Tada

det går sådär hela tiden, känner mig inte riktigt motiverad och inte heller helt omotiverad. Tänker att jag inte ska släppa helt men att det blir någon form av nystart på måndag för ovanlighetens skull.

Om en vecka börjar mitt lilla lilla lamm på dagis, jag hoppas så innerligt att det ska bli bra.

Funderar på om jag kansk eskulel ha en liten bloggpaus fram till måndag...ja det kanske är så det får bli...


T

Ingen bra matdag men det kunde varit värre.

Helgen


Det hände något i helgen. Kraften kom tillbaka till mig. Jag kände lycka och lust jag kände lite grann att jag lever igen.

Inte mindre än tre långpromenader har det blivit i det underbara vädret, lite blåsigt vissa stunder, men ljust, soligt, och snöfritt. Fågelkvitter har fyllt min själ.

 

Jag har börjat klippa träden också, älskart!! Det är en sån härlig känsla vet inte varför men härligt är det. Jag klipper på mitt sätt tar rätt mycket så det inte blir så mycket frukt. Det känns fräscht liksom lite som när man har nystädat eller nybytt lakan i sängen. Klippandet ledde dock till extrem träningsvärk i rumpan då jag stått på tå eftersom jag inte orkade hämta stege.

 

Baggen har sågat och motorsågens brummande är liksom vår, snart ska veden klyvas och staplas, ett evigt projekt med denna ved. Tungt men härligt.

 

Lammet har gått med sin lilla gåvagn i sina galonbyxor. Som en stor liten tjej, fram och tillbaka fram och tillbaka. Det har druckits kaffe i solen på ett fårskinn, ätits lite löv och geggats med lite lera.

Djupa samtal mellan far och dotter. Älskar dem så galet mycket och är så glad att de finns mina älsklingar !


Vägdagmån 101,5
tis 99,5
ons 98,5
tors 98,1
fre 97,5
lörd 98
sön 98,6
mån 98,2
mån 98,2
tis 97,1
ons 98
tors 98,2
fred 97,2
lörd 97
sön 96,8
mån 97
mån 97
tis 96,9
ons 96,4
tors 96,7
fred 96,2
lör 97
sön 97,1
mån 96

mån 96
tis 94,8
ons  
tors 95,2
fred 94,2
lörd 94
sönd 94
mån 94,5

mån 94,5
tis 93,3
ons 93,3
tors 93,8
fred 94
lör 94
sön 94,8
mån 95,3


v1  101,5
v2  98,2
v3  97
v4  96

v5 94,5

v6 95,3


Så plus 0,8 kg

12 kg ska bort på 10 v max ...... 5,8 kg kvar


Nöjd och glad trots plus på vågen. Våren är här, helgen har varit underbar. Jag vet varför det blev plus och nästa vecka ska det bli minus :-) Kolla vikten måndag tisdag!!! OjOj :-)


på banan

eller nej jag gled av igen...det är segt nu som mörk seg tjock olja som jag sitter fast i.

Det känns tungt, lite meningslöst och bara som att jag vill sova och äta godis.

Tack

Wow vilken uppbackning! Söta ni är..synd att jag inte kollade bloggen innan jag mosade i mig chokladen, tror nog att era komentarer hade fått mig att tänka om :-) Men nu är gjort gjort och det är ingen ide att deppa ihop för det. Nu är det nya tag igen och jag känner mig på banan. Att falla är ju lite bra också för man känner sig stark när man reser sig.

 Det blev choklad och PIZZA igår och ja det var gott men inte sådär gott så det känns som jag vill äta det idag med. Rätt skön känsla faktiskt att det inte var så där sjukligt gott med pizza, lite flottigt och ja jag slutade när jag var mätt. 0,5 plus på vågen i morse men siktar på ett minus till måndag :-)

Gissa vem som fällde en tår i bilen på vägen till jobbet då??? Jo jag så klart, en liten prinsessa och känslorna är al over the place :-) Underbart

Choklad

så kom den då svackan....har ett sjukligt sug efter choklad...alltså så det känns som jag vill gråta om jag inte får choklad nu. Och ingen jävla choklad shake utan chokladkaka helst med lite nötter i ...

