Badrumsinspiration

Nytt draperi och gardin
Nya tvättkorgen
Och nya badrumsmattan ett riktigt fynd
När jag ändå var i farten passade jag på att fixa lite fina prydnadssaker till fönstret.
 
nu ska vi och sjunga för mormor !

Kladdet

Kommer ni ihåg kladdet häromdagen. Så kär fint blev det.
Ett kort på systrarna ska in i mitten. 
M
Det här är favoriten, lammets avtryck i min själ. 

Superprinsessan

Lämnar Lammet på dagis, det är lite jobbiga lämningar nu då hon är så mammig. Jag försöker att ha god tid på mig, följa med in en stund och liksom starta igång leken och sen säger jag hej grå och går. 
 
Igår ville hon in i dansrummet så jag följde med och där stod tre grabbar från den större avdelningen (4-5 år) och klädde ut sig till superhjältar. De förklarade intensivt om deras olika egenskaper och hur de kunde kasta eldklot och flyga osv Lammet och hennes kompis E (tjej) dök ner i klädhögen och ville vara sessor, glittriga kjolar och tyll slöjor slets fram och skulle på...kände lite i min genustarm att men hallå vad hände när hände det....så sjukt uppdelat och de gjorde det på egen hand, de väljer redan det samhället gett dem. Förutbestämda roller!
 
jag försökte berätta lite snyggt för Lammet och E att deras slöjor kunde spruta eldpilar  på dumma drakar ...innan jag gick tryckte jag på en av killarna en rosa glittrig prinsess Tiara i tyg och sa att den var magisk..kände mig lite nöjd.
 
Allt ska vara prinsessa här hemma nu. Säger namn bara att det är prinsessjeans så är det lugnt, prinsessmat och prinsesstandborste...
Älskar min lilla prinsessa me otroligt stark och egen vilja och jag önskar at vi som föräldrar kan ge henne val i livet, alltså ge henne möjligheten att välja i vardagen utifrån intresse inte bara kön. 
 
Var på gamla jobbe en sväng igår, mycket är förändrat där, samanslagningar och omstruktureringar har gjort att personalen har ändrats, många kvar men många borta. Trots det kändes det som att det var mitt jobb jag hälsade på. Undrar hur det blir efter föräldraledigheten, men det är långt kvar tills dess. Jag ska ju vara här och nu!!! 
 
Fick min första "nya" telefon igår eller den andra egentligen..en iPhone och jag är så glad. Känns lyxigt! Jag köpte min första mobil för min första lön för ca hundra år sedan jag gick in i butiken valde ett skal som var mönstrat som en ko och sa ge mig en mobil till denna. Ingen kamra, inget internet men oj vad jag älskade den mobilen. Sen hade jag den i många många år, på slutet ihoptejpad med frystejp!! Nja jag är väl inte känd för att va tekniknörd liksom, har inget intresse inget sug efter det senaste. Inte förrens nu, i löve min iPhone ! Det är en iPhone 4, alltså inte det senaste men jag är så sjukt glad.
Nu ska jag bara få den att funka oxå, eller den funkar jag ska bara förstå den ha ha.
 
Nu ska jag fota saker till loppis :-) ska loppa ihop en lekställning eller gungställning.
 

Test

Blogg app!


Teknik

Nu har jag äntligen skaffat en egen iPhone ! Har ju använt baggens om kvällarna men nu min min min :-)
 
Nu har jag också skaffat bloglovin tror jag , eller jag har skaffat ett konto och nu försöker jag förstå hur jag ska få in er som jag följer där och hur ni ska kunna följs mig :-) det kan ta ett tag. 
 
Och nu ska jag försökà skaffa blogg apen oxå . 
 
Vad ska man mer ha för apar ?

Snygg

Jag duger !

