Plus

112,9 kg alltså plus även denna vecka. Känns surt men jag vet varför, fruktansvärt dålig mat och mycket onyttigt som glass och godis.

Jag närmar mig vikten jag hade när jag plussade ( 113,8) men har nu alltså gått upp 2,9 sen inskrivningen på mvc då jag låg på 110. 

Vabbar även idag då Tussen inte är på banan igen. 

Garden

Lilla Tussen har dubbelsidig öroninflamation. Blev penicillin direkt och fortsätta med alvedon. Hon har varit så ledsen och inte nöjd vad vi än gjort . Hon vill bli buren hela tiden och bara av mig och samtidigt ålar hon sig och vill ner, och konstant gråtit. Jättejobbigt och samtidigt skönt att vi nu vet varför. Hon fick tre doser igår och jag tycker redan hon känns lite piggare. Hon vill dock inte äta ngt alls och vi får kämpa för att få i henne dricka. Tur att hon hade lite att ta av för man ser att hon tappat vikt. 

Lammet är mellan golv och tak och utmanar mig konstant . När hon somnat på kvällen ligger jag och luktar i hennes nacke och pillar lite i hennes vilda lockar. Älskar ungen så ofantligt mycket, jag hoppas hennes envishet och vilja kommer ta henne dit hon vill i livet. 

Min vikt går uppåt och jag gör inget för att vända det.... Eller jag tänker på det och det är ju tanken som räknas. Tisdag är det sjukgymnast och ultraljud. Ska bli så spännande att se om de då bekräftar det förra läkaren gissade på. Hoppas barnen kan va på dagis en sväng då eftersom barn inte får vara med på undersökningen.

I trädgården händer det grejer.....stora grejer. Grannen har hjälpt oss gräva och jämna till marken på baksidan så att vi kan ha timmret på andra sidan garaget. 


Det kommer bli så himla bra, ska bygga en bred naturlig stentrapp och anlägga en naturtomt typ :-) kanske inte i år dock. 


Sen har vi äntligen lyckats flytta en lite större syren. Vi flyttade fyra små förra året men vi ska nog "byta " till lite större. Men det är lite bök. 

Jag har tänkt förstora det här landet lite för smultron och kryddor :-) som pinnarna ungefär. Paprikan kämpar på

Vab

Tisdag -vab
Onsdag -vab
Torsdag-jobbade 4 timmar sen ringde dagis och det blev vab igen.
Fredag- vab och åka till läkaren.

Status

Natten till måndag vaknade jag av att Tussen hade krupphosta, ventoline och öppna fönstret!! Hon var dock pigg på morgonen till skillnad från Lammet som var febrig och hostig . 

Tussen fick gå till dagis och Lammet fick åka med till mormor. Dagislämningen var fruktansvärd som vanligt men när jag tagit på mig skorna hörde jag att hon redan lugnat ner sig, skönt. På vägen till stan fick vi stanna två gånger och kliva ur och andas frisk luft och dricka Festis eftersom Lammet kände det som att hon skulle kräkas. 

Väl framme hos mormor lämnade jag Lammet och gasade vidare mot jobbet, då började oljelampan lysa gult dock så jag körde vidare. In i parkeringshuset hittade rätt plats och behövde bara gå tillbaka till bilen en gång för jag glömde mobilen. Var på jobbet 7:45 vet inte hur det gick till!

Hur första dagen var?!?! Ja vad ska man säga ? Kanske lika bra att va tyst? Det var himla roligt att träffa K som är en av de få jag gillar och på något sätt skönt att komma igång men mest var det bara riktigt riktigt illa. Spegeln i hissen var fruktansvärd, en sån hemsk upplevelse att få en sann bild av hur man ser ut!! 

När jag åkte från jobbet körde jag alldeles för fort men längtade tokmycket efter ungarna. Tussen hade haft ok dag, som vanligt lite ledsen lite glad . Lammet hade haft det bra med mormor, de låg och sov skavfötters i soffan när jag kom hem. 

