Pysseldag

Vilka stora ögon det lilla lammet gjorde när jag plockade fram granen. Ja jag vet det är lite tidigt men väldigt mysigt blev det. Har bara kulor i plast så det gör inget om de åker i golvet, lammet slickade på en röd kula och såg alldeles lycklig ut. Jag skulle vilja ha lite blå kulor också. Längtar så tills Lammet ska pryda granen med sina små underverk. Jag älsakr verkligen unika granar alltså pyntet ska ha charm och historia. Vår gran har inte så mycket historia ännu den har bara levt i ett år. Men min mammas gran det är grejer det. Alla barns pynt hänger fortfarande med och lappat och lagat värmer det mitt hjärta varje år :-)

Och ja det är en plastgran. Att vara gift innebär att man får ge och ta och liksom välja sina strider, så plastgran it is!! (Än så länge)

Hur skulle ni vilja/ hur pyntar ni är gran?




Vi har svart i vardagsrummet så jag tog en svart kruka till en vit amaryllis samt en svart liten glitrig fågel men det syns inte så bra på bilden.




I köksfönstret blev det vita med grön mossa, tycker grön mossa är finast men vit hör ju liksom julen till på någe vis

 

 

I hallen möts man av skogstomten som ligger och sover bredvid sin kotte och sina svampar :-)

 

Det ser verkligen inte ut som att det är 1 december i morgon om man tittar på bilderna, helt grönt ute, 8 plus grader var det idag, tokigt värre.

Blev sååå glad förut. Revb fram Baggens skepparkavaj ur garderroben i morse och då hittade jag mina jackor som jag glömt!! Har gått och tänkt på att jag inte har någon jacka och det är ju så jäkla dyrt och ja ni vet verkligen dragit mig för att köpa en. Och så hittade jag min beiga långa lite mer snyggjacka och min skogsgröna dunjacka. Båda sitter lite tight men funkar att ha och jag blev såå glad. Jag hade verkligen helt glömt bort dessa. Men förra julen var jag liksom inte så att jag platsade i någon jacka!! Ha Ha utan det var fleecetröja och en vindjacka som gällde över stormagen. Köpte även ett par ursnygga skor förra året, jag ska visa bild på dem sen någon dag....min enda tanke idag är "varför sa ingen att jag såg helt galen ut"??.....

 

 

.

 

 


Lugg

Jo jag vet det är nog smartare att gå till en frisör, har en tjej på jobbet som jag kanske ska be, hon är jätte duktig. Räddade min förra klippkatastrof som jag dock inte stod för själv. Och ja det är väl ca 7 år sedan jag hade lugg, lite flikig då liksom, nu tänker jag mer rakt av. Om jag trivdes i lugg ja ngn vecka så där var det väl bra ha ha.
Innan det var jag hmm 10 -11 år så det är ju ja ca 20 år sedan...

Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk till frukost
Naturdiet Shake till lunch
Blodpudding med lingon och riven vitkål till middag

Till mellanmål blir det apelsiner om jag orkar åka och handla, känns som att yrseln kommer smygande lite då och då, har proppat i mig vitaminer så jag tänker att nu måste det räta upp sig snart.

Har ni något bra tips vad jag ska bjuda på för mat på lördag????? Har ingen inspiration alls trots googlande. Tar gärna emot förslag. Gott enkelt och lite extra ska det vara :-) Och inte lamm





Så mycket bättre

har jag mått  idag så jag hoppas att det bara var något jag ätit eller så. Tack för alla krya på mig tankar/hälsningar. Orkade mig till och med ut på en promenad, gick långsamt och spatserade men var ute i en och en halv timme i alla fall.



Ugnspankaka, gjorde dubbel sats så det blir matlådor både till mig och Baggen. Trodde att det skulle svämma över kanten först när jag blandade smeten. Min stora skål har gått sönder !!


Och sen i ugnen trodde jag att nu jäklar blir väl hela ugnen full av pannkaka men det gick bra.

Jag ska äta min bit med lite keso och varma blåbär mums mums .

I morgon är min sista föräldralediga onsdag, sen blir det att jobba tre dagar i veckan, känns väldigt blandat! Måste tvätta i morgon och handla lite kanske, julblommor så att jag kan göra grupper, både till oss själva men också som gåvor. Älskar att göra julgrupper, ser oftast ut som ett barn gjort dem är liksom inte så duktig på att få det så där liksom vuxenfint....men kul tycker jag att det är.

Jag funderar starkt på att klippa lugg, var på väg att göra det igår men då råkade jag tappa kammen i toaletten och kom liksom av mig...

Men typ så här fast jag har ju inte riktigt så långt hår....( alla bilder från google) Det måste ju bara va att liksom kamma frammåt och sen klippa av eller???





Tisdag

Känner att jag verkligen behöver ta livet en dag i taget just nu, därför passade veckans utmaning väldigt bra just denna vecka.
Gårdagen var en svettig historia, mådde så sjukt illa att jag trodde jag skulle spy men det blev inte så. gick ok när jag satt still men så fort jag rörde mig blev jag yr kallsvettig och illamående. Sov två timmar med lammet på eftermiddagen vilket var inte bara skönt utan livsnödvändigt.



Åt rejält med pytt i panna och stekt ägg på kvällen under en paus då jag inte mådde så illa. Trodde att det gått över nu på mogonen och började planera för en lång härlig promenad men nu sitter jag här och kallsvettas och mår lite illa så det bli nog vila idag. Så mycket vila det nu kan bli med ett litet lamm!

Älskar att det är apelsinsäsong, en riktigt hård och saftig apelsin det är grejer det :-)


Brukar ni göra sånna här??? Det gör jag och det doftar så gott, juligt !





Utmaning



Denna vecka vill jag att vi använder minst en timme till att bara rå om oss själva. Hur lång tid ni vill göra det bestämmer ni själva, och vad ni gör också. Det kan vara att tända levande ljus, ta ett bad, läsa en god bok, vad som helst! Det ska handla om att försöka hitta ett inre lugn. Kanske kör du yoga, tar en promenad, äter en bit choklad, tittar på film, sover middag... Vad får dig att koppla av och bli lugn mitt i allt kaos?

När veckan är slut skriver ni en utvärdering till mig där ni meddelar vad ni gjorde denna vecka för att koppla av och stanna upp för att känna efter. Hur mådde du innan? Hur mådde du under tiden? Och vad fick det för effekt att du gjorde detta?


Jag har som vanligt antagit utmaningen, gör det ni med :-) kika in här hos josefin

Ge upp

Nej det ska jag verkligen inte göra men det känns verkligen som att jag bara vill skita i allt ibland. När vikten går uppåt går humöret neråt. Och när humöret går neråt ja då har vikten en förmåga att åka uppåt. En ond cirkel som jag måste bryta omedelbart. Men det krävs lite kraft lite ork och lite jävlar anamma för att bryta cirkeln...just nu känns det som jag saknar allt det.

Eller lite jävlar anamma sitter nog där bakom örat och trycker. För visst fan kan jag bara jag inte har så många val att göra.  Jag kan inte ha godis hemma!!! Det bara är så det går inte, kanske låter larvigt men jag erkänner mig besegrad. För tillfället i alla fall. INGET godis skall köpas hem, inte ens mörk choklad förens julafton.

Nästa helg ska vi ha middagsbesök, och då brukar man ju ha lite gott att bjuda på och det ska vi ha men jag ska inte äta av det onyttiga. Jag tänker fruktsallad med glass, då kan jag ta bara fruktsallad. Och lite godis till ungarna, och order till Baggen att stirra på mig om jag närmar mig skålen ha ha det brukar funka. Sen är det dop på söndagen också och då blir det nog svårt, men jag behöver ju inte ta av allt och ta två gånger utan jag kan försöka göra kloka val, även här får nog Baggen ta på sig laserblicken.



Sen är det faktiskt inga fler saker innan jul som jag behöver utsätta mig för. Ja jobbets alla frestelser men nu är det godisförbud som gäller, kakförbud och brödförbud!!! Jag var på den där jäkligt goda saffranskransen i fredags och visst det var gott men inte värt det.

Jag ska nå mitt julmål det bara är så! Jag har 3 kg kvar och det är mer än 3 veckor kvar så det ska gå ! Jag kanske borde tänka ut någon belöning åt mig själv... Nya jeans i mellan dagarna om målet är nått samt ingen viktuppgång över jul. Jag ska alltså väga 99 kg även veckan efter jul...




Vägdag

 

Väldigt missnöjd denna vecka

Målbilden
Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt: 102
Mitt BMI: 33,7
Tappat denna vecka +1,5 kg
Tappat totalt: 7,7kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg

Måldatum1: 24 december    Kg Kvar: 3
Måldatum 2: 1 april              Kg Kvar: 17


Nya mål och visioner för v 49!

  • Att inte röka!
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.

 

Hur gick förra veckans mål??

Jag har varit ute och gått 2 gånger,och jag har inte rökt det är väl det ena som gick rätt förra veckan.

Vecka 47 Mål och visioner

  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Klara Josefins utmaning
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att stå emot fika på jobbet och ta en knäcke per dag!
  • Att inte röka!
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.

 

 

HUR HAR DET GÅTT FÖR ER??


