Fel

Idag gjorde jag kloka val fram till ca kl 17.30 då tryckte jag i mig massor av kakor , drömmar, de liksom smälter i munnen!

Badat idag med, underbart varmt i vattnet. Konstigt hur det varierar för några dagar sedan iskallt, två v sedan ok varmt och så nu då jätteskönt.

Tussen vill inte riktigt amma längre eller hon vill amma typ 2 min sen struntar hon i det. Hon gillar dock flaskan vilket känns bra. 3-4 flaskor per dygn är vi uppe i nu och lite tuttsnutt därimellan.

Hon har provat lite majspure och det var ok sen i morse fick hon lite gröt och det var gott. Hon har dock inte riktigt fått koll på hur man gör med tungan ännu, ser rätt gulligt ut.

Jag tror hon haft tredagars feber, och hon är rosslig och lite hostig och snorig precis som det känns som om hon alltid varit det.

Prästen var här idag , gillar henne skarpt! Naturlig, klok, varm och vanlig. Det blir nog ett bra dop.

Jag har haft två fästingar! Äckligaste


Lekstugan

Det började med en roadtrip där stugan införskaffades. 
 
 
Sen var det dags för ihopsättning.
 
 
Har så många härliga bilder där lammet hamrar bredvid baggen men det är ansiktsbilder och jag vet ej hur man suddar med mobilen. 
Sen var det dags att måla.
  kladdigt värre men med hjälp av tejp så blev det tillslut klart.
 
 
Nu är det bara en liten trapp kvar och gardiner och fix inuti :-)
 

Vikt +hår

Håret är färgat blev ok, lite ljusare brun röd nyans. De grå syns inte och det var huvudmålet.

Vikten går det bra med, riktigt bra. Jag gör kloka val, straffar inte mig själv. Väljer fel ibland men ofta rätt. Känns bra.


Vurpa

Ja vi börjar med vurpan! Fyndade ett gammalt bord eller ja en skolbänk heter det väl kanske .

Svängde in med bilen framför hennes hus som jag skulle köpa av . Vi hjälps åt att få ut den ur hennes förråd, den var rätt mycket större än vad jag trodde.. Men i dörren står hennes två små barn och gråter så jag säger att det är lugnt jag tar den själv .. Den var inte så tung men klumpe jag trilla på en av hennes krukor och föll rakt bakåt med bänken över mig . Krukan sprack jord överallt Slog i knät men mest var det pinsamt !!!!

Är dock mycket nöjd med mitt fynd! 150kr är ju ingenting


Somnade

Skulle skriva ett långt inlägg igår men somnade!
Provar i kväll igen har en del att berätta... Min vurpa.. Min vikt.. Ungarna... Lekstugan och håret!


Pinsamt

Ramlade pinsamt ups typiskt mg!


Seriöst

Alltså helvete vad ont det kan göra att va förstoppad. Tog seriöst i så jag blev svettig men vilken lättnad när det var över.

Katten går på lådan har bajsat och kissat. Även rivit lillmatte lite, tänker att det är bra att hon säger ifrån lite .vi vet fortfarande inte vad hon heter riktigt, lammet säger mjau eller lilla katten till den. Försöker kalla henne katti men det ligger inte rätt i munnen .


Jun. 24, 2013

Jag börjar känna mig glad på riktigt och inser nog att jag varit väldigt sänkt en period. Känns skönt att det börjar vända.

Vi har numera en katt, vi tror hon heter katti . Jättesöt och så snäll. Visst säger väl katter ifrån om de blir burna på lite för mycket??? Liksom fäller ut klorna och springer iväg.
Lammet bar omkring på henne så mycket att tillslut fick jag säga till ordentligt att nu måste katten få sova lite.

Hon har ätit och druckit men inte varit på lådan ännu, har satt ner henne kanske tio gånger. Hoppas hoppas hon gjort ngt där när vi vaknar i morgon . Jag tycker hon är lite benig som om hon inte fått så mycket mat, hon åt nästan direkt i alla fall.