Natten innebar kruppvak med Tussen 21-23.30 och 05.00 gick vi upp. Velade som bara den hur vi skulle göra, tillslut bestämde vi oss gör en repris av igår. Kom dock bara ut i bilen och ringde mormor för att säga att vi var på g. Då hade hon fått en reaktion på strålbehandlingen så hon tappat skinnet/brännskada på bröstet och var tvungen att gå till doktorn. Stackars mormor. Packade ur ungarna gick in och ringde dagis och sen jobbet . VAB andra dagen!!


Nilla

Jag klarade det 1 v utan våg !!!
111,8 kg så plus 1 kg :-( men så såg det ut förra fredagen och sen vände det tillbaka. 
Känns ändå ok. 


I övrigt är livet mest kaos just nu återkommer.

Fjäder

Natten till fredag fick Lammet krupp, det var riktigt illa denna gång men tillslut somnade hon. Det ledde till att Tussen lämnades på dagis och jag och Lammet åkte till stan och sen doktorn.
Tussen grät hysteriskt och efter den vaknatten så brast det, grät hela vägen till stan.  Ringde och kollade läget och få gick det bra. 

Köpte nya skor, Lammet fick välja färg . 

Det blev tacofredag

Sen blev det Apoteket såklart 

Hon fick betapred och det fungerade. Ikväll kör vi bara molipekt så vi får se hur det går. 

När jag hämtade tussen satt hon nöjd i en frökens knä och ritade <3 hon hade varit lite ledsen men också glad. 

Idag har jag pillat med stenmuren och gjort lite påskfint 


Fantastiskt väder!!!

Jobbångesten är som en seg hinna.Hopp

Lämnade henne efter att vi ätit gemensam frukost på dagis. Hon grät och var så ledsen, jag pussade sa hej då och gick.
Vi hade bestämt att jag skulle hämta kl 13.00 och om det inte funkade skulle de ringa.

Jag åkte och handlade och sen hem och kollade väl telefon ca 200 gånger. Hemma åt jag smörgåstårta och försökte njuta av att vara ensam. Det gick sådär . 


Satt i soffan och grät så mycket saknade jag dem, helt knasigt men alltså jag har inte varit utan Tussen mer en ca 30 min sen den 8 augusti och innan det satt hon typ fast vid mitt bröst hela tiden. 
Sen började jag tänka på att om jag känner såhär hur ska hon då känna lilla hjärtat ... Det gjorde ju att tårarna började rinna igen. 

Halv ett kom jag till dagis och då satt hon i famnen på fröken å, lite rödmosig men såg ok ut. Hon började såklart gråta när hon fick syn på mig men blev nöjd snabbt och vinkade och sa hej hej. 
Det hade gått BRA!!! Hon grät när jag gick och var ledsen en stund men en åt hon frukt och somnade sen i vagnen när de gick ut. Sen hade hon ätit lunch bra och varit lugn. Gråtit lite men också skrattat och lekt.

En sak gjorde mig lite sur och det var att  fröken å sa att hon skulle gått på rast men det gick inte eftersom det då bara var en vikarie kvar och då hade Tussen protesterat. Jag sa typ " va bra att du inte gick på rast, tack" men sen bara kände jag att va fan! Hade jag kommit och hon hade varit ensam med en vikarie hon aldrig träffat och dom jag knappt träffat hade jag blivit förbannad. Alltså jag förstår att fröknarna kan bli sjuka och att det kommer att vara vikarier ibland så är det ju men liksom första dagen hon ska va själv??? Då kunde de ju sagt, kom 12.15 för sen går x på rast typ!

Dagis är bra på många sätt men det finns också en hel del brister. En del personal som kanske inte är på helt rätt plats och en del som är underbara. 

I morgon ska jag lämna som om det vore en jobbdag , alltså inte vara kvar över frukost . Hoppas det går bra för på måndag blir det att börja jobba. 

Bättre

Idag har det gått lite bättre. Hon åt lite frukost och sen gick jag. Sa hej då och pussade och hon grät och skrek. 
Gick och satte mig i personalrummet och 9 kom en fröken och sa att det gick bra så jag kunde vara kvar till 9.30 då det var cirkus på en annan avdelning . 