Söndagsångest

Oj oj har verkligen inte haft en bra mathelg men trevligt har det varit. Ätit och druckit i överflöd.
Tog mig dock ut på en promenad idag och plockade mossa, två små granar och en massa enris till kransar. Gick i ca 45 min så i och med det har jag faktiskt klarat veckans utmaning av Josefin.

Jag smygvägde mig i morse, plus plus plus stod det på vågen plus 1,5 kg blääää blir så deppig men men vi får väl se vad det står i morgon.

Storkok idag!



Har gjort en massa matlådor, Köttfärssås och spagetti  och En kycklinggryta med purjolök, mango chutney, röda linser,vitlök och rivna morötter.



Tomma



Fulla ( det är två portioner i en del av lådorna)




Har också gjort en bock!!!




Eller rättare sagt så har vi fått en bock, hade precis insett att jag inte kommer få tiden att göra en bock detta år, var lite ledsen för det ...och sen i lördags morse tittar jag ut genom köksfönstret och då står den där. Skrek så glad blev jag hi hi vi fick den som julblomma av besöket :-) Och de visste inte hur gärna jag ville ha en bock, gissa om jag blev glad.


Satte en liten gran i ena krukan, advetnsgranen har även fått ljus och lyser fint i trädgården. Jag har huggit en sån liten minigran till en kollega och blev lite sugen jag med så två fick följa med hem från skogen.

Nu ska jag ladda inför en vecka där jag verkligen ska fokusera på att sköta maten prickfritt!! Hoppas också på en br autmnaning av JOsefin



Lördagsfodret

Dagens foder

Frukost:ostmacka
Lunch:stekt ägg på knäcke
Middag:Porterstek+ pannacotta
Mellanmål: 200 pepparkakor, mögelost, brieost, nötter , glögg, choklad, vin, godis osv osv
Dagens motion : 30 min promenad

Njuter av denna matlördag och tar nya tag i morgon.

Har varit och huggit en gran i skogen, snabbt in, sågade, in med den i bilen och snabbt ut igen ha ha fick lite puls. Varit på loppis också hittade ett gulligt litet tåg i porslin i jultema som lilla lammet fick, 20 kr. Kort kommer när främmat åkt hem. Lammet har också fått tomtedräkt, pepparkaksdräkt, julklänning och lackskor. Så gullig är hon .

Hej på er vi hörs i möra

100 gram Choklad

Om jag äter hundra gram choklad om dagen i sitället för 100 gram gurka så innebär det en viktökning på 21,5 kg per år!! En rolig funktion på viktklubb där man kan jämföra olika mat och motion och sånt :-)

 1 dag1 vecka1 månad3 månader6 månader1 år
Viktprognos (kg) +0,1 +0,4 +1,8 +5,3 +10,6 +21,5
Kalorier (kcal) +412 +2884 +12360 +37080 +74160 +150380
Protein (g) +2,6 +18,2 +78 +234 +468 +949
Fett (g) +12 +83,6 +358,5 +1075,5 +2151 +4361,8
Kolhydrater (g) +74 +517,6 +2218,5 +6655,5 +13311 +26991,8
Alkohol (g) 0 0 0 0 0 0



Fredagsfodret

Löningsdag :-)

Det belv pasta med bacon och kantarellsås igår, gott men inte så nyttigt. Tjuvvägde mig i morse, inte skoj alls. men men jag ska försöka att inte barka iväg i helgen. Eftersom det var ett litet plus i morse lär det ju också vara det på måndag, går alltid upp lit epå helgen. Men jag ska kämpa gärnet.
En liten djävul sitter på min axel och säger, ja men det är jul nu och det är så mycket gott, kanske bättre att ta tag i det efter jul...men nej jag ska inte släppa allt vet hur det slutar då. Jag skulle lätt kunna gå upp 5 kg till julafton...men jag ska ju ner 2 kg till. 30 dagar 2 kg det blir 0,06 kg per dag.

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag:
Mellanmål: Frukt
Dagens motion : Storhandling

Besök i helgen, de kommer sent i kväll så idag kan jag styra över maten på ett annat sätt...i morgon blir det lite annorlunda liksom gemensam frukost känns lite knas att dricka shake då och sen lunch och middag och fika där i mellan...ska försöka göra bra val och inte överäta bara för att det finns en massa gott.


Förut var det min stora passion att storhandla, planerade i veckor innan la upp listan och ja tog till och med ledigt från jobbet för att åka och handla. Alltid samma affär ica maxi men efter flytt och ett litet lamm så är det nu inte samma sak. Ny affär Willys som jag visserligen börjar vänja mig vid men det är inte frågan om att ta ledigt för att handla längre utan mer trycka in det på kortast tid möjligt :-)
Kanske kommer dagen tillbaka då jag i 2-3 timmar väljer och vrakar bland varorna och till och med har toapaus mitt i  ha ha

Vad ska ni göra i helgen då Och vad ska ni äta?



Ny kroppsdel

Stod framför spegeln och tittade lite nogrannare på min kropp. Har liksom inte detaljstuderat den så mycket efter graviditeten, har väl kännt lite att ja så här ser jag ut nu och det är bara att  gilla läget.

Magen, ja alltså man kan liksom dra ut den på ett annat sätt än innan, den är liksom mjuk och degig och ja lite randig. Tänker mig att den nog är rätt skön att ligga på .

Brösten ja ungefär som vanligt rätt häniga även när man håller armarna rakt upp i taket men ja inte helt tomma.

SEN när jag står där med armarna i vädret så ser jag ...ja vad ser jag...vrider och vänder men va konstigt är jag svullen efter bhn eller vad är det??? Förstår ni att jag på fullaste allvar tänker att jag är svullen efter at bhn suttit åt, vadå FÖRNEKELSE ha ha nej inte svulle, FETT värsta fettvalken liksom under armen liksom där vart bhtyget går om ni förstår vad jag menar ...alltså som en liten limpa eller i alla fall en baguette. Den liksom bara är där och den har inte varit där tidigare, man kan ta tag i den. Jag väljer att inte hata den utan bar atänka att . Okej en ny kroppsdel, det är ju spännande eller????




Sen när jag ändå stog där försökte jag kolla ryggen också, (nu har även Baggen kommit in på badrummet) och vad tänker ja...men oj va svullen ja jag har ju haft lite ont i ryggen....men hallå Tackan inte svullen utan även här FETT. Min kropp har faktiskt ändrats en hel del, har inte tänkt på det innan. Och frågan är ju hur viktigt är det egentligen.

Jag försöker att älska mig själv och min kropp, försöker gilla mina nya kroppsdelar.

Torsdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Shake
Mellanmål: Äpple
Dagens motion : ehh nja en annan dag

Ja jag ska eventuellt bara äta shake idag vet inte riktigt varför men känner att jag dragit iväg med kallorierna och behöver bryta det, så antingen bara shake eller så blir det kanske gröt till middag. Eller jag kan säga redan nu att det blir nog gröt ;.)

Jobbar idag och det känns ok, lilla underbara lammet har nu sovit 2 nätter i sin egen säng. Det är riktigt skönt att bara vara Baggen och jag i sängen, sover så mycket bättre inser jag nu. Fast det är mysigt att ha den lilla torktumlaren där också ;-)

Jag gick 1 timme och 45 minuter igår, det var så skönt, hade bra tempo och njöt av naturen. Nästa promenad blir lördag elelr söndag. Just det gjorde lite situps och några armhävningar också, jag är så galet otränad men tänker att de där små stunderna måste ju ge någonting i alla fall.

Just det jag har upptäckt lite nya kroppsdelar också men det ska jag berätta om en annan gång.


Naturdiet

Lakritsbar, Tiramisubar
Shake med Vanilla/Chai

Dessa vill jag smaka men de finns ju ingen stans så vad gör jag???
Jag ringer Naturdiet ! Eller jag gjorde det för ett tag sen.

Kommer till konsumentkontakt, de kan inte hjälpa mig blir vidarekopplad till växeln får ett mobilnummer till en säljare. Börjar känna mig lite väl ivrig men nu är jag ju i gång och skam den som ger sig :-)

Ringde och det var upptaget...kanske ska ge mig nu tänkt ejag men nej skam den som ger sig

Idag skulle jag ringa igen tänkte jag, men då har jag tappat bort nummret!


Kärlekspyssel

En dag skulle jag åka hem till mamma över en helg och ville överaska Baggen när han skulle gå och lägga sig aldeles ensam och sakna mig ha ha så jag tog lite garn och broderade detta på kudden innan jag bäddade sängen, det var uppskattat och väldigt enkelt att göra. Kan va ett sätt att överraska den man älskar.



Önskar jag kunde säga att jag sen avancerade och broderade denna fina, men nej det är min mamma som gjort...men man ser ju helt klart vem jag brås på ;-)


Onsdagsfodret

Igår frossade jag smörgåsrån med ost och lätta så gott men onödigt. Sen blev det Köttfärssås och spagetti (måndagsmaten på veckoschemat) och jag åt som jag gjorde förr, alltså jag tog om och åt tills det var slut på tallriken med resultatet, mätt så att det gjorde ont i magen. Glömde fota men ni vet väl hur köttfärssås och spagetti ser ut :-)

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Omelett
Mellanmål:
Dagens motion : Promenad samt städning

 

Känner för att bara äta massa godis, så sjukt sugen på smågodis!

