12 dagar

Ja sen la jag ner. Godis kakor och frosseri. Så konstigt för jag känner att jag på ett sätt är motiverad och har den där rätts känslan . Men på ett sätt känner jag mig bara trött, på typ allt. 100 dagar utan socker va inte min idé och då går det inte, jag blir 5 år och kan själv.

Idag va en galen dag. Vacker med snö och hela familjen i pulkabacken men hela tiden konflikter. På riktigt bråkar de om allt, vem som ska ha vilken pulka, vilket glas vem som ska gå ur bilen först osv osv allt är orättvist och löser man konflikt mellan två så är snart den tredje igång med den förste. Så sjukt dränerande och frustrerande. På riktigt har de varit missnöjda vad vi än gjort idag.

Lammet är i någon fas också , oerhört känslig och trött, inte så glad. Hon känner sig missförstådd och förbisedd. Hon vill ingenting och blir liksom både fysiskt och psykiskt trött när vi gör något ex pulkabacken. Hon liksom bryter ihop som man kan vänta sig av en 2- åring. Ibland tror jag att hon har en högkänslig personlighet. Hon har ett stort behov av lugn och återhämtning. Har flera gånger tänkt att hon behöver helgen till vila, att leker hon med någon blir det för mycket. Hon börjar bli så stor och klok och samtidigt så liten och så mycket kvar att klura ut. Min fantastiska förstfödda. 

i morgon hoppas jag på lugn och frid.

Socker

Jag är inte sockerfri men godis och kakfritt. Igår var jag så sjukt nära att brista och trycks en chokladkaka men stod emot.

Hälsade på pappa idag och han var piggare än senast vilket kändes bra. Benet är halvt och han är sliten men idag fanns i alla fall en liten livsgnista.

I ca 4-5 månader kommer vi leva på enbart min lön det blir tufft men lärorikt gissar jag. Exempelvis är vårt matkonto sinnessjukt, törs inte ens räkna på det. Och jag klickar hem en hel del saker från nätet, blir noll där nu. 
Nya kläder inför jobbstart. Tjejernas födelsedagar och kalas. Mammas 70-årsfirande. Utöver det skall det inte spenderas utöver de löpande utgifter vi har. 2018

123,5 kg startar jag på detta år. Vågen är inte ok men ställer mig tre gånger och kör ngn sorts medelvärde.


Känner mig fortfarande pepp men vet att veckan som kommer blir tuff. Får besök två dygn, kommer då äta ost och kex en kväll och en dag äter vi på Leos lekland=hamburgare . Annars ska jag anstränga mig till det yttersta.


Fick samtal från pappa sent igår kväll, de kommer inte kunna rädda hans ben utan amputerar inom kort vid knät. Han är ledsen och vi med såklart. Livet kommer förändras mer än han tagit in ännu. Vi var där en stund idag han är riktigt dålig och det var ett tungt besök. Barnens raka frågor underlättade dock för oss alla att prata om det svåra. 


Tänkte skriva en årskrönika, bläddrade tillbaka i bloggen och insåg att planerna för 2018 är lite samma som som för 2017. Hälsosammare !!


Årets före kort är ruskigt lika förra årets😱
(null)

H

2017

Ingen årssamanfattning idag men i morhon kanske.

1/1 blir det nystart på riktigt! Min grundplan är inget socker på hundra dagar men jag tänker mig att jag gör hälsosammare val både när det gäller kost och motion vartefter de fria dagarna går. 

Jag sockerfrossar just nu och gick bananas när jag handlade. Kommer inte hinna äta upp allt innan den 1:e. Då blir det skåprensning.