Hon hade gråtit men de hade kunnat trösta henne, och det är ju det som känns så viktigt att hon kan känna närhet och tröst hos fröknarna. Kändes riktigt bra. Jag tror hon kommer ha det tufft och antagligen gråta endel men det kommer ju bli bättre.

I morgon ska jag nog lämna 8-13 tror jag. 

En sak som känns bra är att på morgonen när jag lämnar dem så kommer de va på samma avdelning en stund. Jag hoppas att det kommer göra lämningen lite bättre. 

Är med på en sida på Facebook "återbruka mera" och där får man så sjukt mycket inspiration ... Blir nästan lite tokig på allt jag vill göra. 
Kolla på detta. Det här ska jag göra i sommar. Lämning

Idag ska jag lämna henne minst en timme, hoppar över mascara!!!

Hopplöshet

Har bokat tid för RUL ( rutinultraljud) spännande ska det bli. Och nyfiken är jag om de bekräftar förra läkarens gissning :-) 

Har bokat om 1årskontrollen på BVC , glömde fyra sista siffrorna på Tussen och sköterskan blev helt sur. Jag har jättesvårt för siffror och blandar ofta ihop det lite. Herregud jag gav henne två alternativ så så bökigt kunde det ju inte va. 
Okej jag jag kanske går lite i försvar och anledningen är väl att jag skäms lite. 

Jag är så snorig och täppt så jag typ får ta en skyffel och dammsugaren och jobba mig in i näsborren för att få lite luft. Är helt tjock i luft vägarna också, brukar bli så och har då brustabletter som är slemlösande men de får man inte ta som gravid. Sjukt jobbigt att andas i alla fall. Får nog ringa vc om det inte blir bättre. 

Jag måste köpa nya skor, gissar att det får bli ett par färgglada gympaskor och så får de funka med "allt". För färgglada är bättre en svarta va???? 
Sitter i lärarrummet nu och Tussen har somnat i vagnen, hon får sova nu och äta när hon vaknar och sen blir det väl lite lek innan hemgång. Det går katastrofdåligt rent ut sagt. Hon gråter och skriker så hon tappar luften så fort jag går :-( Idag var det gemensam sångstund också och då bröt Lammet ihop när hon skulle tillbaka till sin avdelning ,grät hysteriskt !!!

Behöver jag säga att det känns förskräckligt just nu. Vet ärligt inte hur jag ska ta mig igenom detta. Gråter inombords och vet inte hur jag ska göra. 

Försöker

110,8 kg stod vågen på i morse, plus minus noll sen förra veckan men därimellan har det hoppat både upp och ner. För typ två veckor sedan sådde jag och Lammet lite paprikafrön. Som det har tittats i krukorna och så idag äntligen lite grönt. Hittade denna skjorta som Baggen hade som liten, så häftig och precis lagom till Tussen. Som ni ser gör padsen ett kanonjobb och min hy skiner som ett silkeslent skinn ! Not!!!Uppgiven

Hon grät hysteriskt så personalen hämtade mig i personalrummet efter 5 min!!!!

Känner mig sjuk , uppgiven och bara som en urvriden sur disktrasa.

Vårbruk

Vägde mig i morse och nästan 2 kg plus men vi får se i morgon. Har frossat denna helg precis som tidigare!!

Laddar inför en vecka med inskolning och hoppas att alla nu ska va friska och pigga. Jag är visserligen genomsnorig men inget allvarligt. 

Kändes sådär kul att ringa jobbet och säga att jag måste va hemma en vecka till. Var tydligen ngn utbildning jag skulle gått men jag har ju inte så mycket att välja på. 
Baggen skulle i och för sig kunna skola in men känns inte ok mot Tussen, hon är så extremt mammig att det skulle bli tufft för henne. 

Fick tid för 1 årskontroll ( lite sent) första tisdagen när jag börjar, ska ringa och ändra då jag vill att hon ska bo in sig på dagis ordentligt och jag vill va på jobbet. 

Känns så jobbigt att gå tillbaka att det är svårt att förklara. Jag ska börja på vattengymnastik, till sjukgymnast, sockerbelastning, ultraljud, vanliga kontroller, läkare för fogarna osv osv .. Antagligen några vabb dagar på det och så har dagis stängt två dagar innan sommaren. Känns som om jag knappt kommer va på jobbet och som om det kommer va en nagel i ögat på vissa.

