måndag

ska jag ta ett beslut!

?

Har en sån jävla svacka. vabbar och äter. Eller ja alltså min hjärna är på paus eller överhettad elelr ja jag vet inte, det känns bara som kaos i alla fall.

Jag tänker och tänker och skriver listor som är för och emot och ändå blir jag inte klokare. Hur mycket jag än tänker blir jag varken rikare eller smalare.

Jag står i ett vägskäl känns det som. Köra gärnet och lägga i högsta växeln från typ nu eller göra en mer långsiktig plan ?

Jag har som sagt ett privat mål eller en belöning eller vad man nu ska kalla det, ramarna är att jag ska väga 88 kg och då ska jag göra en sak som kostar ca 8000-9000 kr. Når jag målet har jag gått ner 40 kg!!! Det är ca 5 kg dit och ca 6000 kr kvar. Jag försöker sälja allt möjligt på olika facebook loppisar osv men vet inte riktigt hur vi ska få ihop det. Alltså vi har det ju knapert minst sagt och måste samtidigt köpa ved, eventuellt måla huset och sen då belöningen. Så frågan är, ska jag vänta med belöningen till efter sommaren? Går det. Eller kommer jag släppa helt då och va uppe på över 100 kg innan sommaren är slut? Eller kan jag på ett hälsosamt sätt hålla i över sommaren och kanske ha 0,5 kg i veckan som mål? Eller ska vi hoppas på en mild vinter och köra på gärnet med vikten och belöningen??

Som sagt var jag bli fan inte klokare hur jag än tänker vrider och vänder på skiten.

Det är tråkigt att vabba, hon är så grinig och snorig det lilla lammet att inget hjälper. Jag läser sagor, sjunger , tittar på tv, osv men inget roar mitt lilla hjärta. Hon är mest nöjd när hon får äta välling och sitta i knät så det är mest så dagarna ser ut.

Ena bilen lämnade vi på lagning i morse vilket innebar att jag skjutsade Baggen till jobbet för att kunna ha bilen idag, skulle skicka tillbaka en grej till h&m och gå till apoteket. Men när jag kom till ica så öppnade de inte förens vid 9 och klockan var 8 och apoteket var ju inte heller öppet så vi får väl ordna med det när vi ska åka och hämta honom.

Ja i alal fall så hade jag planerat att köpa en stor påse lösgodis till frukost där på ica, blev lite !!!!sur när de inte hade öppnat och sen då kom jag på att ja men willys öppnar 8 jag drar dit och köper värsta ångestpåsen...men så när jag kom dig hade jag ingen peng till vagnen och lammet halvsov i bilen...så nej jag hade inte mage att rycka upp henne för att tillfredställa mitt skjuka sockerbehov. Det blev till att styra kosan hemåt. En sak som är bra också med att lammet är större är att nu vill hon ju smaka om man äter en glass eller en chokladkaka i bilen...inte för att jag brukar det ha ha men i alal fall nu går det inte för då vill hon ju ha. Och hon ska inte äta godis har vi bestämt.


Och bloggen då? Jo jag tänker på att blogga rätt ofta men det får inte plats på samma sätt som förut i livspusslet. Men om jag bestämmer mig för att satsa gärnet ja då måste jag göra en ny målformulering och liksom hänga upp livet på ngt och det blir väl bloggen. Jag måste ha koll på mig själv, stenhårt annars går det inte.

So lång så¨länge ;-)

VAB

Ja snorigt litet lamm som hostar och frustar. Trött Tacka som suckar och pustar.


Helgen

Trasig ljuddämpare på volvon, det låter som ett jetplan när jag kommer...det är inget litet hål utan det ser typ ut som att någon smällt en bombb i den!! Ja va kul och ja va bra jag är på att byta ljuddämpare??? Måste nog googla lite hur man gör :-)

Helgen har varit underbar så mycket sol ute och jag har mest suttit inne med ett febrigt och snorigt litet lamm. Önskar så att hon blir frisk och att vi håller oss friska alla i hopa. Behöver en frisk helg för att komma i fatt med allt.
Däcken ska bytas på båda bilarna, måste kratta klart trädgården, veden ska klyvas, bilarna tvättas, ljuddämparen bytas osv osv och sen kanske njuta lite också.

