Shoppat

Efter sjukgymnastiken i morse blev det en liten sväng i ett köpcenter. Var så sugen på att shoppa lite men oj va ont jag fick av att gå! Trött på fogarna nu kan jag lova, blir nog ingen mer gång på sjukgymnastiken , kände att det slet på mer än vad det hjälpte :-( Sen blev det lunch med s och det var så mysigt. Fick be personalen på cafet sänka volymen lite bara på musiken, tantvarning på den kanske :-) Är helt slut efter denna dag, första dagen jag inte vilat/sovit mitt på dagen sen jag blev heltidssjukskriven. Får nog somna lite i soffan nu. I morgon blir det chokladsemla :-)
Baggen är lite emot att de ska ha likadana kläder och det är inte så att jag vill klä dem identiskt jämt men alltså hallå hur söta kommer de inte va i detta .
Litet set till ulltussen ! Och en väska i plåt till lammet

Fynd

Har fyndat på blocket, hittade en bilbarnstol, en matstol och en mjuklift för totalt 150 kr!!! Till dockorna alltså :-) . Lammet är en riktig liten dockmamma och älskar att bädda ner dem i vagnen och styr och ställer med dockorna. Tror hon kommer bli glad och nöjd med dessa saker. Kan inte förstå att det bara är två veckor kvar tills hon fyller två år, stora tjejen. Känner mig lycklig och tacksam för livet. Kunde aldrig tro att det skulle bli som det är. Det är klart att livet varit både upp och ner i olika perioder. Men alla erfarenheter har tagit mig hit där jag är idag. Om man skalar av alla materiella saker och försöker se till vad dom är verkligt viktigt det är då jag är så lyckligt lottad. Jag har en man som jag älskar, som jag vill dela hela mitt liv med, en man som jag vet älskar mig. Jag har en underbar dotter som är det viktigaste och en till på väg som ska dela den platsen. Vi är en familj och det gör mig lycklig! Sen är det inte så att allt är en dans på rosor, det finns mycket oro inför att bli fyra men grunden, roten själva basen den är stabil . Vill bara tipsa om lite bloggar jag följer , vet inte hur man gör länkar via telefon men det är ju bara att googla. Kitty jutbring - träffsäker, rolig och verklig Malin wollin - pang på, verklig , träffsäker och rolig Spiderchick - mest rolig Om man nu skulle vilja läsa några andra bloggar än min ha ha ...

Magen


Bilder

Helt plötsligt går det att lägga in bilder på bloggen från mobilen :-) Ja så här blev babynest by tackan

Babynest

Syr på ett babynest till ulltussen, som ett lite bo/rede i tyg som man kan ha bebis i i sängen, vagnen, på soffan, på golvet osv. Tycker det värkar smidigt. Med lammet rullade vi handdukar och gjorde som ett litet bo, dels för att det skulle bli mysigt men också för att man inte skulle rulla på henne när man låg i sängen brevid.

Har googlat dem många gånger och de finns i en mängd olika varianter men det är som ett standardmönster som de flesta ser ut att använda sig utan. Jag har använt detta som inspiration men jag vet i sjutton om det var så himla enkelt som alla säger...

http://junimamma.blogspot.se/p/babynest-monster-beskrivning.html

...fast det är klart jag har en symaskin från 72 den är visserligen stabil och bra men den behöver nog en rejäl genomgång på en service. Jag inbillar mig att hade jag bara en ny fin maskin så skulle det blivit så mycket bättre och enklare. Men det kan ligga lite i vem som kör maskinen också det är jag helt beredd att erkänna.

Som vanligt vill jag att det ska gå så fort och som vanligt tror jag att om man gör lite si och lite så blir det nog bra....och nej mönster är till för en anledning, man ska följa det så blir det som det var tänkt.
Å andra sidan blir det sällan som man tänkt i alla fall, jag freestylade en del och har sprättat en del men nu börjar det se ut som ett nest i alla fall....kantbandet har släppt på två ställen så det ska jag sy dit för hand sen är det tänkt och sen ska det liksom in en tunn madrass i botten men den ligger i tvättmaskinen en så länge. Det ska nog duga och förhoppningsvis ska jag lyckas få till lit e foton på det också vartefter.

Jag sydde det av ett gammalt påslakan och stoppade som vanligt med kuddfyllnig från ikeas billigaste kuddar. Kant band och snöre var det som inhandlades och det kostade 30 kr så rätt billigt tycker jag ( då hade jag ju i och försig en del hemma) men ändå!!! Ska man köpa ett kostar de ca 500 kr :-)Bilder från google bild.

Tandläkare

Ja då var första besöket hos tandläkare med lammet avklarat och det gick bra . Jag är själv alldeles ologiskt sjukt rädd för tandläkaren och har oroat mig lite för detta, mest för att jag inte vill föra min rädsla vidare.

Lite puls blev det när vi tryckte på hissknappen och folktandvården skylten uppenbarade sig, lite svagt illamående över den överväldigande lukten dom finns hos alla tandläkare ( jo jag vet att jag inbillar mig)...men lammets förtjusning över de roliga leksakerna i väntrummet tog liksom udden av det värsta.

