Vänder blad


Dags för en liten uppdatering kanske?! Vet ni bloggen känns mer och mer avlägsen, jag har haft den och använt den lite som en social grej, låter kanske sjukt men en del av er som läser ser jag som mina vänner. Vissa såklart som jag träffar även i verkligheten men sen är det ju även ett par av er som jag aldrig träffat som jag ändå känner mig nära. 

Jag tror att mitt behov av sociala kontakter på något sätt numera blir i det närmaste överstimulerat i och med det jobb jag har. Det är mycket kontakter hela tiden med samarbetspartners och klienter. Samtidigt har jag en ny arbetsgrupp att lära känna vilket känns väldigt roligt. 

Bloggen har också varit ett ventilationshål för mina tankar och känslor främst kring vikten kanske men även när det gäller andra händelser i livet. Det har som ni vet också bekymrat mig ibland att jag är lite osäker på hur anonym jag är, tankar har funnits på en helt anonym blogg som bara jag vet om att det är jag om ni förstår vad jag menar.

Bloggen har också varit ett sätt att hålla kontakten med några nära vänner, eller kontakt? Egentligen bara ett sätt att hålla dem informerade om hur det ser ut i mitt liv.

Jag känner att jag har ett stort behov av att ventilera många tankar och känslor utifrån vad jag stöter på i mitt arbete men det är nästan omöjligt då jag har sån sträng sekretess.

Så vad kvarstår då?

Jag startade bloggen för mer än fyra år sedan, mycket har hänt stort som smått, ibland har jag skrivit mycket och ibland mindre. Syftet har alltid varit att det ska ge mig något positivt och det ska vara kravlöst. 

Jag kommer inte att stänga bloggen, jag kommer inte att uppdatera varje dag, kanske inte ens varje vecka, kanske aldrig mer även om det inte är troligt.

Kära vänner vi ses i verkliga livet eller i kommentarsfälten hos er.

Jag säger på återseende…Sömn

På riktigt, hur får man barn att sova på natten? Ludde tar knäcken på mig. Nu har vi ju provat utan välling ett tag och ja jag ser ingen större skillnad. Några morgnar har han fått en flaska vid 4 med förhoppningen att han ska somna om men nja funkar sådär.

I natt la han sig vid 18:15 och han hade då sovit 2 timmar på dagis på dagen. Vaknade till vid 22 och somnade om själv. Vaknade vid 24 och då behövdes lite stoppa in napp och klapp på rumpan, tog inte upp honom. 02. 00 ca så gallskrek han så jag fick ta upp honom och vagga/ dansa runt lite, tog ca 15 min. Sen från 03:30 har jag varit vaken. Han har somnat till i min famn och i sängen men vaknar så fort jag slutar typ "vagga" sängen ( ranglig säng) eller slutar smeka över ryggen . Han vill inte ligga brevid mig i sängen då blir han vaken och busig. 
Vid 4:15 gick vi ner och han fick välling i vagnen försökte söva honom där men gav upp strax innan 5, han slumrar när jag drar vagnen fram och tillbaka men vaknar så fort den står still. 

I natt vaknade också Tussen och hade kissat ner sängen så det blev ju lite extra bök.

En lösning är att lägga honom senare men det är så jäkla svårt att vända på den onda cirkeln. Vi börjar liksom kvällsrutinen vid 18 och är klara ca 19:30 med alla tre då. Jag tar upp Ludde och sen tar vi varsin av lammet och tussen och lägger läser och ligger kvar tills somnat.

Sova mindre på dagis tror jag inte riktig på då nätterna sett likadana ut även när han bara sovit 40 min på dagis. Jag känner också att han behöver få sova obegränsad på dagen då dagarna bli långa.

Vad gör vi ? Hur gör vi? Jag tar nätterna med Ludde pågrund av att baggen har svår sömnapné och sover med en maskin. 

Jag är beredd att sova uppochner i regnkläder om det skulle hjälpa. Ge mig era bästa tips.

Vikt

Ja alltså det går inte så jäkla toppenbra med maten, eller alltså jag sköter mig skapligt i veckorna men sen på helgen drar det iväg. Bakade mycket i helgen och jag vet ju att det inte funkar, lchf eller inte i magen hamnar det i en rasande fart.Känner mig svullen och smällfet, liksom grå och dallrig. Trivs inte med mitt yttre just nu, försöker att inte panika och dra igång någon idiotdiet, jag vet ju att det inte funkar. Vågen är väck, jag ska på riktigt inte väga mig förens den sista januari i år. 

Luddes nattsömn är katastrofal! Igår natt var han vaken mellan 2-4 och sen somande han och jag med som tur va. I natt vaknade han vid 12 men somnade snabbt om, jag låg dock vaken och kunde inte somna, brukar aldrig hända så sjukt störande. Sen vaknade han vid kvart i 4 och då sket jag i att vi slutat med nattvälling. gav honom en flaska i vagen, sjöng och vaggade men nej när flaskan var slut var det hysteriskt skrik tills jag tog upp honom. Till saken hör att han bara sov 40 min på dagis igår, han brukar sova ca 2 timmar!!

