2012

Ja man kanske skulle ta och sammanfatta detta året då?!

Gick in i bloggen och läste lite för att uppdatera mig på hur det varit....oj oj va jag bloggade intensivt, va mycket tankar jag hade eller har jag väl fortfarande men hinner aldrig få ner dem :) Va roligt det faktiskt var att gå tillbaka och kolla.

Hittade bland annat detta min vikt första veckan dessa år...
2007 100 kg
2008 112 kg
2009 102 kg
2010 86 kg
2011 126 kg
2012 101 kg
2013 har faktiskt inte vägt mig på ett tag ska nog göra det i morgon men jag skulle gissa på ca 117 kg.
Vägde ju 95 när jag plussade ca och det innebär 22 kg upp hittills och är i v 32....

Just det året som gått var det ja..

Januari var mest jobb och bantning gick lite upp och ner men oftast ner.

Februari: Mycket siffror vägde mig varje dag. 1 årskalas och mycket promenader, gud av duktig jag var, längar tills jag kan röra mig igen :-)

Mars: Skrev mitt 300 ade inlägg, var en lite tung månad...

April:Jag är rätt klok ibland är en tanke som slår mig när jag läser april...och då fick jag nya jobbet också.

Maj: oj hur orkade jag, utmaningar, fotade allt och skrev massor läste och kommenterade massor av bloggar...vad hände sen.

Juni: Inlägg nr 400 och jag hade en otroligt ansträngande månad som avslutades med ett underbart underbart efterlängtat plus på stickan...eller var det tio test jag tog kanske :-)

Juli: Avslöjar graviditeten i bloggen och mår illa hela tiden.

Augusti. Mår illa

September nytt jobb och mår illa, foglossningen gör entre.

Oktober: Sjukdomarna avlöser varandra och vabbande är nya sysselsättningen.

November:Vab, vab, vab foglossning och vi fick veta att det är en liten lillasyster.

December: Suka och foglossning frome hell, testar även vinterkräkskjuka.


Spyor

Hela familjen har varit/är däckad !

Så sjukt jobbig natt kan inte minnas att jag spytt så sen jag var liten, satt på toa och hade hink framför mig och samtidigt sparkade lilla skrutten i magen så himla mycket att det gjorde ont . Hon har sparkat hela natten och hela dagen,är väl lite sjuk hon med kanske?

Hoppas hoppas att vi inte kräks mer nu för då klarar vi 48 timmar !!

Har ju liksom inte handlat ngt knappt inför jul så vi har en del att stå i .


Jul

Ja julafton närmar sig med stormsteg och jag kan ju som bekant bara gå små små mysrsteg vilket gjort att jag ligger lite efter i planeringen.

Att sjukdomarna avlöst varandra har också hjälpt till en del. Just nu tampas vi med vinterkräksjuka här hemma. I torsdags blev lucia inställt på dagis eftersom det var så många kräkssjuka och vi stannade hemma på fredagen med förhoppningen att slippa smittan. Måndag ok tisdag ok fram till tio på kvällen, lilla lammet vaknade och skrek aj.
Vaggade och masserade magen men hon var otröstlig och till slut kom det, och som det kom. Herregud va maktlös jag kände mig, går ju inte att förklara för henne, hon var fullkomligt livrädd och skräcken lyste i ögonen på henne. Fram till fyra på natten tror jag hon kräktes i snitt tre gånger i timmen i slutet bara galla så klart.
Det var värsta natten någonsin måste jag äga, hon har aldrig kräkts tidigare Max tre fyra gånger när hon var pytte pytte liten och en gång i bilen så man är ju inte van direkt.
Tvättmaskinen har gått varm sen dess, lakan handdukar kuddar och kläder. Men nu tror jag att det är över!
Idag har hon varit pigg och vi har till och med klätt granen och bakat en banankaka nu sover hon lite middag.

I morgon ska baggen vabba och jag har tagit en semesterdag för att åka och handla, om vi håller oss fortsatt friska vill säga.

Fogarna är som vanligt och jag börjar känna mig extremt otymplig, magen är enorm och det känns som att jag liksom inte får plats, kan nätet böja mig riktigt och hittar ingen bra viloställning. Men nu är det ju inte evigheter kvar eller 9 v kommer nog kännas som en evighet.

Gjorde sockerbelastning i tisdags och det gick bra , hjärtljuden var som de skulle och lilla fröken låg med rumpan eller huvudet neråt hon kunde inte riktigt känna. 3 januari är det ultraljud igen för att se hur stor hon är.

Det ser ut att bli en vit jul vilket känns riktigt mysigt :-)


121212

Ja tiden den bara går i en faslig fart. v 30 nu snart och magen är gigantisk.
Fogarna värker som aldrig förr bälte, kryckor och värktabletter (ofarliga såklart) samt 50 % sjukskrivning gör det hanterbart.

Den här hösten har varit den mest sjukdomsdrabbade någonsin i mitt liv tror jag, förkylningarna har avlöst halsont, hosta, vattkoppor, höstblåsor , feber och så förkylning igen....inte en ända vecka har vi varit friska allihopa samtidigt. Helt galet, det suger verkligen musten ur en.

Lammet är i sitt esse kan man lugnt säga. 2 års trots nu vet vi verkligen vad det är här hemma. En sån vilja och ett sånt humör, jösses. Längtar verkligen till att hennes tal kommer igång ordentligt så hon kan berätta mer vad hon vill och tänker. Nu är det mycket frustration när vi inte förstår. Hon pratar hela tiden mycket och högt problemet är bara att vi inte riktigt vet vilket språk det är.

Satsar fortfarande på att inte gå upp lika mycket som sist men inser att marginalerna inte kommer att vara lika stora som jag tänkte mig från början. Men det är inget som riktigt besvärar mig. Jag äter det jag vill när jag vill :-)

i morgon är det lucia och lilla lammet och jag ska va lediga sen blir det tåg på dagis på kvällen mysigt :-)

Kanske blir lite mer bloggande nu när jag blir hemma en del :-)RSS 2.0