Vikt

Alltså jag äter skit varje dag, har inte så dåligt samvete för det men känner mug pepp på en hälsosam höst. Har faktiskt vägt mig och det känns helt ok.

Före renoveringen var det fesgul panel, lila tapet med guldstjärnor och beige:gult plastgolv
Grå väggar, vitt tak och vårt favvogolv
Här är den grå färgen mer rätt

Nu är det bara lister kvar och det ska inhandlas idag.2 av tre barn är lite snoriga och ont i halsen så vi får låta bli sjön idag och kanske i morgon med.

Nästa semesterprojekt är veden. Ca 20 kubik 50-55 cm ved i rejäla klampar ska kastas ut ur vedskjulet kapas på mitten och sen in igen. HeppNär nomore varhär igen för att spruta mot vägglöss i måndags. De såg inga spår och tyckte inte vi skulle spruta, de trodde betten var knott. Hon sa att hade det varit vägglöss som gett den mängden bett Ludde har sa hon att man absolut skulle sett tydliga spår.


De kollade jättenoga.alla lister sängar gick till och med ut och kollade sånt vi slängt för att elda. Fick typ övertala dem att tejpa sängarna med skyddstejp. 


De kan inte svära 100% att det inte var/ är vägglöss men de tyckte inte det var troligt och de sa att de sprutar alltid om de misstänker att det är det. 


Vi har ändå tvättat allt som går på 60 grader. Och vi har slängt massor av saker, gamla sängbottnar vi haft i reserv, bäddmadrasser, mattor osv. 
Vi tänker nu att vi inte har vägglöss och lever efter det. Ville bara uppdatera läget. 


Ungarna gråter då vi tvingat dem att sortera gosedjuren de fick bara behålla 15 var och de ska tvättas på 60 grade.
Lättad.

Det var mest troligt inte vägglöss utan barnen måste blivit knott/ myggbitna.


En sån lättnad. Fortsätter dock med tvättning av alla textiler för säkerhets skull,


Ångest

Alltså vi misstänker att vi fått vägglöss. Vi har inte sett några spår och vi har letat på alla upptänkliga sätt men barnen blir bitna av något. 

Rejält bitna främst Ludde och lammet men även tussen. 

Vi snackar mycket bett! Jag har på rekommendation av nomore (saneringsfirma) också sovit i deras sängar för att testa. Jag har ngt bett men skulle lika gärna kunna va knott och mygga.

Grejen är att de var här i måndags och kollade, såg inget men återbesök i morgon. I morgon ska de spruta sängar och lister. Alla möbler ska va utdragna från väggarna och det ska vara dammsuget och våttorkat.  Efter sprutningen så ska man inte städa på 5-6 veckor!!!
Alla sängtextiler ska tvättas i 60 grader.

De sprutar även soffan och listerna i vardagsrummet.

Har rensat ut skräp, leksaker, gosedjur till förvannelse. Barnen får välja 15 gosedjur var som vi ska tvätta i 60 grade. Det som håller håller.

Det sjuka i hela grejen är ju att vi inte vet om det är vägglöss. Det skulle kunna vara knott/ myggor men jag är tveksam. 

Varje natt har jag krupit omkring med ficklampa lyst under madrasser, sängen under lakan på barnen och lister och jag har inte sett ngt spår alls. Möjligen några små svarta prickar som skulle kunna vara bajs eller så är det liksom bara vanlig smuts.

Det är så jäkla äckligt bara att tänka tanken att de kanske finns. Och jag fattar inte vart de kommer ifrån?? Loppis? Ngt gosedjur ungarna köpt? Men vi har liksom inte fått in ngt nytt i huset som jag kan komma på.

I morgon kommer de och jag hoppas att de kan säga om det är löss eller inte!

Oavsett måste vi nog till läkaren med tussen hon är så sönderbiten och oavsett vad som bitit henne är hon känslig eller allergisk vi smörjer med hydrokortison och brdöbningssalva och hon har fått allergimedicin men den är ju egentligen inte för barn även om de sa på Apoteket att det gick bra. 
Hon gråter av klåda. Så ja nätterna är sådär lagom roliga!