Vi fick oss i alla fall en promenad i lördags morse innan lammet däckade. Grannen hade släppt ut fåren och det var uppskattat av lammet, men hon förstod inte att hon inte kunde gå in till dem.

I fredags när vi gick till hönseriet för att köpa ägg så var hon helgalen vägrade sitta i vagnen utan hon skulle stå upp lite som i en sån där romersk vagn i gladiatorerna ni vet. Ja just det då fick jag mig också en promenad tack vare Baggen. Kom ju hem och hade lite småångest över alla kakor och skit i fredags och då sa han men ta vagnen och gå och köp ägg då och det gjorde jag :-)

I går morse hade jag ett litet utbrott på dammsugaren, hade köpt fel påsar så jävla iriterande! Men jag tömde den gamla och körde på :-)

Just det denna månad ska vi spara alla kvitton på precis allting för att få lite koll, ska bli spännande.

Vikten

Gårdagens vikt 93,5
Dagens vikt 94
Förra veckan 94,3

Delmål 1:   89 kg         Snabbt som fasan
Delmål 2:   85 kg         Till sommaren typ juli
Delmål 3:   79 kg         Oktober typ
Delmål 4:   75 kg         Julafton
Mål             74 kg         Någon gång i livet!

Så minus 0,3 kg.. för det är ju måndagar som är vägdag! Helt ok med tanke på tant röd och chips och svull i fredags:-)

oj då

en stor kladdkakebit med grädde, en liten bit äppelkaka med vanligvisp, ett kex och en rejäl bulle senare...behöver jag säga att jag ångrar mig, att jag är spyfärdig att jag är sockerdarrig och känner mig lite dum!

Om jag tänkte innan  nej inte direkt!

Vårkänslor

Underbara lilla lammet har fått en aldeles egen skottkärra av sin mormor, hon är överlycklig. Hon skrek hysteriskt från att hon fick se kartongen tills den var ihopskruvad. Nu går hon med den fram och tillbaka fram och tillbaka. Hon går riktigt bra nu utan stöd hela tiden faktiskt, det känns roligt.
Igår var det min dag att lämna och hämta på dagis....om vi säger så här jag hade tårar i ögonen när jag åkte från dagis. Alltså hon gillar dagis men det är ju fortfarande så nytt. Hon var på ett glatt humör och vinkade skrattande till byggnaden när vi kom, sen när vi kom in så vinkar hon glatt till kompisarna och kan inte få av sig skorna snabbt nog inna hon ska in till kompisarna...härligt tänkte jag och precis när jag ska vinka hej då stuper hon rakt ner i golvet och gråter som ja som att världen höll på att gå under. In och trösta och krama om och ja efter det var det svårt att släppa mamma Tackan...hon grät och jag gick.....ush och fy vad det kändes i hjärtat men jag vet att det gick bra sen när jag gått.

Sen när jag kom för att hämta satt hon där i knät hos en fröken och var lite nyvaken och lite ledsen, kändes skönt att lyfta upp henen och ta med henen hem. En underbar eftermiddag hade vi i trädgården, mellis i solen och utforskande av löv, stenar och trappen.
Det är det här som gör allt slit värt det, att ha ett hus och en trädgård när våren kommer, när knopparna spricker och solen tittar fram.


Jag fick lite hjälp också att plantera de fina blommorna som jag fick av mamma, hon är så söt lammet. Hon ska lukta på alla blommor hon ser :-)

   


Kroppen


Ja det känns som att det går segt även om det går åt rätt håll, känner mig plufsig. Men samtidigt dessa jeans är det inte allt för länge sedan som jag inte kunde knäppa så något har ju hänt, pösiga och underbart sköna för de har som en hård bred kant högst upp som liksom håller in lite känns det som.

