honom att det hjälper inte det är svårt att känna när det är så mycket fett här och så pekade hon på magen !! På min mage!!

Hon kollade med ultraljud så snabbt så jag fattar inte hur hon hann se allt. Men hon konstaterade att det inte fanns några cystor och allt var fint. Jag frågade hur det kom sig då jag fått andra besked tidigare men hon menade att de bara blir så ibland när man äter p-piller att hormonerna gör att stockarna vilar och hormonerna minskar.

Hon sa " ja jag måste informera om att det finns andra preventivmedel och så räknade hon upp " sen skrev jag under steriliseringspapprena. Hon berättade kort om hur det går till och jag ska göra en vaginal variant där de går in och sätter metallklipps om äggledarna. Vid op klipper man eller bränner av dem. Efter steriliseringen är alla funktioner som vanligt med ägglossning och mens men äggen tar sig aldrig fram.  3 mån efter ingreppet ska jag äta minipiller och sen är det klart för alltid. Förhoppningsvis får jag tid innan jul.


Trodde inte jag tog åt mig men va fan lite ledsen blev jag allt. Nog vet jag att övervikt kan påverka det mesta men hon frågade ju ingenting och det är ju bara en av möjliga förklaringar. 


Reality

106,9 kg

Tussen fotade mig igår, chock!! Bra chock!Startade om appen.

Fniss

Sitter och kollar fejjan på toa och blir full i garv 😂😂💩

Alltid fötterna på pall👍🏼 

Magi

Ja jag vet det finns en naturlig förklaring men nog sjutton är det magi.

Känner inte frosten under fötterna, bara står och ser, tar in, andas. Magi. Helt stjärnklar himmel och en fantastisk måne. Känner mig pytteliten och delaktig i något stort på samma gång. 

Övre bilden har jag lånat, var svårt att fånga med mobilen. Tog med Ludde ut på trappen för att visa, nästa gång är gan 34 år. 

Lchf

Vet inte för vilken gång i ordningen jag nu gör en omstart. Tankarna har varit många och operationstanken har åter fladdrat genom huvet. Jag försöker se på min omgivning vilka som lyckats gå ner i vikt och stanna och då blir det tydligt att övervägande delen av de " lyckade" är opererade. 

Jag blir lite avis, känner att det vore enkelt . Men jag vet ju att det inte är enkelt, utan en kamp även för dem. Mitt sockersug och mitt ätbeteende skulle ju inte ändras av en operation, mina tankar och känslor alltså. Portioner skulle minska och även vikten men själen då?

Fettmadebatten har ju varit på tapeten nu och jag orkar inte riktigt engagera mig mer än så att jag tycker det är viktigt att man får vara olika, olika stora och olika nöjda. Det jag däremot motsätter mig är en upphöjning av att det skulle va "bra" med fetma. 

Åter till min omstart. Jag har två delmål, under hundra och under 90. Jag är fortfarande övertygad om att vägen dit är lchf och motion.  Jag måste bara återigen göra slut med sockermonstret.

Jag börjar jobba snart och min plan är att va tydlig med att. Nej tack jag äter inte socker! Så svårt och enkelt på samma gång. Jobbet ska vara en sockerfri zon för mig, självklart även bröd, ris, potatis, pastafri zon men det känns inte så svårt. 

Jag tror att lite rutiner kommer göra mig gott. Jag tror att fettkaffe till frukost i bilen kommer bli bra. Ägg, kött, fett, bra korv. Vatten och kaffe. Inga avancerade recept inga hysteriska försök med konstiga råvaror. Basic! Avskalat, enkelt ja kanske rent av tråkigt. 

Mat kan inte vara det som gör mig glad och nöjd. Mat ska göra mig mätt eller snarare ohungrig . 

Vågen kommer vara som en käftsmäll i morgon men så är det. Jag ska försöka att hålla mig till två vägdagar i veckan, fredag och måndag.Ja

Som jag velat fram och tillbaka vilken av tjänsterna jag skulle välja, nu visade det sig att jag inte behövde välja. Tjänsten som utredande socialsekreterare för ensamkommande flyktingbarn tillsattes av interna sökande som alltid går före och en tjänst gick till någon som hade erfarenhet av målgruppen.

Jag börjar alltså som utredande socialsekreterare i barnärenden den 19 okt. Och vet ni det känns så jäkla rätt och bra.

Nöjd och glad och förväntansfull .

