Mat

Har ätit shaker, en kokt med bröd och en fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon, zucchini och svarta vinbär .

Helt ren kur går inte, kanske någon dag men inte varje. Men jag kör på vlcd i alla fall , 1000 kcal om dagen är ok. Ska försöka hålla mig helt borta från bröd, pasta, ris och godis,

Igår sov jag utan bh för första gången på ca 6 mån behöver jag säga att det var underbart!!!! Gick med dem lössläppta hela morgonen men sen börja de läcka lite... Men snart är de helt torra. Tussen har inte snuttat på 3 dagar , känns ok.


Katten

I morse kom hon in med en mus, först skrek jag åt henne eller kanske snarare åt musen som hon inte dödat bara fångat. Men sen berömde jag henne!

Sen badade hon i toan!!! Hade spolat som tur va men fick ju tvätta av henne i handfatet. Hon verkade gilla att bli tvättad eller gilla kanske är att överdriva men hon tyckte det var ok.

Hon är nog världens mest sociala katt, väldigt busig också men det växer förhoppningsvis bort . Lammet ger henne en hel del hård kärlek men det går bättre i alla fall. Hon vill liksom läggsa ner henne på rygg och så .

Idag var det kämpigt med pulvret, lagade mat till baggen och lammet korvgryta med fetaost, lök och champinjoner och spagetti!!! Det var så gott. Jo jag åt !!!!
Alltså jag tog zucchini istället för pasta och en liten portion korvgryta tror det var ett bra beslut. Mitt mål är fortfarande " ren" kur i tio dagar men livet måste ju fungera också .
Jag tycker jag varit duktig i alla fall.

Vi klurar på en minisemester men har svårt att komma på ngt lämpligt ställe. Vi vill att det ska va skoj för lammet och inte svindyrt. Tips???? I Östergötland Småland typ


Andra dagen

Har haft ett par rejäla diskussioner med mig själv idag men stått på mig. Lite hungrig idag, tog en extra bar och kesella ny till kvällen.
Jag ska klara detta.


Kvarg

Har gått ok idag tycker jag. Har tänkt ge upp flera gånger och varit sugen på en hel del. Men när suget kicka in ser jag bilden av mig själv från Kolmården när jag klappar getter med lammet. Inte roligt!!

Avslutade kvällen med lite kvarg istället för påse, samma kcal.


Dag1

116,6 kg!!!!!

Första shaken intagen! Går bra .


Nu jävlar

I morgon börjar jag med vlcd 10 dagar ren kur sen upptrappning!


Vikt

Gjorde ngt ångestladdat i morse!! Ställde mig på vågen och msn kan säga att de senaste veckornas glass och godisätande varje dag ofta flera gånger om dagen gett resultat . Gått upp ca 3 kg 115,5 kg .
Känns ju Inge kul men orkar inte ännu så det lär nog bli ngt kg till.


Update

Tussen väger 8kg.
Lammet väger 16,5 kg med kläder och skor.

Tussen äter gröt och fruktpure till frukost till lunch gröt eller flaska och gröt tull middag och flaska innan läggdags och en flaska mitt i natta. Där i mellan blir det lite tuttsnutt och lite fruktpure beroende på vad vi gör. Hon ligger bredvid mig och tuttar från ca kl 4 vet inte om det kommer så mycket, mer för att hon tycker det är mysigt tror jag .
Hon sitter inte själv ännu men det är inte långt borta. Hon skrattar högt åt lammet när hon hoppar framför henne, hon jollrar mycket och gillar närhet. Hon snurrar från rygg till mage och ibland från mage till rygg.

Lammet är väldigt aktiv hon gillar att hoppa studsmatta, hon älskar att bada. Alltså hon är galen i vatten, orädd och duktig. Får alltid typ lura upp henne :-)
Hon presenterar sig sällan med sitt namn utan säger " jag sessa" (prinsessa)
Hon kan räkna till tolv, dock inte på befallning. Hon vill ha många hårspännen och tofsar och helst klänning man kan snurra i.
Hon får gå en del utan blöja, det går sådär.
Hon kan berätta och förklara saker för oss och sjunger gärna och ofta och högt .
Hon vägrar hålla handen ex på stan, jag säger att hon måste va som en magnet det funkar oftast.
Hon är väldigt förtjust i katten men väldigt hårdhänt ibland!!!
Hon älskar att prata i telefon med sin mormor.

Bara en liten uppdate på kidsen liksom.

Dopet gick bra typ eller alltså det gick bra men var fullt ös hela tiden.


Roadtrip

Mc donalds
30 grader varmt och sol ute, på mc donalds småbarnsföräldrar.
Log åt pappan som stod upp vid sin lilla familjs bord och åt sin hamburgare samtidigt som han vaggade i en gungande takt, bebis på magen i babybjörn.

Log och skickade styrka till mamman som gick från att pedagogiskt förklara för dottern att nu ska vi inte åka mer rutchkana till att bära ungen skrikande därifrån.

Led med pappan med skäggstubb och påsar under ögonen som bar bricka och babyskydd när mamman försökte valla en ca 3 åring från kassa till bord.