Tårar

Blev alldeles nyss så otroligt berörd att tårarna bara rinner  . Det var ganska länge sedan och känns faktiskt lite skönt mitt i allt. Vad berörde då till dessa tårar ? Jo minnen. Barndomsminnen, inte tragiska och trasiga sådana utan vackra varma och underbara sådana. Minnen om en spegel , kanske den största spegeln i världen, så stor att man kunde stå tre på rad och spegla sig. Så hög att man inte ens kunde drömma om att nå toppen på den.minnen av skratt framför spegeln, grimarser i morfars hattar, kromande i mormors klänningar. Beundrande av nya julklappskläder, ett maniskt iakttagande av eventuella finnar...
Stor och brun med lite maskätna fötter, spegelbilden suddig av ålder och med en tyngd som gör den möjlig att flytta. 2 kr kostade den en gång i tiden...jag tänkte sälja den nu för mer än så. Men nej det går inte  den får stå kvar under sitt dushdraperi i garaget. Kanske får den flytta in i huset...kanske kommer den att ge Lammet samma glädje..

bläää

Har haft en sån jobbig vecka fylld av halsont och feber och nu också en envis hosta. Måste ha en halstablett i munnen konstant för att inte hosta. Lite jobbigt på natten. Lammet är i princip helt bra men fortfarande lite ur lag på natten. Hon vaknar gråtande och då blir det lättast att lägga henne bredvid oss men jag sover inge bra av det. Fast va mysigt det är när hon vaknar på morgonen, tittar upp och ler kryper över till pappa Baggen, vinkar och ger honom en snorig puss, bättre sätt att vakna på har jag svårt att tänka mig.

 

Vi har det riktigt kämpigt ekonomiskt och försöker verkligen att vända och vrida på varenda krona men det är inte så jäkla lätt alla gånger. Skulle vilja köpa fina presenter till flera stycken, men det går inte just nu, det tråkiga är att det känns som att det varit så alldeles för länge nu. Jag skulle så gärna vilja lägga en massa pengar på huset, på min lilla familj, mina vänner och kanske framförallt på mig själv.

Säljer så mycket prylar vi kan på blocket och facebook lägger dessa pengar i en liten plåtburk till ett alldeles särskilt ändamål.

Ska träffa banken nästa vecka och se om de kan trolla ngt med våra lån och amorteringar, hoppas, hoppas.


Vikten

Dagens vikt 94,3
Förra veckan 95,3

Delmål 1:   89 kg         Snabbt som fasan
Delmål 2:   85 kg         Till sommaren typ juli
Delmål 3:   79 kg         Oktober typ
Delmål 4:   75 kg         Julafton
Mål             74 kg         Någon gång i livet!

Så minus 1 kg.. känns bra

Själen

Själen är ibland sårbar och skälen är många. Just nu är även halsen sårbar, var till doktorn som sa virus... Känns som att det är lite standard svaret på allt. Har inte varit nyttig i veckan och inte rört mig ngt så jag siktar på att det inte ska va ett plus på måndag.
Nu ska jag däcka i soffan under en filt kolla på en mysig film äta glass och bara va.... Ja eller hur att jag ska med en liten 1åring som är mer vild än tam, men väldigt söt:-)

Solen lyser

ute och det är vår. Knoppar börjar spricka och det sticker upp krpokus i rabatterna. Och jag är SJUK känns så segt och tråkigt.
Feber och galet ont i halsen, dock lite bättre idag så i morgon blir det jobb igen om jag inte blir sämre. Liten har varit skjuk sen i lördags men är dock riktigt pigg idag så i morgon blir det dagis. Baggen är också risig.

300

kg ...nej mindre än en tredjedel av det faktiskt men mitt 300 ade inlägg.

Dagens vikt 95,3
Förra veckan 96,7

Delmål 1:   89 kg         Snabbt som fasan
Delmål 2:   85 kg         Till sommaren typ juli
Delmål 3:   79 kg         Oktober typ
Delmål 4:   75 kg         Julafton
Mål             74 kg         Någon gång i livet!

Hade ju gått upp 1,4 kg förra veckan så det känns skönt att det är borta i alal fall..trots mumsig mat i fredags och rabarberpaj i lördags.
Helgen kantad av febrig, snorig och hostande unge. Fint väder som jag tittat ut på genom fönstret och lite skåps rensning.


Det närmar sig

300 inlägg frågan är hur detta ska firas ???? med ett minus förhoppningsvis :-)

Det här var mitt första inlägg 18 oktober ganska precis 5 månader sedanVikten, huset, buset och pysslet...

