Nejmensåattdetgårjuingetvidaredårå

Alltså det går inger vidare med viktklubb, fyller inte i som jag ska och äter fel. 
Min bagge frågade igår, varför för vems skull vill du ner i vikt?

Ja enkelt sagt vill jag gå ner gör min skull för att få mer rörlighet och bättre hälsa. 

Om vi komplicerar till det och säger att tjock kvinna var ett skönhetsideal i vårt samhälle, att det fanns stort utbud av kläder som satt bra osv.  Skulle mitt behov av viktminskning då va lika stort? Skulle jag då se på min kropp på samma sätt?

Jag är inte bekväm i min kropp och det stör mig. Målet måste va trivsel och att känna mig bekväm med mig själv. Kan va så att viktminskning inte är den enda vägen dit.

Nu till ngt helt annat, igår bytte vi äntligen bank, från Handelsbanken till SEB. Så nöjda hittills, så mycket bättre villkor. Så om 2 v kommer de och river vårt pannrum och sätter in Luftvatten pump 😍 sen blir det äntligen altan på framsidan, staket och byte av vindskivor. Många projekt roligt och lite stressande.

Jobbet är det bara 22 dagar kvar på, känns overkligt. Har mycket att Hinna med men det ska nog gå bra.

Ludde sover aningens bättre tror jag. Vi har nu bytt säng och typ tre nätter har jag kunnat lägga mig brevid honom utan större protester. Idag har vi dock varit vakna sen tre. 

Tussen har feber och hosta så idag blir det vabbpussel.

Påsk

Har haft en fantastisk långhelg. Härligt väder och mycket umgänge med nära och kära. 

Alla barn, sysslingar, kusiner har lekt och varit riktigt duktiga. 

Har ätit sinnessjukt mycket både mat och godis typ överdos😩

Men nu har jag redan fyllt i vad jag ska äta till frukost och lunch i appen, ska kämpa. I morgon ska jag och baggen ha lunchdate efter bankmöte❤️.


10 säckar och det kliar i fingrarna att få ta tag i trädgården 🌱😃

Förkrossad och glad

Ja livet är ytterligheterna och allt däremellan. Idag kommer mycket efterlängtat besök, mat, godis, vilda ungar och värme.
Men sömnbristen är förkrossande!!! 02-05 var han vaken och ja ord är överflödiga.

Glad påsk på er!Gårdagen

Igår var en sån jobbig dag på många sätt.
Jag hade typ inte sovit något och var i trötthetskoma.

En intensiv och tragisk dag på jobbet med mycket känslor och svåra tunga beslut. 

Svarar i telef 5 min innan jag skulle gå och får fullständig utskällning. Inte ovanligt men just nu var liksom bägaren full.

Hem och kaos uppstår. Försökte uppfylla barnens önskan att påskmåla ett fönster med vattenfärg man skulle göra handavtryck till kycklingar osv. Jag skulle låtit bli men ca 300 konflikter senare var fönstret målat , alla hade mat i magen, pympa på sig och jag gick och la mig vid 19 med barnen. Sov som en stock till Ludde vaknade nu vid 4. Såå skönt.

Fick hem min nya vårjacka från ellos igår, sååå nöjd.

köpt en prickig tröja med, inte lika säker på den men fick en komplimang


Igår

Ja jag uppfyllde mitt mål, jag fyllde i allt jag åt 😱. 

Måste säga att appen känns väldigt smidig, enkel och mycket livsmedel redan inlagda. 

Igår var förskolan stängd så vi gjorde utflykt till mitt jobb. Barnen var nöjda och de rev inget. Men det var så lustigt Lammet som är vår glittrande primadonna som alltid pratar med allt och alla, gärna har en spontan liten dans osv hon blev så blyg. Lilla lilla hjärtat rosig om kinderna och tryckte sig mot mig.

Jag tror hon har en utvecklingsfas just nu. Hon är väldigt känslosam och funderar mycket på livet. Tussen fick en gunga på läppen igår så blodet rann, ledsen så klart men Lammet nästan än värre. Hon blev så oroad när syrran var skadad och undrade hur det skulle gå. 

Igår lärde sig lammet starta och stanna själv med cykel utan stödhjul. Hon lärde sig cykla förra sommaren men fick inte till starten förens igår.

Fick sms igår att de två vårjackor jsg beställt ligger och väntar på Ica , hoppas verkligen jag kan ha någon av dem. Måste fixa skor oxå.

Har börjat känna en enorm stress över jobbet, har flera utredningar att få färdigt och tiden blir bara mindre och mindre. Det händer akuta saker som måste prioriteras och då försvinner den ordinarie planen. Det är ett jäkla spännande jobb och tufft på många sätt. Men också roligt och många gånger tacksamma människor.

Om svensson bara visste hälften av hur vissa familjer och barn har det skulle de nog uppskatta sin egen vardag lite mer. Samhället är inget vidare bra rustat för att ta hand om alla dessa barn som finns med psykisk ohälsa. 
Jag tänker också på hur i jösse namn samhället ska klara av att möta upp alla dessa ensamkommande barn. Hur ska vi hjälpa dem att bli fungerande människor och medborgare???

Nu måste jag fylla på kaffet !Beslut

Jag har som mål att äta lchf men hålla mig inom kcal , detta för att jag så lätt överäter. 
Jag har också svårt att komma igång med ren lchf, misslyckas och tröstäter. Då tänker jag att det här blir en bra start. 3 månader har jag betalt och första 2 v är målet enbart att fylla i matdagboken. 
Långsiktigt mål är 30 kg på 30 v! Det är målet i appen men rent realistiskt så tänker jag att det är ett något högt satt mål, men man ska ju sikta mot stjärnorna. 

Fantastisk vårdag igår!

