Sport-bh



Nu damp paketet från Pierre Robert ner i lådan. Var lite orolig att jag inte skulle få på mig min men det gick. Lite tight men väl på satt den väldigt skönt. Vilket lyft liksom. Har ju gått i amningsbh dygnet runt i typ 7 månader och de är inte direkt upplyftande!



Har inte fått instruktioner om hur den ska buzzas men jag utgår från att den ska användas :-)


Hjärtat



Fick åka till akuten igår, har haft mer ont och tätheten har ökat. Ringde vc och de bara du ska till akuten nu! Snacka om iskall klump i magen. Lämnade Tussen på dagis kl 13 och Lammet fick va kvar ( Tussen va hemma igår för snorig). Ludde till mamma och så kom baggen till akuten. 
Efter ca 4 timmar konstaterades inget fel på EKG och prover, läkaren tror ev en nerv som ligger i kläm eller skadad. Så skönt!!!
Ska ändå göra ansträngningsEkg men hon sa att hon trodde det skulle se bra ut.  😊

Jag har en nerv som är konstig/ smärtar i ryggen efter snittet med  tussen och det har blivit lite värre så det låter ju troligt att det är så. 
Igår trodde jag faktiskt jag fick hjärtinfarkt, läskigt. 

Man tänker till lite, vad som är viktigt på riktigt. 

Vikt

Svajig viktvecka minst sagt ! Efter mitt återfall sköt vikten i höjden och på tisdagen vägde jag 115,7 kg, på fredagen 110,9 och efte en rörig helg 111,3.
Är riktigt nöjd med att jag gått ner plusset och lite till. 3,4 kg ner denna vecka.


Jag har också fått till tre promenader denna vecka, korta och en av dem i fyraåringstakt men känns bra att va igång. Inga stora mål men två promenader i veckan ska jag nog få till.  Jobbat ute rätt mycket också. Burit sten, ved, krattat, klippt träd osv

Instagram

I hela mitt liv eller iallafall så länge jag kan minnas har jag skämts för hur mycket jag väger. Har alltid drömt om att väga lite och vara smal. Så sjukt det är egentligen, som om jag skulle va bättre som smal och lätt?! Strävar fortfarande neråt men av helt andra skäl, hälsa, ork och ett långt liv vill jag ha. Och självklart känns det roligare att köpa kläder om man trivs i sin kropp.
Har vägt 128 kg som mest, då höggravid och i vuxen ålder som lägst 85 kg. Allt där i mellan har varit lite av en karusell av dieter, ångest, träning, uppgivenhet och kämparvilja. 

Nu känns det som jag hittat något som passar mig, LCHF. Min målvikt är mångas mardrömsvikt men för mig är målet 88-90 kg till mina 174 cm. Målet är att må bra, orka mer och vara bekväm. Delmålet är 99 kg då bjuder jag kanske på en före och efterbild om jag har modet.



La precis ut detta på instagram och nu går jag ångest !!! Så sjukt det är. Jag ska inte radera det.

Bilder

Glömde bilderna
Start
 
1 månad

2 månader

Med trosor upp över hänget
Och


Mössor

Alla kan sy en mössa! Ta ett skapligt stretchigt tyg och ta fram en mössa som passar. Lägg mössan och rita av, tänk på att rita mönstret lite större än mössan, sömnsmån. Man kan sy sv gamla kläder, man kan göra dem liksom långa och pösiga eller tighta. 


Vänd sen mössan ut och in och sy ihop hålet. En fördel om man har hålet i den del som ska vara på insidan av mössan. 



Klart!

2 månader




Buzz



Det var länge sedan nu och ibland tror man aldrig att man ska få Buzza något igen men så plötsligt händer det :-)


Dessa fantastiskt fina sport-bh ska jag och en vän få testa. Min kära vän som ska få en har precis nått sin målvikt och drastiskt förändrat sitt liv. En träningstoka är hon nu för tiden. Hon valde en lila och jag tog en turkos.


http://pierrerobert.se här kan ni läsa mer och göra en egen beställning om ni vill. 