Renoverar

Renoverar huset lite och passar på att fundera lite över livet. 
Jo jag ska vara "nyttig" men jag ska i dags läget inte tänka för mycket på det. Det får omvänd effekt, jag misslyckas hela tiden och deppar ihop. Herregud jag lever, jag har två barn,ett hus och en man, vänner osv och ja jag har ca 35 kg övervikt . 
 
livet är intensivt och istället för att sträva mot något hela  tiden så ska jag prova att bara vara här och nu. Att när jag orkar njuta av det jag har. 
 
Jag ska gå ner i vikt, jag ska nå en trivselvikt men inte idag och vet ni troligen inte det här året heller. 
jag ska inte stressa jag ska leva. 
 
Började måla huset lite idag :-) så sjukt kul, vilken skillnad . 
 
igår var jag en pedagogisk och bra mamma hela fm. Ni ska få se resultatet senare. 
 

Liv

Livet är lite tungt ibland just nu lika tungt som jag. Väger massor hur mycket spelar egentligen ingen roll.
Jag kan inte just nu göra som jag vill, men jsg kan bättre än så här.

Bitter

Butter har ätit för mycket butter är bitter jävligt bitter

R

 Blev ju bättre!
 
 I nya solhatten, letade som en tok efter henne, började få lite panik. Då sitter hon tyst tyst på stenen och spanar på den tokiga mamman.
  målade även en kruka med soff färgen, blev ok. 
 
 Har lite kvar om vi säge så. 
 
Har blivit uppvaktad med lotter och choklad :-)
Nu mot stan färg, toalock och telefon skall inhandlas och kaffe drickas hos mormor. 
 
dieten är värre. Än någonsin !

Ogräs

Rensar ogräs och tankar.
vi ska kolla på en kattunge sen eller nästa helg. Har längtat efter katt så länge, nära nu. 
Ungarna suger musten ur mig samtidigt älskar jag dem så mycket att jag nästan sprängs. 
 
 

Shoppingcenter

Vem behöver Kolmården , skara sommarland och Liseberg .
 
idag har vi varit på ett köpcentret, jag har varit en mamma med tålamod och gjort allt i lammets takt, nästan. Vi har beundrat glittriga halsband, varit på djuraffären och tittat på kaniner,marsvin, fåglar ödlor och fiskar, enda lilla missödet var när tussen började skrika hysteriskt, då passade lammet på att klappa lite på fiskarna ja alltså i vattnet....konstigt att de inte hade lock. 
Sen bytte vi skorna och det gick bra och sen skulle vi bytà klänningen det blev lite dyrare inte riktigt så dyrt som lammet ville men nästan. Ska visa sen, solhatt, solbrillor och ett hårband. 
Vi lekte med tågbanan inne på polarn och pyret tills den urtrevliga personalen började prata om att. De stänger vid åtta..
vi var i amningsrummet och red på en stor grön plasthund, snurrade fort fort i amningsfotöljerna och avslutningsvis fick lammet trycka sallad knappar i hissen.
 
liksom som en dag i en äventyrspark!!
 
 

Kakao

Blir svårt att skylla på att vi har så fruktansvärt mycket kakaoträd i trädgården ..

Fk

Skulle vilja skriva ett argt inlägg och spy lite galla på den där försäkringskassan ... Men men har bara mig själv att skylla!
I februari kändes det oerhört välplanerat och långsiktigt att ansöka om föräldrapenning till och med april. 
Men oj va tiden går fort och vips var det slutet av maj och väldigt lite pengar på kontot. 
Nu har jag i alls fall ansökt till sista september. 
 
Och egentligen borde man ju va lite glad att man faktiskt kan va hemma med dina små och få betalt av staten! Det är en lyx. 
Nu ska jag ta ett hett bad och fila fötterna. 

Tävling

 
Är så stolt!!!! Nu vet jag hur man kopierar med mobilen :-)... Så nu kan jag va med i massor av roliga tävlingar! 
Kolla in dessa, väcker ju vill ha genen !
 