Nu har vi stängt till dörren så hon är i tvättstugan, hallen och ett rum till. Tänkte försöka att det blir hennes trygga vrå. Självklart ska hon få va i hela huset och hon har redan varit överallt men liksom så att hon känner sig lite trygg.

Vikten var plus ca 1 kg men inte så konstigt med tanke på helgens alls osunda val.

I morgon hoppas jag hinna måla stugan en sista gång.


Katten

Katti

https://cdn2.cdnme.se/3063731/7-3/pic_51c87f469606ee61815a7b28.jpg" class="image">


Plus

Plus på vågen men det var väntat, släppte helt tre dagar! Nu är jag på igen!


Dagen före

För ett år sen på dagen kissade jag på en sticka, nu ligger hon här i sjömanspyamas.

Har hunnit med allt idag plus att vi gick ner och badade när jag hämtat lammet på dagis. Hon kommer få simhud mellan tårna innan sommaren är över!

Tog en promenad och plockade blommor det är 28 grader varmt ute nu...underbart.

Jag ska nog sluta amma!?! Eller jag vet inte eller jo jag vet men det känns lite sorgligt och skönt på samma gång. Kanske fortsätter lite bara för mys och som mellis. Men hon behöver mer nu en vad jag kan ge, ammade från 02.22-04.30 och hon ville ändå äts en hel flaska kl 06.00 . Nu ska jag sova.


Svajigt

Har haft en lite svajig dag.
Dagen avslutades på dagisfest. Underbara älskade unge skulle ha prinsess Hello Kitty klänning i siden och vintermössa. Hon stod längst fram och dansade och snurrade och sjöng. Jag hoppas ingen tar ur henne den känslan , man liksom blir glad av att se hennes uppenbara glädje över sig själv!

I morgon ska jag handla till midsommar , låna kattbur av en vän, fika med en kär vän, hämta en stol jag köpt på Facebook loppis, hitta dopkläder till typ hela familjen, köpa tillbehör till lekstugan, göra kloka matval och hämta lammet kl 14!!! Puh kan bli svettigt


Målar

Allt handlar om precision och tålamod, besitter ingen av kunskaperna . Fasen va pilligt det var, krävs minst en strykning till och en tejprulle!!
Men på håll är det fint.
 
 

Yes

2,9 minus :-) tjohoo


Alvedon

Ser att det blänker till ngt på vardagsrumsväggen... Va sjutton vatten? Nej ?!! Känner på det och det känns oljigt hmm smakar lite...det smakar hmm smakar igen det är . Alvedon!!!
 
Lammet är den jag misstänker har antagligen hittat en spruta med lite Alvedon kvar i som tussen skulle få igår och sprutat det på väggen. Jag känner liksom tur att det inte var nagellack!
 
Det går bra med maten inte toppen men bra och det räcker långt. 
 
Har haft en toppendag igår och en bra dag idag. Vi eller mest baggen har byggt en lekstuga och jag har vallat ungarna. Tussen har varit snorig men det känns som det börjat vända. Gissar också att huggtänder är på g. 
 
 
 
Det är midsommar i helgen??? Liksom vart tog tiden vägen? Sen blir det att hämta Findus mjau på måndagen, ja hon ska nog heta så kattan om lammet får bestämma och det händer ju att hon får det ;-)
 
Kossorna har kommit också till lammets stora glädje!
 

Bra

Det går bra nu! 
 

Donken

Tog i alla fall Loka till. Nöden hade ingen lag eller rättare sagt jag valde att äta mc donalds.


Skrik

I ca 2 timmar skrek lilla tussen . 1,5 timme in i skrikandet efter att ha provat allt tjöt ja lite satte mig i soffan ringde baggen och då skrattar ungen så fort han svarar, hon skrattade åt real housewife ngn jäkla stans på tv.

Puh la på luren och hon började skrika. Andades och andades och andades och till slut gav hon upp och slocknade!