Detta innebär ju också att jag verkligen måste få in lite träning kommande veckor :-)

Och ni vet väl vad det innebär att vara en Buzzador?! Jag får utifrån en profil jag fyller i erbjudande om att testa olika varor och tjänster som jag sedan ska utvärdera. Är ni inte redan anmälda gör det genast. Buzzador finns som smidig app nu med :-)


Handlat


Lunch: mozzarella,lövbiff och tomat.

Heta ajvarbiffar till en annan dag.

Typ köttfärslimpa, fylld med fetaost och tomat, kryddad med franska örter.
Åts med gräddstekta champinjoner.




Upp

Ont i magen, uppblåst, fisar som luktar skunk, ont i huvet och sen den där missnöjda känslan att man är sugen på ngt mer hela tiden. Så kan man sammanfatta de negativa upplevelserna av mitt återfall i sockergiftet.
Sen ett stort plus på vågen som bara fortsätter öka, hoppas det vänder snart.

Igår var en ok dag, skötte maten rätt bra, svårt dock då kyl och frys ekar tomt . Men idag står handling på schemat.

Och i morgon ska jag till läkaren angående ev sterilisering/ insättning av spiral. Känns läskigt och lite nervöst och spännande . Vet att ni är flera som undrar över sterilisering så jag ska återge infon så gott jag kan.

Har laddat ner appen lifesum, verkar bra. Det är bara det där att få till rutin på att fylla i allt. Jag tittar inte på kcal mer än som riktmärke att det inte ska gå helt åt fanders. Det intressanta är att hamna rätt i fett, protein och kolhydrater procentmässigt. Man kan köpa till en lchf variant men vi får se ska prova denna först. 



Hoppsan





Söndag

Tre limpmackor med bregott och kaffe.
Tre knäcke med bregott och kaviar.
Råstekt potatis , stekt falukorv och stekt ägg med ketchup.
Spagetti med tonfisksås.
Sockerkaka.




Ja ska man ha ett återfall är det väl lika bra att göra det rejält!

Har förberett tre Chiapuddingar där jag gjort den på hasselnötsmjölk. I botten på burkarna har jag lite gegga, hasselnötssmör blandat med vispgrädde. Sen pudding, sen lite grekisk yogurt och sen lite pudding på toppen. Mums!! Barnmatsburkar är perfekta för ändamålet.



Har laddat ner lite olika appar men jag vet inte?! Har ni tips på bra hälso/ vikt/ lchf appar??

Har äntligen fått igång symaskinen och mössproduktionen är igång :-)



Lite komiskt i burkskåpet, lchf i våra liv syns lite var stans, förut var det glassförpackningar nu yoghurt.




!!!!!!!!

Spysjuka igen!!!!!
 
Gått upp 3 kg!!!!!

Trött som fan!!!!!
Nystart i morgon !

Nöjd

Och lite äcklad på samma gång. Gårdagens sockerintag var planerat hur knäppt det än låter. Jag åt tills jag mådde illa och sen åt jag lite till, sjukt , antagligen. Men jag har ingen ånger idag! Jag är motiverad att fortsätta min resa och lär mig nya saker hela tiden. 

Lilla lammet




!!!!!

Förbannade skitdag!!

Igår fick vi tillbaka bilen som vart på service.jätteskönt!

För att slippa större utbrott och protester fick tjejerna ha tunna strumpbyxor och prinsessklänning på sig när vi skulle åka till vårdcentral då vi fått en läkartid för Lammets ögoninflamation. Klädde även Ludde i tunna kläder då vi bara skulle åka bil och sen handla.
Vc gick bra , bakteriell infektion penicillin 7 dagar. Sätter oss i bilen åker ca 500m och pang!! Fjädern gick av och bilen okörbar. Regnet föll, tre hungriga barn nästintill sommarklädda barn , en mobil med bristfälliga funktioner ( äggbadet ni minns) och en hungrig mamma. 
Gick med alla tre till Apoteket, sen till Ica där flickorna tar varsin liten kundvagn och jag har en korg och lillebror i vagn..... Behöver jag säga att den shoppingen var liiite svettig och blev tokdyr.  Tålmodig personal och hjälpsamma kunder gjorde att jag tog mig från ingång till utgång. När jag packade varorna tog tussen ytterligare en liten vagn och fyllde den med alla påskägg och kycklingar hon kom åt!!!

