Is

Lägger bloggen på is ett tag har fullt upp att leva irl ;-) 

Se ya

Han

Han är här nu, den sötaste lilla kille jag sett. 3665g och 52 cm.

Snittet gick bra, var beredd på att det skulle göra väldigt ont och krävas många stick för att sätta ryggbedövning med tanke på hur det var förra gången. Men ett stick som knappt kändes och så var det klart, fantastiskt ! 
En del samanväxningar men inget oväntat. 

Bjuder på en bildIdag

Vikt 127,9 kg
Mage- stor
Humör- pirrigt
Snart åker vi.....

Skit

Mår skit!!!
Får inte plats i mig själv, kroppsligt, själsligt.
Återkommer. 

Hippo

Projekt Hippo påbörjat
9 dagar

Var hos barnmorskan idag för sista besöket. Det gick bra, alla värden ser bra ut. Magen följer sin höga kurva. 127, 3 kg står vågen på nu, är det möjligt att inte gå över 128?? Vi får se. 

Men han har snurrat runt igen och ligger med huvudet ner åt liksom vänster. Han ligger alltså snett över magen så rumpan typ under mitt ena bröst. Detta förklarar att jag liksom måste ställa mig upp ibland när han sträcker på sig eftersom ja han får liksom inte plats. 
Hon trodde också han är stor men sa samtidigt att det är svårt att veta. 

Att han ligger som han gör innebär att om vattnet skulle gå så ska jag lägga mig ner och ringa . Ringa vem ambulans??? Och jo om värkarna sätter igång är det ambulansen annars förlossningen för vidare instruktioner. Blev inte nervös av det men messade Baggen och han blev nervös. Och då blev jag också nervös. . 

Har ätit sushi till lunch och shoppat mjukisbyxor att ha efter snittet, mascara och två linnen. 


Har även besiktigat bilen!!!! Styrlederna måste bytas och en lampa. Alltså sen skulle egentligen hela framrutan bytas men han tyckte jag verkade ha fullt upp ändå. Ett stenskott som gått igenom besiktningen 4-5 gånger utan anmärkning var orsaken, tur att vi slapp det i alla fall.
Han undrade om jag inte tyckte att det skramlade mycket när jag körde. Nja jo lite sa jag !  Sen sa han att han lagt en liten grej i bagaget som suttit löst. Liksom 1m*40cm stålplatta som låg/satt helt lös under bilen. Någon form sv värmeskydd. Det var tydligen inget man behövde åtgärda i  alla fall. 

Looser mamma

Vilen jobbig dag. Började med natten egentligen, Tussen vaknade säkert fem gånger och skrek och fäktades, slängde nappen och var liksom otröstlig. Bara korta korta stunder och bara jag fick ner henne på kudden så slocknade hon, men svårt för mig att somna om. 

Sen vaknade de så vi gick upp vid 6 så inte sjukt tidigt men ändå ingen sovmorgon direkt! Försökte låta Baggen sova ut då han jobbat hela v och behövde det.  Vid nio väckte jag honom och hade då hunnit tappa både ork, humör och folkvett!!! Ush otrevlig och sur. Men orken är så liten och det var ju dumt av mig att kämpa på så länge och köra slut på mig men men lätt att vara efterklok. 

Alltså det här med barnuppfostran, jag tror liksom inte det är min grej. Känns som om jag misslyckas hela hela tiden. Jag brister och fräser ! Det är ju jag som är vuxen det är jag som ska orka, vara kärleksfull och konsekvent , erbjuda trygghet och gränser. 
Mitt kloka vackra Lamm utmanar mig verkligen och provocerar mig. Ja hon är bara 3,5 år men alltså jag vet inte hur jag ska göra?? Hur får jag henne att lyssna? Kan man få en 3,5 åring att lyssna. Jag har inga stora krav eller stenhårda regler vill bara att det ska flyta på. Vill att hon ska växa och ha gott självförtroende och stor självkänsla. Hon är fantastisk på så många vis men också en liten vilde. 

Vi har varit iväg hela dagen, skulle kolla på motorcyklar men det var stängt. Blev biltema och mc donalds i stället.  Konstant hela tiden ifrågasätts det, skriks och protesteras mot allt och inget, nu snackar jag illskrik så folk vänder sig om för att man inte får leka med yxorna på biltema typ!!! Skrik för att kundvagn är fel, lördagsgodiset har fel färg osv....