Livet som mamma är inte alltid en dans på rosor .


Dag 1

Igår åt jag chips och choklad till biggest looser idag kesella!

Nystart ja jag vet jag har sagt det förut ungefär tusen gånger och jag kommer med största sannolikhet att säga det igen.

Jag är sån helt enkelt . Skillnaden nu från i maj är att jag känner mig motiverad och vill gå ner i vikt. Jag tror inte riktigt motivationen funnits efter tussens ankomst förens nu. Motivationen finns alltså . Orken nja sådär men jag har inga superhöga krav.

Jag ska bara inte svulla godis, glass, kakor och chips. Jag ska undvika vitt bröd och dra ner på pasta .

Jag ska komma igång med promenader vart efter och jag ska börja bekanta mig med löpbandet.

Jag kommer att ha naturdiet hemma både i shake och bars att ta till när det måste gå fort eller när jag vet att. Jag ska tex äta något mastigt till middag och behöver lågkallori lunch. Barsen är fikabröd och godissubstitut, dela i flera små bitar så blir det som godis . Jag kommer inte att liksom ha vlc som det dagliga utan det är viktklubb och räknande av kcal som är min grej.

Vet ni vad min motivation är då?? Jo jag vill bli snygg, så ytligt är det. Jo jag vet jag är fin som jag är och ni är flera som tycker om mig oavsett övervikt eller inte. Men jag är inte den jag ser i spegeln ! Jag är lite fastare, lite gladare och ca 20-25 kg lättare.
BVC

 
Finaste väggen på BVC önskar jag hade den hemma.
 
 
Blev lite ledsen idag då min underbara BVC sköterska blivit sjukskriven och inte är tillbaka förens i höst!!! Jag som verkligen gillar henne hoppas verkligen hon kommer tillbaka. 
 
Fick med en screening jag ska göra och skicka in får se hur det går! Kändes lite hmm ja jag vet inte konstigt. 

Choklad

 

Magutmaning!

En magutmaning jag hoppat på. Det här är min mage när jag sitter ner. Den är mjuk, randig, fyllig och har varit bo åt de finaste.

I utmaningen tycker jag det borde läggas till att man ska beskriva den mage man har med tre positiva ord.


Helgen typ

 
 
Har skaffat instagram och är så sjukt fast!!! Så otroligt roligt. Håller på att lära mig .
 
Vädret har varit kanon och vi har varit ute och fixat. I morgon ska vi hämta en lekstuga :-) så glad. 
Har sen vi var och tittade på huset för snart 4 år sedan haft en bild i huvet att den ska stå på en speciell plats. Hoppas det blir bra. 
Det stod i annonsen att det var som en byggsats från Ikea , kan sluta hur som helst. 
 
I fredags var jag på babyshaower/tjejmiddag med tjejerna från mitt gamla jobb. Det var en energiboost! Jag inser vad jag saknar dem och hur viktigt det är att jag kommer ut lite. Tussen fick följa med och hon skötte sig galant, käkade och slocknade :-)
 
Har även haft det lite kämpigt. Konflikter och negativa känslor. En dispyt med någon som står mig nära.
 
Jag är också i en period då jag känner mig så jäkla arg typ varje dag. Jag får som små galna utbrott, är liksom tjurig och gnällig. På gränsen till larvig skulle man kunna säga. Liksom hormongalen känner jag mig. 
 
Baggen har verkligen stått ut med mig och stöttat, skulle vilja göra något fint för honom. 
Fick ett litet bryt efter att vi varit på Bauhaus och köpt gungan. Lammet hann bajsa två gånger, tussen skrek det var varmt och sol överallt. 
"Nu står du här och andas och dricker lite festis" sa baggen och ställde mig i skuggan med tussen i famnen. Sen gick det ok. 
Väl hemma var det baggens tur att stå i skuggan och andas och dricka lite....många skruvar var det !
 
Idag har jag köpt massor av blommor som ska planteras. Köpte två krusbärsbuskar oxå, 25kr styck!!