 

Har börjat adventspynta lite, det är ju så mysigt men jag tycker allt att det borde bli lite kallt och komma lite snö nu för att det ska bli den rätta stämmningen. I helgen får vi besök av Lammets faster och farbror vi får väl se om vi tar oss iväg på någon julmarknad eller om vi bara blir hemma.

 



Ny utmaning

så klart hakar jag på även denna utmaning av Josefin som handlar om att komma ut och gå minst 2 gånger á 30 min under veckan som kommer.



Har precis kommit hem från badet oj oj oj va roligt det var. Lammet älskade det och somnade som en stock på vägen hem hon sover fortfarande. Alltså jag har skrikit av skratt när jag åkte vattenrutchkana det var så kul och lite otäkt ha ha man börjar visst bli tant.
Och sen hade de en grej där man simmade ut och så var det liksom en rundel där vattnet var strömt och jag bara åkte runt runt, det var på gränsen till farligt ju hade jag inte varit så otroligt stark så hade jag nog snurrat runt där ännu...

En och en halv pankaka med lite grädde och 1 banan och en halv burk thaisoppa bidde det till lunch. Inga kakor och ingen glass och framför allt inga cigg. 3 knäcke med ost nu när jag kom hem och är vrålhungrig, man blir så hungrig av att bada varför är det så?

Hej så länge




Kul grej


Tisdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: pasta med tomat (har inte hunnit handl ännu)
Mellanmål:
Dagens motion : Bada

Idag blir det att besöka simhall för första gången sedan lammet föddes. Det ska bli en upplevelse. Att ta på sig en baddräkt! 
Men jag tror lammet kommer att älska det, jag hoppas det.
I går blev det kalvkötts gryta med palsternack puré blev riktigt gott. Hade en mysig förmiddag hos god vän med jämngammal dotter. Så kul att se dem ihop:-)
Lämnade oxå in däcken på hotell samt fick vinterskorna påsatta. Underbart att det är klart!

Matschema för en vecka

Jag kommer att lägga upp recepten sen dag för dag och förhoppningsvis blir det bild också på hur det ser ut. Jag kommer börja när jag hunnit handla och kanske blir det att jag flyttar om lite men det är i alla fall 7 middagar ( som också räcker till matlådor). Jag tror inköpslistan är rätt men lovar inget :-)

 

Recepten är mina egna förutom pankakan den googlade jag :-)


Inköpslista

Nötfärs 1 kg
Kycklingfile 4 sty
Spenat hackad 2 påsar
Bladspenat (fryst)
2 laxfile
Ägg 12
Vitlök
Lök
Morot
Krossad tomat 2 burkar
Ajvar
Fetaost
Champinjoner
Paprika 4 sty
Mjölk
Keso
Vitkål
blåbär
Jasminris
Spagetti
Potatis
Couscous

 

 

Måndag : Köttfärssås och spagetti

4 port

300 gram nötfärs
Hacka en stor gul lök
Riv tre vitlöksklyftor
1 burk champinjoner
2 burkar tomatkross
1 dl mellanmjölk
Soya
Vitpeppar, svartpeppar, salt, chili

Instruktioner

Börja med att steka köttfärsen, när den fått lite färg, häll i allt utom tomat och mjölk. Låt fräsa en stund innan du häller i tomat och mjölk blir bättre då.

Låt härligheten puttra en stund.

Koka Pasta och Broccoli.

Kcal 157 kcal     1 port köttfärssås

139 kcal      1 portion pasta ( ca en knytnäve) (ej fullkorn)

35 kcal     1 portion broccoli

 

Tisdag: Röd Kycklinggryta och Grönt jasminris

4 port

4 kycklingfiler
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
spiskummin
tandorikrydda
strimlad vitkål
ca 2 dl mjölk ( ev kokosmjölk om man vill)
Jasminris
Hackad spenat ca 1 dl

Instruktioner

Börja med att strimla kycklingfileerna. Ta lite olja i en gryta och häll i kryddorna, lök, vitkål och vitlök. Låt det fräsa upp och häll sen i den strimlade kycklingen.

Häll på mjölken och låt det puttra tills nästan all vätska är borta…beroende på hur rinnit man vill ha det.

Koka Jasminris enligt instruktion på förpackningen, efter halva koktiden häl i ca 1 dl hackad spenat och rör om.

Kcal 139 kcal               1 port kycklinggryta

89 kcal           1 dl grönt jasminris

 

 

Onsdag: Lax och Couscous med kall sås

2 port

2 lax filéer
fullkorns couscous
1 paprika
1 liten gul lök
en bit vitkål
1 cream fraish
1 vitlöksklyfta
pressad citron
persilja

Instruktioner

Lägg laxfiléerna i ugnsfast form, salta peppra och ha på lite citron, in i ugnen på ca 200 grader ca 15 minuter

Koka couscous enligt instruktion på paketet. Hacka paprika, lök och strimla vitkål ca 100 gram. Fräs upp grönsakerna med valfri krydda och blanda sedan ner det i couscousen.

Blanda riven vitlök salt, peppar med creamfraish och eventuellt hackad persilja om man vill.

Kcal 224 kcal      Laxfile
170 kcal   I port couccous
150 kcal    Kall sås på en halv burk cream fraish.

 

 

Torsdag: Spenatsoppa med ägghalvor

4 port

1 stor påse hackad spenat
4 ägg
mjölk 2dl
mjöl 3 msk
vatten

Instruktioner

Fräs spenaten och häll på mjölken, koka upp, häll i lite redning och låt puttra en stund.

Koka ägg

Kcal                             72kcal    1 port soppa
73 kcal    1 ägg

 

Fredag: Biffar med sting och potatisklyftor

4 port

Nötfärs 400 gram
Ajvar ca 4 msk
Vitlök 4 klyftor
Chilipulver
Fetaost 100 gram
0,5 dl mjölk
1 ägg
2 rivna morötter
Potatis

Instruktioner

Blanda ajvar, ägg, smulad fetaost, de rivna morötterna, kryddorna och mjölken i en bytta. Blanda sen i köttfärsen. Låt stå en stund innan du formar 8 biffar av smeten.

Stek biffarna i lite fett.

Klyfta potatis och lägg i ugnsform, krydda,  ca 30 min på 250 grader beroende på storleken på potatisen.

 

Kcal                         273 kcal          1 biff 
136 kcal            1 portion potatis ( ca 170gram)

 

Lördag: Ugnspannkaka keso och blåbär

1 plåt 4 portioner

3 Ägg
6 dl Mjölk
3 dl Mjöl
0,5 tsk salt
2 dl Keso
2 dl Blåbär

Instruktioner

Blanda pankakssmet häll i ugnsform 225 grader ca 20 min

Blanda 2 dl keso med 2 dl tinade blåbär, ev lite honung om man tycker det blir surt.

 

Kcal 280 kcal   1 port ( en fjärdedelsplåt) pankaka
62 kcal   1 dl kesoröra

 

Söndag: Fyllda paprikor

3 paprikor 6 halvor ( 3 portioner)

100 gram fetaost
1 burk creamfraish
1 påse bladspenat
1 klyfta vitlök
200gram nötfärs

Instruktioner

Fräs köttfärsen krydda, lägg i  bladspenat, vitlök i stekpannan, häll på creamfraish, smula i fetaosten i slutet. Fyll paprikohalvorna och gratinera i ugnen.

 

Kcal 339 kcal        2 paprikahalvor

 

 

 


Vägdag

Vägdag

 

Väldigt nöjd denna vecka även om det är den i kilo minsta viktminskningen hittills. Inte långt till tvåsiffrigt nu :-)

Målbilden
Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt: 100,5
Mitt BMI: 33,2
Tappat denna vecka 0,8kg
Tappat totalt: 9,2 kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg

Måldatum1: 24 december    Kg Kvar: 1,5
Måldatum 2: 1 april              Kg Kvar: 15,5


Nya mål och visioner för v 48!
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Klara Josefins utmaning
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att stå emot fika på jobbet och ta en knäcke per dag!
  • Att inte röka!
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.

 

Hur gick förra veckans mål??

Jag har varit ute och gått 2 gånger, 30 min och 40 min bättre än inget. Jag har inte fyllt i viktklubb exakt, jag har ätit knäcke på jobbet . Jag har inte gjort en enda övning. Jag har dock gjort Josefins utmaning som jag redovisade tidigare och jag har slutatt röka sedan i onsdags. 
Så samanfattningsvis tycker jag det ok med tanke på rökningen.

Vecka 47 Mål och visioner
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Klara Josefins utmaning
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att göra övningarna i sin helhet 1 gång
  • Att stå emot fika på jobbet och ta med frukt, inget bröd!
  • Att inte röka! Jag kommer ha kvar det tills jag lyckas :-)
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.

 

HUR HAR DET GÅTT FÖR ER??


Josefins utmaning



Måndag:
Hej hej säger jag till spegeln, blir lite full i garv, lammet skrattar också tror det är en lek. Hej hej jag tycker om dig säger jag till hon där i spegeln.