 
M
"Barnbestick Click. Låt barnen leka vid matbordet med kniv, gaffel och sked med glada gubbar på. Praktiskt  och roligt att kunna klicka ihop besticken. Italiensk design. Kan diskas i maskin. Hög kvalitet. Rostfritt stål och plast.Design: Sandro Rivadossi"
 
 
 
Det ni behöver göra för att vara med att tävla är följande
 
1. Gå in på House of Hedda och anmäl er till deras nyhetsbrev med er mailadress. Klicka HÄR
Kolla ganska långt ned åt höger så hittar ni.
2. Kommentera inlägget att ni är med och tävlar medmailadress och namn.
 
Om ni har en blogg och vill ha lite plusspoäng så får ni gärna länka till tävlingen på er blogg.
Ni får gärna använda er av kollaget ovan.
 
Tävlingen avslutas fredagen den 31 Maj kl 12:00
 
 

Paj

Inte paj i själen idag utan rabarberpaj, nackdelen med att ha mycket rabarber är att det blir mycket paj. Stod i affären igår och liksom diskuterade med mig själv...strösocker nej det behöver vi ju egentligen inte. Använder det bara till paj och sockerkaka och det är ju onödigt...fast det är klart socker är ju kanske bra att ha hemma ... Kanske kommer någon som har socker i kaffet och ja jo och så åkte sockret ner i vagnen. Och tur var väl det ;-)
Om den blev god???? Jo rätt så! Skämspåse på den, alltså det är en stor pajform och vi är två pers som åt , det blir mycket paj per person...men hellre paj i magen än paj i huvet!

Hellday

Fy fan vilken arg dag det varit! Det började bra med sovmorgon till 7.22, var helt chockad och nästan stressad när jag vaknade....sååå länge vi sovit. Låg och grubblade lite igår eller rätt mycket, drömde konstigt. Känner mig konstig. Ibland liksom tänk om allà kommer på hur konstig jag är då kommer de spärra in mig .
 
baggen har fått maginfluensa som lammet haft en v och det är såklart synd om honom men liksom min korg med omtanke är så jävla tom!
 
bestämmer mig för att åka och handla mat då det ekar tomt i skåpen. Matchar in amningen frukosten drar till och med på lite mascara och känner mig lite upprymd över att få lite tid ute i samhället på Willys . 
Då startar inte biljävulen... Arg som ett jävla bi blev jag och ledsen och fick ångest på samma gång. Såg framför mig hur lammet blir hemma även i morgon och hur jag aldrig mer lämnar huset... Och ja kalla mig dålig morsa men jag måste gå lite tid att andas utan barn. Och det är vad dagis är just nu!
Baggen hemma eftersom sjuk , fram med startkablar men det gick inte. Vi rök ihop och vi bråkar aldrig , ut med ungarna ner med dem i vagnen och sen gick jag. 
Hem igen och tog den andra bilen, lämnade lammet hemma eftersom de inte får plats båda två. Baggen sa lämna båda hemma men då var jag liksom i "stackars mig åka och handla med barn och ett barn som säkert spyr i bilen" det läget så lammet fick haka på. 
 
ingen spya i bilen och handlingen gick ok. Lammet är så trotsig, envis , utmanande, rolig och jobbig just nu. Och att hon inte varit på dagis på en v gör liksom saken tre resor värre. Men som sagt det gick ok. 
 
Hemma har tussen vaknat och ska ha mat, lammet skriker och är trött Baggen har kramp i magen och matkassarna fyller köksgolvet. Ammar och går ut i köket, oj oj tittar ut genom fönstret. Bilen står inte riktigt där jag ställde den !!! Den hade rullat över vår uppfart in en liten bit på gräsmattan och stannat mot den enda elstolpen vi har!! Fan fan igen ! Baggen kommer, vi försöker putta den men det är gör tungt, lammet springer i blöja tröja och strumpor i det våta gräset och där inne gråter tussen . kan det inte va nog nu liksom! Och samtidigt vilken tur att den inte rullade på någon och vilken tur att den inte gick sönder mer. Hade inte lagt i vare dig växel eller handbromsen ! 
Packar ner kidsen i vagnen för att veta vart de är , mutar med glass. Ger startkablarna en sista chans. Och då startar den!
 
