!

Hamnar i det där att jag inte riktigt vet vilka som kikar in här, bara människor jag bjudit in i olika perioder i livet men osäkerheten får mig att tveka.


Sjukskriven 50% och stöd från Företagshälsan i form av läkarbesök och samtal. 
Har varit på en första kartläggning och blivit  genomgången. Jag har bara fina blodvärden, bra blodtryck och ingen diabetes. Men stress och ångestnivåerna är höga, riktigt höga. Kvalar inte in under depression vilket på något sätt känns bra.

Jag kämpar med att inte känns mig misslyckad, att inte prestera på högvarv. Jag försöker att inte vara effektiv, det går skapligt. 
När jag kommer hem efter lunch somnar jag. På jobbet är jag.

Jag har gått från 16 till ca 3 ärenden och ska bara jobba med ett i taget ändå känns det lite mycket. Och om ett känns för mycket känns det rätt logiskt att 16 var det. 

Morgonen är värst, precis när jag vaknar innan barnen vaknar. När barnen vaknar rullar det på av rutin och det är skönt. Sen när barnen är inlämnade på sina respektive ställen kommer nästa ångestvåg. Bilresan till jobbet är inte rolig men känns ändå nödvändig.

Jag är rädd! Rädd att saker ska ske som jag inte kan påverka. Jag är rädd att jag inte vet vad jag ska göra. 

Jag vet alltid vad jag ska göra, har alltid en plan, nej fem planer för alla olika situationer som kan uppstå. Men nu vet jag inte, kan inte tänka. 

Baggen tänker, han säger sov, ät, duscha och håller om mig. 

Jag tar en dag i taget och då går ju tiden framåt. 


Väggen

Står och nosar på den, lutar mig mot den eller har sprungit rakt in i den.
Jag är slut, fungerar inte som jag borde. Pratar men minns inte vad jag pratar om. Läser saker någon skrivit och inser att jag skrivit det fast det känns som om det är första gången jag läser det.
Glömmer viktiga saker och får absolut ingenting gjort. Mår mer eller mindre skit.
Och hör och häpna jag har bett om hjälp! Jag kan inte mer, det är stopp nu. Jag hoppas hjälpen kommer och att jag stannade i tid. 
Väntar på tid i företagshälsovården, andas så gått det går under tiden. 


Hmm

Tänker skriva då och då men nej lusten finns inte. Inte till ngt faktiskt. 

Tagit små beslut , stora beslut, kortsiktiga och långsiktiga . Alla beslut bara faller.

Nu inga beslut. 

Inga misslyckanden.

Skriver när jag lyckas med något.2 veckor

Jobbat 2 veckor, känns som 2 månader och 2 dagar på samma gång.

Har varit oerhört intensiva och känslosamma veckor men bra veckor. Saker har gått i lås där jag kanske inte trodde det och jag känner att många saker blivit bra. Jag har så himla bra kollegor, tänk va värdefullt det är.

Jag jobbar ju inom socialtjänsten och har den strängaste sekretessen man kan tänka sig något som är oerhört viktigt för individen såklart.
Ibland önskar jag att man kunde berätta, att allmänheten och vänner skulle förstå vad vi faktiskt gör. Allt arbete, alla kontakter och svåra bedömningar som ligger bakom varje beslut. Ibland är det livsavgörande beslut vi tvingas ta, självklart baserade på kunskap, fakta, forskning och framförallt lagar. Men varje beslut innehåller också människor, med känslor, historia, relationer, rättigheter och skyldigheter. Jag är ju också en människa som även om beslutet är rätt på alla sätt berörs och känner. Ibland blir jag ledsen, ibland arg, ibland lättad och glad och ibland rädd. 

Jag försöker alltid tänka på hur jag skulle vilja bli bemött, hur jag skulle önska att någon jag älskar blir bemött. Men jävlar va svårt det är ibland. 