Tisdag:
Börjar med hejhej, säger det högt till mig själv. Tittar på profilen och säger hej magen du är vacker på ditt eget sätt. Du är mjuk och go och har varit lilla lammets bo. Drar över bristningarna och tänker att det är så lena, jag accepterar er med, ni stör mig faktiskt inte. Ni är som ett kvitto på största lyckan i världen.

Onsdag:
Tja snygging...asgarv ha ha nä det var nog att gå lite för långt. Tittar på magen igen, du är helt ok säger jag men tänker fast jag vill att du sk ava platt och brun. Håret fint säger jag men tänker det skulle va tjockt och lockigt och långt och och...aldrig är man nöjd. vad är jag helt ärligt nöjd med????
Ögonen, jag har fina blå ögon, ja den stämde både i tanken och i ordet!

Torsdag:
Hej mensmonstret jag accepterar dig!

Fredag:
hej hej idag ska jag utmana dig! Jag lyfter armarna rakt ut som ett flygplan och fladdrar lite, det dallrara rejält det är svårt att tänka något positivt. Har alltid varit så missnöjd med mina överarmar. Men så tänker jag tänk om jag inte hade några armar då skulle jag br agärna vilja ha er. Drar lite i hänget liksom viker det bakåt, så skulle jag vilja att ni såg ut. Men tillbaka till övningen. Okej hej hej armarna jag är glad att jag har er så jag kan krama de som jag tycker om!

Lördag:
Har inget att säga dig idag! Blänger lite och blir full i garv, prata med sig själv är inte det lite tokigt?!?

Söndag:

hej hej du är duktig som inte röker



Utvärdering av veckans övning!

Den bästa hittills, har kännts bra men lite konstigt men det är något man faktiskt borde göra lite oftare.

Söndag

Det regnar!

Jag har gått 40 minuter i regnet i ren ilska över att jag vill röka men inte ska!

Jag vill äta upp hela världen men det finns inget hemma vilket kanske är tur!

Jag är hängig!


Skitdag

Blä vilken dag! Ätit upp chokladen som var kvar från igår!
Efter mycket krångel skulle vi då byta till vinterdäckena. Nej men tror ni inte att ena låsmuttern satt fast. Detta efter att jag via baksätet krupit in i bagaget, vevat ner extra hjulet där oxå domkraften ligger!!! Vem sjutton kom på att extrahjulet ska vara under bilen?? När domkraften var framme slet jag fram alla däck och placerade ut dem på sina platser och det är då det visar sig att skit muttern satt fast, måste borras upp! In med alla däck i bilens baksäte eftersom bagaget är trasigt!
Ok men då byter vi väl på andra bilen då i alla fall. Jag börjar lossa ett däck och baggen plockar fram vinterdäckena. Punktering!!!behöver jag säga att humöret inte var på topp! In med däcket med punktering i bilen och nu är planen att jag åker till en verkstad som får byta däcken på kombin och laga det till Volvon!
Gick en kort promenad,ca 30 min, hade egentligen ingen lust. Men då såg jag grannen tvätta fönstrens och insåg att det måste vi med. Fick ett ryck och tvättade köksfönsterna, det är 2 stora och 3 små, alla med spröjs som man måste pilla bort och sen sätta dit igen lite bökigt! Men nu är det gjort vilket känns galet skönt. Tog lammets fönster på utsidan oxå, bara insidan kvar. Det känns ju lite roligare att adventspynta när man ser ut genom fönstrena.
Kan inte fatta att det är 1:à advent nästa helg, det känns som att det går så fort. Har plockat fram belysning för att kolla vad som fungerar och julkartongerna är inplockade från boden.
Undrar när man ska klä granen i år? Hemma har vi alltid gjort det dagen före julafton förra året tror jag vi gjorde det typ två veckor innan, det var första gången vi hade gran.
Ska ni ha gran? När klär ni den?

Bali

Ska jag vara helt ärlig så hade jag Borneo i tanken när vi satt där på en strand och bokade en flygbiljett på en halvknackig dator. Jag tänkte djungel, orangutanger och äventyr. Men Bali var något helt annat. Jag tyckte att det kändes som Mallorca fast för australienare, det var helt galet i Kuta i alla fall. Det var inget genuint och snordyrt. Det var tydligen högsäsong där vilket vi missat. Vi tröttnade snart på Kuta och flyttade till Sanur, en liten mindre ort visserligen med nästan bara al inclusive hotell men men. Vi bodde på ett helt ok hotell och på kvällarna gick vi ner och åt och drack vid stranden, den var kantad av dessa lyxhotell och där satt vi i våra flipflop och sletna kläder.

Havet som man har hört så mycket om, eller i alla fall vågorna tyckte jag inte var ngt att ha alls. Och dykningen har man hört ska vara bra men det var för dyrt för oss. Så då blev vi riktiga turister. Bokade en guide som körde runt oss en hel dag över hela Bali. Det var Bird park, reptilpark, djungeltempel, aptempel risfält osv Helt okej och intressant att få lite information om landet. Men sen bestämde vi oss för att genomföra en forspaddling !!!!! Alternativet var natttrekking uppför en vulkan ( en svensk kille dog under den trekkingen året efter då han trillade i mörkret).


Jag Baggen och 8 grabbar från Australien i 18 årsåldern lassades in i en minibuss och kördes uppför en vulkan, låååång tid tog det. Och ja man kan säga att min nervositet och rädsla liksom växte. Grabbarna stojade och skojade och jag satt mest tyst och viskade till Baggen, tänk om jag trillar ur båten!

Efter instruktion och filmvisning går vi mot forsen. Till saken hör att grabbarna valt extra att de ska bli filmade av en liten kille under hela paddlingen. Han åkte alltså i kanot brevid och filmade!!

Som ett mantra upprepade jag för mig själv om man trillar ska man inte simma då bryter man benen, inte simma inte simma. Lägga sig på rygg upp med ben och rumpa och försök flyta.

Det går bra i början, börjar till och med kännas roligt, vi är sex stycken i varje båt och jag sitter längst fram. Sen händer det som inte får hända i en virvel bara helt plötsligt flyger jag ur båten…..och vad gör jag jo jag försöker simma. Jag ser hur båten fortsätter ner för forsen, Baggen tittar på mig hjälplös och jag känner att nu dör jag!

Sen lyckas jag på något sätt ställa mig upp i kanten och håller fast i en sten, en annan båt kommer och drar upp mig. Behöver jag säga att jag var blåslagen och mycket darrig. Efter en stund var det paus vid ett vattenfall och där kunde jag åter träffa Baggen och byta tillbaka till min båt. Alltså den kramen var guld, när jag mötte honom. Försökte vara tapper och tillslut släppte det så jag kunde skratta lite men bara lite åt det. Grabbarna tyckte det var mycket roligt och lovade att de skulle skicka filmen för det hade ju sätt sååå roligt ut.

Behöver jag säga att jag var lättad när denna tur var över! Aldrig mera forspaddling!

Filmen kom sen på posten och det ser roligt ut men samtidigt väcker det obehag .



__________

Idag blir det däckbyte och kanske en promenad vi får se. Känner att jag behöver vila och ta det lugnt. Det var mycket på jobbet igår. Och jag åt två ostmackor och choklad till middag!

Va har ni för helgplaner?

jeans

Överkast i jeanstyg som jag kämpar på med. Fått så mycklet jeans av vänner och bekanta, känns lite kul att tänka på vad alla dessa byxor varit med om.



Mång alappar blir det men sen tänkte jag inte på att det är sömnsmån på varje lapp så det blev lite för litet, måste sy en radda till eller två


Fredagsfodret

Det är mörkt när jag åker till jobbet, tycker att det känns litesom att man är en pärla i ett rött pärlhalsband. Alla bilar som liksom följs åt i mörkret på väg till olika arbetsplatser, som ett långt rött halsband. Lyssnade på radion högt högt i morse, sjöng högt högt falskt och fel, jag kan aldrig några texter men det kändes bra.

Rökte inget igår och ska inte röka idag heller, tror dock at jag mår lit eilla av plåstrena, de kanske är för starka, ska bara ta ett halvt i morgon. Ska försöka hinna handla på lunchen så jag kommer fort hem till de mina, längtar redan efter dem.

Känner mig lite nere, tankar som snurrar och olika alternativ spelas upp i mitt huvud hela tiden alla med olyckliga slut. Har någon nära som är sjuk som jag vill ska vara frisk. Plötsligt känns det oviktigt vad jag väger och äter samtidigt som jag vill nå mitt mål. Men när man sätter saker i perspektiv till varandra så frågar man sig ibland vad som är viktigt här i livet.

Jag vill tatuera mig helst nästa vecka men det blir nog inte förens om kanske ett år, kan inte prioritera det ekonomiskt just nu. Har alltid tänkt att jag aldrig ska tatuera mina överarmar då de är nog "manliga" och grova som det är men jag tror jag tänkt om. Kanske blir det en halfsleef (tror det heter så).


Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag:Köttfärssås spagetti broccoli
Mellanmål: rödvin :-) shake

Dagens motion :

Det tar på att jobba trots att det bara är 2 dagar i veckan än så länge känner mig lite trött.

Torsdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Ingen aning
Mellanmål: Shake
Dagens motion : Absolut ingen

Vilken natt!!! Lammet har varit vaken en gång i timmen så jag känner mig lagom mosig i huvudet. Somnade vid åtta igår i lammets rum och väcktes av Baggen kvart i nio, galet blev det, missade Bonde söker fru och blev aldeles stressad.