Sen mitt i allt renoverar vi sovrummet vårt och det går dåligt, tapetrivning och bortskrapande av lim från panel tills vi blir tokiga.

Nu skiter vi i att riva mer, har spacklat och ska slipa i morgon, vi hoppas måla på tisdag så vi snart kan flytta in. 


Angående vägglössen så säger de att man inte bär dem med sig, vi " smittar " alltså inte men om någon sover hos oss och har en väska så skulle de kunna krypa ner dör och följa med gästen hem!


Jag får panik!!!


38 år

Ja jag fyllde 38 år igår, gick och trodde det var 37 men ack så fel jag hade.


Hade en fin födelsedag med besök av pappa. 

Idag kom mamma och bröder, gjorde en fantastiskt god pinociotårta med jordgubbar och blåbär. Va konstigt det kan va ibland med de man på många sätt står närmast hur man kan trigga varandra med så minimala medel. Vi kan väl sammanfatta det hela med att det blev lite disskusion kring dvd kontra Netflix ! Ja alltså jösses. 

Jag var trött och antagligen grinig men jag var inte ensam. Varit vaken i natt med barn som besväras av klåda. Jag gissar hoppas och tror på myggbett men så fick jag för mug att det var vägglöss och började googla. Finns inga spår eller tecken i sängarna men blev nojjug och ringde Anticimex som kommer och kollar på måndag , ingår i hemförsäkring och då slipper jag nojja.
Jag tror de är känsliga mot stick och framförallt Tussen, hon får som hårda svullnader med en diameter på 3-5 cm. Har tagit bilder men det går segt att ladda upp dem 😡.

Vikten går inte så bra, eller snarare är kosten åt skogen. Har någon tanke att försöka sköta mig i veckorna med start måndag.  Att inte låta det skjuta i taket i onödan .

I morgon blir det antagligen Bauhaus, vårt lila och gula sovrum ska bli stilrent i mörkgrått, svart och vitt. Baggen sa att vi gör det på 2 dagar, jag säger minst 1 vecka.


Vi får väl se.

Just nu sitter jag i trappen och tjejerna försöker somna. Jag har senaste tiden lagt båda två samtidigt i en dubbelsäng på övervåningen. Läst, kliat ryggar, pillat hår, sjungit och hållit på i upp emot 1,5 timme varje kväll. Ohållbart Tillslut så vi har nu bestämt att de lägger sig i varsin säng blir pussade och omstoppade och får varsin ljudbok påsatt. Nu första v sitter jag kvar tills de somnar på golvet i hallen mellan deras rum sen idag på översta trappsteget och tanken är att om ca 7 trappsteg ska jag bara säga god natt och gå ner så ska de somna själva och va trygga med det. Hittills följer vi planen.

Projekt tre är att Ludde ska bli blöjfri!! Med tanke på hans vissa dagar katastrofmage så går det sådär... han tycker det är kul med kalsonger och springer gärna och kissar i gräset men vill inte sitta på potta eller toa. 


Kolmården

Barnen var så duktiga! Nästa år tror jag vi köper årskort!


Matintaget inte det bästa men gick typ hela dagen 😃


Vaken

Här ligger jag och längtar hem, eller jag längtar efter ungarna mina. Har haft så roligt och bra på alla sätt. 

God mat och god dryck och härliga samtal.


Till och med solen tittade fram.


Ska snart sätta på kaffe och fixa frukost. På måndag har jag nystart !


1:a dagen

Idag är första dagen på semestern.

Känns så tråkigt men så självförvållat! Nya kloka val komma skall.


Idag ska jag och baggen ut och äta och sova borta från barnen för första gången sen lammet föddes . Ca 6 år sedan alltså. Och jag vaknar med typ urinvägsinfektion! Så konstigt när jag handlade i torsdags köpte jag 2 liter tranbärsjuice men hade inga känningar då?!? Tur var väl det för nu har jag snart druckit en liter, hoppas verkligen jag kan vända det. Ups

Ähhhjoråsåatt då har man överätit igen. Men midsommar var ju med på listan.