Jag äter obra och röker fortfarande😱.När typ inget går bra

Ibland snurrar verkligen spiralen neråt, tar bara dåliga beslut gällande min hälsa . Röker och äter choklad. Men snart känner jag att det vänder, det ligger och glöder och snart får jag den där nytändningen jag väntar på.


Har jobbat 3 dagar och 2 av dem har jag jobbat hemma på kvällen också. Ligger sjukt efter med skrivandet och dagtid måste jag hantera mer akuta saker. För mig är det positivt att möjligheten finns att ta med datorn hem. Det finns inga krav att jag ska göra det, ingen förväntan det är bara en möjlighet. När jag tar med jobbet hem så är det mest för om jag får ett flow och lite tid när ungarna slocknat så underlättar det så mycket för mig om jag går lite gjort. Har dock haft med datorn många många gånger då varken flow eller ork funnits och då öppnar jag den inte.

Mitt jobb ger så mycket men ibland tar det också små bitar av min själ. En del ärenden och möten med människor etsar sig fast för evigt, berör så djupt att det lämnar livslånga spår. Att förlika sig med att det ibland går riktigt illa. Och ibland förundras över människans oerhörda kraft och anpassning för överlevnad.Springmask

Amen helvete va trött jag blir. Lammet har mask i magen 🤢😱. Pratade för bara några veckor sen om vilken tur vi haft då vi aldrig drabbats eftersom det är så vanligt. Men jo nu är det mask i huset. Precis när lugnet lagt sig efter de inbillade vägglössen.


Som tur är så hade jag medicin hemma, köpte för över ett år sedan då jag fick för mig att ett av barnen hade mask. Så lammet har redan fått första dosen och i morgon ska även vi och de andra ta. Sen ska man ta igen om 3 v.

Städa städa och tvätta tvätta...

I morgon ska jag väga mig också det lär väl va väldigt uppmuntrande, not!!

En riktig skitdag har det varit.

I morgon är sista semesterdagen och på måndag börjar ekorrhjulet sin snurr igen.

På semestern har vi ändå fått en del gjort. Vårt sovrum är renoverat. Gul träpanel och lila tapet med guldstjärnor är numera matta mörkt gråsvarta väggar. Furutaket är vitlaserat och det vitaprikosa plastgolvet är numera gråsvart klickgolv.Veden är klar! Vi bar ut vår 50 cm ved, ca 13 kubik ur vedskjulet, sågade alla på mitten och sen in med allt igen.

Vi har badat nästan varje dag, lammet simmar riktigt bra nu, hoppar i på djupa och gör kullerbyttor. 20 M simmar hon. 

Vi har ätit gott, druckit en del rosé och haft fina vänner och släktingar på besök. 

Vi har inte rest någon stans men gjort dagsturer, Kolmården, lekparker och Leos lekland. Barnen har ätit glas nästan varje dag. De har somnat med skitiga fötter och skrapsår. De har hoppat studsmatta i pyjamas sena kvällar och viss dagar gått i pyjamas långt efter lunch. 

Jag och baggen min har samarbetat, stöttat varandra och njutit av att vi är vi. Känner mig stärkt i min kärlek till min man, känner mig stark i att det är vi nu och i framtiden.

Vi har haft en bra semester.


Redo

Bryter ihop på att va trebarnsmorsa just nu!!!

Helvete vad det är intensivt. De är sedan några dagar i en fruktansvärd period av tjafs, bråk och skrik. Spott och slag! Jag blir galen. 

Det är nog dags för rutiner såsom förskola och jobb för att vi alla ska få lite andrum. 

På måndag är det jobbdags. En blandning av att det ska bli skönt och lite ångest.

Jag har ett mål. Nästa midsommar ska jag väga tvåsiffrigt!


Hopplöst

Alltså hur fanngår det till. Hur mycket jag än städar är det alltid 1 kg sand på golvet och tvåhundra pappersklipp och 37 jävla leksaker!