Jag rökte inget mer igår vilket känns bra, även idag är plåstret på och jag har inte rökt och ska inte röka....eftersom jag slutat röka. Men det triggar mitt godissug något hemskt måste jag säga, men jag ska stå emot. Tjuvväged mig igår och då hade plusset kommit men det är långt kvar till måndag och mitt mål är att det då ska va +-0 i alla fall. Men i får se.

Antingen behöver jag glasögon  (eller ta på mig de som ligger i lådan) elle rså är lamporna trasiga på bilen för det kändes som jag körde i blindo till jobbet. Gillar inte mörkret, kan till och med bli mörkrädd när jag sitter i bilen, det är ju lite galet.

Ha en bra dag ! Va ska ni göra idag?

Fasiken oxå

Tre bloss på en gammal fimp så jävla onödigt!!!




Update

Nämn något som gjorde dig glad igår:

Att träffa goda vänner.

Vad gjorde du kl 08 imorse:

Pratade med mamam i telefon och hängde tvätt och drack kaffe på samam gång

Vad gjorde du för 15 min sedan:

Gjorde julkort på fujidirekt

Det sista du sa högt:

Vi ses sen

Det senaste någon sa till dig:

Hej då

Vad har du druckit idag:

KAFFE

Vad var det senaste du åt:

Shake eller åt och åt drack

Vad var det senaste du köpte:

Nikotinplåster

Vad är det för färg på din ytterdörr:

Vit

Vad är det för väder hos dig nu:

Grått och ruggit men plusgrader

Godaste glassmaken:

tofuline Mocca ...men den finns inte längre sjukt konstigt!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:

Jaaaaaaa

Sover du tungt:

Nej vaknar så fort lammet rör sig i det andra rummet typ, men i soffan på kvällen då är jag svårväckt

Drömmer du mardrömmar:

Ja jag drömmer massor, både jobbigt och fina drömmar. Ofta jagad och springer runt i flygplatser eller bland massa fält och så är det krig och så ska jag rymma osv

Trivs du med ditt jobb:

Har världens bästa arbetskamrater! Och ja jag har ett ofta givande jobb, många gånger tungt och påfrestande rent känslomässigt. Svårt att hålla distans och inte påverkas.

Favoritklädsel:

Jeans och tröja, fruktansvärt tråkigt och basic.

Favoritlåt just nu:

Laleh när hon sjunger eva dahlgren

 

Vad ser du om du tittar till höger:

En vägg och ett fönster, utanför fönstret en kohage, en ekbacke och en skog

Vad gör dig glad just nu:

Att jag inte rökt på 3 timmar, att mitt lilla lamm ligger och snarkar i sin säng och att jag har en Bagge som kommer hem till mig efter jobbet.

Vad ska du göra härnäst:

Klä på mig packa bilen och ge mig av på besök till mamma

Höger eller vänsterhänt:

Höger

Humör just nu:

Mensvärk, röksugen så ja lite så småtjurig

Favoritgodis:

choklad, mörk helst Lindt de svarta kulorna mmmm

Kläder just nu:

Ha ha ja tights med hål i uttvättat linne dekorerat med lite gröt

Sommarplaner:

Bada och sola och leka med min familj. Kanske måla huset med :-)

Hur många kuddar sover du med:

1

Spelar du något instrument:

absolut inte vilket är skönt för omgivningen då jag inte kan ta en ton.

Morgon eller nattmänniska:

Morgon

Vad är viktigast för dig:

Min familj. Va som helst för dem, vart som helst när som helst


Onsdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Kålpudding
Mellanmål: Morot

Dagens motion :promenad

Oj oj va svårt det är att ta kort på ett litet lamm ibland. har försökt göra julkort och den annars så leende och glada lilla busungen var inte på fotohumör. Men några bra blev det nog :-) Det hela slutade med att hon attakerade kamran och slog i huvet. Stackars lilla lamm som har en sån tokig tacka till mamma.



Plåstret är på det känns så där måste jag säga men jag ska inte röka jag ska inte röka .

Dagens smartaste! Tvätta alla byxor du äger som du kan ha på en gång !!! Smart nej inte så värst får bli tights idag och det känns sådär. Alltså jag gillar tights men då ska man ju gärna ha någonting lite längre upptill.
Nästan så det får bli en dagens outfit på det lite senare.

I morgon jobb och det känns riktigt bra faktiskt! Har flera möten inbokade vilket gör att dagen går fort. Och sen ska det bli kul att träffa mina härliga kollegor igen.

Jag börjar få lite julfeeling, sugen på att sätta upp adventsgranen och alla ljusstakar i fönstrena och stjärnorna och alla tomtar och ohhh va mysigt. Just det skulle ju bygga en bock oxå hmm ska försöka få till det för jag tycker verkligen de är såå fina men vi får väl se vad som hinns med. Ska byta däck på bilarna i helgen också och försöka laga bakluckan.





hjälpmedel

Nikotinplåster inhandlade!!! I Morgon gäller det.



Grönsakssoppa till lunch blev jag bjuden på och spagetti till middag. En liten kort promenad och trevligt sällskap ja så har dagen sätt ut idag!

I morgon måste jag ta mig ut på en långis annars blir det svårt med veckomålet. Jag gör min utmaning varje dag , den från JOsefin...tänkte inte skriva hur det går förens på söndag, men den är riktigt bra. :-)





Mia Törnblom

Tankvärda ord!!!!

Att acceptera sig själv

Det kommer alltid finnas områden där vi kan förbättra oss, vi kommer aldrig att bli perfekta. Först och främst behöver vi acceptera och tycka om oss själva precis som vi är med fel och brister på insidan och utsidan.

Ofta hör jag mig själv säga till personer jag vägleder: ”Det är viktigt att de tankar och känslor du har om dig själv är likvärdiga med hur du tänker och känner inför en riktigt god vän. Samma respekt och kärlek du hyser för en vän behöver du ha inför dig själv.” Det är alldeles för vanligt att vi går runt och önskar att vi vore någon annan och ödslar tid på att tänka tankar som börjar med: Om jag bara …

Vi måste sluta med att slå på oss själva och betrakta oss som odugliga

– kan vi inte helt enkelt bara komma överens om att det är omodernt att hacka på sig själv?

Att slå på sig själv är alltså bara dumt och onödigt. Däremot är det viktigt att ta ansvar för våra misstag, annars blir vi offer. Vi är ansvariga redan för våra tankar, våra tankar blir ju så småningom handlingar och våra handlingar utgör en stor del av våra liv. Det är därför viktigt att ta på sig ansvaret när man agerat fel. Det gör man genom att be om ursäkt och ställa tillrätta så fort som möjligt. Det räcker långt ifrån alltid med att bara säga förlåt. Ett förlåt utan en förändring betyder ju faktiskt ingenting. Tyvärr är heller inte insikten om att jag agerat fel detsamma som att jag har förändrat mig eller bett om ursäkt. Det är förändringen i sig som är det viktiga. Ofta påstår människor att de har förändrats, men det kan de bara bevisa genom att handla annorlunda än förr. Detta kan låta präktigt men det är så det ligger till. Det är inte ett nederlag att be om ursäkt och erkänna sina misstag. Det är tvärtom modigt och ansvarsfullt.


Men det är inte bara andra vi behöver bli förlåtna av för misstag vi begått. Vi måste också förlåta oss själva. För många är detta det allra svåraste. Men vill vi höja vår självrespekt är det nödvändigt att vi förlåter oss själva för saker vi gjort, annars står en massa skuld och skam i vägen för vår personliga utveckling.

Mia Törnblom
källa viktklubb.se


Tisdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Spagetti ala ???
Mellanmål:Knäcke tror jag det blir

Dagens motion : kallt som fan ute


Lilla Lammet fyller nio månader idag, lika länge har hon nu varit på utsidan som på insidan. Underbara älskade unge! Nu blir det Bvc och sen mys med kompis :-)

Osten ligger och ropar på mig i kylen snälla snälla kom och ät upp mig. Nej nej nej säger Tackan jag vill inte ha dig. Osten gråter, Tackan ler!

Har gjort dagens övning med det är br aatt va snäll mot sig själv :-)

Roadtripp

Det har vi varit på idag lammet och jag. Först till pappa för fika och lunch, mysigt var det . Lammet på ett strålande humör och det tror jag hennes morfar behövde. Det blev en pepparkaka till fikat, mest för att jag skulle bli snäll och sen kålpudding, så gott, inget slår pappas mat. Tog bara en portion men skulle kunna ätit tre. Fick med massor hem också vilket gjorde baggen glad. Lammet klappade med skräckblandad förtjusning morfars leonbergerhundar. Den ena får lugnande medicin??? En hund liksom!! Men jag måste säga att hon faktiskt verkade må mycket bättre, så det var nog bra.
Bilturen dit var härlig, solen som gick upp över världen, sjöar, rådjur, kossor, får, ängar och berg. Sverige är bra vackert !
Sen blev det ett litet snabb stopp hos lammets mini kusin, va snabbt man glömmer hur små de är. Lammet ville helst slits och dra i honom och tyckte han var väldigt intressant .
Tack för alla kommentarer, gillar verkligen när ni kommenterar! Har gjort första dagen av utmaningen, gillar den verkligen. Hoppa på ni också om ni inte redan är med :-)
I morgon blir det BVC, ska bli så spännande att se hur hon växt. Känns som hon växt massor! Efter det blir det umgänge med en kär vän!! Kanske en promenad oxå! Och vet ni vad i morgon ska jag köpa ett hjälpmedel för att få lite skjuts i mitt hälsosamma liv.
Nu ska jag byta tejp på tummen och krypa till sängs, är så trött!