Nu ikväll bad jag lammet ställa upp sin godisskål på en hylla så att inte tussen skulle äta upp det, jag bad vänligt och bestämt tre gånger sen tog jag skålen och skulle själv ställa upp den. tussen gnäller efter skålen hela tiden... JAG snubbla och ut åker hälften av godiset över golvet. Tappade helt kontrollen och slängde skålen i golvet så godiset flög och typ skrek att du får inte se mer på tv nu!!!

Ush och fy vad det känns i själen , hon blev rädd för mig, jag blev rädd för mig och framförallt skämdes jag. 
Har försökt att förklara och trösta och vart närvarande hoppas hon inte tog skada! 


Hon somnade efter saga, pill i håret och sång. Med sin nya docka bredvid sig. Snöre

Tror jag ska spara snöret


Hippo

Jag lever! Jag är så enormt gravid! Magen, alltså magen är så stor. Det är inget roligt längre, inget roligt alls. 

Tränar Tussen att sova själv i sin säng, det går skapligt men hon vaknar många gånger. Hela sommaren har vi tillfälligt bott på nedervåningen på grund av värmen och då har hon legat brevid mig varje natt. 

Tror nästan hon drabbats av nattskräck också, ska läsa på lite, eller så har hon bara en drömperiod. Hon vaknar en till två gånger och skriker hysteriskt och är liksom inte kontaktbar, lägger ner henne och pratar lugnande så går det över på en stund men det är lite läskigt. 

Lammet har fyllt upp öronen med någon form av vax, hon stänger av helt och det är som att prata med en vägg . Blir lite galen!!!! Vill du ha macka ?frågar 3 gånger sen ger jag upp. En stund senare så bryter hon ihop i tårar för att tussen får macka men inte hon, jättelätt är det. Hon har då börjar säga att " då får inte du leka mer med mig " det är straffet . Älskade virvelvind till unge. 

Jag vill virka en sån här.


Letar mönster om någon har. Vet vart jag kan beställa original men tänkte om ngn hade det. 
Ett problem är att jag inte kan virka ha ha

16

Första dagen efter semestern! Ett underbart spöregn hela förmiddagen. 


Lammet liksom studsade fnittrande in på dagis, som hon längtat. Tussen gick in började leka lite med mig brevid, gick bättre än jag trott tills jag skulle säga hej då. Panikgråt och nästan bända loss, grät en skvätt jag med i bilen. Men när jag hämtade så hade hon slutat gråta snabbt, lekt, ätit och somnat i vilrummet :-) kändes toppen. 

Har nästan packat färdigt väskan till BB. Tvättat och storlekssorterat barnkläder till Ludde, bara typ tre maskiner kvar nu. 

Vägt in mig på BOL 127 kg alltså 1 kg kvar sen passerar jag maxvikt !! 16 dagar och jo jag vet att jag kommer spränga rekordet , tyvärr men orkar inte bry mig nu. 


Promenad igår <3

Gympa

Varje kväll kör han ett gympapass, oftast lägger han sig till höger och spänner ut sig ngt helt otroligt hårt. Ser väldigt komiskt ut, dock svårt att fånga på bild. Men kollar man på mina ben ser man ju att magen är sne.

I morgon börjar allvaret! Jobb och dagis och för mig själv förhoppningsvis vila. Ska bara packa bb väska i morgon. 

<3

Styrde om lite med bilstolarna idag. Planen vi haft är att Lammet nu ska ha sin bälteskudde med rygg och sitta i baksätet bakom passagerare och Tussen i sin stol bakom förarsätet. Sen tänkte vi ha basen till babyskyddet fram och när vi ska åka två vuxna i bilen tänkte vi att det får ju plats där bak om man sätter Lammet med sin stol som är lätt att flytta i mitten!!!! 
Nej inte direkt va, stolarna större än vad man tror. Bröt ihop lite och liksom tänkte att nu kan vi aldrig mer åka bil ihop allihopa, eller att vi måste köpa ny bil vilket vi verkligen inte har råd med. 
Tårarna rann och varmt var det, Lammet tröstade och sa att "Det är ingen fara mamma" vi kramades och gick in allihopa. 

Då kom baggen med iden att åka en tur. Vi har så mycket getingar att vi knappt kan vara ute och varmt var det. Sagt och gjort, in med ungarna i bilen och iväg åkte vi. Kändes sååå skönt att bara åka iväg. Tussen somnade på två minuter och Lammet underhöll med sång och lek hela tiden, hon pratar verkligen oavbrutet, det är som sockerdricka i henne. 