Hoppsan

Alltså ni som vet med er att jag brukar läsa era bloggar... Snälla lämna en kommentar med adress. Jag har råkat rensa lite 😱

Tight

Alltså kan knappt andas men de går att knäppa tack vare stretchighet men snyggt och bekvämt nej inte värst. 

Innan året är slut ska de sitta löst 👍

Lösningar

Idag säger jag upp mig.

Idag är det nystart med lchf.

Idag hoppas jag de ringer och säger att jag fått det jobb jag vill ha och att de ger mig den lön jag vill ha.

Idag ska jag rensa här hemma.


Jo jag fick sova inatt 😃👏👶
Slut

Alltså jag är så jävla trött, alltså helt jävla slut.

Ludde vaknar en gång i timmen och sen vill han gå upp kl 4 och leka. Hoppas verkligen det vänder snart!

Pappa är dålig, ligger inne, allvarligt, var där igår. Körde mot enkelriktat i parkeringshuset och försökte handla i en stängd drive in😱

Har konstant ont i tjejmagen, har fått tid på måndag.

Stressar över jobben, vill ha besked nu.

Stressar över att de gjort fel med lön från fk, 0kr är inte lätt att betala räkningar med. Många samtal blir det och mycket att styra upp... Orkar inte riktigt just nu vill bara att allt ska flyta på.

Kroppen ich kosten och vikten är i det närmaste katastrof!

Baggen sa att jag är det vackraste han vet att han njuter av att se på mig 😍.

Äckelvarning

Jag är en extremt van bajsblöjebytare men idag mötte jag min värsta blöja hittills!!😱😱😱
💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
Älskade tussen som jobbar på att bli blöjfri började på Willys klaga på aj aj i magen ... Hon hade blöja eftersom jag visste att hon ej bajsat på länge så jag sa bajsa om du vill.

Jag är sååå glad att hon väntade tills vi kom hem! Hon grät och skrek och tillslut kom det. Jag fick klippa upp byxor och blöja med sax , slängde skötbordsunderlägger, handuk byxor trosor ja allt. 

Herrejävlar va en 2,5 åring kan spara ihop på 2 dagar. Försöker vädra nu💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

Virrvarr

Plötsligt är det nog så att båda enheterna vill ha mig 😄. 

Jag har bestämt mig och ska slå en signal idag till den chefen.

Känner mig lättad då en sak är säker och det är att jag inte ska tillbaka till FK!!!


👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


Ska även ringa kvinnokliniken idag, funkar inte alls med minipiller😳😫😱😢

Lycka

Vigselringen 💕 fick ett infall och provade den , lycklig .
nu ska bara förlovningsringen på oxå, typ 5 kg kvar tippar jag

Sten

Ibland gör man saker, stora som små, vilka får själen att kännas lite extra lätt. Jag har i och med att jag pratat med min nuvarande chef på FK som inte kommer att vara kvar som min chef om jag måste börja jobba där den 19 okt eftersom hon ska ta över ngt annat . Samtalet mynnade ut i att jag ska höra av mig till henne senast fredag nästa v och berätta hur det gått. Får jag inte ngt av de jobb jag sökt sa hon " då får vi snickra ihop någon bra lösning" hon önskade mig stort lycka till. 

Både igår vid samtalet med den kvinna jag hade som chef när jag jobbade och vid samtalet i dag så upplevde jag värme och stöd och förståelse för första gången sen jag började på FK för 3,5 år sedan. Ironiskt!


Så skönt material i toppen , Kappahl tror jag. 

😃

Det kändes som om jag fick fram vem jag är och det kändes som om de var nöjda med det. De gav en bra och realistisk bild av arbetet. Det kändes som om de " gillade" mig med. Jag var tydlig med att jag tyckte det kändes bra och ville ha jobbet.

Jag frågade mycket och det kändes som ett bra samtal. Inga konstiga frågor direkt, när intervjun var klar bad de mig skriva ner lite om hur jag upplevt mötet. Då blev jag lite ställd, fick panik då jag stavar som en kråka men körde på.

Fick ett mail lite senare på dagen att de ville ha referenser bland annat min nuvarande chef 😱 och det kändes ju lite olustigt då de ej vet att jag söker annat, men jag ringde upp chefen och sa som det var och det kändes skönt. Så nu har de fått referenser oxå, ska få besked senast slutet nästa v. Känns som en evighet . 

I morgon ny intervju 👍


!!!!!