Före och efter

Innan lammet vid jul ca 85 kilo, ser smal ut tycker jag själv, det är min målbild





Julen därpå, lammet ska snart flytta ut men det är nästan 2 månader kvar



Målet är alltså före :-)


Lapptäcke

av gamla skjortor ett lakan och en sari från indien. Sytt i väntan på lammet och används idag flitigt




Vägdag

Vägdag

 

Riktigt bra resultat men tror smällen kommer nästa vecka! Men nu njuter jag av detta och kämpar på-

Målbilden
Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt: 101,3 kg
Mitt BMI: 33,5
Tappat denna vecka 1,9kg
Tappat totalt: 8,4 kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg

Måldatum1: 24 december    Kg Kvar: 2,3
Måldatum 2: 1 april              Kg Kvar: 16,3


Nya mål och visioner för v 47!
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Klara Josefins utmaning
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att göra övningarna i sin helhet 1 gång
  • Att stå emot fika på jobbet och ta med frukt, inget bröd!
  • Att inte röka! Jag kommer ha kvar det tills jag lyckas :-)
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.
Hur gick förra veckans mål??

Jag har varit ute och gått tre gånger :-) Jag har gjort övningarna 1-10 plus situps vid ett tillfälle. Jag har ätit bröd på jobbet både torsdag och fredag men inga kakor. Jag har ju kört skivstången i övningarna och jag har faktiskt fyllt i viktklubb exakt varje dag. Jag har också ätit choklad tre dagar irad, mycket choklad så man kan väl säga att det var en sådär bra vecka.

Så samanfattningsvis tycker jag det ok.

Vecka 46 Mål och visioner
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att göra övningarna i sin helhet 1 gång
  • Att stå emot fika på jobbet och ta med frukt, inget bröd!
  • Att inte röka! Jag kommer ha kvar det tills jag lyckas :-)
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.

 

 

 

JOSEFINS UTMANING

 

Vecka 46 vill jag att vi fokuserar på att bygga självförtroende och självkänsla. Det är så himla lätt att känna sig misslyckad och ogilla saker med sig själv. Så den här veckan är utmaningen att en gång varje dag möta sin spegelbilds blick och säga en positiv sak till sig själv. Det kan vara samma sak varje dag man säger, eller nya saker hela tiden. Så länge det är en komplimang till sig själv. Jag vill att ni varje dag antecknar vad ni sa till er själva, och detta kommer sedan att bli resultatet som publiceras i ett inlägg i min blogg. Jag vill också att ni på söndagen skriver en liten sammanfattning och berättar hur det kändes att få komplimangen och om ni känner någon förändring. Tycker ni mer om er själva? Har komplimangerna hjälpt? Hur gick det helt enkelt?

 

HUR HAR DET GÅTT FÖR ER??


Depp och pepp



Skitdag!!!
Frukost 100 gram choklad i bilen sån ångest
Lunch fralla med lätta och massor av ost vi sancka 6 skivor
Ågren som bara den
Middag En fralla med 4 skivor ost+lätta  2 knäcke med en skiva ost på varje

Har bästaste Baggen ever... så klok så snäll så sann!


Har varit ute i en timme och en kvart med vagnen nu, gått superfort för att vara mig och även joggat små korta bitar...svettigt men skönt.

Varför det blir så där, att jag äter choklad när ingen ser...jag tror det är en lång historia som jag tar en annan gång, orkar inte just nu.

Skitdag rent innehållsmässigt sätt även om jag höll mig inom kcal målet!! Inga fler sånna dagar nu innan jul. Och tant röd är på besök urk va topp man känner sig. Och så skar jag mig i tummen :-(

Ser inte fram emot vägdag i morgon, men det lär väl inte synas på vågen förens nästa vecka!

Och hur gick då utmaningen från Josefin
1. INGET GODIS
2. INGA CHIPS/OSTBÅGAR
3. INGEN GLASS
4. INGEN LÄSK
5. INGEN SKRÄPMAT

1 Glas cola zero och choklad i tre dagar i rad....man kan säga att det gick bra fram till fredag. Men 2,3 och 5 har jag i alla fall klarat mig undan. Klarade inte denna utmaning lika br asom förra men ser samtidigt fram emot nästa för jag hoppas det kommer en ny :-)


Söndagskrubb

Ingen bra matdag igår eller maten var bra och planen likaså men sen skulle broder komma och fika och frågar om han ska köpa med sig ngt!!!! Choklad, snickers och pepsi Max .... Det bara kom! Jag fick en 200 grams mörk choklad och va jag åt, säkert 150 gram det var så gott mådde inte ens illa så typiskt mig. Ångesten kröp sig på men skakade av mig den, dumt att ha ångest för ngt som redan är gjort. Tog bara ett glas läsk , det var inget gott! Det lär nog synas på vågen men men det är bara att kämpa på!
Fast nu ska jag åka och handla och baggen vill ha bröd och ost, det vill jag med!!! Frågan är om jag kan hejda mig om jag väl börjar??
Dagens foderplan.... Vi får se ikväll hur det gick

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag:pasta carbonara
Mellanmål: Banan*2

Dagens motion :

Dronkar, tvestjärtar och kluttar

Funderar på vad jag ska sy, men det blir nog kluttar för de kan man ju göra hur man vill, hur stora hur små hur tjocka eller platta man vill . Kalikå som de andra är (mönstert alltså) är också roliga men men vi får se. Dessa gjord ejag i väntan på lammet.


Kärleksdronkar,enkla att sy   
enkla att älska


Discodronk


 

Tvestjärtar, lite mera pill men fortfarande enkla :-) och söta

 

Kluttar, enklast av dem alla, eget mönster, alla unika. Sydda av gamla tröjor ett hårband, en bit av en filt osv..kan varieras i det oändliga. Bara klipp ut två rundlar och gör armar, öron ben om man vill och sen sy ihop, kan inte bli fel för man bestämmer ju själv hur de ska se ut. Tänk bara på att sy fat knappar osv riktigt br aom det är till små små lamm för annars blir det farligt farligt .


Lördagspromenad



Underbar morgonpromenad, så grått och disigt till en början att bilderna nästan ser svartvita ut men sen sprack solen igenom. Så vackert när all spindelväv lyser vitt överallt men svårt att fånga på bild. Nu har frosten kommit rejält, undrar när första snön ska dyka upp.








Och till middag blir det röding i ugnen ( Lägger den bara i en form med lite salt och peppar) med ungsstekt potatis, morot och lök. Broccoli och till det hollandäsås (Vet ej hur det stavas).



Ska bli gått med mat efter att ha burit in massa ved, vurpade med en kärra och fick ett stort vedträd rakt mellan benen aj aj men det var lugnt. Har lagt in ett par maskiner tvätt med, förstår inte att det kan bli så mycket tvätt. Tur att man har ett litet lamm som hjälper till


Lördagsplan

Åt chokladen igår, mörk och mycket god, njöt av alla 80 gram . Känns inte alls som ngt misslyckande då utrymme fanns. Sen hade jag inte behövt ta en tugga av baggens snickers som jag inte ens gillar.
Blev inga fler gym övningar igår, bara soffan.
Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag:Röding à la
Mellanmål: Morot

Dagens motion : Långpromenad med lammet

Måste bära in ved och kratta lite löv, kanske tända eld på lövhögen också :-)


Övning 9&10

9. Magen

A: Ligg ner på ett lite mjukare underlag. Låt benen vara lätt böjda och placera dina händer i kors på bröstet. Dra in naveln mot ryggraden och tippa din svank genom att pressa ner ländryggen mot underlaget. Lyft sedan överkroppen uppåt genom att böja bålen. 

B: Fortsätt en bit upp, fortsätt hela tiden att dra in naveln mot ryggraden. Gå inte högre än att din ländrygg har kontakt med underlaget. Sänk kroppen sakta och börja om igen. 

Antal: 15-20 repetitioner, två set.


10 mage

A:Ligg ner på ett lite mjukare underlag och ha benen lätt böjda. Placera händerna i nacken och ge huvudet stöd. Dra in naveln mot ryggraden, tippa ditt bäcken genom att pressa ner ländryggen mot underlaget. Lyft sedan överkroppen uppåt. 

B: Fortsätt upp och rotera överkroppen åt vänster. Gå inte längre än att ländryggen fortfarande är kvar i underlaget. Vrid sedan tillbaka överkroppen och sänk överkroppen kontrollerat. Gör samma sak åt andra hållet.





Vilken dag

Har längtat hem så otroligt mycket idag, kändes tuffare idag än ngn av de andra dagarna. Börjar förstå att det är på riktigt, Jag ska jobba nu lammet håller på att växa upp.

Jag har underbara kollegor som gör att dagarna går rätt fort ändå. 