Sköterskan var säkert trevlig men inte då jäkla smidig. Lammet ville direkt upp och sitta i stolen, bra tänkte jag då är det väl bara att hon passar på att räkna gaddarna.... Men nej då säger hon att först ska vi prata en stund så då får du sitta i mammas knä. Hallå försök att få en tvååring att sitts i knät och titta på bilder på bra och dåliga mellanmål när det finns en väldigt spännande stol och massor av knappar ! Bilderna var från 1973 och så larviga snälla liksom utveckling ?!?!

Sen blev det dags att hoppa upp i stolen och gapa vilket hon gjorde så duktigt. Oj vilken stor tunga säger hon då, och menar att lammet inte riktigt håller undan tungan , inte vänligt utan typ va jobbigt!!!! Dumma dumma sköterska fick lite lust att köra ner en dån där liten spegel i halsen på henne. Men jag berömde lammet högt och tydligt hon fick en tandborste och en reflex och så lämnade vi stället.

Efter det blev det BVC, vi har bytt till en privat vc och nu var det dags för att träffa BVC sköterskan och jag är så nöjd. En helt underbar människa som jag klickade ned direkt, känns jätte skönt !

Läkaren tittade in och lyssnade på lungorna och de lät rena och fina vilket känns skönt .

Och nu är jag så trött att jag snart stupar ...

testar

Skulle bara testa det här med tidsinställda inlägg...inte för att jag kanske har så stort behov av att använda det men för att se hur det funkar. Har ju bara bloggat från mobilen sista halvåret eller så och inte särskilt mycket...och nu känner jag liksom inte riktigt igen mig när jag loggar in på datorn.

Att vänta

Inte just på att Ulltussen ska komma men att hon ska ge sig till känna med en rejäl spark kan vara en fruktansvärd väntan. Från att ha varit superaktiv sen v 19 ungefär så har hon sen hon vände sig med huvudet ner lugnat ner sig avsevärt. Det börjar väl bli rejält trångt också. Det är mer buffar och liksom långsamma sträckningar och försök att ta sig ut genom huden. Och så ibland en snabb stenhård spark.
Ibland går det många timma ri mellan och oron stiger då.
Är hon död? Har jag kvävt henne för att jag råkade ligga på magen en stund, har jag ätit ngt som förgiftat henne. Är moderkakan paj, skulle jag krävt att de plockade ut henne då när jag var inne för blödningen....Alltså alla dess katastroftankar...

Och så som från ingenstans rakt i solar plexus, Total lycka, en rejäl spark. Hon lever !

Sista dagen gjord

Troligen är det ca 1 år tills jag gör min nästa jobbdag (vi har inte helt bestämt hur vi ska dela ännu) och det känns otroligt skönt!

Var inne idag en liten sväng bara och avslutade det sista. Parkerade för sista gången i skit parkeringshuset, skön känsla!

Somnade med lammet och sov 1,5 timme när jag kom hem. Är trots det helt slut nu.

Magen är hård mest hela tiden fast det känns inte som sammandragningar riktigt utan mer bara fullt! Inget mera blod, skönt!

Jag skriver ju som bekant en hel del listor och vissa är avkryssade så att säga. Min bb väska är packad, ulltussens väska också, lista skriven till lammets barnvakt med övertydliga beskrivningar av läggningsrutiner, hur sätta på tv, hur sätta på perkulatorn osv.....ja det är första gången vi så att säga kommer att lämna bort henne över natten. Vet att det kommer gå bra men lite nervöst är det samtidigt.

Samtidigt finns en hel del kvar på listorna men jag har försökt att verkligen minimera mina bör/vill göra.
Jag ska sy ett babynest!
Jag ska sy ett litet lapptäcke!
Jag ska vila varje dag!

Jag vill fika med många vänner!
Jag vill färga håret !
Jag vill gå på stan en dag!
Jag vill sy en kalikå spindel!

Jag vill storstäda, baka mängder av bullar, tvätta fönster och gå långpromenader ! ( dessa lär definitivt inte bli av )

Fast viktigast av allt kom jag precis på, jag måste köpa en ny kamera!

Repris

Ja det blev ett litet besök på förlossningen igår med!
Lättäcklade kan sluta läsa nu!

Satt i köket när jag kände hur det rann till, men fasen också nu kommer det mer sa jag till baggen och knatade till toan. Lite färskt blod i trosorna med betoning på lite ca 5krona men sen när jag torkade mig kom heffaklumpen.. Typ större än att den skulle få plats i en matsked som jag förklarade för sköterskan på förlossningen. Liksom lite dom levrat blod. Bara att åka in på koll. Lämnade baggen hemma hos lammet och tog med min mamma i stället som stöd. Oj oj va hon blev nojig och väldigt orolig att jag skulle föda . Men det blev samma svar som sist men denna läkare sa att det skulle kunna va så att livmodertappen är så känslig och lättblödande och det är ofarligt men jag ska undvika att ansträngs mig och inte lyfta tungt.