Såg med förvåning två föräldrar sitta vid ett bord och de fyra barnen vid bordet bredvid. Föräldrarna skrattade och pratade med varandra log och tog lite på varandra mellan pomme och burgare. Barnen ja de satt lugnt och sansat på varsin stol, åt och hjälptes sen åt att plocka bort!!! Ja de var inte tre år kanske mellan 6 och 15 år det ger ju lite hopp om framtiden ;-)

Någonstans sitter kanske någon och bloggar om sitt besök på mc donalds idag. Skriver om mamman som 100 gånger sa åt din dotter att klättra ner från fönstret, sitta på rumpan när man äter, att inte spotta cola , att bordsgrannarna inte vill smaka hennes pomme osv kanske skriver denna någon om kaoset när penicillin plockas upp och skall ges samtidigt med välling och samtidigt som föräldrarna försöker äta. Kanske beskriver denna någon hur föräldrarna jagar sitt barn i klätterställningen/rutchkanan hur de lockar, hotar och till slut bär ungen därifrån gallskrikande .
I så fall är det fårfamiljen denna någon observerat.

Innan det var vi på biltema, hittade saker för ca 1000kr som vi inte visste att vi behöver!
Lammet provade alla , ja ALLA cyklar. Hittade och han öppna en kartong med rakblad (det gick bra). Hon provduschade i det exemplar som var uppbyggt av en duschkabin, noga noga tvättade hon hela kroppen ( utan vatten och tvål såklart men med enorm inlevelse) sen hittade hon sågavdelningen och efter det mc avdelningen.

Vi var hemma igen vid ett eftersom vi åkte tidigt. Väl hemma studsades det studsmatta, gungades , lekt i lekstugan, byggt lego, lagat mat osv osv .

Behöver jag säga att jag är lite trött!!


Mormor mamma och jag

Roadtrip idag, åkte förbi min mormors hus, det är en väg fylld av minnen och känslor. Det är min barndom. Det är många år sedan hon dog nu, 9 år tror jag men jag tänker på henne ofta ofta.

Berättade för lammet när vi åkte förbi att här lekte mamma som liten.... Inser att det kommer jag berätta för henne och tussen varje gång vi åker förbi... Precis som min Mamma berättar för mig varje gång vi åker förbi ett visst hus att här lekte jag som barn. Så många gånger som jag suckat och avslutat hennes berättelse med " jag veeeet här lekte du som liten"

Jag har blivit min mor, historien upprepar sig. Behovet av att berätta, att fläta ihop minnen och förankra dem i sig själv och i nästa generation. Är det så man skapar rötter?

Gråter fortfarande inombords varje gång jag åker förbi, saknaden är så stark och tiden som var finns inte mer.


Sommar

Det är liksom så mycket sommar. Himlen är klarblå nästan varje dag inga moln och solen lyser.
Idag ropade lammet "kolla en björn" tog ett tag innan jag fattade att det var ett moln som hon tyckte såg ut dom en björn( så lite moln finns det visst).

Vi badar och vi klyver ved och staplar ved det är snart klart kanske blir vi klar i morgon?!
Det är torrt i trädgården försöker vattna lite men det förslår knappt. Skördade zucchini igår som stektes i ugn med färskpotatis och till det grillat kött och bsconinlindad halloumi.... Blir mycket mat nu för tiden. Mat, godis och oerhört stora mängder glass en del kakor och paj slinker också ner.

Jag har klippt mig,en vän kom på fila och jag sa klipp och hon klippte.har lite längre page nu, tror ca 30cm försvann .

Lammet är en utmaning varje dag, hon har liksom börjat göra dumheter och så skrattar hon när man säger till. Samtidigt är hon underbar! Min kloka vackra virvelvind med den starkast viljan.

Tussen är sjuk, hon får starkt penicillin tre gånger om dagen hoppas det slår ut allt det sjuka. Hon har ju varit täppt och snorig och rosslig sen i april typ. Nu tog de näsodling och hon bär flera infektioner lunginflammation och öroninflamation fast inte fullt utv?!! Penicillin gör dock hennes mage galen, hon skiter 5 gånger per dag och nästan varje gång måste man byta alla kläder då det läcker, segt!
Hon äter gröt och fruktpure och välling och bröst ibland på dagen somvätska typ och på nätterna .

Katten är så gosigoch busig


Nu

Ibland liksom hejdar sig livet för en stund. Man funderar över vad som är verkligt viktigt, vad man inte vill leva utan.

Man strävar efter så mycket, kämpar, längtar och försakar för att nå något där framme. En bild av hur det ska vara, vems bild?

Det finns så mycket som jag inte vet så mycket som jag inte kan styra över. Men sen finns det endel självklara uppenbara saker som jag vet! Jag vet vilka jag älskar och skulle offra allt för.

Vill se bara lite in i framtiden, bara en liten glimt så att jag kan njuta av nuet.

"Det finns mirakel och för mig är det faktiskt du..."


Fot


Fotvård

Stort behov av fotvård


Semester

Tussen döpt håret ännu inte klippt.
Tar semester nu


Prioritera

Jag prioriterar inte bloggen nu har för fullt upp med annat, vikten pendlar. Snart dop.
Har bestämt mig för en stor förändring med håret.


RSS 2.0