Hur fan gör folk? Jag har fan inte lust att städa jämt.

Kaos nu lever vi i dig med dig, jag ger upp nu!


Vikt

Alltså jag äter skit varje dag, har inte så dåligt samvete för det men känner mug pepp på en hälsosam höst. Har faktiskt vägt mig och det känns helt ok.

Före renoveringen var det fesgul panel, lila tapet med guldstjärnor och beige:gult plastgolv
Grå väggar, vitt tak och vårt favvogolv
Här är den grå färgen mer rätt

Nu är det bara lister kvar och det ska inhandlas idag.2 av tre barn är lite snoriga och ont i halsen så vi får låta bli sjön idag och kanske i morgon med.

Nästa semesterprojekt är veden. Ca 20 kubik 50-55 cm ved i rejäla klampar ska kastas ut ur vedskjulet kapas på mitten och sen in igen. HeppNär nomore varhär igen för att spruta mot vägglöss i måndags. De såg inga spår och tyckte inte vi skulle spruta, de trodde betten var knott. Hon sa att hade det varit vägglöss som gett den mängden bett Ludde har sa hon att man absolut skulle sett tydliga spår.


De kollade jättenoga.alla lister sängar gick till och med ut och kollade sånt vi slängt för att elda. Fick typ övertala dem att tejpa sängarna med skyddstejp. 


De kan inte svära 100% att det inte var/ är vägglöss men de tyckte inte det var troligt och de sa att de sprutar alltid om de misstänker att det är det. 


Vi har ändå tvättat allt som går på 60 grader. Och vi har slängt massor av saker, gamla sängbottnar vi haft i reserv, bäddmadrasser, mattor osv. 
Vi tänker nu att vi inte har vägglöss och lever efter det. Ville bara uppdatera läget. 


Ungarna gråter då vi tvingat dem att sortera gosedjuren de fick bara behålla 15 var och de ska tvättas på 60 grade.
Lättad.

Det var mest troligt inte vägglöss utan barnen måste blivit knott/ myggbitna.


En sån lättnad. Fortsätter dock med tvättning av alla textiler för säkerhets skull,


Ångest

Alltså vi misstänker att vi fått vägglöss. Vi har inte sett några spår och vi har letat på alla upptänkliga sätt men barnen blir bitna av något. 

Rejält bitna främst Ludde och lammet men även tussen. 

Vi snackar mycket bett! Jag har på rekommendation av nomore (saneringsfirma) också sovit i deras sängar för att testa. Jag har ngt bett men skulle lika gärna kunna va knott och mygga.

Grejen är att de var här i måndags och kollade, såg inget men återbesök i morgon. I morgon ska de spruta sängar och lister. Alla möbler ska va utdragna från väggarna och det ska vara dammsuget och våttorkat.  Efter sprutningen så ska man inte städa på 5-6 veckor!!!
Alla sängtextiler ska tvättas i 60 grader.

De sprutar även soffan och listerna i vardagsrummet.

Har rensat ut skräp, leksaker, gosedjur till förvannelse. Barnen får välja 15 gosedjur var som vi ska tvätta i 60 grade. Det som håller håller.

Det sjuka i hela grejen är ju att vi inte vet om det är vägglöss. Det skulle kunna vara knott/ myggor men jag är tveksam. 

Varje natt har jag krupit omkring med ficklampa lyst under madrasser, sängen under lakan på barnen och lister och jag har inte sett ngt spår alls. Möjligen några små svarta prickar som skulle kunna vara bajs eller så är det liksom bara vanlig smuts.

Det är så jäkla äckligt bara att tänka tanken att de kanske finns. Och jag fattar inte vart de kommer ifrån?? Loppis? Ngt gosedjur ungarna köpt? Men vi har liksom inte fått in ngt nytt i huset som jag kan komma på.