In plockar upp maten, lammet helt galen biter baggen och skriker att hon är en bebis . Tänker att jag går en sväng så somnar hon i vagnen , då bajsar hon och jag tappat en burk kesella i golvet och ja sen kom vi iväg. Hon somnade snabbt och jag fick dåligt samvete. 
Sa högt till henne flera gånger att jsg älskar henne hoppas det gick in lite i alls fall. 
 
ja därav hellday!

Motivation

Jag saknar den. Ska det va så här hela livet? Ska jag alltid kämpa med vikten? 
 
kanske skulle fokusera på något annat ? 

Vägning

111,5 
 
 

Yta

Varför är varenda yta belamrad med saker som inte är där de ska vara!!
Mobilen är den enda som är lite rätt
 
fFotoramen står där den ska, blöja, mugg, telefon, rabbatcheck och skor!!! Fel plats .
 
Köksvågen, dock inte innehållet i den, och äpplena är på rätt plats. Resten liksom vilar på sin väg till rätt plats.
Kontrollen är rätt ute resten är lathet. 
 
För att inte tala om lådan i köket. Vi har en kökslåda där allt åker ner, pennor, knappar, lappar , kvitton, plåster, örhänge, tampong osv osv saker som oftast inte har någon egen plats, saker man inte vill slänga, sånt som kan va bra att ha. 
Har ni en sån låda?

När de slocknar

Kan man rensa lite i landena, ser så fint ut när det är nygjort. Blev så till mig när de slockna att jag glömde bort att jag hade jeansen på mig!
Hur fan ska jag få bort de fläckarna , och jo jag har krupit omkring.  Drog på lite diskmedel innan tvättmaskin. 
 
Skördade första rabarberna, tänkte göra en uppfriskande shake med kvarg ...eller nej smulpaj tänkte jag och smulpaj blev det . Det gick så fort att äta upp den så jag hann inte ta något kort, men den var god. 
 
Tur att det inte är mördarsniglar! Dessa ska ju gå att äta, får googla recept. de finns liksom i obegränsad mängd. 

Promenad

Vårt hus...till vänster och om man vrider kameran till höger 
Så ser man sjön som lammet tjatar om att få bada i typ varje dag...snart börjar bli uttjatat
 
och det här är början på en härlig syrenhäck, vi har tagit plantor från dn befintliga och tänker fylla på vart efter, älskar syren!
 
Och nyplanterade gula vitsippor, lite unika. De är från min mormors trädgård, moster grävde upp dem när vi sålde och så har de bott i Sthlm ett par år. Nu i min trädgård, hoppas mormor ser och blir glad. 
 
Och så en dagens på den piffiga tackan som fick lite av en chock när hon smygvägde sig i morse! 

Bättre

Lilla lammet är bättre nu, hon fick behålls allt igår och kissade två gånger. Det var så svårt att stoppa henne när hon ville äta och dricka mycket igår kväll, men lite lite gick bra. 
 
Hon visade sig från din rätta sida en stund innan hon la sig igår, klättrade på soffan, snodde mobilen och styrde och ställde med oss. 
 
hoppas vi kan ta oss ut lite idag , ångest att det var en dån fin sommardag ute igår och jag satt inne. 

Spöken

Eller andar eller vad man nu ska kalla dem. De som finns där utan att man riktigt kan ta på det.
 
När man tar upp ämnet så får man nästan alltid höra spännande historier och erfarenheter, jag har många gånger varit skeptisk och ifrågasättande men också haft en känsla av att jag vill tro på det. Och jo jag tror på det. Jag tror också det finns otroligt många som vill tjäna pengar på exempelvis att prata med de döda osv. Men så länge människor mår bra av det de gör spelar det ju faktiskt ingen roll om du betalar 500 kr för massage eller 500kr för en seans.
 