Den är sluten nu för tiden men ger mig styrka. Under har jag nya favorittröjan. Den yttre är snor och kladd skydd 😂

Har med mig extra tröja, tampong, hårspray , sminkväska  och kalender... Allt som är avgörande för att få jobbet👍Hello

Lite i ett vakuum går jag omkring, ena stunden oerhört positiv och laddad och sen helt under isen.
Jag är en analyserande typ minst sagt och jag har nog analyserat de mest troliga och även de otroliga scenarion som kan utspela sig kommande veckan. Jag har intervju måndag och tisdag.

Vikten går sådär, sköter mig skapligt men inga sensationer. Faller dit ibland men överlag äter jag lchf. 

Hösten är här, härligt tycker jag, jag gillar faktiskt alla årstider och helst skiftet mellan dem. 

Jag har färgat håret och ni vet i samma stund som jag hade i färgen typ ångrade jag mig. Alltså jag gjorde ju de där ljusa slingorna för att det skulle se mer naturligt ut och de grå skulle smälta in lite. Nu kör jag mörk kastanjmössa igen 😂
Med tussen kämpar vi på med att bli blöjfria, det är en jobbig period tycker jag men efteråt är det ju skönt😃.
Ludde är totalt vild, alltså inte lite utan totalt mellan golv och tak. Vi var på öppna förskolan i fredags och då rätt vad det är sitter han uppe på tangenterna på pianot som tjejerna spelar på😱. Han älskar att springa efter syrrorna och när de jagar honom. Ljudnivån är hög och leken intensiv, han blir tålig. Lammet är så stor och frågvis. Vi försöker att ge dem lite egentid med oss, det är svårt men vi märker hur mycket positivt det ger. Uppmärksamhetsbombning från oss och att de för en liten stund slipper slåss om uppmärksamheten. Tex slog lammet och baggen in paket häromdagen. Jag höll mig undan med de andra och de fick en fin stund 💕. 

Idag kliver vi på det hysteriska aktivitetståget som råder i samhället. Tjejerna ska varje söndag i 12 v gå på dans 😄💃💃. 

Inne och så

Min kusin är på hipp Barcelonakrog och lägger upp cool bild på insta...

Jag torkar ägg från golvet ..

Same same 😂😂

Lite frustrerad

Är det kaxigt att säga att man är bra? Alltså jag vet att den tjänst jag söker dom jag också vill ha, jag vet att jag skulle göra ett bra jobb. 
Jag hoppas de som anställer faktiskt förstår det också .

Tjänsten som är högst upp på önskelistan just nu är utredande socialsekreterare för ensamkommande flyktingbarn. Jag kan utredningsarbete men detta blir ändå lite nytt då området är avgränsat. Kommer även att gå på intervju för utredning barn och ungdom men känner starkt för det första. 

Alltså jag är så taggad att börja jobba ( inte gamla men på nytt ställe). Jag känner mig energifylld och peppad och samtidigt realistisk. 
Det blir tufft med 3 små och två arbetande föräldrar. Jag tror dock att det samtidigt kommer ge mig energi och kraft. 

Jag tror fasiken jag blir förbannad om jag inte får jobbet 😃,har aldrig kännt så förut. 

Mitt nuvarande/ gamla 😂 jobb, tänker på det som mitt gamla jobb men hey jag jobbar visst där fortf. De har flyttat till nya lokaler och jag borde ha letat rätt på parkering att hyrs för länge sedan... 

Jag vet hur jag vill göra jag måste bara hitta en lösning. 

Visst har jag ngn klok läsare som jan detta med uppsägningstid och vad som gäller. Om de säger du måste in och jobba 1 mån ich jag säger nej!! Vad kan hända?
Jag behöver inte deras rekommendationen 😃

Buzzador

Jag har nu fått buzza vanish Fläckbortagningsmedel, riktigt kul. 

Började med en tröja som var välritad med bläckpenna! Allt försvann👍 

Sen fick man med en tygbit att testa fläckar på, jag gjorde ett dubbeltesr, tog en vanlig bommulsbody oxå, duken är ngt syntetmaterial. Drog på ketchup, ajvar, lim ich glitter, tuschpenna, och smör och banan , lät det torks in ca 12 timmar ich sen 40 grader i maskin med en skopa vanish.


Allt försvann utom ajvarfläckarna . Bea ändå tycker jag.

Följde instruktioner och gnuggade på fläcken med vanish , lät det ligga 5 min och tvättade sen på nytt!


Men nej ajvar är en svår fläck .

Intervju

😃😄😜😃😜😄
Jag har fått en tid för intervju och väntar på en annan som jag ska få komma bara inte fått datum.