In på närmaste pizzeria och där satt vi tills Baggen kom.

Väl hemma har jag ringt så vi inte får böter på bilen som står kvar i stan samt ordnat så vi får hjälp att hämta den i morgon. Har även övertalat, mutat hotat och lirkat så vi fick i lammet ögonsalvan.

Nu ska jag äta godis!





Godis

Jag har bestämt mig för att ha en ätardag idag. Jag ska äta smågodis och njuta av det.
Lördag morgon är det lchf igen och från och med måndag kör jag lite omstart. 

Strikta upp maten lite med hjälp av planering. Skriva matschema och hör och häpna nu ska tanten börja röra på sig också .

Baggen har bestämt sig för att sluta med lchf för en tid. Han har mått lite illa nästan varje dag, trots att han mått bra i magen inte ont och uppsvälld. Vi får se hur det blir. 

Jag är dock helt inne på lchf och känner att det är mitt sätt. Jag börjar dock bli mer och mer insatt och påläst och inser att det finns mängder av sätt att laborera med kosten. En del kör i kombi med 5:2, en del kör äggfasta, en del gör en fakir då och då. Sätten är många och jag kommer att hitta mitt. Grunden är dock lchf och för min del att inte krångla till det så mycket. 

Trädgården är härlig nu. Krattar, klipper träd och bär sten till min mur så fort jag kommer åt. Barnen älskar att vara ute. 



Lchf






Sjukstuga

Tussen kräksjuka, Lammet ögoninflamation så ena ögat helt igenbommat, Ludde vägrar sova någon annanstans än i mitt knä efter kl 23 på kvällen. 

Positivt är att Ludde äter bra med gröt och mat på dagarna. Att vi ändå kunde va ute igår i trädgården. Att Baggen kunde jobba hemifrån. 


Vi har pysslat lite också , det här är mormor i sina nya glasögon.

111,7


Så värdelös glass!! Helt klart ett engångsköp, inte gott.



Bakat ytterligare en paj, mest som matlåda till baggen. 
Vår!!!

Frukost

Testar lakritspulver :-) inte smakat ännu ska bli spännande. Chiapudding på kokosmjölk, vaniljkesella blandat med lakritspulver och några hallon.


Gjorde pastasås och denna pasta igår. Baggen gav den höga poäng. Jag tyckte den var ok, väldigt mättande och liksom mäktig. Barnen vägrade smaka så de fick vit spagetti istället för maskar ha ha. 


Ägg

Fredag:
Äggröra med bladspenat och laxgegga till frukost.
Youghurt med kokosflingor och solrosfrön till lunch
Chiapudding till mellis
Och middag!!!! Rödbetor gratinerade med fetaost och smör, till det en god köttbit och kall vitlökssås . Sååå gott!


Lördag
Frukost Stekta ägg, bacon, majonäs och ruccola 
Lunch Kvarg, frön, bär
Middag Västerbottenostpaj med sallad. 
Snacks ölkorv



Tycker det går bra nu igen, lite ork och lust till nya recept vilket är roligt!

Vi har möblerat om här hemma så alla nu sover på övervåningen, känns skönt. Kanske kommer lite foton när det är färdigstajlat och färgkombinerat. Ha ha typ never.

Idag står biltvättning och påskpyssel på schemat. Ska försöka få till lite matlådor också.

Och Tussen min fantastiska 2-åring ja alltså hon har typ exploderat i sitt trots . Sjukt påfrestande och jobbigt för alla, inte minst för storasyster. Försöker andas och andas och bara ja andas men jäklar vad jag bränner av emellanåt! 






Fläskfilé

Poifiber? Vart köper jag? Är det bra?

Ge mig ert bästa pajskalsrecept (matpaj) är ni snälla. 