I morgon kommer de och jag hoppas att de kan säga om det är löss eller inte!

Oavsett måste vi nog till läkaren med tussen hon är så sönderbiten och oavsett vad som bitit henne är hon känslig eller allergisk vi smörjer med hydrokortison och brdöbningssalva och hon har fått allergimedicin men den är ju egentligen inte för barn även om de sa på Apoteket att det gick bra. 
Hon gråter av klåda. Så ja nätterna är sådär lagom roliga!

Sen mitt i allt renoverar vi sovrummet vårt och det går dåligt, tapetrivning och bortskrapande av lim från panel tills vi blir tokiga.

Nu skiter vi i att riva mer, har spacklat och ska slipa i morgon, vi hoppas måla på tisdag så vi snart kan flytta in. 


Angående vägglössen så säger de att man inte bär dem med sig, vi " smittar " alltså inte men om någon sover hos oss och har en väska så skulle de kunna krypa ner dör och följa med gästen hem!


Jag får panik!!!


38 år

Ja jag fyllde 38 år igår, gick och trodde det var 37 men ack så fel jag hade.


Hade en fin födelsedag med besök av pappa. 

Idag kom mamma och bröder, gjorde en fantastiskt god pinociotårta med jordgubbar och blåbär. Va konstigt det kan va ibland med de man på många sätt står närmast hur man kan trigga varandra med så minimala medel. Vi kan väl sammanfatta det hela med att det blev lite disskusion kring dvd kontra Netflix ! Ja alltså jösses. 

Jag var trött och antagligen grinig men jag var inte ensam. Varit vaken i natt med barn som besväras av klåda. Jag gissar hoppas och tror på myggbett men så fick jag för mug att det var vägglöss och började googla. Finns inga spår eller tecken i sängarna men blev nojjug och ringde Anticimex som kommer och kollar på måndag , ingår i hemförsäkring och då slipper jag nojja.
Jag tror de är känsliga mot stick och framförallt Tussen, hon får som hårda svullnader med en diameter på 3-5 cm. Har tagit bilder men det går segt att ladda upp dem 😡.

Vikten går inte så bra, eller snarare är kosten åt skogen. Har någon tanke att försöka sköta mig i veckorna med start måndag.  Att inte låta det skjuta i taket i onödan .

I morgon blir det antagligen Bauhaus, vårt lila och gula sovrum ska bli stilrent i mörkgrått, svart och vitt. Baggen sa att vi gör det på 2 dagar, jag säger minst 1 vecka.


Vi får väl se.

Just nu sitter jag i trappen och tjejerna försöker somna. Jag har senaste tiden lagt båda två samtidigt i en dubbelsäng på övervåningen. Läst, kliat ryggar, pillat hår, sjungit och hållit på i upp emot 1,5 timme varje kväll. Ohållbart Tillslut så vi har nu bestämt att de lägger sig i varsin säng blir pussade och omstoppade och får varsin ljudbok påsatt. Nu första v sitter jag kvar tills de somnar på golvet i hallen mellan deras rum sen idag på översta trappsteget och tanken är att om ca 7 trappsteg ska jag bara säga god natt och gå ner så ska de somna själva och va trygga med det. Hittills följer vi planen.

Projekt tre är att Ludde ska bli blöjfri!! Med tanke på hans vissa dagar katastrofmage så går det sådär... han tycker det är kul med kalsonger och springer gärna och kissar i gräset men vill inte sitta på potta eller toa. 


Kolmården

Barnen var så duktiga! Nästa år tror jag vi köper årskort!


Matintaget inte det bästa men gick typ hela dagen 😃


Vaken

Här ligger jag och längtar hem, eller jag längtar efter ungarna mina. Har haft så roligt och bra på alla sätt. 

God mat och god dryck och härliga samtal.


Till och med solen tittade fram.


Ska snart sätta på kaffe och fixa frukost. På måndag har jag nystart !


RSS 2.0