Gunga

Det var inte lätt!! Alltså hur mycket verktyg som helst gick åt, till och med en rörtång !det tog hela dagen men bra blev det.
Från kartong till..
 

Ego

Ja då laddade jag rejält för katt samtalet igår! Ingen svar, ringde nästa mobil och hej hallå.
Fick inte fram ett ljud om katten!!! X började prata om lekstuga. Lammet ska få en lekstuga av dem, vilket vi är väldigt glada och tacksamma för! Men då kände jag mig så dum och otacksam att dra upp det här med katten.

Har läst en del på nätet och hört mig för och tydligen så är det bra att introducera hund så tidigt som möjligt om de ska bli hundvana. Men naturligtvis ska de då va trygga och inbodda innan hunden kommer. Så vi får se hur det blir .


Varmt

Riktigt hett idag! Har badat och lammet har badat tills hon blev blå om läpparna.
Hissat flaggan.


XL

Till och med skorna är xl! Men blev riktigt glad att jag hittade dem. Strl 43 och foten får plats, brukar alltid sticka ut lite annars .
Lite färg på naglarna bara så är det sommar :-)


Förberedelse

Köpte katttoalett igår :-) och matskålar.
Jag har hört talas om legosoldater men legokatter?!! Är de farliga ?

Tack för råden :-) laddar för att ringa och säga det. Känns så tråkigt när jag vet att de lär bli sura. Men vi får se kanske kan vi hämta kisse lite tidigare så den blir lite hemtam.

Ni vet känslan när man står lite i skuld till någon och liksom accepterar vissa saker som man inte skulle om skulden inte fanns.


Kattdilemma

Vi ska hämta katten och ca 1 -2 veckor senare är det dop . Hur ska vi få katten att låta bli att bada i dopfunten??? Nej skämt åt sido.
Vi har långväga gäster  som kommer dova över natten och de har en hund! Hunden är alltid med, alltid!!! Det jag tänker är att en liten kattunge skulle kunna bli väldigt rädd för en hund , typ springa till skogs och aldrig komma hem igen. 
Jsg tänker att det inte blir något problem längre fram när katten verkligen bott in sig, känner sig säker på oss och vart kattlådan är osv . Men just när det är så nytt???
Hunden är inte kattvan, lite skällig men uppfostrad. 
 
till saken hör att F kan vi kalla henne är allergisk mot pälsdjur. Så vi vet att det kommer "gnällas" att vi köpt katt, det har vi räknat med men vi kan ju inte leva och anpassa vårt liv efter några dom hälsar på 3 gånger om året. Och hon är inte så allergisk . 
Men sen igår kväll kom jag på att vi inte bara måste släppa kattbomben, vi måste be dem lämna hunden hemma. 
Vi har bett om det en gång förut, till 1 årskalaset, då tvingade de liksom till sig att de skulle ta med den i alla fall och så skulle den sitta i bilen under kalaset. Alltså det är inte så att de inte har hundvakt, de har en 19 årig son som bor hemma!!! I och för sig ska nog han med på dopet. 
Hur ska vi göra?
baggen föreslog att hämta hem katten senare men det tar liksom emot att de ska styra om ni förstår vad jag menar!?!
 
hur skulle ni gjort?
Ni som har hund hur skulle ni reagera om ej hunden var "bjuden" ?
 

Shopping

Kunde inte låta bli, så härliga färger. Skjortsen är lila. Lammets hög är detta . 
 
Och tussens hög, byxorna är liksom pösiga och tunna supermysiga. Fick köpa strumpor med hade glömt det i morse . Barnen på dagis: " varför har inte eran bebis några strumpor" 
Bad lammet stå still, hon hoppade. Bad lammet hoppa, hon hoppade. Det handlar bara om val hur man vill se det. Hon gör ju som jag säger ibland . 

Loppis

Ska sälja lite och köpa lite..älskar Facebook loppis är nog skapligt beroende :-)
Så smidigt och roligt när mitt"skräp" blir glädje för någon annan .