Barna vakna tidigt som vanligt och vi gick ut redan vid 8 tiden. Började dra lite ogräs i rabatten på baksidan, eller rabatt är väl att överdriva kraftigt!! För ca tio år sedan var det nog en fantastisk plantering och fin stenmur men sen har den förfallit. Planen har varit att vi vart efter ska gräva ur landet helt och sen fylla på ny jord och plantera om... Detta är dock många tusenlappar då den är stoooor och vi kommer inte prioritera det på rätt länge. Men nu började jag ändå pilla lite och flytta lite stenar :-)


Förra året och året innan har jag flyttat de växter som fanns som jag ville spara exempelvis en vit pion och två rosbuskar. 


Alltså jag kan inte sluta, jag älskar att hålla på och fixa. Kroppen säger ifrån rätt kraftigt men lusten är så stark. Och när stenmuren nu börjar synas är det så jag vill gå ut med pannlampa och fortsätta. 

Det kommer bli såååå bra vart efter :-)

Strömavbrott

Vilken dag!!! Baggen risig i kistan så jag tog ungarna och for till stan. Först mediamarket där barnens födelsedagspeng spenderades. Rapunzel, lilla sjöjungfrun och tingeling.

Sen var det lunchdags och den intogs på mc donalds till Lammets stora lycka. Det blev ansiktsmålning och lite lek. Låter idylliskt kanske men idag har ungen min verkligen pendlat mellan ljuvligt väluppfostrad, gullig och rolig, andra sidan illskrik spott och skrika dumma mamma!! Försöker vara positiv men oh va jag brister kan jag känna. Jag vill vara sådär lugn och pedagogisk .

Sen gick vi till ett stort köpcentrum bredvid mc Donalds. När vi precis kommer in ser jag hur en mamma desperat försöker torka son dotter och golvet. Hon har kräkts och folk liksom bara går förbi. Zick zacka mig fram och frågade om jag kunde hjälps på något sätt. Hon fick våtservetter och Lammet berättade att hon också kräkts men att då hade hennes pappa kommit med en påse. Alltså hur svårt är det att va lite mänsklig liksom !!!

Det var nästintill vidrigt mycket folk i centrumet som ja jag vet inte vad men det kändes som om folk liksom klädde upp sig och gick dit som underhållning?? Helt oförstående till detta, är en dån lantlolla. Gillar det centrumet en vardag kl 10 knappt ngt folk och bra skötrum. 


Fredag

Har fått sjukt dålig/ful hy, som värsta tonåringen!! Kan ju inte låta bli att pilla och klämma heller. Har nu investerat i pads som jag hoppas ska göra susen. 
Igår var ungarna pigga och vi åkte och handlade lite på morgonen och sen försökte vi vara ute så mycket som möjligt. Hängde tvätt, rensade lite och gungade och lekte. 
Gjorde en del bra köp...


Och en del mindre bra...


Idag hade de kunnat gå då de varit symptomfria 48 timmar men fick inte ihop det rent praktiskt då jag hade läkartid vid 9.00. Mamma passade dem när jag var hos läkaren. 

Läkarbesöket gick bra och lite dåligt. Läkaren var kanonbra men antingen missförstod vi varandra eller så glömde han skicka det ena receptet till Apoteket. Fick dock klartecken på vilka jag kan äta och i vilken mängd. Fick order att boka tid hos sjukgymnasten, dels för övningar men också för att prova ett nytt bälte som är mer korsettaktigt. Han klämde och det gjorde ont. Sen sa han "ska vi kolla att bebisen mår bra också?" 
Ja okej sa jag och tänkte han skulle klämma lite eller ngt. Men han tyckte att jag skulle få något roligt också under besöket så han gjorde ett ultraljud :-) allt såg bra ut och han sa vad han trodde det var för kön, han kunde inte svära på det då det är lite tidigt men han kolla noga och sa det typ tre gånger. Känns roligt men vill hålla det lite privat ett tag till. 
Han tyckte också att alla som fick mer än två barn skulle få en stor bil av staten. 