semla till lunch idag...det är ingen katastrof men jag vill göra katastrof nu jag vill ha choklad! Vad hindrar mig?ViktenStora stora härliga magen, som jag kan sakna den. ca 128 kg tung men full av glädje!
Julfesten 2010 ca 85 kg, en av mina målbilder. Här kunde jag faktiskt gå och köpa ett par brallor som inte var på plusavdelning. Kände mig smal och vältränad här. Och då är det liksom Minst 10 kg till som ska bort för att jag ska va normalviktig enligt BMI, 75 kg !!!. Fan jag gillar inte BMI samtidigt är det ju den riktlinjen som finns. Samtidigt om jag tar mig till 85 kg och är där ett tag, ett  år eller ngt då kanske 75 inte känns så avlägset.?


En rolig sak med bilden är att strumbyxorna satt lite väl hårt i magen så smartot jag tog en sax och klippte ett litet jack i linningen för att det skulle bli lite bekvämare tror ni det blev bra?? Nej inte värst va.Smalbild, november samma år. Den kjolen var tight kan jag lova, skulle vilja prova den idag men ingen aning om vart den är? Jag till vänster och bästaste Wawa till höger.
Vägdagmån 101,5
tis 99,5
ons 98,5
tors 98,1
fre 97,5
lörd 98
sön 98,6
mån 98,2
mån 98,2
tis 97,1
ons 98
tors 98,2
fred 97,2
lörd 97
sön 96,8
mån 97
mån 97
tis 96,9
ons 96,4
tors 96,7
fred 96,2
lör 97
sön 97,1
mån 96

mån 96
tis 94,8
ons  
tors 95,2
fred 94,2
lörd 94
sönd 94
mån 94,5v1  101,5
v2  98,2
v3  97
v4  96

v5 94,5


Så minus 1,5 kg

12 kg ska bort på 10 v max ...... 5 kg kvar


Nöjd och glad med tanke på kalasande och mens :-)


Bilder

 

Förberedelser kvällen innan..

      

Kalasmorgonen :-)

    Söndagspromenad


Helgen

Ja den blev bättre än katastrofstarten. Överlevt vårt första barnkalas och det gick bra. Var genomsvett vissa stunder men överlag tror jag alla var skapligt nöjda. Det blev pinokiotårta med blåbär och grädde, tog tre alltså 3 gånger mums, bullar kakor och kaffe och saft. Barnen fick fiska i fiskdamm och Lammet fick så många fina saker. Lammet fick en egen tårta utan socker och hon åt själv med stor inlevelse och glädje.

Söndagen inleddes med en långpromena dpå 1 timme och 45 minuter, lite halkigt men härligt väder, lite vårkänslor. Efter lite lunch blev det en liten promenad till och då premiäråkte lammet spark, hon var såååå söt. Grannpojken skjutsade henne till hennes stora förtjusning och vi band fast henne med en halsduk, gick fin fint.

Har skött maten ok förutom tårtan och hoppas på fina siffror i morgon trots att mensen kom i lördags. Skickade med alla bullar och sånt med besöket så nu är det nästan rent i frysen igen på onyttigt :-) Och jag kan säga atyt hade jag inte skickat med tårtan så hade jag garanterat ätit upp den igår kväll.

Bilder kommer imorgon :-)Fredagsmys eller ....

Stressar iväg för att handla innan lunchen, psykbryt bland kakorna. Vilka ska jag välja? Obs till kalaset inte till mig. Är av någon konstig anledning inte ens sugen. Varför finns det fem olika mariekex? Hur ska det va på barnkalas ska man ha många olika kakor?? Ska man ha mjuka kakor?? Vilka ser mest hembakta ut?? Slänger ner Mariekex och eldorados Muffins, tänker i mitt stilla sinne kanske man skulle piffa till dem med lite frosting som man ser i alla kakbloggar....nej det blir nog ingen frosting för detta är ingen kakblogg!

Massor av folk, varmt, kö bläääää tar mig igenom kassan nej men så klart glömt påse tränga tillbaka oj oj kan jag ta en påse glömde...ok men fick onda ögat.

