Arg

Har en arg och jobbig känsla i kroppen. Sur och frustrerad.

Jobbet gnager, när jag nu tagit steget att söka annat känns det som ett vakum.


Maten går bra känner att det är rätt väg.


Viktklubb

Ja nu har jag tagit ett beslut! Viktklubb är min nya bästa vän, vi ska hänga varje dag och jag ska berätta allt för henne. 

Jag har ett riktigt långsiktigt mål och det är att jag ska va stabil i vikten under 100 kg om 1,5 år ungefär. Vi ska åka utomlands när Baggen är klar med sin utbildning och då ska jag inte oroa mig för att få plats på planet.

Jag faller alltså tillbaka i ngt som funkar, något där inget jag stoppar i munnen är förbjudet det kostar bara olika mycket i kcal. 

Och jo jag har blivit kallad på intervju till ett jobb jag verkligen vill ha. Känns läskigt och kul på samma gång. Återkommer 😃


Fredagen

Gick bättre än lördagen. Jag är ett hopplöst fall 😂. 


Men kör på igen som vanligt.


Kusinbus

Igår tackade jag nej så sjukt många gånger. Jag fyllde också barnens ägg och kusinernas utan att pilla i mig en enda bit. 

Idag blir det att åka till barnens kusiner för mat, lek och ägg. 

Snön öser ner så är lite glad att jag inte lyckades få på sommardäcken i veckan. 

Dagens mål inget godis och ingen efterrätt!

Äta fritt av övrig mat!


Godis

En av mina många svagheter . Idag har jag tackat nej 4 gånger !!!!


Har tagit ett delbeslut i jobbfrågan kan man säga, jag har sökt en tjänst. Det betyder ju inte att jag får den och om jag får den betyder det ju inte att jag behöver tacka ja. Splittrad.Botten

Jag hoppas det är det här som är botten, att det är nu det vänder. Jag vill förändra mig och jag ska. 


Jag står inför svåra beslut i arbetslivet . Filar på en plus och minuslista. 

Min plan är att åter börja använda bloggen! Projekt jag 😃


Vågigt

Det går upp och ner!

Nu lite klassisk nystart.


Klok

Jag har varit så duktig .... men jäklar idag är det svårt! 

Ska äta tacos ikväll och det rubbar hela min hjärna. 

Jag ska klara denna dag!


Sjuk

kan inte minnas när jag senast var så här sjuk! Jag och baggen pendlar mellan 38-39,5 grader i feber sen i onsdags. Lammet hade samma måndag till torsdag, hon är feberfri idag men nu fick Ludde 38,5 här på morgonen. Bara väntar på att Tussen också ska få feber. Vi har alla en jäkligt jobbig hosta, slemmig så det riktigt river i bröstet och snoret forsar.

Baciller gjorda av lammet ❤


Vi måste ställa in hennes mycket efterlängtade 6-årskalas i morgon hon kommer bli förkrossad. 

Vikten och maten går bra, försöker tänka medvetet och positivt.


selfie

-2,9 denna v. Nystartade i måndags. Fruktansvärda bilder men det är förebilder snart kommer det se annorlunda ut.


Lördag

Mycket har hänt sen sist och samtidigt ingenting.
Mycket jobb, många utredningar på gång samtidigt och många slutklämmar att få till. Ibland är en utredning bara inhämtande av information och sen ett sammanställande och analyserande. Men ibland blir själva utredningsprocessen en form av behandlingsarbete. Det är oftast engagerande och känslomässigt påfrestande att göra dessa utredningar men också tillfredställande att uppleva förändring eller frö till förändring.


Själv har jag träffat en kurator, ca 5 tillfällen ska vi ses. Målet är att hitta nya tankemönster, kognitiva redskap att slåss med mot sockermonstret. Fick en bra känsla av henne så ser fram emot flera möten.
På måndag ska jag plocka bort sockret ur kosten! 
Det är mycket tider nu med barnen, BVC, tandläkare logoped osv. Det är ett pysslande och planerande. 


Mia Skäringer

Ramlade över en text hon skrivit på Facebook, som vanligt tar hon mig med storm och träffar mitt i prick.


Mina ärr är vägen hem! 


Trött

Blev lite utsvävat men har inte ätit ngt sött fredag och inte halva torsdagen .

I natt var ett sånt bottennapp, länge sedan nu. Lammet vaknar 1 gång i timmen med mardrömmar tussen hostar och vaknar kanske tre gånger, Ludde ligger och gråter och skriker typ hela natten.
Jag på helspänn, redo med hinkar överallt, ja kräksjukan är överallt just nu men än så länge inte här. Vi har halsfluss och hosta i stället.
Ludde har börjat med att dra täcket över huvet när han ska sova, tycker det är läskigt. I natt skrek han i panik och då hade han ju fastnat i täcket, genomsvettig och illröd var han. 

Från ca 02:30 har jag varit vaken och barnen likaså i omgångar. Runt 5 somnade jag till en stund och drömde att jag blev knivhuggen. 


Jag har fått tid för samtal, samtal om mig och mitt ätande. Va ska man säga?Vab

Kaffe och tusen knäcke glasstårta som grädde på moset. 

Knappt två timmars sömn och vab med tre små då gick det inte längre.

Ett återfall men stopp nu! Det är nu det svåra kommer att inte ge upp inte utnyttja återfallet och tänka omstart i morgon!!! Det är omstart nu.


Hepp


Socker

Det är typ galet jobbigt just nu. Vill frossa i socker ja på riktigt skeda in strösocker, sylt, godis!!! Eller godis är det som jag vill ha! Smågodis,  choklad lite chips och läsk. Två gånger idag har jag nästan börjat gråta av hopplöshet, känner mig som ett missfoster. 
Jag är sjukligt fet, jag är så överviktig att det är farligt på riktigt. Hela jag är en hälsorisk, en oformlig stor klump. Jag blir rädd när jag tänker på att det är min kropp. 

Tänk vad man hela tiden flyttar sina gränser. Om man tänker de senaste 7 åren så har jag vägt över 100 kg 6 av dessa år, över 110 i kanske 4/7 och i 3 av dessa 7 år har jag vägt över 120 kg. Jo jag vet att jag varit gravid 3 gånger på dessa år vilket såklart spelar in. Jag har inte varit över 130 kg strecket någonsin 128 är min maxvikt då höggravid!!! Jag är 3 kg därifrån !!!!

Vet inte varför jag tänker mycket i siffror nu? Funderar på rimlig målvikt? Vart kan jag bli viktstabil? 
För att va normalviktig enligt BMI ska jag väga 75 kg. Det är en viktnedgång på 50 kg!!! Känns inte rimligt alls. Det är så långt ifrån min verklighet så jag kan inte ens ha det som ett mål.
Att vara inom överviktsspannet på BMI skulle innebära 90 kg. Det är 35 kg som ska bort då. Det känns som ett rimligt långsiktigt mål. 
85-90 kg det tror jag är en vikt som jag skulle kunna va relativt stabil kring. 

Det är ju fan inte omöjligt! Nu fick jag lite pep tror jag. 

I morgon ska jag väga mig. Jag har faktiskt inte ätit en enda godisbit 2017, inga kakor, chips eller ngt sånt.


RSS 2.0