Jag har aldrig blivit spådd, varit på seans eller liknande men jag är väldigt nyfiken på det, lite blandade känslor. Jag har så länge jag kan minnas varit extremt mörkrädd , verkligen tyckt det varit obehagligt, lite bättre har det väl blivit med åren men jag undviker helst mörkret om jag är ensam.
 
Vi har bott i vårt hus i lite mer än tre år och redan från början fanns den där, känslan av att vi inte var ensamma. Inte någon gång har jag blivit rädd mer känt ett obehag ibland att det är något okänt. Sen lammet föddes har vi upplevt att hon kikat på något vi inte kan se, när hon lärde sig vinka så vinkade hon ofta till detta något. Vi skojade lite om att det kanske är farmor som inte längre finns hos oss i livet. Det kändes och känns mysigt och lite tryggt att det är farmor som vakar över oss och delar vårt liv.
 
senaste tiden har jag dock upptäckt att det är någon mer, ja det är enda sättet jag kan förklara det på, som finns här i huset. Fortfarande ingen "ond" känsla. Jag vet inte om det är sömnbrist eller galenskap men ibland tycker jag mig höra ett barn liksom som skrattar till eller leker liksom, inte tydligt utan som att ljudet var i en dimma. Härom natten startades en av Lammets leksaker och det liksom förstärkte mina misstankar om att vi har ett barn hos oss. 
 
Har många funderingar och tankar kring detta. Är sugen på att ta hit någon som vet mer men samtidigt inte. Är lite rädd att få reda på något jag inte vill veta eller är jag rädd för att verkligen få bekräftat att. Det finns mer än det vi kan se?!
 
Vad har ni för erfarenheter av "spöken" och andra???

Orolig

Nu börjar det bli riktigt jobbigt, hon behöll allt under dagen igår sen kl fem ville hon ha några makaroner och då kräktes hon upp allt igen. 
På eftermiddagen igår sket hon rejält men hon har inte kissat sen igår morse. Nu på morgonen har hon kräkts upp allt hon fått. Eller nu har hon inte kräkts på en timme och under den  tiden har hon fått i sig en isglass och ca 10 tsk vatten.
 
1177 ska ringa tillbaka vid tio för att checka av så att hon kommer igång annars blir det nog sjukan och dropp. Hon är så svag hjärtat mitt. Sa att hon ville rita men orkade knappt sitta på stolen. Nu ligger vi i soffan igen. Hon sover till och från. 
 
 

Vätska

Dagens mål är ett enda och det är att få i älskade lilla lammet vätska!!! Det gick ok hela dagen igår hon fick behålla vatten, lite cola, ett mariekex en halv yoga och tre tuggor macka men sen när hon ville ha välling vid 20.00 på kvällen var det kört, allt kom upp.
 
sen i natt har hon kräkts eller liksom försökt det kommer ju bara lite slem typ fyra gånger. Hon har feber och är hängig, hon kissade en full blöja igår och rätt mycket på pottan n u i morse även om dy var rätt mörkt i färgen. Blir så orolig och glömde ju köpa vätskeersättning igår. Just nu ligger hon här i soffan och sover.
 
jag tror vårt spöke var framme i natt igen, och jag tror att de är två. Vi har ett äldre och ett yngre som är lite busigt. De är snälla båda två.  Om jag tror  spöken, ja man blir ju mer eller mindre tvungen. 
 
I natt så försvann lammets napp, jag sov med ett barn på var sida om mig i dubbelsängen. Lammet fick sätta sig upp jag tände taklampan och letade tom under lakanet och i hinken med snorpappe och kräks, den fanns ingen stans. Gick in till baggen som sov i lammets rum, inte där heller fanns ngn napp. Hittade tillslut en av tussens i spjälsängen och den fungerade som tur va. Släcker och lägger mig kolla till tussen bara innan jag släcker lilla lampan och då!! Den lilla tussen ligger med ena näven rakt upp i luften och håller krampaktigt i Lammets napp!!!! Hon kan ju inte ens hålla i något ännu?!?
 
och förra veckan vaknade vi av att någon satte på Lammets leksak nere i hennes rum inte en gång utan kanske tio gånger, när vi gick ner och ja jag säger vi för jag vågade inte riktigt själv, så fick vi liksom stänga av Denise botten om ni förstår vad jag menar för att den skulle sluta.
 
de får gärna va här det. Är ok men jag tycker att det äldre spöket ska sluta röka, luktar illa....