Packa, packa mjölk i botten och ägg överst men var fasen tog muffinsen vägen??? Iväg mot bilen, kundvagnen börjar låta lite väl mycket...vänta på hissen, hissen full, hissen kommer för andra gången hissen nästan full, trycker in vagnhelvetet och ler lite mot övriga. Ner med hissen, upp med hissen, ut ur hissen och äntligen på parkeringen...mitt i snöblasket bestämmer sig kundvagnen från helvetet att braka samman. Tvärstopp!!! Svär högt och länge tar påsarna, hoppas att äggen inte trillar ut och tar sikte på bilen.Fan fel bilnyckel jag måste sätta ner påsarna för att låsa upp bilen,  men så himla bra att jag tog papperspåsar, jättebra! Låser upp bilen nehä det gjorde jag visst inte ner med påsarna i blasket igen och nytt försök...tänker öppna dig dörrhelevete annars ska jag sparka in dig....jag är en rätt lugn typ vill jag tillägga. Dörr öppnar sig påsar in och sen går det som planerat ....

Jag känner att jag glider in i helgen med ett strålande humör, en stor dos tur och hopp om bättring.

Trevlig helg på er

En fårmuffinOch en kakbloggsmuffin

Återkommer efter helgen med bilder :-)


Fullt upp

Jag har numera en 1 åring som firade sin födelsedag med att upprepade gånger gå fyra steg. Underbart

Himlen har samma färg som jag ville att ögonskuggan skulle ha när jag gick på lågstadiedisco 87 den går från ljusblått till rosa till gult till lila ...varje morgon underbart vackert.

En säkring har gått i bilen så jag ser inte hur fort jag kör, bra?

Vikten ? har glömt väga mig sen finfina siffror i tisdags, vi får se hur det går? Maten sådär, magen är kass och jobbet stressigt.


14 februari

Kärlek till alla som förtjänar det!

 Jag gillar komersiell skit helt enkelt det bara är så :-) Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag shoppat loss galet i denna Alla hjärtansdag hysteri. Jag gillart gör jag.
 Söndagspromenaden i bilder


   

En vecka i en Tackas liv

Måndag: 97 kg

Frukost: Naturdiet 

Lunch: Naturdiet 

Mellanmål: Naturdiet 

Middag: Pasta, gröna ärtor och kycklinggryta med kantareller

Motion:

 

Tisdag: 96.9 kg

Frukost: 2 rostmackor med bregott och ost 

Lunch: Naturdiet 

Mellanmål: 1 lingongrova med bregott och ost , kesella1% 1dl.

Middag:  Thaisoppa, viktväktarna, 2 smörgåsrån

Motion: 20 min snabb promenad


Onsdag: 96, 4 kg

Frukost: Naturdiet 

Lunch: Naturdiet 

Mellanmål: Naturdiet , 1 knäcke med bregott och ost.

Middag: Köttsoppa

Motion:20 min snabb promenad

 

Torsdag: 96,7 kg


Frukost: Naturdiet , 1 fincrisp mjukost

Lunch: Naturdiet , 2 rostmackor med smör och ost

Mellanmål: 1 muffins, en liten bulle, 

Middag: 4 släta bullar, en snickers, 1 dl glass

Motion:0


Fredag 96,2 kg

 Frukost: 3 mackor med smör och ost 

Lunch: semla, en macka smör och ost

Mellanmål: 2 knäcke smör och ost  , semla igen

Middag: Ugnsfalukorv och palsternack/potatis mos, snickers

Motion:0


Lördag 97 kg

Frukost: Naturdiet 

Lunch: Naturdiet 

Mellanmål: kaffe och en mums mums

Middag: Pizza hemgjord

Motion: Långpromenad 1 timme


Söndag 97,1 kg

Frukost: Naturdiet 

Lunch: Naturdiet 

Mellanmål: hembaktbröd med ost 

Middag: stekt falukorv och makaroner och brysselkål

Motion: Långpromenad 1 timme 45 min på fm och 1 timme på emmån 101,5
tis 99,5
ons 98,5
tors 98,1
fre 97,5
lörd 98
sön 98,6
mån 98,2


mån 98,2
tis 97,1
ons 98
tors 98,2
fred 97,2
lörd 97
sön 96,8
mån 97

mån 97
tis 96,9
ons 96,4
tors 96,7
fred 96,2
lör 97
sön 97,1
mån 96v1  101,5
v2  98,2
v3  97
v4  96

Så minus 1 kg

12 kg ska bort på 10 v max ...... 6,5 kg kvar

Maten har väl varit typ katastrof halva veckan som gått men nu är jag ladadd för en fin fin vecka med sunda val :-)
Fick till bra med motion i helgen i alla fall.Viktväktarna

Har ju en faktiskt rätt goda och bra färdigrätter.