Banan

Och så ser man det här och genast känns det lite ljusare. Lammet berättade att det är hundens mat, vilken hund? Jo hon visade mig hunden plasthunden.
Han gillar banan våran hund !


Tungt

Det är liksom tungt i sinnet och vill inte riktigt ge med sig. Väntar på att det ska vända, vill va pigg och glad!


Attack

Nu ska klådan bekämpas och förebyggas. Stora bölder har hon lilla hjärtat !


Hjärta dig

Minns att mamma brukade göra hjärtformade mackor ibland.

Mot Apoteket för att inhandla bedövningssalva, lammet är uppäten av mygg!


Plankan

Hittade detta och det känns helt ok.

Om varför plankan INTE är en startövning för mammamagar
Postat 2 februari, 2013
Hej; Jag driver en blogg som fokuserar mycket på träning under/efter graviditet och har gått utbildning för Olga Rönnberg i Mammabootcamp samt SAFE ang träning efter graviditet. Jag har också själv nyligen gjort resan med att få tillbaka mammamagen efter förlossning/graviditet. I mina utbildningar har jag lärt mig att plankan är en övning som hjälper diastasis att läka fortare. Blev därför lite fundersam på när du skriver i beskrivningen för din app att plankan är en övning som skall undvikas? Så vitt jag vet så jobbar man med den inre muskulaturen OCH stärker upp transversus med just den övningen?

Hej!
Om övningar hjälper till att läka diastasen eller inte beror på vilka muskler som arbetar i övningen. För att magen ska läka o stärkas ska de djupaste magmusklerna aktiveras o de ytligare vara så inaktiva som möjligt.

De djupa musklerna är rejält uttöjda efter en graviditet, och har därför svårare att aktiveras. Till detta kommer att de djupa musklerna även i vanliga fall är knepiga att trigga igång – vid en inaktiv livsstil blir de lätt inaktiva, liksom om man har ont i kroppen (precis som andra djupa muskler).

De ytliga musklerna är mer lättriggade – de slår lättare igång och tar lätt över arbetet för de djupare, framför allt om de djupa musklerna är ”sovande” och som nu rejält uttöjda. Med sovande muskler menar jag att hjärnan väljer att inte arbeta med just de musklerna i övningen. Det handlar alltså om nerv-muskelträning för att få igång musklerna. Inte bara muskelträning.

Planka är en muskelträningsövning. Den är så pass tung (framför allt efter en graviditet) att de ytliga musklerna lätt aktiveras för att hjälpa till. För att de djupa musklerna ska aktiveras krävs TILL en BÖRJAN lättare övningar i exv sittande/stående position. När de djupare musklerna är med kan man planka om man vill.

Du kan läsa mer om detta i forskning gjord av Sahrman, Mottram, Hodges och andra tunga namn kring djupt muskelarbete, och i synnerhet transversus abdominis. Sök på deras forskning om TrA, så hittar du enorma mängder studier som stödjer just det jag pratar om.

Fråga gärna Olga och SAFE lärarna om forskning som stödjer deras teorier om att plankan i första hand ska trigga de djupa musklerna efter en graviditet och träna NERV-muskelaktiveringen av de djupa musklerna. Jag tar gärna emot den forskningen och går igenom den.

Det jag menar är alltså att man först måste NERV-muskelträna för att få de djupa musklerna att komma igång igen. Det är de djupa musklerna som kan hjälpa till att läka diastasen. Och då bör de ytliga vara så inaktiva som möjligt. När man har de djupa musklerna igång kan man köra plankan. Men det kommer som sagt längre fram för de flesta.
1. nerv-muskelträning – sker INTE med plankan
2. Fysträning som plankan

Titta även på många personer som har gjort många magplankor, framför allt efter graviditeten. Och undersök dem själv när de ska försöka aktivera TrA i första hand – inte rectus abd eller obliquuer. Många, många är superstarka i just de ytligare musklerna men de har ingen aktivering eller kontroll på de djupare lagren där TrA ingår. På personen ser man en överdimensionerad rectus abd som ligger som en limpa från brsötkorgen ned till bäckenet, men ingen stabilitet från de djupare musklerna. Titta på foton som publiceras på bloggar med mammor som just ser ut så – som har plankat en himla massa.
Själv har jag många på min klinik med det besväret, och har haft många genom mina år som terapeut, naprapat (sedan 1991) och tränare (jag startade SAFE och har även startat TheAcademy och drivit dessa under 10 resp 2 år).