Jag har strukit ett streck över mitt sockeråterfall, jag vet varför det blev så och antagligen kommer det hända igen. Men inte lika ofta och i samma omfattning som tidigare. Jag är sockerberoende, allergisk mot socker eller kalla det vad du vill! Jag och socker är en ohållbar kombination. 

Jag tänker en vecka i taget och ingen mörk choklad och inga knäcke denna vecka för mig. Inte så mycket för innehållet i sig utan för sättet som jag äter det på. 

Har beställt ännu ett paket från bodystore med lite grejer. Spagetti på svarta bönor och tortillabröd. Haselnötssmör och lakritspulver och 10 pkt nudlar. 


Gjorde riktigt god middag igår.Fyllde fläskfilé med soltorkade tomater, fetaost och svartpeppar , lindade sedan in dem i rejält med bacon. Åt med ruccola, avokado och en vitlökssås på youghurt och vitlök och örtsalt. Så gott så jag glömde fota. 
Gjorde en till matlådor också.




Påt bara

Jag är på banan igen!

Har dock sjukstuga och rensmani.... Återkommer inom kort ;-)

Helvete



Har våldsätit allt sött jag kunde hitta, barnens rester, kakor osv  ... Inget gott godis egentligen ...
Ångest nu!!


Fan


0,1 kg

Jag skyller på mandelgröten, det var där jag tror det började. Sötsuget, ätsuget!! Hela denna v har varit jobbig, jag har inte kännt mig nöjd, jag har ätit choklad 5/7 dagar och överätit fröknäcke. 


I fredags blev det tacopaj med lchf skal såklart, dock tror jag inte mandelmjölet är bra för just mig.

Har även gjort två olika kycklinggratänger med rättika i ena i frysen och den andra var lördagsmat. Gott blev det. 

Jag har trots svackan och överätning hållit mig till lchf. Det är jag nöjd med!

Men vilken kamp!!! Smågodis och chips är det som lockat mest. Så jag nästan gråtit som en tjurig femåring liksom. 

Nu är det ny vecka och jag kämpar vidare. Ingen choklad och inga knäcke denna vecka är målet. Samt dricka bra med vatten. 

Vi börjar veckan med äggröra och febriga barn!!

Vikten!! 112,2 svajig vecka. 





Avvikelse

Hmm har varit hos doktorn, gick sådär. Mitt EKG visar en avvikelse skall utredas ytterligare med ansträngningsEkg. Hoppas det går bra, lite läskigt faktiskt. 

Fick beröm för min viktminskning i år, 12 kg. Ja det är ju faktiskt bra!

Får försvara mitt val att äta LCHF hela tiden. Börjar bli lite tröttsamt faktiskt. Var jag också sån innan? En vän har hakat på spåret, roligt, vi har lite samma kroppstyp/ problem och det går bra för henne med.

Min vikt har gått upp sista v men det känns ok då jag vet vad det beror på. Känns skönt att våren är här. Ska göra klart några inneprojekt sen blir det promenader på schemat.






BBT

Blod, bröst och tårar. Ludde slutade amma nästan helt och började äta gröt, men sen kom tänderna. Han vägrade äta någonting förutom bröstet vilket gick bra tills igår! herrejösses vilken smärta när hans sylvassa små riskorn piercade min bröstvårta....blodet rann och mjölken rann.
 
Nu fick han lite i natt i alla fall men ska försöka låta bli helt i natt, tänker att det är helt stopp dagtid i alla fall. han tar inte flaskan så bra, suger bara lite och ger sig sen. Men snart har jag bröna tillbaka och det ska bli skönt. Det är så jobbigt att konstant ha bh och amningsinlägg, varmt och fuktigt.
 
Samtidigt så är det lite vemodigt, det är sista gången jag ammar någon.
 
Och så tårarna...ja inte är det lätt att få tänder inte..

Vågen

Ungarna har nog hoppat en gång för mycket på vågen. I morse pendlade min vikt ca 2 kg på några sekunder?!?! 111-113?!?! Vägde mig 5 gånger ha ha men...

Tar gårdagens vikt och skriver in idag och köper nya batterier/ ny våg i morgon!

112,1 kg stog den på igår 







RSS 2.0