Min favvo är Thai sopppa men även tomatsoppan gillar jag. Gott med lite värme i magen, tycker soppa värmer mer än annnan varm mat men det måste ju va inbillning :-)

       
100 kcal i varje himla kallorisnål lunch även om man tar en macka till :-) så klart beroende på mackan men ja ja


Ingen bra

matdag igår kan jag lova, typ rostmacka till lunch, muffin till mellis och knäcke till middag, toppade det med 3 bullar och en snickers till kvällsmat!!!! Gahh stress på jobbet, övertid och dålig planering är förklaringen och att jag gärna gör dåliga val tydligen. Men men nu blir det stenhårt i helgen. 

Lammet höll mig vaken mellan halv 3 och halv 5 i natt och jag har en fullspäckad dag framför mig så jag räknar med att kolappsa i soffan när jag kommer hem.


Känns oroligt i magen också...inte googla nu !!! 1 års kontroll gick bra men vi har ytterligare en tid hos specialist för att kolla upp en sak. Troligen inget allvarligt alls och är väldigt glad att man som småbarnsföräldrar blir tagna på allvar. Men oj oj va mitt hjärta oroar sig.

Vårt underbara älskade lilla mirakel som jag skulle göra precis vad som helst för i hela världen. Vårt lilla, lilla lamm, en sån perfekt liten skapelse. Kommer det alltid att vara så här nu, ja jag tror det. Alltså att man konstant går omkring med en rädsla att något ska hända henne.

Man gör ju det bästa man kan för att undanröja faror och ge en bra omsorg på alla sätt och vis, stimulera, aktivera och krama. Älska och ändå finns det saker man inte kan påverka, man kommer int eatt kunna vara där jämt.

Att älska sitt barn är en djurisk känsla det är något som liksom sliter tag i mitt inre och säger åt varje nerv och cell att älska, mata, försvara, skydda och glädjas åt.

Framåt och tidig i talet! Men hon säger ju bara mamma och pappa och lampa tänkte jag men samtidigt blir man ju lite stolt. Fin i kroppen och nyfiken. Social och kontaktsökande, en härlig tjej. Hon hade stått still i vikten men vuxit på längden en bit. Hon blängde lite på läkaren när han lyssnade på hjärta och lungor men vinkade sen glatt till honom när han var färdig.

Vi hann med en liten snabbis på öppna med, sjöng ett par sånger och lekte lite. Lammet kryper rakt in i ringen, sätter sig i mitten och ser sig glatt omkring. Som att hon liksom lite förväntar sig att applådera nu jag är här nu Det är så härligt att se henne med andra barn, glädjen liksom lyser i ögonen på henne. Det blir nog bra med dagis. Men jag tycker att öppna på just detta ställe är lite stelt och liksom revirigt alltså det är vissa grupper och där blir man inte riktigt insläppt känns det som.


Jag tävlar
om att få testköra en Peugeot 508 SW GT!

Klicka på bilden och tävla du med :-)Det vore aldeles perfekt roligt att få vinna denna tävling. Helgen man får prova bilen ska vi nämligen ut på långresa. Och sen står vi ju i begrepp att faktiskt byta bil. Vi har en Peugeot och en volvo nu och frågan är vad nästa blir?Månen

ser verkligen ut som en stor rund god ost när jag åker till jobbet. Den liksom rullar fram över grantopparna och liksom ropar snälla, snälla kom och ät upp mig.

Men nej jag började dagen med en underbart god chokladshake från naturdiet och en fin crisp och hittills tre koppar kaffe.

Idag känner jag att det skulel vara lätt att trilla dit, är sugen på typ allt men ska försöka hålla mig!