...är det vad denna blogg ska handla om? Och vem ska läsa den?! Troligen bara jag själv och ngn vän. Jag börjar med vikten:
109,4 kg igår det är ungefär som en halv elefant....målet är att vara under 100 innan julafton, det ska gå har bara varit i en svacka ett tag.

Frukost: Kaffe med mjölk samt två knäcke med lätta, fetaost och tomat --> Typ ganska bra
Lunch: Pulver
Middag: Makaroner och köttbullar
Mellis: Morot

Vem ljuger jag för vispgrädde hade jag ju i kaffet ...varför jag nu överhuvudtaget hade vispgrädde i kylskåpet?

Bekännelse jag har rökt i en och en halv vecka...alltså inte ett bloss då och då utan totalt jättemycket. Jag ska sluta snart, vet det är inte bra alls.


_______________________________________________________________________________________

Men just det jag rökte ju ja ha ha va man glömmer snabbt :-) Hur blev det då vad har bloggen handlat om...ja vikten och livet skulle jag vilja säga. Pysslet försvann som när jag började jobba igen...kanske blir det mer pyssel, knåp och trädgård framöver då jag ska gå ner i tid och även i sommar vara ledig en hel del.

TYckte det var roligt i början att fota all mat och lägga in med det är en tidfråga...finns tiden blir det mer bilder.

Va har dessa 300 gett då? Jo en hel del faktiskt. Stöd, skratt och nyfunna vänner. Och gamla vänner som blivit nära fast långt borta.

I morgon kommer det, det 300ade inlägget tada

om man googlar 300 hittar man dessa


Den sista av konstnären kandee, tryck på den så komme rni till hennes konst :-)


Dagis

Ja det går jättebra hittills. Lammet älskar att vara där. Hon tar för sig och iaktar, äter själv och dricker ur riktigt glas.

Hon är underbar och det är bara hennes föräldrar som har lite svårt att släppa taget och inse att vi inte behöver vara på plats hela tiden!

Hon sover där, hon har även varit själv en liten stund.

Nu ska jag njuta av helgen :-)


Kängor

Modigt ja det kanske det är. Det som jag flera gånger slagits av i livet är att när man själv öppnar upp sig och delar med sig av det man tror man är ensam om så visar det sig att det finns fler. Att när man ställer den där urdumma frågan i föreläsningssalen så visar det sig att det är 20 till som inte förstått.

 

Ja en utvecklingsfas är det nog verkligen jag befinner mig i och lite vet jag vart jag vill men inte riktigt.

 

Jag tänker åter på mina kängor som jag skrev om i ett tidigare inlägg, kanske verkar knäppt men då får det göra det. Dessa kängor får mig att fundera på vad jag tänkte då när jag köpte dem. När jag stod där i London 16 år gammal och hade hela världen för mina fötter. Jag vet att jag konstant kände mig tjock och ville gå ner i vikt men jag var också rätt glad. Jag kände mig vuxen och fri, modig och stark.

Idag ca 16 år senare sitter de på fötterna igen. Jag sitter framför en dator med läsglasögon på och jag känner mig tjock, jag vill gå ner i vikt. Jag är vuxen och jag är fri att göra vad jag vill ändå känner jag mig inte alltid så stark och modig. Men kängorna passar, tårna glider ner i de djupa urgröpningarna som blivit av åratals traskande och de känner sig hemma.

 

Det är viktigt att känna sig hemma, i sig själv, i sin kropp och själ. Det är viktigt att känna att man faktiskt hör hemma någonstans, att man har en plats där man kan vara sig själv. Jag tänker att hemma inte egentligen behöver vara en plats utan det kan ju också vara en person eller flera.

Jag ska aldrig slänga mina kängor, de är hemma!


Vågen

ja den har jag ställt i badrumsskåpet :-)

På måndag ska jag plocka fram den. Jag sköter mig ok men är stressad som fan över livet och jobbet och livet och jobbet och städning och allt möjligt....dock inte vikten.

Känns som jag är lite i en livskris, eller kanske är det så att jag är in en utvecklingsfas för att se positivt på det hela. Jag funderar mycket över vad jag vill med mitt liv och vilka som ska ha rätt att finnas med där, vilka jag vill ska dela mitt liv. HUr vill jag att mitt liv ska se ut. Vad vill jag ge lammet för liv. Vad är viktigt i livet. Baggen och Lammet är mina självklara bundsförvanter, jag älskar dem över allt annat och de är viktigast. Vi brukar lägga oss en stund på golvet eller i sängen alla tre när jag kommer hem och bara va, mysa, prata, leka, det är den bästa tiden på dagen. Vi bara är där i nuet och det har blivit en viktig tid.