Dollorna

 
Anna
 
 
Och Margit 

Tip top

Kan inte med ord förklara hur dålig denna matdag varit ...men men funderade lite i bilen på hur jag ska göra. 
 
Ska läsa på lite om den där dukan dieten...jag måste ha ngt att haka upp mig på och följa lite halv slaviskt, det här funkar inte. 
 
Tussen vägde nu 5755g och 60,1 cm stora tjejen. Hon skrattade fram till sprutorna, efter det var det stenkört, gallskrik och stora tårar.
 
 
här kommer soffbilderna igen liksom bredvid varandra :-) tips emottages tacksamt på vad man kan ha för bord till?? Liksom ett litet tror jag, eller inget alls? Detta är ju liksom vid  entrén , sen har vi ett litet bord med två stolar vid andra dörren och liksom äta mat möbler på altan. 
 
 
Lammet har nu även hög feber! Fan jag är så jävla trött på att ha sjuka barn.

Kräket

Det lilla lammet är som en urvriden trasa, spytt galla ca 2 gånger i timman hela natten fram till 5 men sen dess har hon fått behålla ett glas vatten tjoho så nu kan det ju liksom knappast bli värre. 
Mamma kommer och passar lammet när jag drar till BVC med tussen för vikt och spruta! 
 
 
Hade tänkt fixa värsta fina bilden på soffan men men ni får tänka er strålande sol en stor bytta med risa pelargoner bredvid, en liten söt kopp med kaffe och en skitsmal tacka som dessutom är lite brun....men ni fick den som den ser ut i spöregnet. Tog kortet när jag var ute och slängde en påse bajsblöjor! 
 
 
 
 
 
 

Margit

Ja jag har döpt henne till det, present från jobbet till tussen. Hon är en Rubens docka som jag älskar. 
 
Med sin grodmössa och utan :-

Soffan


Spyorna

Bytte till framåtvänd stol i dag trots att hon är lite liten för det men för att se om det hjälper mot hennes åksjuka. Eh två gånger spydde hon på väg till dagis, besparar er detaljerna men grät lite när jag åkte därifrån då jag tyckte rätt synd om mig själv.
hon var pigg och glad så därför fick hon gå till dagis, stämde också av med personalen de tyckte också så. Efter två timmar ringde de dock och sa att hon var hängig lite trött och ville inte är själv, åkte direkt och hämtade henne.
 
hann väl 500 m när fisk och potatis fyllde hela baksätet!
 
väl hemma pigg och glad men sen efter ett tag kom även en spya i soffan så ja....hej hej magsjuka!
 
känner mig typ hemsk såsom skickade henne till dagis men kunde ju inte veta. Har ringt dit du och sagt att hon blir hemma hela v. 
 
Var på jobbet igår, var roligt att träffa n del men kändes väldigt främmande och konstigt att det är dit jag ska tillbaka efter föräldratjänsten och inte till mitt gamla jobb. Fick en helt otroligt fin docka ni ska få se bild sen.
 
 

Vägning

111,7 så plus 0,6
Känns helt ok

Hormoner

 
Ja jag börjar gissa att det är hormoner i kombination med sömnbrist som gör att humöret är så svajigt. Idag tex vaknade jag och bara kände att allt va skit, liksom menstjurig gånger tio. 
Men det är väl så när man ammar!
 
I morgon blir det besök på jobbet, känns lite nervöst och roligt på samma gång. 
 