Jag vill bara ringa nu nu nu och säga upp mig 😊

Igen

Nu är det nog! Herrejävlar va trött jag blir på mig själv och mina undanflykter. Jag måste hitta ett sätt och en balans som funkar ledsen, glad, vardag och fest! Jag vet ju sättet, LCHF! Nu kör jag gärnet, igen kanske ni tänker och ja precis så, igen! Jag fortsätter tills jag klarar det. 
Alan

Jag kan inte låta bli att beröra det, det fruktansvärda som händer i världen. Här och nu i vår tid. 
Så här ska barn vid havet se ut, levande!

Bilden på Alan kommer att förändra världen, den har redan gjort så. 

I alla tider har de funnits, de som har det sämre. Hela tiden, varje dag dör barn och vuxna på grund av krig, fattigdom och orättvisor. 

Sociala medier flödar nu av screnprintade bilder där man visar upp vad man gett. Det dåliga samvetet, klumpen i magen får oss att ge mer än någonsin förr. Missförstå mig rätt när jag säger att det ger mig lite... Ja lite fadd smak i munnen. All förändring till det bättre, varje krona som kommer någon som behöver det till hjälp, alla tält och blöjor, självklart är det bra. Men jag tror att det som verkligen förändrar på djupet, det dom ger oss en ny framtid det är hur du bemöter dem dig nära. Barnen, familjerna, de ensamma! De som kommer till vårt land, till vår stad, till vår by. De som är de nya, de främmande, de som för många är lite skrämmande . Det är hur vi bemöter dem som är avgörande. Det är blicken när vi möts, väskan som tas bort för att ge plats på sätet brevid. 

Det är vi som är världen, det är klart vi kan förändra den. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, det är en bra tes att leva efter. 

Barn kommer fortsätta att dö, orättvisorna kommer att finnas kvar. Barn svälter inte bara i Afrika, inte bara i Europa de svälter också här i vårt land. Utsatthet och fattigdom måste bekämpas på alla plan och överallt . Vi kan inte väga de olika hemskheterna i världen mot varandra gradera dem. Vi måste agera där just vårt hjärta bränner mest, 100kr till rädda barnen, en hjälpande hand till personen brevid dig på bussen eller 400 000kr till Syriens flyktingar, allt är bättre än inget. 

Jag är så tacksam att jag föddes där jag gjorde, att jag kan ge mina barn det de behöver . Jag skulle göra vad som helst för att skydda mina barn, vad som helst!  

Mitt hjärta blöder.
Tankar

Hur snabbt kan man få ett jobb? 
Kan man säga upp sig från en fast tjänst utan att ha ngt annat när man har tre bArn två bilar och huslån?
Hur lång uppsägningstid har jag?

Har hittat en till tjänst att söka ...

Det som känns lite jobbigt är att jag känner mig lite desperat typ snart tar jag vilket jobb som helst.. Det jag menar är att förhandlingsläget kring lön blir lidande , jag tycker det är nog svårt som det är redan innan och vill verkligen hålla en viss nivå men känner ju att det är lätt att gå med på mindre om jag bara får jobbet 😱

Ungarna gråter! Jag har preppat Dem att idag är det premiär på deras älskade öppna förskola, i flera dagar. Men ja alltså jag hade kollat fel, det är en vecka kvar. Typiskt.

Jag måste ha en höstjacka ! Jag har kollat typ överallt men hittar inget, försökte beställa från cellbes igår men det gick inte, ska prova igen 

Vågigt

Ja nu går det mesta lite ner och lite upp. Vikten och humöret, hoppet om nytt jobb. Har fått både negativa och positiva besked.
Jag ska på intervju 👍

Shopping

Igår shoppade jag mer än jag gjort på flera år . Det var astråkigt och jobbigt! Fast jag fick en hel del fina kläder 😃 

Jag tog mid till mig ich ringde på tjänsten på familjehem men de var på möte. Provar nog idag igen . Det är sinnessjukt påfrestande att dagarna går och jag snart ska börja mitt skitjobb. Många frågar vad som är så dåligt?! Jag kan bara svara att min magkänsla min själ och karriärkvinnan i mig alla skriker nej vänd om byt gå inte dit. 

Ny frukostfavvorit fettkaffe 


Den lunchen var såå god

Annars går det inget vidare med kosten, kör varannan dag, halva dagar osv och det funkar kanske när man räknar kcal men med lchf är det döden.

RSS 2.0