Facebook är väck, appen är borttagen på mobilen, plattan och ja någon fungerande dator har vi inte. Det känns såå skönt. Alltså på senaste tiden tittade jag fejjan hela hela tiden, var med i typ 10 olika grupper, loppissidor och viktsidor. Vad gav det mig? Ingenting faktiskt. Jo lite irritation här och var och lite information om mina vänner såklart men hej. Ni har mitt nummer . Igår var första kvällen på länge då jag inte satt med mobilen i handen i soffan, kändes skönt.

Jag håller på att rensa bort flera appar som jag tristess kollar på då och då..och vet ni jag ska stänga ner viktappen, min följeslagare sen två år tillbaka eller mer där jag i stort sett varje dag skrivit in min vikt. Det måste ju räknas som ett sjukt beteende.


Det är fortfarande bra på jobbet men jag kämpar med att få tiderna att gå ihop och det är lite klurigt. Blir ofta jag jobbar till 16 i stället för 15 eftersom det är en del utbildningar och handledning osv. Ska försöka få till det att börja lite senare vissa dagar så kanske det rättar till sig.

I morgon ska jag börja en utbildning jag velat gå länge, Anknytning heter den, jag fick en plast då någon annan hoppat av. Blev så glad men samtidigt lite nervös, det är en omfattande utbildning med en hel del litteratur och engelska artiklar, spännande men svårt. Känner att jag behöver en hel del utbildning/kunskap för att kunna göra ett bra jobb.

Efter nyår ska jag köpa ett träningskort, målsättningen är att en morgon i veckan träna inna jobbet.


Facebook

Tog bort Facebook  appen idag! 

Ska väga mig nästa gång  sista januari!

Friends

Operationen!!

Hade ju fått tid för operation nu den 26 nov och det kändes så skönt att äntligen få det gjort. Efter operation så kommer jag behöva äta hormoner ca 3 månader och sen förhoppningsvis aldrig mer.
Men nu ringde de och ville avboka tiden. Narkosläkaren hade sagt nej till den formen av operation då de såg att det var för riskfyllt. ?? Jaha varför då undarde jag ju och då sa hon väldigt försynt och nästan urskuldande ja pågrund av din vikt. Hon jag pratade med var så trevlig och informativ till skillnad från förra gången men ändå jävlar va det känns. Alltså jag är så fet att jag måste bli sövd i stället för att vara vaken och och bara få bedövning. Min vikt påvekar mig och min hälsa och det känns så jobbigt och faktiskt pinsamt. Jag trodde dessutom att det var större risk att bli sövd än att vara vaken men tydligen inte, det var något vaken/sömnmedel man fick som inte var bra?!
Så ny tid eventuellt 14 december och annars efter jul.Ni är ett gäng tappra som tittar in varje dag så här kommer en liten livsuppdatering.


Livet i övringt!
Jag är så tacksam att jag bytte jobb, det känns så rätt och bra på alla sätt. Sen kan jag se att det kommer vara svårt att få ihop tiden ibland och att jag nog måste ha en post it lapp på skrivbordet som påminner mig om att inte utvidga arbetstiden för mycket. Jag jobbar 75 % och det får arbetsuppgifterna anpassa sig efter inte familjen om ni förstår hur jag menar.

Jag har sedan jag började jobba den 19 okt faktiskt skött maten, jag har inte avvikit från lchf en enda gång. Jag har visserligen varit lite för liberal under helgerna och inte ätit optimalt ur viktminskningssynpunkt men känner mig ändå nöjd. Jag började på 109 kg och i morse stod vågen på 106 kg. Målet är att va under 104 kg när året är slut, då har jag 2015 tappat 20 kg eftersom jag startade 2015 på 124 kg. Ett rimligt mål som jag kan nå. Jag har också ett mål för 2016 som jag filar lite på.
Jag råkade baka 56 kilos saffransbiscotti i söndags och satan i gatan va goda de blev, detta innebär ju också att de redan är SLUT!! Ja så är jag funtad, finns det så äter jag.

Försöker tänka ut strategier redan nu för att klara av julen och alla dess frestelser. Vad är det egentligen som är det svåra för just mig. Jo om jag tar en enda sak fel så bara rullar det på och jag äter upp hela chokladkartongen.. Alltså är det en sockerfri jul som hägrar. Jag tänker baka en sats saffransbiscotti till, göra lchf chokladbrownie och någon form av julgodis typ rocky road ala Lchf.
Matmässigt tänker jag att mycket är ok ändå, skinka, köttbullar, prinskorv, ägg med massa kladdiga goda röror, lax, lchf bröd, smör, ostar, nötter.
Jansson och sill är två frågetecken jag ska räta ut. Tips någon. Utan jansson kan jag kanske överleva med utan sill nej det blir svårt. Glögg!! Plötsligt kom jag på att glögg är ju inte LCHf hur ska det gå? Finns det ok glögg?

Dagislämningar fungerar ok och resor till och från jobbet också, känner att det är fantastiskt skönt bara att åka bil själv. Igår var vi på utvecklingssamtal på förskolan med Lammet och jösses va stolta vi blev. Fina fina Lammet fick så mycket beröm. Glad och intresserad, snäll och hjälpsam. Fungerar bra med barn och vuxna och har en central roll i tjejgänget. Hon är sprudlande och vill gärna prata och berätta inför hela gruppen men är också duktig på att vänta på sin tur.


RSS 2.0