Rakt upp

Ja men vilken matsvacka!! Godis och chips helt ut balans. Vågen visar 115 kg och känner mig degig och trött. 
Jobbade mån, tis, ons halva torsdag sen vab. Det är öronvärk och feber i kombination med hosta. Baggen är också däckad sedan tisdag förra v, febern ger sig inte och halsont. 

Jag själv är inte helt kry heller, inte sjuk men liksom inte helt frisk. 

Känner mig fock taggad att räta upp kosten igen 😃

Idag blir det bio om Tussen orkar och är feberfri. Ludde ska till mormor och baka bullar. 

Pular lite i trädgården och klurar på hur den ska förändras detta år. Har planterat lavendel runt flaggstången. Satt en honungsros vid spaljén och äntligen köpt en trollhassel och satt framför köksfönstret. Har velat och funderat så mycket på placering att det inte blivit av tidigare år... nu bara gjorde jag.

Jag har två buskar jag fick förra året som jag inte vet hur jag ska hantera, de ser grå och torra ut men bryter jag en gren är det grönt i. Vet inte om jag ska låta va, klippa ner eller toppklippa? 

Ett inre lugn

Uppsägninspapper påskrivna och samtsl med chefen gick så bra. På torsdag blir det oficielt på jobbet och det är som att jag kan andas igen. 


Nervös

I morgon ska jag till jobbet efter att ha varit sjuk i nästan 2 veckor. Det första jag ska göra är att maila min chef. Mailet är genomläst och justerat ca 100 gånger. Inser att jag inte vet alls hur reaktionen kommer bli...återstår att se.

Men det här med sjukdom eller med halsen. Dag 9 på antibiotika idag och igår började jag känna lite svagt i halsen igen, smärta alltså. Idag på morgonen riktigt rivigt men börjar släppa efter lite kaffe, känns så jobbigt. Alltså får jag en vända till vet jag inte vad jag gör. 

Tog mig äntligen iväg till pappa igår, han tar sig nu själv mellan rullstol och säng åt båda hållen, vilken lättnad. Men jäklar va han kämpar! Jag börjar ana att jag fått lite kämparanda av honom. Han ville oxå att vi skulle köpa med polly, chips, läsk , cigg och bananer....min diabetespappa 😬😂

Idag måste vårkläder uppdaterad/sorteras/inhandlas känner mig sååååå pepp. Sen är det köruppvisning i kyrkan.

Vikt

(null)

(null)

Tänk om alla veckor såg ut så här på vågen 😃 minus all jävla feber och all smärta i halsen då. 

Nästan bra nu

Däckad

(null)

(null)

(null)

I förra veckan va jag sjuk tisdag till fredag i feber och snorig. Lörd till måndag var Tussen febrig och jag ok. Vabbade mån och halva tisdag då vi hade planerat besök hos ögonläkare. Onsdagen började jag känna mig lite huttrig och öm i halsen på fm, kl 14:30 hade jag sån feberfrossa så jag övervägde att inte köra bil. Lite piller senare tog jag mig hem, på kvällen var halsen värre och febern hög, bestämde att det blir vårdcentral torsdag morgon för pencilin.
På vårdcentral trodde de halsböld och remiss till stora sjukhuset på en gång. Väl framme på sjukan snurrade världen lite, tur att de har ledstång utmed väggarna om vi säger så.  
Hemska hemska slangar i hals och näsa- ingen halsböld men kraftig halsfluss.
Blev inlagd med antibiotikadropp 2 doser, vätskedropp och dropp med alvedon. Kunde inte gå själv knappt och var såå sjukt risig. Urgullig sköterska, så himla fin. Som tur va fick jag åka hem på kvällen. Gårdagen var jobbig, riktigt jobbig men idag har det vänt. Kunnat äta och dricka lite så snart är jag på banan igen. Står nu i kö för att op bort halsmandlarna, sö skönt ska det bli.


Vår

Inget ger mig kraft på samma sätt som våren. Att kratta bort löv och se gröna stänk under, att ge sig på träden med sekatär och såg. Att se rabarberns små röda knölar sticka upp.

Känner lite hopp ändå att det kommer sluta bra det här med jobb/sysselsättning. Har en plan som inte är perfekt men i det stora hela ger den mig andrum. Jag har dock ett dilemma och det är hur ärlig jag ska vara och hur tidigt i processen jag skall vara det. För mig är ärlighet så viktigt, att köra med raka kort är liksom jag, dolda agendor ger mig magknip. Dilemmat ligger i att ju tidigare jag delger min plan till min nuvarande arbgivare dessto längre framförhållning har de att anställa ngn ny men hur blir min tid som jag har kvar? Under mitt första år har jag endast 1 mån uppsägning men jag vill inte säga upp mig före den typ 5/7 enbart pga ekonomi. Men kan jag redan nu säga att jag tänker så? Maj och juni kommer innebära  en hel del planerande inför hösten, planer som involverar mig, men jag kommer  inte va kvar i höst! Känns falskt att planera då liksom, eftersom planerna såklart involverar kollegor.
Känner mig i en rävsax, många av arbuppgifterna handlar om långa relationer, att sakta bygga upp tillit och förtroende...ska jag ens påbörja detta? 

Jag önskar att jag kunde lyfta det med chefen men vet inte hur? Va är det värsta som kan hända? Blir ju så knas med allt... har mentorsamtal... vill ju inte. Jag har valt fel, detta är inte ett jobb för mig!! Jag vill jobba till  v 26 och sen ha sem och sen sluta. Kan jag vara en till gång från nu tills jag går? 

Hur fan ska jag göra??

Min plan är att jag gamla tanten ska plugga i höst😃, har sökt tre kurser så heltidsstudier. Upplägget är att jag från och med nu och till årsskiftet ska hitta och få det jobb som är rätt för mig. Jag vill ha tillbaka mitt gamla jobb.

!

Vikten

Februari

19 -125 kg

26-121,2 kg

Mars

5-120 kg

12- 118,7 kg

19-117,3 kg

26-117,1 kg

April

2 -118 kg


Har varit nere på 116 ngn dag men detta är måndagsvikterna. Känner dock att jag är i en svacka jag måste bryta nu. Fram till påsk var jag helt godisfri. 


Jobbet

Kollar platsbanken 4 gånger om dagen. Nej detta jobb är inte min grej. Gjort 4 v nu och man kan tycka jag borde ge det tid men nej jag litar på min magkänsla.


Pappa

Är på kortis nu och rehabtränar för fullt. Han pratar bättre och bättre och börjar få lite mer rörlighet. Stabilt och bra känns det. 

RSS 2.0