En hyllning

till er mina läsare! Vad vore väl denna blogg utan er, jag blir peppad av era komentarer och inspirerad av era bloggar.
Men ni är många fler som läser än som kommenterar, fast det är klart jag orkar,hinner inte alltid kommentera en del bloggar jag läser. Men nog blir jag lite nyfiken vilka ni ca 40 andra är???

Jag hittar ofta roliga bloggar via kommentarer i vissa bloggar och ibland googlar jag blogg i kombo med ngt ord! Hur hittar ni bra bloggar?

Här kommer en liten lista på en del bloggar som jag följer regelbundet de handlar en hel del om vikt men samtidigt om allt mellan himmel och jord:-) Läs och njut!


http://jannicaaenneby.blogg.se/

http://tjockvawa.blogg.se

http://sameoldstories.blogg.se/

http://renaramavera.blogg.se/

http://ettplusettblir.blogspot.com/

http://fromdepptopepp.blogg.se/

http://semigfalla.bloggplatsen.se/

http://lifebyjojo.wordpress.com/


http://prematurmamma.bloggplatsen.se/

http://lindaskrypin.wordpress.com/

http://tesslundin.blogg.se/index.html

http://axelsmormor.blogg.se/

http://www.entomtastankarochfunderingar.blogspot.com/


oj oj detta skulel jag kanske nte börjat med nu får jag ångest om jag missat någon som känner sig förbisedd men då får ni väl hojta.

Bilder

Skulle kolla om jag liksom hade någon förebild i bloggen men hittade ingen jättebra, de här får duga. Men oj va skoj det var att faktiskt titta tillbaka i bloggen och se vad jag skrivit och gjort. Det blir lite som en dagbok. Och va duktig jag var på att fota och variera maten i början ha ha inspirationen kanske kommer tillbaka vart efter.

Igår blev det viktväktarnas burksoppa thai, gillar dem allihopa men thai bäst.

ca 110 kg


                   

ca 97 kg

 

Nog syns det lite skillnad allt, känns bra samtidigt vet jag hur jag funkar. Oj oj va duktig jag varit nu kan jag unna mig och så vips är jag uppe i tresiffrigt igen...nej det är lång väg kvar till målet men jag närmar mig :-)Rostmackor

För ett par dagar sedan var det ett par kollegor som fick en liten överraskning vid sina tangentbord. De fick ett provexemplar av Doves nya intensivbalsam. Roligast ever är att T trodde att det var handkräm, hon tyckte den funkade bra som det också. Luktade gott och kladdade inte….hmm kanske en affärsidé balsam och handkräm i ett J

 

Kunde inte motstå rostmackorna idag på fikat mums, mums säger jag med bregott och ost…så det bidde en liten promenad på lunchen, 20 min i raskt tempo. Himla härligt faktiskt, tror jag ska försöka få till det fler gånger, tio min är ju bättre än inget.

 

Igår gjorde jag riktigt god mat stekte kycklingfile i små bitar och massor av kantareller, gul lök, lite vitlök och palsternacka i små bitar, sen fick det puttra med lite mjölk och buljongtärning…supergott blev det med lite spagetti.  Vet inte vad man ska hitta på idag känns som det blir pasta var eviga dag. Kanske skulle man slå till på lite kornmjölsgröt, det är ju aldrig fel J

 

Har fått kommentarer att det syns att jag gått ner i vikt, det är peppande :-) Satt och kollade lite på viktklubb och för ganska exakt 1 år sedan så vägde jag 31 kg mer än vad jag gör nu, visserligen höggravid men ändå. Och sen nystarten 8 augusti har jag gått ner 17 kg, det känns riktigt bra. Ska nog ta bild någon dag för att se skillnaden från starten där i augusti.

Viktigt

mån 101,5
tis 99,5
ons 98,5
tors 98,1
fre 97,5
lörd 98
sön 98,6
mån 98,2


mån 98,2
tis 97,1
ons 98
tors 98,2
fred 97,2
lörd 97
sön 96,8
mån 97v1  101,5
v2  98,2
v3  97

Så minus 1,2 kg

12 kg ska bort på 10 v max ...... 7,5 kg kvar

Så nu är det bara att få ännu en fin vecka till...kämpa kämpa


Jag känner att jag har gnistan nu..kör på med pulver och mat i en salig blandning...nej men jag försöker köra pulver till frukost och lunch, kesella till mellis och så middag med mindre kolhydrater.
Denna helg blev det en del choklad, ett glas vin och glass men har ju varit krasslig. Tänker att jag verkligen ska försöka att inte äta godis nästa helg för att se hur det på verkar vikten om jag fullföljer en hel vecka, planera in en stor smarrig fruktsallad i stället kanske.


