Trött

Hur jag ska orka vara vaken över kl 24 i morgon ??

Nedräkning



Låt mig presentera Havanna hon kan skratta, gråta riktiga tårar, skrika, säga mamma och pappa och hon kan rapa. Idag har hon på sig hemstickad Pippitröja med tillhörande mössa och hemsydda manchesterbyxor. 
Lammet fick henne i julklapp och hon behandlas som en riktig bebis. 

Idag blev det lite kompismys och inhandling av nyårsraketer. Vi ska till våra grannar. Förra året gick vi och la oss vid tio och sen vaknade vi av raketerna vid tolv, hoppas vi håller oss vakna över tolvslaget i år, lite retligt att somna borta ha ha

Nu har jag rökt sista pipan, tobaken är slut och ny skall icke inhandlas . Känner suget men samtidigt är jag bestämd, vill inte bli slav under nikotinet igen. 

Snart är även detta år slut och ett nytt ligger framför oss. Är allt lite nyfiken vad kommande år skall bära med sig. Året som gått tänkte jag sammanfatta men tiden tycks inte riktigt finnas. 

Kaka




De siffrorna känns ju helt ok på vågen för det kunde varit mycket plus med tanke på kosten. Är så taggad att köra en rejäl nystart från 1 januari .

Var och bytte en julklapp till tussen ett set blev till tre :-) 



Bakat kladdkaka i muffinsformar med krossad Marianne i, blev ok. 



Vårdcentral


På juldagen fick vi infinna oss på jourvårdcentralen :-( lilla lammet har urinvägsinfektion . Var lite nervös hur det skulle gå att lämna urinprov men det gick kanonbra. 
Eftersom hon inte hade feber så tyckte läkaren att vi kunde avvakta till nästa dag med penicillin , fast hon skrev ut det då . Under natten rusade febern och hon var skållhet lilla hjärtat, kalla handdukar och alvedon tog oss igenom natten. Gick ställa in julfirande hos pappa :-( och åkte till Apoteket i stället. 
Hon var så sliten hela gårdagen och det var kämpigt att få i medicin men med mycket mutor gick det. 

Idag studsade hon upp ur sängen och har redan kört slut på mig :-)

Har ju inte berättat om min julklapp till baggen. Vi hade bestämt att inte köpa till varandra men jag överraskade honom med en biljett till Iron Maiden på Bråvalla, svägerskan köpte till min bror så de ska gå ihop. 

Jag är så nöjd med julen den har trots lite sjukdom varit mestadels lugn och avslappnad. 

Hoppas ni alla haft det bra. 

Trött

Mimmi låg i sockan och lyckan var total. Mimmi har varit på promenad, ätit frukost, varit på toa och ligger nu och sover bredvid sin nya ägare Lammet. Eftersom Mimmi hade gröna kläder skulle även lammet ha det, det fick hon men sen spillde hon lite och julklänning åkte på . 

Väntan på tomten var låååååång och när han väl kom blev hon blyg och försiktig men exalterad. 

Vår underbara granne kom ner och hon köpte det rakt av :-)

Pippikläder och Pippi docka var en av mängder med saker.

Annars har det varit lugnt skönt god mat och godis i överflöd ... Även en del rökande :-( men men 

Vikten




Dan före dan

I morgon smäller det :-) känner mig lugn och tillfreds. Enda problemet är hur vi ska lyckas sysselsätta Lammet innan tomten kommer. 

God jul på er finingar!

Dragkedja

Har en hel påse full, eller i alla fall 30-40 stycken, har inte klarat av att slänga dem och tur var väl det!

Kolla kolla va söta och va smart , man kan ju sy gosedjur med dragkedjemun. 

Var på lekhuset för att införskaffa sista klappen, en Mimmi till Lammet. Det är allt hon pratar om sedan vi var hos en vän som hade en dom hon blev kär i. 

Hon fick en målarbok med Mimmi idag och blev glad men sen när det var färdigritat sa hon typ. " oh mamma jag vill så gärna ha en riktig Mimmi som man kan krama vet du". 
Längtar efter att se hennes min när hon får sin Mimmi <3

Halsen lite bättre i alla fall. Köpte piptobak idag, cherry. Alltså så besviken men på ett bra sätt , vill ju inte börja röka igen. 