I morgon vet jag att det åter blir ett plus på vågen men det är inte mycket att göra ngt åt nu. 
Så här såg jag ut när jag klippte gräs idag, 15 kg lamm på ryggen. tussen i vagnen sov och baggen sågade med motorsågen . Tussen sover helt klart bäst när det är mycket ljud. 
just nu sover hon men idag har hon haft ont i magen och skrikit en del och varit missnöjd typ 80% av tiden. 
När jag klippt ett tag kom grannpojken ner på cykeln. Han undrade om han fick klippa gräset med deras åkgräsklippare?????  ehhh jo det går bra . Så nu har vi bestämt att han klipper ca 1 gång i veckan i tio v från och med skolavslutningen för 50 kr gången. Så sjukt värt det.  Till saken hör att han älskar den där gräsklipparen men de har för brant matta hemma för att han ska få köra så mycket där. Men här kan han köra nästan överallt . 
 

Lever

Har bara inte tid att blogga...eller kanske är det lusten som saknas. 
Maten nja sådär men livet ja det är lite underbart och lite snorigt. 
 

Sol

Sol ute men inte inne!! På ett jävla humör ! Återkommer .

Vägning

111,1 landade jag på idag, så plus 0,5 sen förra veckan men samtidigt minus efter som jag nästan gått ner allt det jag gick upp över Valborg....låter lite förvirrat men så kan det vara ibland. 
 
känner lite att det är som nystart idag precis som nästan alla måndagar. Mitt mål denna vecka är att fundera ut ett mål, eller snarare en motivation till att gå ner i vikt, bara att det är hälsosamt funkar inte riktigt för mig jag måste ha en tydlig bild vad jag vill nå och varför. Just nu har jag inte det.
 
idag kommer mormor och vaktar smådjuren och Tackan ska äntligen måla soffan....alltså jag skulle kunna slipa i femtio timmar till men jag skiter i det.
 
R
 
Jag hatt ingen bild på hur den ser ut nu men tänk er att ca 50 % av färgen är borta.

Marknad

111 kg i morse men i morgon blir det nig mer. Så trött och tjurig så jag tröstade mig med kardemumma skorpor med smör och ost !! Har i och för sig gått promenad och burit rätt mycket ved men plus blir det oavsett det vet jag. 
 
sötaste lammet har åkt karusell och fått ballong, ballongen har följt henne både inne och ute. 

Magen

Vågrätt ser det ju inte allt för hemskt ut! Jag får köra på den liggande stilen på beachen helt enkelt!

Spyor och sol

Började dagen med att åka för att storhandla, lammet var med och tussen hemma. Parkerar utanför Willys och hör lammet säga aj aj mamma och sen kommer det! Hon kräktes ner sig stolen och halva baksätet , va jättebra att jag städade ur bilen häromdagen och då slängde varenda liten toarulle och vårsertservetter som legat i bilen i evigheter. 
Fick ta rosa trasan, ( hon har tre trasor som hon gosat med ) och torka bort det värsta. Hon var pigg och glad direkt efter så nu har dag mer eller mindre bestämt/ förstått att hon nog är åksjuk. 
 
In på toan på Willys och väl där försökte jag tvätta henne så gott det gick. In och köpte vårservetter och ut och tvätta bilen, börjar ju bli van. Sen in och handla så fort det gick. 
 
Sen har vi återigen varit ute hela dagen, staplat mängder av ved, fyllt pallbackar med jord, planterat och varit på liten promenad. dagen avslutades med grillning. 
Observera vinglaset till höger, tog ett halvt glas när jag grillade i kvällssolen behöver jag säga att det var underbart! 
 
 
Dagens outfit: jeans från kappahl typ tre år gamla, tröja från Lindex typ fem år gamal , liten tuss på armen snart tre månader gamal! 
 
lammet studsar och studsar ...