Pappa är fortsatt inlagd och de har amputerat två gånger nu och vi får inom kort besked om de tagit nog.Ush

Mår inte toppen idag. Stress i hela kroppen och lite ångestladdad.
Pappa opererades igår och det gick ok sa han, han var lite groggy när han ringde men skönt att han lever. Sovit skitdåligt, drömmer galet.
Idag julbord med jobbet, sätt fram emot det mycket men nu känns det mest jobbigt. Tycker jag är fet och ful och känner mig obekväm  bland folk.Livet

I morgon opererar de pappa, de kan inte säga innan hur mycket de måste amputera. Pappa hoppas på att ha häl och lite till kvar, jag hoppas pappa får rätt.
Han fick åka in akut i fredags och känslorna har som vanligt upptagit min själ och kropp. Ångest, oro och lugn.

Är fortfarande så väldigt glad över mitt nya jobb. Jag ska jobba som kurator inom barnsjukvården närmare än så vill jag inte beskriva då jag vill fortsätta vara anonym. 

Det känns rätt och bra och samtidigt stort och läskigt. En helt ny målgrupp, en helt ny värld. Samtidigt alla är ju människor med samma grundkärna av behov. Att bli sedd, älskad, förstådd och lyssnad till.

Det är julafton om några dagar. Snart klar med paketen, matlistan skriven och grannen klädd.   

I helgen blev det sparkåkning och korvgrillning vid sjön, snön är härlig hoppas den får stanna. Allt känns ljusare och lättare med lite vitt.

I fredags skulle jag storshoppa till mig själv, nya underkläder, toppar/blusar byxor, nytt smink osv . Jag kom hem med ett rouge!!!! Men va på Ica idag och köpte en topp😂. Nej alltså shopping gör jag bäst framför datorn.

1 januari börjar jag 100 dagar utan socker.Nytt jobb

Lämnade in min uppsägning idag. Kännns sååååååååååå bra.

Tid

Va är det två veckor sedan jag skrev? Vilka veckor. Jag har haft halsfluss från helvetet, alltså jag är veteran i halsfluss, har det ofta. Men denna gång var värst någonsin, bara grät och dräglade och feberyrade. Pencilinet hjälpte inte så efter 3 dagar nytt pencilin. Det var en kämpig vecka minst sagt.

Jag har varit på ytterligare än intervju och bara kände så mycket att jag vill ha det jobbet.  Klickade med chefen och arbetsuppgifter och sammanhang kändes så spännande och rätt. Kände efter den intervjun att jag nog inte var så sugen på jobb nr 1 som jag sökt. Det jobbet var väldigt brett och större arbetsplats samtidigt som mer ensamt i tjänsten. Jobb 2 känns mer varmt och socialt, lite teamkänsla.

Typ för tre dagar sedan ringde chefen jobb 1 och tjänsten gick till en annan. Han tyckte jag gjort en jättebra intervju och det stod mellan mig och den andra, den andra hade flera års erfarenhet av kuratorsarbete med barn, jag har noll. Kändes helt ok, glad jag kom så långt.

Men jösses jag kommer bli sååå knäckt om jag inte får jobb nr 2. De har redan tagit ref vilka jag vet pratar väldigt gott om mig. De har bett mig göra utdrag ur polisregister vilket jag gjort. Alltså jag vill så så så mycket ha det jobbet. 
Kommer få gå ner mycket i lön kanske 5-6000 men det känns som om det är värt det.

Nu är julpyssel och pantning igång. Bästa tiden 🎅🏽❤️😃.

Ohhhh

Värsta jävla hämtningen av barn ever. Höll fan på att åka och lämna kvar dem.
När alla tre är trötta och tjuriga och gör helt tvärtemot vad de ska.
När de retas och tävlar. När jag väl fick en på banan bröt nästa ihop och så höll det på.
Nu har alla pyjamas på och jag sitter och röker i klädkammaren , fördelen med Elcigg.

Ibland är det sjukt jobbigt med tre små barn! 

Bra

Jag mår bra. Känner lite som om allt eller mycket i alla fall har fallit på plats. 
Jag kommer jobba 75 nästa vecka sen går jag upp i 90% som är min ordinarie tid.
Självklart kommer jag hålla tempot nere och vara klok i hur jag lägger upp mina dagar men känner mig så redo.