Har kommit fram till att lammet nog är 3 års trotsig. Hon bara skriker hela tiden och svarar inte på tilltal.... Jag blir gaaaalen påt. 

Halsont

Högg en gran i morse och åkte in med den till mamma , hon blev glad. 

Skinkan provsmakades till frukost, mums 

Och köttbullarna är klara!!! Supergoda blev de. 

Har satt in dagens ros till Lekia :-) liksom jag måste ju berätta även när jag är nöjd och inte bara klaga. 

Gul plupp i halsen, sååå ont . Många år sedan nu som jag hade rejäl halsfluss. Hoppas det vänder. 

Ham

Kl 13.00 lämnade vi köpcentrumet ! Systembolaget avklarat efter lite bök, kom inte ut genom kassan med dubbelvagnen och fick när jag betalat gå bak i kön och sen ursäkta mig förbi i nästa kassa som var handikappanpassad! 

Samma sak på Willys där jag fick byta kassa :-( 
Men på Lindex gick det bra där lät de vänliga tanter/ damer som stod i kön mig gå före :-) Tussen skrek just då så tårarna rann och Lammet skrek släpp lös mig jag vill gå själv( jag hade spänt fast henne i vagnen ). Blev glad och tacksam. 

Och tjejen på Lekia ska få dagens ros, frågade henne om de slog in paket ( vet att de ej gör det), nej tyvärr sa hon men msn kan slå in här bredvid , frågade då om det fanns möjlighet att de kunde stoppa en sak i en påse bara så att lammet inte skulle se vad hon skulle få... Så här långt in i samtalet har jag letat efter lammet två gånger och gett tussen en tub fruktpure. Hon säger du jag fixar det vad ska du ha? Berättade och hon gick efter den dockan och slog in den jättefint undertiden vi tittade på andra saker. 
När vi kom till kassan var min plånbok borta !!!! Panik svetten bara rann osv letar överallt och jo minsann den låg i jackan . Hon i kassan var coollugn hela tiden och sa typ andas och gå och ta en fika nu. service!!! Ska ge dagens ros om jag kommer ihåg.

Nu står skinkan i ugnen och jag hoppas den blir bra. 



Snor

Inga cellgifter för mamma :-)
Sjuka barn :-(
Jul :-) :-(

Man kanske skulle fila på en årskrönika 




Glad

Glad !

Halsont

Klädde granen idag. 



Det har pillats och flyttats och tappats och jösses va svårt det är att inte " fixa till" just nu hänger 40 % av kulorna på en gren. Vackert vackert :-)

Imorgon är det läkarbesök med avgörande information om framtida behandlingar för mamma . Cellgift eller inte. Förtränger lite och håller tummarna. 

Jag har ont i halsen också , stackars starkare .


Skit

Alltså är det inte tvåtusen tänder som ska ut på samma gång så ska tydligen benen växa 1 cm per natt... Bara smärta tårar och sömnlöshet... När vänder det??? 

Vet inte vad som är upp och ner , slut !

Bjuder på en bild i brist på ord, tussens absoluta favoritplats



Gla


Väldigt snäll våg!! Först stod det 110,4 och jag kunde liksom inte tro det då jag var mentalt förberedd på 112kg!! Vägde mig sen tre gånger och alla de visade 110,6 så ja 110,6 it is :-)

Så det känns ju lite som att jag gått ner 1,4 ha ha fast plus  0,2 är ju inger :-)

Bock och bak


Inte lika fin som förra året men den blev ju klar innan julafton i alla fall. 

Har bakat chokladbiskvier till julafton. Lite bökigt men gick till slut. Annars är det feber, snor och hosta som gäller här hemma. 

Lucia






Test


Lyktan idag utan snö :-(


Är så nära att slänga in handduken i BOL men jag ska inte göra det. Alltså det kommer troligen va plus varje v men det får vara så just nu. Jag ska ta nya friska tag efter nyår, klyschigt jag vet men 2014 det är då det sker. 
Jag tror ändå att BOL hjälper mig att inte rasa i väg helt och hållet.