Jag och Glenn Bilby (välkänd internationellt för sin kunskap om muskelfysiologi och kroppen i arbete), håller kurser om hur just musklerna arbetar i rörelse och arbete, från de djupare lagren till de ytligare. Och hur du själv kan testa personer för att få reda på hur det egentligen – och slipper gissa eller tro vad andra säger. Läs gärna mer på vår sida http://woxby.com

Återkom gärna med fler tankar och frågor kring detta. Det är jättebra att du frågar för just plankan ses som någon mirakelövning – vilket den inte är. Plankan idag är som situps var på 80-talet, tycker jag. Dialog och föståelse behövs.
Från mammamage.se


Snart

Flyttar den ena av dessa hem till oss. 

Vassen

Många skojar om att de får gömma sig i vassen, jag skojar inte !! Det är liksom försent att göra något åt det nu. Och nej inte försent att börja men försent att få resultat eller i och för sig. Värre kan det knappast bli. 
 
försöker verkligen älska det jag ser men nja det går sådär. Jag har alltid varit kraftig /stor/tjock men nu är liksom inte kroppen sig lik. Den är sladdrig, plufsig och liksom degig. Hoppas det känns lite bättre när man fått lite färg . Och hoppas jag kommer in i den känslan att jag faktiskt inte bryr mig vad andra tycker. Får väl tänka att jag gör en god insats då många blir glada och känner sig skitsnygga bredvid mig. 
 

Kryddor

Som jag borstat och skrubbat, pappa hade spik i den, rostig spik lite halm, döda flugor osv. Det tog ett tag men fint blev det tycker jag :-)
älskar att fixa saker så de får nytt liv. 
Skulle säkert kosta massor i någon fancy butik i storstan :-) 

Igår

Var en bra dag igår. Premiärdopp i sjön, eller jag var i till knäna men lammet doppa sig. Hon var överlycklig skrattade och hoppade från bryggan,  det var härligt att se henne. Men när vi skulle gå därifrån gallskrek hon!!! Ville bada mera. Antar att det är så sommaren kommer att se ut. 
Bästa v var här med sina två döttrar, ibland är det så otroligt skönt att bara vara med någon man kan vara helt sig själv med. Jag är nog lyckligt lottad som faktiskt har flera sånna personer omkring mig. 
Baggen såklart eller vad vet jag så kanske det inte är för alla. Men för mig är det så, med honom är jag mig själv, ibland kan jag nästan tänka att jag är mer mig själv då än när jag är ensam . Som om han öppnar upp min själ till och med för mig. 
 
Ibland mellan blöjbyten, tvätt, ved och sömnbrist     är det lätt att man låter ilska och frustration gå ut över fel personer . Baggen får stå ut med en hel del just nu. Jag tycker det är så jobbigt att jag är så sur och tvär men jag kan inte riktigt styra det. Hoppas det vänder snart. 
 
Idag har vi varit ute en del men det var så varmt och miljarders flugor så jag höll på att bli tokig, klippte lite gräs och baggen sågade upp sista stocken så nu är det bara klyvning och stapling kvar. Av ca 45 kubik så är kanske 10 helt klart så det är många timmar kvar. 
Det kanske inte ser så mycket ut men det är det,  högen är nästan två m hög och allà bitar 50 cm, ca 25 ton!!!
 
Man blir så nöjd när det är staplat, fint blir det. 
 
 
 
 

RSS 2.0