Sorg

Har sorg. Döden är alltid oväntad och så jäkla definitiv. 

Ta hand om er och ge dem ni älskar uppskattning varje dag. 

Vikt

Alltså jag har fått två rediga lucköppnare senaste dagarna. Kläderna sitter som ett jävla korvskinn. Gick in för att köpa större strl och nej men oj det fanns inte 😩
Sen säger finaste lammet- mamma du är så himla tjock, dina armar är jättetjocka. Med fascination och kärlek men aj så ont i hjärtat.

Jag vet inte riktigt hur jag ska få till det men på något sätt måste jag börja.

Yes

Jag har fått nytt jobb och jag är så nöjd att jag nästan spricker 😃

Inte officiellt ännu så jublar i tysthet 😊

Snor och host

Alltså denna förkylning knäcker mig, hostar tills ja nästan spyr. Stackars stackars mig. Det blir att va hemma från jobbet idag med.

Samtidigt har det varit fantastisk att i två  hela dagar faktiskt bara (nästan) legat på soffan och kollat netflix, shameless. En helt fantastisk serie humor men med en djup underton , se den!

Idag ska jag försöka handla lite mat trots mitt tillstånd, det ekar i skåpen. 

Däckad

Alltså helt däckad! Så täppt i hela huvet och hostar. Känns som om bihålorna ska sprängas. 

Tycker synd om mig själv 

Ånger

Jag har ångrat mig! 😱
I morgon ringer jag och avbokar steriliseringen. 

Jag vill absolut inte ha fler barn men har nu läst om risker och biverkningar och mitt inre säger nej. Jag tror jag ska lyssna på det. 

Känner mig dum och fånig men nu känner jag såhär. 

Är dessutom helt däckad i förkylning och hosta.

Måndag

Ännu en helg förbi utan att alla de där inläggen jag tänkt skriva blivit av. Lördagen var vi på lite förmiddagslek hos en vän och ungarna gosade kanin. Sen på eftermiddagen lekte lammet hos en vän. En alldeles förtjusande sprudlande liten vän med en väldigt trevlig mamma och pappa, en helt ”normal” familj och ändå fylls jag av en konstig känsla varje gång vi ses. Det är så lustigt hon framkallar en känsla i mig att jag inte duger, att jag verkligen måste visa mig från min bästa sida, jag fattar inte varför. Hon har verkligen inte på något sätt som jag kan sätta fingret på i alla fall behandlat mig så att jag skulle känna så här, utan det ligger hos mig.  Hon är ljuv, sval, vacker, klok och såklart smal och hälsosam! Avundsjuk nja ja kanske eller bara personkemin?

 

I fredags ilade jag från jobbet till Ica butiken i staden på vägen hem, detta är ju ngt jag gör lite halvt i smyg då det är mycket uttalat att barnen får du enbart ha på dagis den tid du arbetar och restiden. I alla fall så ser jag såklart en dagisfröken svänga in efter mig på parkeringen, fasen ja ja självklart hamnar hon också bakom mig i postkön. Bet mig i tungan för att inte börja ursäkta mig. Pratade lite om paket och lite allmänt. Då tar hon upp en bok om LCHF som står i kassan och tittar enligt min magkänsla lite nedlåtande på min kropp och säger ” har du provat det här”. Alltså jag veeeet att jag är tjock tänkte jag skrika men sa i stället ja jo i våras, det gick bra. Sen pratade vi lite LCHf och hur livsfarligt socker är och hur hemskt det är att föräldrar ger sina barn socker osv osv. Jag tänkte i mitt stilla sinne på påsen med diverse godis som låg i bagaget på bilen och ja jag veeeeet att socker inte är bra för någon men jävlar va gott det är.

 

Idag ska jag ringa flera viktiga privata samtal och jag har två ansträngande möten på jobbet. Lite nervös för det på eftermiddagen men vi har bokat en vakt så det ska nog gå bra. Det är ett varierande och spännande jobb de flesta dagar men ibland är det också ett mörker och bara sorgligt.

 


Hepp

Värderingen gick över förväntan 😃

Värmen och kamin ryms lätt i bottenlånet och antagligen kan hela köks och tvättstuga renoveringen också rymmas i bottenlånet. 

Inte hört ngt angående tjänsten, vill veta, funderar på att ringa.  Ska på ytterligare en intervju på fredag och jag anar att chef 1 avvaktar denna intervju. Men får jag jobb 1 behöver/ vill jag inte ha jobb 2. Slår nog en signal på måndag. 

Och på onsdag är det äntligen dags för steriliseringen, känns lite pirrigt men mest skönt. Inte på något sätt osäker i själva beslutet att jag inte vill ha fler barn men tänker på ev komplikationer och sånt.  Och tänker på att jag ökar rejält i vikt och är rädd att det på ngt sätt ska ställa till det. 

Är så sjukt trött på min kropp och knopp, känner mig uppgiven.

Ludde sover inte som ni vet vid detta laget, nu ska vi få en remiss till en barnpsykolog för att se om de kan hjälpa oss på ngt sätt. Hoppas verkligen .


Snart ett minne blott!

Värdering


Vardagsrum

Sovrum och hall/trapp och bild på den kommande kaminen 


Köket och grön frukt

Lekrum och tvättstuga


Pannrummet- blivande tvättstuga


Sovrummen uppe

Toa uppe och del av sovrum

Gröna grejer i köket för att ha en färg som är enhetlig och fångar ögat så man inte kollar på köksluckorna som flagnar. Ha ha läste det på nätet.


Badrum nere.


Hallen


Extrarum hänga tvätt rummet och just det träningsrummet

Aldrig någonsin har huset varit så rent och iordning håll tummarna nu att värderingen går bra. 
Har köpt färska tulpaner och bakat toscakaka

RSS 2.0