Men det här jäkla cellprovet då !!! Lämnade lamm nio sen fördriva tiden i staden innan besöket 11. Kommer dit går på toa lyckas få lammet att somna. Kommer in och tar av mig skorna . Ställer då frågan, va konstigt att jag först fick ett provsvar där det stod att allt var bra och sen ett brev att prover inte var tillräckligt för analys?? Jo hon förklarade att det var så att man egentligen inte behövde ta om men ja de hade kallat i alla fall osv osv.. Hon sa men nu är du ju här så gör som du vill!
Eh hjärnan på högvarv ... Nej men va fan ta ett prov till nu när jag ändå är här . Av med brallorna och upp i stolen. Först funka inte lampan och sen funka inte stolen den gick bara neråt. Ha ha alltså hon skulle fått sitta på golvet och ta det där jäkla provet!!! Så det var bara att hoppa ner och klä på sig igen .

Tyckte lite synd om henne, 

Pettson här !




Apelsiner med nejlikor i är ett härligt juligt barndomsminne för mig som jag tänkte jag skulle föra vidare . Lammet var inte så nöjd! Hon tyckte att det luktade blä och pinnarna stacks... Kanske går bättre nästa år?!


Sen gick vi ut och skulle göra en snölykta så som Pettson och Findus gör. Det gick bra så länge lammet tilltalades med Findus :-)
Stoppade i ett gravljus och gav oss iväg på en promenad. Jag behövde plocka några grankvistar till då bocken fortfarande ser rätt tanig och tunn ut. Gick fem min, plockade granris och sen började det spöregna. Vände hem igen och då slutade det regna men då var allt så blött och tråkigt så då gick vi in. 

Kvällsbild på lyktan.



Bakade sen en sats bullar men jag gjorde något knas, för lite mjölk tror jag. Degen jäste knappt och den var lixom så seg att jag fick dra ut den som gummi. Försökte jäsa länge men nja det blev sådär. Goda men torra.

Maten idag blev falukorvgryta med fetaost, soltorkad tomat och timjan och risoni . Blev jättegott. 

Imorgon cellprov, blä!

Och appen heter viktkoll och är gratis :-) 


Mini


Har en förkärlek för minigrejer och även gigantiska förpackningar :-) 



Hopp




:-)

Lammet sover borta för andra gången någonsin. Tussen sover gott i sin säng och föräldrarna har det bra :-)




Snövit

Jag gör såååå dåliga matval hela tiden! Har inget att skylla på , vill väl va fet då eller? 

Snö idag :-)

Och pyssel på öppna förskolan



Snö

Vilka är ni ? Blir ju nyfiken liksom 

Och man kan ju undra vad ni gjorde 1/12

Fujicolor

Såååå glad. Har upptäckt att man kan ladda upp kort direkt från mobilen till Fujis sida. Eftersom vi inte har ngn dator  blev jag extra glad. Har planerat att göra fotoböcker och nu kan jag det :-) 

Tror de här sockarna gjort sitt



Pang

Var ute och körde när det sa typ pang krasch och jag trodde typ bilen gick av!!! Jo bilar kan gå av, min svarta bil gjorde det men det är en annan historia. 
Idag så slog jag på varningsblinkers, var ju mitt i stan liksom. Men sen tänkte jag att jag provar att köra lite sakta, lät inget men i backspegeln såg jag vad som hänt. Däcket låg mitt på vägen ...alltså reservdäcket. Det ska sitta fast under bilen . Fick lite panik, värsta trafikfaran ju. Svängde runt parkerade lite snabbt och snyggt och sprang och hämtade det. Som tur va så såg söka bilar som kom så ingen olycka skedde. Tänk om det hänt på motorvägen ! Tur i oturen. Och vi visste att det satt löst och att vi borde skruvat dit det men ja ni vet tiden bara rullar på. 