Man är ju vuxen liksom men vad innebär det? Jag har haft mycket dåligt samvete i mitt liv och jobbar på att inte ha det. Jag kan ta ansvar för mig och mina handlingar och andra måste ta ansvar för sig. Jag kan förändra mig ingen annan. 

Jag försöker lära mig att stå för vad jag tycker och förmedla det på ett rakt och tydligt sätt, jag försöker att lära mig vart mina gränser går och jag försöker att visa omvärlden vart de går. Det är viktigt med gränser men jag har svårt att hantera det. Jag försöker säga saker som " När du säger/gör så blir jag ledsen" " Att du gör så här är inte okej" " Ska vi prata om det här får du acceptera detta" " Vad glad jag blir när du " " Så här tycker jag"
" Nu uppfattar jag att du menar så här, stämmer det?"

I vissa relationer jag har till olika människor i min omgivning så blir det så mycket missförstånd!

Jag funderar också på varför jag fungerar på olika sätt i olika situationer varför jag har så olika roller i olika grupper/relationer. Jag funderar på hur de som "känner" mig skulle beskriva mig. Och varför de troligen skulle beskriva mig så olika. När är jag jag??

Det är det som är den stora frågan VEM är jag? Och varför och vem VILL jag vara?Tur att jag är pank annars hade jag nog tröstätit en jäkla massa choklad.

HelgenConversen är vår...

Dessa kängor är så mycket minnen, jag bar dem i stort sätt varje dag från sommaren efter nian till sista terminen i 3:an på gymnasiet sommar som vinter. Köpte dem i London på Dr martins store och var så lycklig :-) De är så slitna att det är som gropar för tårna, trodde jag slängt dem men de låg där inne i garderoben, tog på mig dem och de var helt ok :-)

UNder promenaden, en väldigt kort sådan så tänkte jag att nu ska jag fota ett sånt där härligt vårhopp, ja herregud jag låter bilderna tala för sig själv.


Vi har varit på kombinerad namngivningsfest, bröllopsfest och 25 årsfest :-) Detta var en av namngivningspresenterna, cool va !
Den här söta lilla mössan fick lammet av min lillebrors storasyster, ja det är lite invecklat :-)

Nystart

Dagens vikt 96,7 kg

Mål 89.5 kg

7,2 kg ska bort

Tänker inte analysera varför det är 1,4 plus sen förra veckan eller deppa ihop men nu är det så här det ser ut och nu ska jag ändra på Det!


Hehhhh

Har i helgen varit på namngivnings fest, bröllopsfest och 25årsfest på samma gång. Min yngsta lillebror, har gift sig hans fru fyllde 25 och deras lilla gull fick sitt namn. Jag och baggen har fått det mycket hedervärda uppdraget att vara denna lilla guldklimps faddrar, känns toppenbra. Min brors syster var också där med sina barn ( orkar inte förklara hur det blivit då men släktträdet är ngt invecklat) riktigt roligt att träffa dem. Och lammet var alldeles betagen i hennes söta flickor. Lammet fick också en present, en helt underbar uggle mössa. Blev så glad!
Det rörde upp en del känslor också, blir så ibland när man har lite komplicerade släktförhållanden. Tänker en del på livet och döden, vad som är viktigt i livet och vad som faktiskt inte är värt att lägga ngn kraft på. Tänker en del på uppväxt och minnen, vad minns man? Och vilka minnen ger vi vårt lilla lamm, de bra hoppas jag.
På måndag börjar jag om! Nu igen säger baggen "det gör du ju varje måndag" men riktigt så är det inte !!! Jag har börjat förstå hur jag funkar, 4-5 bra veckor sen 1-2 sämre veckor och sen rullar det på så. Så inga mirakelmetoder, inga nya utmaningar utan bara nystart och fokus på att nå mitt nästa delmål som är 89,5 gissar att det är 5-6 kg kvar dit. Ska väga mig på måndag.U

RSS 2.0