Vi hamnade i fantastisk vackra Västervik. En rätt lång resa men så värt det. Vi åt på mc donalds till barnens lycka och sen kollade vi lite på båtar, köpte glass och åkte hem. Det fläktade underbart hela tiden och trots glass såg vi inte en enda geting.


Under resan kom vi också på en lösning av platserna i bilen. När vi ska åka alla så får helt enkelt Lammet sitta fram och en vuxen bak med Ludde och Tussen.  Det blir nog bra.

Hemresan var totalt kaos, illskrik, tårar, godismutor, en munn full av dockhår, utspillt vatten, svettiga föräldrar, ungar som slogs om den enda ballongen och ändå var det en bra dag. 

Barnmorskan gick bra, följer högsta kurvan i måttet på magen och alla värden var bra. Han ligger med huvudet ner men det är ruckbart, inte ovanligt när man är omföderska. Men det spelar ju inte någon direkt roll. Pratade lite preventivmedel oxå, tror jag ska prova kopparspiral. Någon som har erfarenhet av det? 

Bröllopsdagen firade vi med mysig utelunch/middag <3 vi bestämde att om 4 år ska vi åka med alla barn på en al inclusive till typ Mallorca.


Panik

Ja jösses nu slog det till rejält!!!

Hjälp snart kommer han, hur ska vi fixa detta????? Jo jag vet att på något sätt löser det sig men det känns väldigt övermäktigt!!! De två vi har tar all vår tid och ork hur ska lillebror få plats liksom ?

6 år som gifta idag. Bästa beslutet jag tagit, min själsfrände mitt allt. 

SvalkaIgår fantastisk dag!
Svalt och regn lite till och från. Vi packade in Lammets cykel, lite kaffe, Festis och banan i bilen och åkte till skolan inne i samhället.  Vi har bara grusväg och backar åt alla håll så det är inte idealt när man håller på att lära sig cykla. Så lyckan var stor när Lammet cyklade runt runt på skolgården. Så härligt att se, att det regnade lite var bara ett plus. 
Sen gungade vi lite och klättrade lite och spelade lite fotboll. En helt perfekt utflykt som avslutades med lite fika på en gammal trädstam. 

En trädstam som är lite speciell, mitt första klasskort så står alla vid det trädet. Lite konstigt ibland att vara på platser man inte varit på många år och saker är precis som förr fast ändå så annorlunda. 

En liten biltur och sen åkte vi hem. Vedskjulet är nu klart och vi pysslade lite med det sista . 


Idag en tripp till biltema för att bl.a. Inhandla plastlådor i ett försök att få ordning i stora köksskåpet. Det är pasta , knäcke , lim, pärlor och färger och papper i en salig röra. 

Kattis sår vid svansroten har blivit värre så nu har vi inhandlat en tratt så hon ej ska slicka upp det hela tiden . Hon har dock varit borta hela eftermiddagen. Vet i sjutton hur vi ska få på henne tratten men det löser sig förhoppningsvis. 

Idag på biltema skrek och grät lammet nästan hela tiden att hon ville ha en docka som hon fick syn på vid ingången. Jag höll tålmodigt fast vid mitt nej och detta utan att bli arg eller höja rösten , var så pedagogisk så jag chockade mig själv lite :-)

Tackar det svala vädret för humöret och orken. 

I morgon dags för barnmorskan ska bli skönt att kolla allt. 

Jeppsson

Geting stack tussen på kinden och ambulansen kom i ilfart . Mammahjärtat slog hårt hårt. Allt gick bra och nu har svullnaden gått ner men igår såg hon ut som hon fått en rak höger. Jävla skitgetingar!!!!!!!

Och värmen spyr jag på, jävla skitvärme!!!

Och magen är stor och otymplig!

Och jag både bävar och längtar efter att vi ska bli 5.

Så ser det ut när rätt datum är ifyllt ;-)


Igår

Igår var det mesta bra, behagligt väder, pappas goda mat, snälla lyckliga glada barn, lång pratstund med Baggen ( i bilen med sovande barn, mysigt) och fogarna under kontroll. 
Det enda var att jag blev stucken av en bålgeting, gjorde fruktansvärt ont, är fortfarande rött och svullet. RSS 2.0