Stavgång

Ja för första gången på hmm säkert 1,5 år tog jag stavarna och gav mig iväg på promenad utan barnvagn , det hör inte till vanligheterna. Gu va jobbigt det var gick på ett fält i rätt djup men pudrig snö och i högt tempo, lite mer än 30 min. Det var svettigt och skönt, behövde lite egentid var på ett rasande humör innan jag gick och lugn när jag kom hem. På förmiddagen var vi ute  och gick i 1,5 timme med lammet på snowracer riktigt härligt!
Vägning i morgon och lite porigt känns det, blir grymt besviken om det inte är minus.

Bra dag

Ja idag har det varit en bra matdag! Som kontrast till gårdagen som urartade helt framåt kvällen:-(
Provade modifast potatis och purjolök soppa förut och den var typ skitäcklig, pepprade och saltade men nej den lär jag inte äta igen.
Hoppas på lite mildare väder i morgon så jag får till en rejäl promenad.

Frisk
Först kom det ju paket från Buzzador med Dove prover, har delat ut en del och har en del kvar. Har provat och tyckte det var riktigt bra!Sen kom paket från modifast, måltidersättning som finns på apoteket bland annat. Om man går in på deras hemsida så kan man beställa gratisprover. Jag fick hem vanilj, potatis och purjolök och choklad. Vaniljen blev frukost, riktigt tjock och god lite som vaniljkräm...nästan för mäktigt. Klicka på bilden för att komma till deras hemsida och prova om ni vill :-)
Sen kom det ett paket till idag och det var från Buzzador, nu inehållande fullkornsvälling från Nestle, ska bli spänande att prova, vi har bara provat 8 månaders men det är väl dags för 12 månaders nu.Ja nu är vi lite kryare och friskare men kanske inte riktigt på topp. Lammet är dock helt feberfri idag och piggare än på länge. Jag är också feberfri och ingen huvudvärk och känner att krafterna så sakteliga är på väg tillbaka. Idag blev det lite bullbak på fm och jag hade en aldeles förtjusande liten hjälpreda. Bullarna ska vara till kalaset och jag frös in dem så fort jag kunde, två hann dock slinka ner men men man måste ju prova så att det är bra grejer.

Sen gjorde jag urgoda köttfärbiffar på älgfärs och nötfärs som jag hade i massor av ajvar, vitlök, lök, ägg och lite mjölk...mums blev det. Tog lite till lunch och till kvällen blir det biffar med broccolimos och kall sås. Igår slank det ner en chokaldkaka och en liten minisemla, tänker inte ha ångest över det för det fick faktiskt nästan plats inomramen för vad jag kunde äta om jag inte hade ätit glass också. Vet inte när jag ska lära mig kan inte ha sådant hemma.

Efter bullbak, biffstekning, lite vila och disk så tog vi oss en lång promenad lammet och jag. Jag bäddade in henen i vagenen så att ja om vi säger så här hon frös nog inte i alal fall. Ca 10 minus ute strålade sol och snö på vägen och överallt. kan säga attd et var tungt att putta på vagnen. 1,5 timme var vi ute och det var härligt efter att ha suttit inne så länge.

Här kommer lite biler från en annan promenad, tog bilen en sväng en dag och gick därifrån för att få lite nya vyer. Gick förbi en gård med helt underbart söta små kor, älskar dem. Tänkte nästan sno med mig en hem :-)Har vägt mig varje dag denan vecka också det är lite faccinerande tycker jag, lite som ett experiment. Det borde bli ett minus även denna vecka men absolut inga tre kilon tyvär. Men i morgon blir det promenad igen :-)

Trevlig helg på er!Sjuk

Familjen får är sjuk,  feber och värk i kroppen ev även maginfluensa:/(
Igår föräldramöte på dagis, det känns så bra nu!
Fick paket på posten idag med:-) visar i möra om ja orkar.
Go natt

RSS 2.0