Dagens mål är motion 😃💪🏽


Hantera plusset

Så kom så äntligen det väntade plusset! Hade dock inte förväntat mig att det skull va borta i morse 😊😊😊😊

Har gjort mini löv i betong med barnen, hade i färgpigment blev kanonfint.


Lyckads även med en utbakad fläta för första gången...när jag skulle sova😂


Vikt

-0,6 kg denna vecka 😃


Jobb

Just nu är det sjukt mycket att göra. Känner mig lite dum och slö som om jag inte presterar som jag borde.


Skrivflowet kommer över mig ibland men inte i den utsträckning jag har behov utav. Det går ju aldrig att planera sina dagar i detta jobb men på sista tiden har verkligen ingen dag ens varit 50% av vad jag tänkt.

Ligger efter i allt och släcker bara eldar. Gör hela tiden nya prioriteringsplaner och inför semestern checklistor. Men tiden krymper och listorna blir bara längre. Har ett ärende som jag har prio ett på. Ett ärende som berör mig på så många nivåer, igenkänning, rädsla, och så en oerhörd klump i magen över att verkligheten ibland ser ut som den gör. Jag hoppas det blir rätt, jag hoppas att mina beslut även om de gör ont nu på sikt gör det bättre.

Jag kommer inte hinna klart det jag tänkt innan semester, jag kommer inte hinna hälften av det jag tänkt. Alla människor kommer förhoppningsvis känna sig hörda och veta vad som sker men det är ju dokumentationen som halkar efter. Jag har förankrat hos chefer och fått till mig att jag ska prioritera så som jag tänkt. Jag har blivit tillsagd att vissa saker får vänta till augusti. Det känns inte bra!!! Jag gillar inte att vara sen.

Belastningen på jobbet är hög. Egentligen kanske inte så mycket högre än vad jag varit med om genom åren men livet är ju annorlunda nu. 3 barn tar tid och kraft, de SKA ta tid. Men jag känner att det går ut över dem att jag har mycket på jobbet. Jag känner att jag bara hastar omkring och allt blir  halvdant. Jag måste vara mer närvarande i det jag gör känner jag. Liksom 100% fokus barnen när jag är med dem och fokus jobb när jag är på jobb. 
Det ska bli mitt mål mer närvaro inte bara fysiskt utan också mentalt. 


Jag längtar till semestern för då ska jag släppa allt!Utmaning!

I morgon är det vägdag, lite läskigt. Har vägt mig lite i veckan och trots helt fel kost ser det bra ut. Vet dock att ett bakslag är att vänta. 


Idag var det student! Smörgåstårta och vanlig tårta åt på riktigt för tre personer. Mår fortfarande lite illa.

I morgon blir det Sthlm 1 dygn, ska njuta men försöka tänka klokt .

Sen blir det restaurang både onsdag och lördag v 26.  

Men däremellan ska jag äta klokt gott och röra på mig så mycket jag kan .Ur fas

Få mig på banan!!!!!!

Utmana mig! Hota mig! Belöna mig!


Över styr

Skriv inläggstext 

Frukost bra, lunch bra, middag gick fullständigt överstyr !!

Var vrålhungrig och stressad! Inte helt korrekt ifyllt men höftade lite. Efter middag åt jag ett paket nästan fullt ben och Jerry glass sen gick jag vidare till syltkakorna.. fyra stycken och nu ont i magen 😱. 

Planering är verkligen a&o speciellt i stressiga tider. Typ 4 v kvar till semester och mycket ska va gjort innan dess. 

Ska följa min ta en dag i taget plan och skriva upp allt.
Kanske realistisk att tänka +-0 ett par v framåt. Har ju gått så ruskigt bra så lite stiltje är helt ok så länge det inte är plus. 

Måste undvika korv och se till att äta mellanmål. RSS 2.0