Friska

Barnen är förhoppningsvis friska, vi har inte haft några tecken på snart 36 timmar. 

Hemskast med kräksjuka är ju att ta hand om alla kläder, lakan, täcken, kuddar osv. Och man måste ju liksom rensa innan maskinen, alltså ta bort alla matrester . Vi slängde ut allt i trädgården på kvällen och på morgonen hade fåglarna löst det mesta hs ha .  Alltså jag körde fem maskiner igår, tur att det var fantastiskt väder så tvätten gick att hänga ute. 


Igår var de lite sega och så men ändå ok. Vi gick ut en sväng och det var helt underbart. Krattade och rev och slet lite i rabatterna. Önskar jag tagit en förebild och efterbild. Kan i och för sig ta efterbild men utan förebild blir det inte samma sak. Men tänk er från djungel till gräsmatta!!

Jag har träningsvärk idag och fogarna var förjäkliga igår kväll men det var ju sååå roligt . Alltså jag älskar att kratta, klippa och pilla i trädgården ... Inte finlir som att rensa i rabatter utan mer röja.

Spy

De spyr mycket, de spyr överallt!!!

Fruktansvärt!!!!


V 15

Känns som en liten katastrof, är bara i v 15+1 och jag trodde 15+4... Låter säkert larvigt och ja det är larvigt ha ha men varje dag känns viktig och man vill ju ha kommit så långt som möjligt . Fick BF den 2 september men eftersom det blir snitt även denna gång så blir det ju slutet av augusti. 
Har fått läkartid på fredag vet inte om jag sagt det, hoppas på en bra läkare. 

Annars såg allt bra ut med blodtryck och järn och vad de nu kollar mer. Hade den barnmorska som jag hade absolut första gången med Lammet, var lite roligt. 

Tog upp vikten lite men hon tyckte jag var såå duktig som kämpade på!! Ja så jag får väl traggla på bara helt enkelt. 

Sitter nu i personalrummet på dagis och har lämnat Tussen för första gången. Lammet kräktes i bilen på väg till dagis, tror hon blev åksjuk då vi inte ätit ngt eftersom det skulle vara frukost på dagis . Kollade nyss och då var hon pigg så jag håller tummarna. 

Vår

110,8 kg...måste skärpa till mig, blivit mycket hämtmat och snabba lösningar, tårta, godis och chips !!! Dåliga frukostar, knappt lunch och ja i den takten lär det bara bli plus på vågen!! Ingen katastrof ännu men bättre mota Olle i grind. 

Ska till bm idag, hoppas på lite uppläxning och skrämselpropaganda  ha ha. 

Våren är här och det är fantastiskt :)

Sötaste Lammet i morse när vi åt frukost. Mamma säg till pappa att du vill dansa och så ska ni pussas och va kära ... Det var ju bara att lyda <35


Ny vecka igen ...

Fredagsvikten var positiv hoppas det håller i sigHelvete

Jag rör mig minimalt och ändå så ont! Försökt ringa läkaren men telefonkö full nytt försök i morgon. Smärta

Alldeles fruktansvärt ont idag. Högra sidan är värst och idag låste det sig så pass att jag vare sig kunde röra mig fram eller tillbaka. Som tur va satt Lammet och lekte med en docka och Tussen tömde ett köksskåp. 

Får sån ångest av smärtan och rädslan att jag inte ska orka. Har bältet men tycker inte det hjälper utan känns snarare obehagligt. Vetekudde och alvedon funkar skapligt men i morgon måste jag ringa läkaren. 
Har suttit mycket på golvet på dagis, dammsög nedervåningen och när vi var ute på eftermiddagen kunde jag inte låta bli att riva lite i rabatterna så när jag tänker efter är det kanske inte så konstigt att jag haft så ont. 

Inskolningen går som väntat. Hon släpper mig inte med blicken men rör sig relativt långt ifrån mig för att undersöka nya leksaker och så. När ngn fröken försökt lyfta henne så skriker hon högt och spänner sig som en pinne. Men idag höll hon en fröken i handen under sångstunden. Gissar att det blir minst 2 veckor och rätt kämpigt . 