Även om jag inte får detta jobb jag sökt så är jag liksom lugn i själen i att ha tagit beslutet att byta arbetsplats. Finns många skäl såklart men det största är att jag inte vill bo och jobba på samma ställe, det funkar inte för mig.

Jag har inte bråttom och kommer inte söka vad som helst men jag kommer hålla ögonen öppna för spännande utmaningar.

Känner mig också på banan när det gäller kroppen, sakta men säkert ska jag äta bättre inga förbud och röra mig mer. 

2018 här kommer jag !

Intervju

Nervöst pirrigt men roligt och spännande. Var mig själv och hoppas det räcker.

Nu är det bara väntan!

Bokat

Känns underbart!!!!!


Fett

Kliver ut i köket och det rinner vatten från fläkten över spisen. Vårt fantastiskt värdelösa värmeväxlande stenålders fläkt/ventilationssystem bråkar som vanligt.

Brukar bli lite stopp i en slang och är extremt svårt/omöjligt att göra rent.

Vi kan väl säga att vi blundar klipper och klistrar så länge det går då det kostar 50000 att byta. 

Skruvade ner luckan öppnade upp och jo det var vatten i mängder och spindelväv och en familj myggor på 20000 medlemmar. Dammsög upp familjen, stängde av elen och påbörjade projekt rensning. 

Alltså den här gången liksom gick vi al in, lite bära eller brista. Karvade bort lager av fett och smuts med smörkniv och sprayade klorin och yes om vartannat. Det ramlade bort lite grejer och det tog tid. Ca 2 timmar senare stängde vi luckan och slog på strömmen. Alla bitar på plats, väldigt väldigt mycket renare och det funkade. 


Efter det blev det ut i snön med alla tre vilddjur. Snö är fantastiskt, blöt snö inte lika toppen men vi fick till en snögubbe och tog sen en promenad till sjön i snöblandat regn. Kallt ovh blött men skönt.


Precis innanför dörren, kl ca 11 och telefon ringer. Baggens syrra, relation komplicerad, pratar massor frågar och hej och hå klämmer ur sig." Men då kanske det passar att vi kommer och hälsar på" fångad i återvändsgränd utan möjlighet att säga nej! De åker från Göteborg och när luren var på började vi ett mycket irriterat och intensivt städande. Bara gilla läget som vanligt med dem och försöka hålla god min inför barnen. Alltid gör de så här, sätter oss i en situation vi ej lan välja. Men efter ca 40 min ringer de igen, " sa du att det snöar hos er" sen följer en mängd frågor hur kallt , vilken mängd snö på vägen, konsistens osv Tillslut sa jag men jag filmar och skickar så ni får se. De hade sommardäck. Jag sa att fundera men ha är av er snart så vi vet.

Filmade och skickade. 15 min senare ringer de och säger att de vänder!!! Lättnad irritation och ledsna ungar. 


Åkte och köpte lördagsgodis och hade filmkväll. 


Idag torr spis, snö och minus 1 grad, internet tillbaka och fars dag. Vid 11 ska lammet sjunga i kyrkan och sen blir det snölek efter lunch 😃


Stjärnfall

Kallad på intervju, en av 4 kallade. Känns så kul, ser fram emot intervjun och hoppas hoppas att jag får jobbet. Jag tror att det skulle va en stor utmaning men att jag skulle klara den.

Såg ett stjärnfall idag 💫

Beslut

Känner pirrig förväntan. Har tagit ett långsiktigt beslut som känns rätt på alla sätt. Jag hoppas att beslutet innebär en relativ snar förändring.
Att helt plötsligt vilja något väldigt mycket är pirrigt och läskigt för blir det inte som jag önskar så kommer jag bli så besviken. Men å andra sidan blir jag nog hellre besviken och har känslan att jag ändå vågade prova. 
Men mest av allt önskar jag att det bara hakar i varandra nu och att jag för en gång skull har lite flyt.
Jag har sökt ett nytt jobb, lite av ett drömjobb 😊

RSS 2.0