Komplimang

Fick en sån fin komplimang häromdagen , att jag är en tusenkonstnär. Det ska jag bära med mig och vara lite stolt över. Ibland är det så lätt att vara elak och hård mot sig själv när man i själva verket borde klia sig själv bakom örat. 
 
 
känslan när man:
-knäcker ett ägg och lägger skalet i skålen och själva ägget i slasken. 
 
 

Sol

Morgonens konstverk!
 
Det är så underbart, har varit ute i trädgården typ sen nio i morse. Bra matdag, långsam skogspromenad, snabb barnvagnspromenad , vedstapling och lite grävning!
 
Sen kom ett nytt kuvert från tampoons for free :-) man fick en underbar handkräm denna gång. ekologisk rättvis och god doft i like!
 

Duplo

Det finns en leksak som jag tror nästan alla lekt med, lego och duplo tänker jag på. Få saker kan användas av barn i så olika åldrar som 1- 100 år ja 100 år för det finns liksom ingen övre gräns. Att ligga på golvet och bygga ihop dessa plastklossar har nästan något mediativt över sig. Händerna liksom bygger utan att man behöver engagera sig vilket är bra för slitna småbarnsföräldra hjärnor. Samtidigt kan man med fantasins hjälp vissa dagar när orken finns bygga de häftigaste husen, bilarna och tivolina. 
 
Den ultimata leksaken helt enkelt så gissa om jag blev glad när jag blev utvald att Buzza ett nytt Lego Duplo !
 
 
Som vanligt upp och ner, men blev ju så till mig . Lammets kommentar var oh mamma söt fin oh min. Baggen kom och satte sig på golvet och vi började plocka lite med bitarna. Jsg önskar jag hade den reaktionen på film, nej pappa nej mamma mina sluuuuta. Min söt sa hon och gav nallen som följde med en puss. Efter ett tag fick pappa hjälpa till att sätta fast fönsterluckorna, men inte som på bilden utan lammet var mycket bestämd med vilken som skulle sitta var . 
 
 
Instruktionerna lästes noggrant och bilderna beundrades. Oh pappa sån sessa ja ha! Lammet föll för prinsessduplo som fanns i broschyren . 
 
I paketet följde det oxå med rabatt checkar att dela ut. 
Min recension då? Jo färgerna var roliga och det uppskattas att det följer med ett litet djur, en nalle i detta fall. Jag kunde verkligen se att lammet uppskattade bitarna och hon förstod att hon kunde mixa det med de bitar hon redan har . 
I morgon får vi besök och då ska vi se hur ett lite äldre barn gillar det hela ? 
 
som vanligt fanns det ingen självuppplockande funktion och jo de gjorde precis lika ont att trampa på som de bitar jag har kvar som är ca 30 år gamla. 

Duplo

Så kom det då idag på posten, paketet från Buzzador. En fördel med att bo på landet är lantbrevbärare och de tar med dig paket de får in i lådan. Alltså en sån stor postlåda måste man ha :-)
 
Lammet fullkomligt studsade in för att öppna ket      Som hon säger, spänningen var stor och lyckan total. 
återkommer med ett inlägg om innehållet :-)
 
idag har jag skött maten kanon och varit ute i trädgården och styrt i stort sätt hela dagen. Klippt buskar, staplat ved, slipat på soffan ... Snart dags för färg :-)
 
 
Här vill jag så gärna bygga en liten altan ungefär så stor som stenplattorna , morgon sol :-)
 

Fan

Är det ens möjligt. Jo uppenbarligen !!!!

3 kg upp sen i måndags, 113,6 kg mötte mig på vågen i morse. Fan fan fan .


Nej nu jävlarna anama ska kilona bort...har ni hört det förr jo jag vet men nu så gäller det ,

1 maj

En gång var jag engagerad nu en dag som alla andra . 
Helt underbart väder vi har varit ute i princip hela dagen, vi började vid halv åtta i morse med att hoppa studsmatta . Då hade vi varit vakna sen sex!
ingen bra dag idag heller men jag gjorde det medvetet.... Ett val helt enkelt .
 

RSS 2.0