Roligast under besöket var att typ allt på rummet var slut så sköterskan fick springa skytteltrafik och hämta saker sen kom hon in och typ alltså du kanske tror jag skojar men skydden till termometer är slut så vi får ta en plastpåse...ni vet en sån stor vit plastpåse ha ha jag skratta så tårarna rann.

Idag har vi gett oss på att handla lite.. Hade flyt på allt , vi överlevde men lite jobbigt var det.

Jag tig semester idag och imorgon men ska in en timme eller ngt k morgon och packa ihop och säga hej då.


Blod

Vaknade gick upp på väg till toan sa jag lite förstrött till lammet oljor jag tror mamma kissa på sig lite.....nähä inte kiss blod!!!!! Blev inte jätterädd men lite, lugn av att lammet var där och ville inte skrämma henne.
Hur som helst så har vi nu varit inne på koll och de kan inte riktigt svara vad det beror på men bebis mår bra ch livmoderhals opåverkad. Så bara avvakta och va som vanligt...jätte lätt verkligen.

Har ätit en semla nu så det känns lite bättre strax dax för lammets penicillin , det är en liten procedur

Lunginflammation

Ja dubbelsidig sådan har mitt älskade lilla lamm. I morse kände vi att det inte gick längre hon var så hängig och inte alls lik sig själv, riktigt medtagen. Vi fick en tid direkt och åkte därifrån ca 30 min senare med recept på penicillin. Hoppas det går över snabbt nu, känns som om det redan blivit lite bättre i alla fall.

Så i morgon blir det vab för min del tisdag baggen och onsdag jag igen sen får vi se. Jag orkar inte riktigt ta hand om henne en hel dag pga fogarna men det ska nog gå bra bara vi tar det lugnt.

Verkar som att det brukar gå över relativt snabbt på små barn men sen är det inte ovanligt att de är lite trötta och hostiga i upp till en månad.

Hoppas hon är ordentligt pigg tills ulltussen kommer. Av olika skäl så bli det ett planerat snitt någon gång i v 39, vilket blir ca den 18 februari. Jag känner mig oerhört nöjd och tillfreds med beslutet om snitt. Oerhört jobbigt innan beslutet var taget och nu stor lättnad. Den största nackdelen som jag ser det är att tiden efteråt blir svår då man ej får lyfta tyngre än bebis. Jag kommer alltså inte kunna luta lammet och sen så måste man va kvar lite längre på bb ä vid vaginal förlossning.

Jag är så redo och jag längtar så mycket efter henne nu. Jag ser fram emot att vara närvarande och med i matchen när hon väl ska komma. Det var jag inte sist.

Om det sätter igång innan så blir det akut snitt eller vaginal förlossning beroende på hur långt det gått.

Jag är så sjukt sugen på semlor alltså jätte jätte sugen.

Ulltussen

Ja jag tror det är så hon får heta här i bloggen :-) jag är så redo nu att ta emot henne och samtidigt osäker och lite nervös för hur det ska bli.
Försöker prata mycket om bebisen som ska komma men tror inte det går att förbereda så mycket, lammet är för liten för att förstå. Hon är dock väldigt noga med att informera omgivningen med bestämd röst om någon så mycket som ser åt mig att " min mamma " och så blänger hon lite. Anar att det kan komma att uppstå en hel del svartsjuka , men det ska nog gå bra. Jag är inställd på att känna mig otillräcklig, trött och urtvättad de närmsta månaderna.

På tisdag ska jag väga mig eftersom jag ska till barnmorskan då, gissar på en rejäl ökning sen sist.
Just nu är jag då laddad att börja äta nyttigt , röra på mig och bli hälsosam men vi får väl se hur det blir sen. Förra gången gick jag med i viktklubb ca6 mån efter förlossningen, ska nog inte vänta så länge denna gång. Jag ska absolut inte banta eller köra Shakes så länge jag ammar så klart men viktklubb är liksom bra för att äta rätt.

Lammet är sjukt som vanligt, feber och hosta hon är riktigt hängig. Tycker hon har hostat till och från sen i september , jobbigt är det. Vi har varit till vc ett par gånger men vet inte riktigt om vi fått ngn hjälp! Nu har vi bytt vc och jag har stora förväntningar på dem.

Det är 20- ute och solen lyser, oerhört vackert. Hade inte kameran varit trasig hade jag nog trotsat kylan och gett mig ut. Saknar min kamera jätte jätte mycket. Måste fixa innan ulltussen kommer .

Nu ska jag passa på att sova en stund när lammet ändå sover.


Trött

Tänker varje dag att jag ska skriva ett långt inlägg om allt som händer.
Så många inlägg som ligger på lager i hjärnan, så många tankar. Men det slutar i stort sätt alltid med att jag somnar.

Ska bara jobba två veckor till nu, om jag orkar men det tror jag ska gå, jobbar ju 50% nu. Men hela min kropp liksom skriker att den inte vill mer nu. Har så ont på nätterna så jag knappt sover något alls och dagarna går lite upp och ner.

Äter semlor nästan varje dag!
Har köpt en bil till , skönt.
Funderar mycket på hur det ska bli när ulltussen kommer, vad ska lammet säga?!!


RSS 2.0