Lilla svarta bilen... Ja vi tar väl den storyn oxå då . Vi skulle gifta oss och var hos pappa för att fixa i ordning då vi gifte oss där på en klippa i skärgården och det här var veckan innan och jag skulle bara ta bilen för att köps cigg. Man åker typ skogsväg i 29 km/timmen och då sa det också typ pang krasch. Då trodde jag att jag fått in en pinne i däcket !!! Jag veeeet helt ologiskt. Men det var ingen pinne utan hela framvagnen hade gått av. 

Gjorde rosa ugnspankaka idag för att liva upp lite, mums blev det. 


Men såg lite knasigt ut

Explosion

Enigine mangegement system faulty ! Ja så hälsade bilen på mig i morse och så slutade farthållaren att fungera  . Mailade vår mekaniker men det var lugnt. 

Skulle göra lite fint och hällde upp rapsoljan i en glasflaska med kork från Ica , blev så fint så jag tänkte ta ett kort. Men gick och hängde lite tvätt och några minuter senare hör jag en explosion i köket. Flaskan hade exploderat och alltså matolja typ överallt och glasbitar i oljan då såklart . Det tog sin lilla tid kan jag lova att få upp allt och samtidigt hålla ungarna borta . Alltså fatta vilken tur att inte lammet höll i flaskan eller var i närheten !!! Livsfarligt ju. Oljan och flaskan var båda rumstemperatur så det var inget sånt. En kompis ringde precis när det hänt och hon sa att jag skulle fota och kräva ersättning, jag fotade men vet inte vi får se. 




På tal om ersättning så fick jag hem julkorten jag beställt från postify ( en app) idag. Alltså så misslyckade halva god jul texten var borta och tussen var också ur bild så att säga. Det skulle va stående men var liksom framkallat liggand och förstorat på någe konstigt vis. Ringde för att klaga. Många signaler sen svarade en kille som bröt kraftigt, kändes lite som att jag ringde hem till någon men han var väldigt trevlig och frågade och förklarade. Han skulle skicka en kod så att jag skulle få en ny beställning gratis , tummen upp för det :-) 



Kattis var så nära att trilla i badet idag, hon vandrar omkring på kanten . 



Praliner

Sådär bra frukost idag . Chokladpraliner , ja jag knäckte alladin som var till jul!

Jag är kanske ingen inspiration rent viktbloggsmässigt men jag är ärlig i alla fall. Lite grann gå in och läs om du vill må lite bättre över dina egna val ha ha   



Vov

Ätit pappas mat idag :-) plommonspäckad fläskstek och godis och bulle och glass och macka.

Myst med lillebror och syskonbarn, varför gör jag det inte oftare? Det ska nog vara ett mål för mig  att umgås mer med de jag gillar .

Min pappa har en Leonberger som är jättesnäll och väldigt ouppfostrad, det är en riktig bonnhund som alltid sprungit lös och som tror hon är stor som en tax ungefär. Tidigare har lammet varit lite försiktig först men sen klappat och busat. Men idag ! Tårar och skräck, lilla hjärtat var så rädd. Till saken hör att hunden blir så glad så då " pratar" hon och vill pussas..men tillslut släppte det när vi gick en promenad och hon fick hålla kopplet.


Pappa hade skaffat katt och hon var jättesöt och katten och hunden pussades och lekte, mysigt.

Lammet fick ny nattklänning :-)



Värme

Jag är fylld av positiv energi, jag har varit på mitt gamla jobb och jag känner mig varm inombords. Vem vet vad framtiden bär med sig. Jag saknar inte bara mina gamla kollegor, jag saknar jargongen , tempot, ja nästan allt. 

Jag vet i alla fall hur jag vill att det ska kännas i magen när jag kommer till mitt arbete. 


Vikten har pendlat denna vecka precis som många andra veckor. Snart är jag i flow igen och kan ta krafttag neråt :-) just nu siktar jag på minus varje vecka men de stora siffrorna kommer efter jul. 
 0,4 ner denna v 

Tussen är så grinig jag tror tänderna besvärar henne väldigt mycket , kan inte minnas att det var så med Lammet. Hon är vaken 1-1,5 timme per natt och gnyr och vill ligga i famnen och hålla krampaktigt i mitt linne.  Jag går och lägger mig vid 21 för att orka. 


RSS 2.0