Det har stått en gigantisk skål med godis i köket och jag sitter i rummet närmast köket, har gått förbi den kanske 20 gånger och vet ni vad jag har inte tagit en enda bit!!! Sa till en kollega att tar jag en bit får du 100 kr...ha ha och jag är ju typ pank så det går ju inte. Hon försökte dock truga på mig geisha sura nappar och jordnötskrokant...men med glimten i ögat.

Nu har jag ätit fläskfile Ajvar och njuter av ett glas rött. Chokladen !!

Strimla fläskfilen, stek med massor av lök kanske 2-3 stora, häll på 4 msk ajvar relish, en matlagningsgrädde och salt peppar och vitlök. Jag hade även i kantareller :-) Låt puttra ihop en stund. servera med ris, pasta eller kanske broccoli  Mums mums 254 kcal med bara brocoli till

2 glas vin 216 kcal

frukost och lunch totalt 421 så totalt idag om jag inte äter och dricker mer blir det alltså 891 kcal så det finns gott om utrymme för chokladen frågan är hur jag ska göra :-)

Favorit resemål

Det finns en plats på jorden som jag älskar nästan lika mycket som hemma. Bottele Beach, en liten starnd på ko pha nang i thailand. Ön är känd som en partyö med fullmånefester men på andra sidan finns denna lilla pärla, vi har varit där tre gånger och alltid blivit kvar längre än beräknat.

Sista gången hade de dock byggt ett hotell med Ac och det kändes som att den unika charmen höll på att försvinna, man kunde till och med åka bil dit, vilket var omöjligt förut.

Historian bakom Bottle beach.......

Några hippies på tidigt 70-tal hoppade av en bananbåt ( det är sant) och hamnade på stranden, då fanns inga stugor till uthyrning utan de fick bo hos de som bodde där. De blev kvar länge eftersom det inte fanns några kommunikationer. De drack väl en del öl och använde flaskorna till att göra en stig, de grävde ner dem upp och ner liksom . Stigen finns kvar i ena änden av stranden och leder till ett nästan helt sönderfallet litet skjul som de byggde för att bo i.

De blev fler och fler och familjen, för det var bara en som bodde på stranden byggde små hyddor som de resande fick hyra. Idag är det samma familj men bröderna har ett ställe var Bottle beach 1, Bottle beach 2, Bottle beach 3 och sen finns det ett ställe till. Första gången vi var så var det dessa ställen och i varierande standrad, från att se sanden genom golvet och ingen el till lyxhuset med el vissa delar av dygnet och dusch och toa.

Det är fortfarande så att det är strömavbrott vissa delar av dygnet vilket gör att det blir ett naturligt avbrott då "alla" samlas på stranden för att spela fotboll eller vollyboll. Personal och bofasta mot turister. En gång om dagen kommer partybåtarna från Haad rin och stranden invarderas ov bakfulla rödsprängda tonåringar,. Vi fasta turister tittar på dem och suckar, när de åker blir det vår starnd igen. en strand där man kan ligga för sig själv.

När vi varit där blir det en väldigt intim känsla och det känns som att det är vår strand, man blir som en familj. Kanske låter larvigt men helt underbart. Jag kan liksom förstå de första snubbarna som landade där och att de ville ha det för sig själva.

För mig har stranden ytterligare en betydelse, det var här som Bagen friade till mig. Vi hade precis varit på ett bröllop, en tjej och kille från nya zeeland som träffats på stranden för många år sedan när de backpackade och som nu återvänt för att gifta sig. Helt otroligt vackert. Och tagna av romantiken så sa baggen, - Ska vi inte slå till och gifta oss vi med!! ha ha kanske inte låter så romatiskt men det var det.













Sista resan tog vi en sväng till Bali också
men det ska jag berätta om en annan gång ...

Bali




Vad har ni för favoritresemål???

Övning 7&8

7. Bröstet

A: Ligg på golvet med böjda ben. Placera händerna lite mer än axelbrett isär i brösthöjd. Dra in magen och lyft kroppen uppåt till sträckta armar, låt knäna vara kvar i golvet hela tiden. Sänk kroppen sakta neråt igen. 

B: Sänk kroppen så mycket du kan, men vänd rörelsen innan bröstet eller magen nuddar golvet. Behåll blicken neråt hela tiden så att nacken är rak. 

Antal: 15-20 repetitioner, två set.

Sjukgymnastens råd: En bra övning för dig som har problem med knäna eftersom det inte blir någon belastning där. Ta igen de övningar du missar genom att ta ut dig extra på de övningar du klarar av.

8. Rygg

A: Ligg ner på golvet. Placera dina händer på rumpan för lättast belastning, vill du göra övningen lite tyngre så placera händerna vid öronen. Spänn mage, rygg och säte samtidigt som du lyfter upp överkroppen. 

B: Behåll blicken ner mot golvet och försök slappna av i nacken. Lyft så mycket det går, sänk sedan sakta överkroppen mot golvet. 

Antal: 15-20 repetitioner, två set.

 


Fredagsfodret

Gjorde övningarna igår 15 *2 på båda bättre än inget, måste väga skivstången sen, har ingen aning om vad den väger men det kändes tungt.

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Ja va sjutton ska man hitta på??
Mellanmål: Morot macka med ost

Vin ? Choklad ? Vi får se

Dagens motion : övning 7&8 situps och ryggböj.



Mums

Asiatiska lax & räkbollar med ingefärsdip

4 portioner
Ca 30 min

Laxbollar


400 gram skinnfri laxfilé
150 gram handskalade räkor
1 st ägg
0,5 kruka(or) koriander
2 cm chili
2 st vitlöksklyftor
1 cm ingefära
0,5 st lime
1 tsk salt
2 nypor svartpeppar
1 msk olivolja
Tillbehör
2,5 dl bulgur
1 st broccolihuvud
0,5 st gurka
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Dipp
2,5 dl matyoghurt
2 cm ingefära, riven
0,5 st lime
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar



1. Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma bollar av färsen.

2. Koka ett halvt paket bulgur enligt anvisning på paketet.
3. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och 1 msk smör. Stek laxbollarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över bollarna i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 15 min. Torka ur pannan.
4. Skölj och dela 1 broccolihuvud i små buketter och fräs på dem i lite olivolja i pannan. Salta och peppra.
5. Skala och riv 2 cm ingefära på ett rivjärn och blanda med 2 ½ dl yoghurt..
Pressa i saft från resten av limen. Salta och peppra efter smak.
6. Dela gurkan på mitten och gröp ur det vattniga. Skär den i skivor och blanda med bulgur och broccolibuketterna.


Servera lax- och räkbollarna med bulgursallad och ingefärsyoghurt.
Källa: Viktklubb.se


Fast det får bli en annan dag idag blev det köttbullar och makaroner, snabbt och enkelt 437 kcal



Jobbat idag och det gick bra men det känns att vara borta så länge från lammet. Bävar inför när det blir dagis i kanske Mars, nu vet jag ju ändå att hon är med Baggen....men det ska nog gå bra.

Övningarna ska försöka få till dem sen när lammet somnat jag ska i alla fall göra några. Sen kanske det blir spikmattan. Maten har gått bra idag men känner att det blir för lite med shake till frukost och lunch när jag jobbar så nästa vecka så komme rjag nog ha matlåda tors fredag....det är konstigt hemma går det bra men nu känns det tufft på jobbet. Och jag rör mig ju nästan mer hemma. Det måste vara hjärnan som förbränner så fasligt mycket kcal när jag jobbar.

I morgon fredag och frågan kvarstår om jag ska hoppa över min heliga fredagschoklad med tanke på utmaningen eller om jag ska äta den? Den som lever får se.


Det är så himla kul när ni kommenterra blir så glad och pepp. Gilla ratt läsa era bloggar och inspireras, försöker komentera så ofta jag kan då jag vet hur glad man blir men ibland hinne rman ju inet :-) Kram på er alla goa glada sura och hungriga spacevänner





Små pärlor

..det finns små saker som jag njuter av att titta på här hemma, fyllda med minnen och kärlek.



En liten vit ko snidad av en bror. Min mormors leksak nu min favoritsak.



En lavemangs behållare i emalj, hjärtan på tråd från brudbuketten min och nyckeln, vilka dörrar har den öppnat.



Älskade kramade lagade av generationer


5. Min motivation

Att leva ett långt liv, att vara rörlig och frisk. Att kunna handla kläder i vanliga affärer och trivas lite bättre med mig själv.

Jag har ett hemligt mål som jag kanske delar den dagen jag når det.





Övning 5&6

5. Framsida arm

A: Stå höftbrett isär med fötterna och lätt böjda knän. Ha en hantel i varje hand. Låt armarna löpa raka utmed kroppen, vänd sedan handflatorna framåt och lyft ut armarna en aning. Detta är din utgångsposition. Böj nu armarna och lyft hantlarna upp mot axlarna. 

B: Fortsätt lyfta men vänd rörelsen medan du fortfarande känner att framsida överarm jobbar. Återgå till utgångspositionen. Blir den här varianten för tung kom upp så du minskar avståndet mellan händer och knän. Behåll ryggen fortfarande rak genom rörelsen. 

Antal:
15-20 repetitioner, två set.