Genus

Exklamanitiaon ,samba ,Salvador dali ... Vår tids Victoria secret bodymist. Minns ni? Hur gamla var vi? Ja i sjuan vet jag definitivt att vi använde dem. Hur gick debatten då? Fanns det ens någon debatt?


Tänker mycket på detta med genus även om man inte tror det alla gånger. Lammet vill i princip uteslutande klä sig i rosa, glitter och lila om hon får bestämma. 

Jag har alltid ansett och gör fortfarande att de ( barnen) blir vad vi gör dem till. Det jag inte insett tidigare eller inte vidden av det i alla fall är samhällets och min egen omedvetna påverkan på det hela. 

Nej lammet och tussen har inte lika mycket "pojkleksaker" som "flickleksaker". Att det ens går att dela upp leksaker i pojk och flick??!!!

Att presentera en jämställd värld en värld där alla val blir möjliga för barnen utan påverkan av kön kräver en extrem medvetenhet och konstant aktiva val. 
Jag beundrar de föräldrar som orkar presentera denna värld för sina barn de som aktivt väljer hela tiden. För visst är det ett val även om jag vill skylla på tidsbrist och samhälle. 

Det som jag tycker ska bli lite spännande är att se hur det blir sen, om 10-20 år, hur kommer våra barn att leva?? Hur kommer samhället se ut?


Hur blev jag som jag är? Återkommer i den frågan ;-)

Avicii alltså jag är så "ouppdaterad"men vad jag förstått är det en ung kille. Denna unga kille har liksom fångat mig lite, hey brother gillar jag massor men nu till det som gör att jag känner mig UTE!!! Addictid to you (stavning??) den låten älskar jag, liksom väldigt sällan jag verkligen faller för en låt. Tänkte mig en janis jopplin liknande lite äldre kvinna med katraktär. Och sen får jag höra att nej det är Avicii !! Va?? Ung kille - äldre hes kvinna??? 

Snälla förklara för mig någon?

Förklara för mig snälla. 

1dagen

Tussen är nu redo för sin första dag på dagis. I ny pop tröja och syrrans gamla jeanstights tycker jag allt att hon är rätt söt. 


Vågen var rätt snäll i morse med tanke på veckans intag!! 110,3 kg

Orkeslös

Har nät men ingen ork! Arg och sur, har ont och äter för mycket. Gladdes lite åt knoppar i rabatterna, nu ligger snön vit!

Bakade muffins de blev hysteriska. Internet

Alltså så jäkla störigt och irriterande!!! Vi blev lovade att internet skulle vara lagat vid 10.00 fredag... Vid 17.00 kom det igång. 
Vi bestämde att betala alla räkningar i morgon (lördag) då de ändå var sena. Och sen vid 20.00 försvinner internet igen!!!

Så trött på detta, är så beroende av internet att det är larvigt . 

Igår sov Lammet hos mormor och vi hade lite myskväll. Köpte hem Sushi och pepsi och choklad och chips. Alltså det var så gott med sushi, skulle kunna leva på det. Köpte extra mycket så lunch idag <3 sushi :-)


Tussen var så ledsen i natt kändes som om hon inte var riktigt kry och mycket riktigt vid 5 vaknade hon feberhet. Nu sover hon här bredvid mig lilla sjuklingen, hoppas det var en febertopp och att det nu går åt rätt håll. Vill ju ändå att planen med inskolning flyter på. 

Ligger och skriver i anteckningar ska se om jag kan posta detta när jag hämtar Lammet. 

Okej nu är klockan 7.30 och vi har ätit frukost. Jag saknar Lammet, jag vet att hon har det toppen bra men ändå så tyst det är. Hoppas de ringer snart. 
Tussen känns lite kryare, lite snorig men pigg.

Just det beställde ju kläder från hm, bland annat mammabyxor som var helt ok. Men när jag skulle tvätta dem såg jag att de var trasiga i bakfickan så störigt, men ringde och de skulle skicka ett par nya och passade på att beställa ett par till. 
RSS 2.0