 

Alla bilder i denna serie är tagna av STEFAN MATTSSON Källa Viktklubb.se

 

6. Baksida arm

A: Ta en hantel i höger hand och ställ dig något smalare än höftbrett isär. Kliv fram med vänster ben och vila med vänster hand på vänster lår. Lyft din högra arm så att armbågen pekar rakt bak medan handen är parallell med golvet. 

B:
Pressa nu hanteln bakåt, men se till att din överarm är helt stilla. Sträck armen så den blir helt rak utan att du vrider dina axlar, återgå tills handen är parallell med golvet och börja om.

Antal: 15-20 repetitioner, två set.

 

Då jag inte har hantlar kommer jag dock köra båda med skivstång :-)


Torsdagsfodret

Igår var en sån bra dag, träffade goda vänner bubblade om ditt och datt skrattade och kände igen mig. Det är ngt speciellt att träffa någon man har en historia med. Vi har gått i skolan ihop i mellanstadiet och allt från lärare och klasskamrater avhandlades blandat med väldigt mycket viktprat och allmänna livsfunderingar. Vi gick snabbt så vi blev svettiga och tiden bara försvann.

Köpte med mig nötter och tranbär som snacks efter promenaden till oss bara lite men jag åt upp allt själv inna vi ens kom ut och gå, så typiskt mig.

Hoppas ni får en bra dag

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: pasta
Mellanmål: Morot

Dagens motion : övning 4&5 kanske 6&7 beroende på hur trött jag är när jag kommer hem.

Inleder idag min andra arbetsvecka, det är tur att det är korta veckor :-)

Das dag

Lärdom idag, skaka inte vällingflaskan förens du skruvat på locket ordentligt!!!


Tog en bild i morse det var så vackert

 

Och kolla va fint det blev med vitt duschdrapperi, hade ett knallblått innan. Skulle vilja helkakla och bygga om men man får göra små förändringar så länge. Färgerna idag är gräsliga, ngn sorts 80 tals pastell som gick fel.

Det blåa ska jag nog försöka sy regnkläder av till dockan Anna :-)



Träningen alltså gud va otränad jag är, det kändes rejält i axlarna idag. Gjorde om axelövingen lite och körde hälften med bandet rakt upp och hälften med skivstång.

Plockade också fram spikmattan, länge sedan jag använde den men tror jag ska börja igen, skön avkoppling.



Övning 3,



Och övning 4


Kudden som jag stoppade uppskattades av lilla lammet


Biggest loser: Alltså hur kan de gå ner sååå mycket som tio kilo på en vecka?? Tycker det är konstigt. Men va jag blir inspirerad orkar de så ska väl jag orka. jag hejjar på Artuhr jag!
Haft en bra dag med långpromenad, trevligt sällskap god lunch och tur att det fanns mat i frysen när jag kom hem! Älgfärsgratäng med potatis och kantareller, mums.

Knäppheter

Vad är det knäppaste ni gjort för att gå ner i vikt?????

För mig måste det nog va de där sjögrästabletterna som skulle svälla i magen så att man inte blev hungrig de smakade skit och det hjälpte verkligen inte, dyra var de också!!



Eller kanske var det den gången vi kokade soppa på vitmossa.????


Övning 3&4

3. Axlar

A: Stå höftbrett isär med fötterna. Ta en hantel i varje hand. Håll armarna utmed kroppen, helst bara lite lätt böjda eller om det känns tungt under rörelsen gör som på bilden, låt armarna vara böjda i armbågsleden. Lyft armarna utåt/uppåt. 

B: Fortsätt lyfta armarna tills armbågarna är i axelhöjd. Sänk hantlarna igen men gå inte längre ner än att du har ett mellanrum mellan armbågarna och kroppen. 

Antal:
15-20 repetitioner, två set.

 

4. Axlar och rygg

A: Sitt ner på golvet. Fäst gummibandet ett varv runt fötterna och låt tårna peka framåt. Korsa gummibandet och håll ett handtag i varje hand. Sitt med en rak rygg och dra in magen. Sänk dina axlar och dra din höger arm snett uppåt bakåt. Se till att knipa ihop kring skulderbladet när armen kommer bak. 

B: Behåll sänkta axlar och anspänning mellan skulderbladen och vrid överkroppen åt höger. Titta snett bak över din höger axel. Vrid tillbaka till en rak kropp igen och släpp sedan fram handtaget till utgångsläget. 

Antal: 15 repetitioner med varje arm, två set.

ingen bild men ni fattar va

Onsdagsfodret

Oj ojoj igår, de där knäckemackorna till middag triggade igång mig...tog sen 10 smörgåsrån med lätta och 2 tackobröd med kaviar var egentligen inte hungrig bara sugen.
Det blev mycket kcal igår
frukost Shake: 109
Lunch ( köttbullar och kokt potatis ikea): 672
Middag massor av knäcke keso smörgåsrån osv: 784

Så totalt 1565 kcal och jag "får max äta"  (1457) så det blev inte så farligt som jag trodde.

Nu blir det att kika på Biggest loser som jag spelade in igår, däckade i soffan vid 20.00 :-)

Har nu på morgonen varit och letat upp gummibanden som behövs till dagens övningar, hittade ett hopprep med, det är ju riktigt bra träning men sjukt jobbigt.

Angående flygplanen! De är inte svåra att sy, kan man sy lite sicksack och klippa ut och sen är det bara att tråkla ihop det hela. Ja då fixar man det! Lite pill är det så klart men relativt enkelt. Det är dock lit esvårt att få tag på mönstrena då boken är gamal men väldigt populär. Är någon intreserad så kan jag rit aav mitt eget mönster och skicka :-)
Maskarna är riktigt lätta att sy och dem kan man göra utan mönster, ska se om jag kan ta en bild på hur jag gör :-)


Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch: Tonfisksalld
Middag:Shake
Mellanmål: Morot

Dagens motion : övning 3&4 plus långpromenad

The dag

Träningen jag gjorde dem lite halvhjärtat men det kändes helt ok, har dock fruktansvärt dålig balans hi hi

Ikea gick bra köpte duschdraperi ska visa sen, halkskydd till badkaret som blev mycket uppskatatt av lilla lammet, kontaktskydd, ljus och 6 kuddar. jag köper billiga kuddar på ikea och fyller mina pysselprojekt med, det är såå mycket billigare än att köpa fyllning på typ hobbyaffär. Fyllde den ena av kuddarna jag sytt till lammet men det gick visst åt 5 stycken så nu har jag bara en kvar till djurena som ligger och väntar och till den andra kudden måste jag köpa flera kuddar...mycket kuddar blev det nu.

Valde köttbullar med kokt potatis i restaurangen men stod länge och funderade på fläskytterfile med bea och pomme...och jag stod länge och funderade på hur farligt det skulle va med en väldigt liten portion chokladpudding...men det blev en slät kaffe . Känns bra. När jag kom hem var jag dock hungrig och tuggsugen så då blev det 4 knäcke med keso och kaviar till middag, hade ju planerat shake men så blir det ibland. Har inte fyllt i viktklubb ännu men ska göra det sen.

Ja sen när vi skulle hem då gikc det inte att öppna bagageluckan på bilen,gahh något frustrerande. men jag kan upplysa om att det går att få in en vagn genom baksätet trots att man har ett fastskruvat galler. Det går om man svär lite och trycker på väldigt hårt. I morgon lär det visa sig om den går att få ut samma väg ???

Konstigt det är men nu när det gått så bra ett tag så är det som att jag tappar lite av motivationen och liksom tänker att jag kan unna mig. men jag ska va duktig, jag ska följa mina utmaningar så gott det går.

Har satt biggest loser på inspelning  och ska se det senare tänkte jag. I morgon blir det lååångpromenad med goda vänner.

Inget sött idag i alla fall förutom snoriga pussar från lilla lammet.



Just det, bloggar ni från mobilen ibland? Går det bra? Jag gör et ibland när datan är upptagen av Baggen, men jag tycker det är lite klurigt och blir lite konstigt .

Flygplan

 

 

De här började jag sy när jag väntade lammet och jag kan inte sluta :-)


Mönster från Kalikå. Sydda i Plysch. Himla smidigt, man viker tyget dubbelt och ritar upp mönstret sen syr man alltig och klipper ut bitarna efteråt, annars rullar tyget liksom ihop sig. Man syr med sicksack och bara ett varv, sen är det bara att stoppa, sy ihop och hänga upp. I masken som kör flygplanet har jag sytt in en liten skallra i en del, himla poppis över skötbordet.

 

Visst är de söta :-)


Tänkte försöka få till lite hemmaträning

Och hittade ett lättprogram för hela kroppen på viktklubb.se. Jag tänker köra 1-2 övningar om dagen tills jag gått igenom alla det är 10 stycken och sen kanske få till hela passet 1-2 gånger i veckan. Haka på om ni är otränade som jag. Ni som är duktig amed träningen för er är nog detta rena rama ligga i soffan :-)

1. Säte och lår

A: Ställ dig höftbrett isär med fötterna. Sträck på dig, dra in magen och se till att din rygg är rak och blicken lite snett uppåt. Böj dig som om du skulle sätta dig på en stol. 

B: Gå så långt ner att benen är parallella med underlaget. Vänd rörelsen uppåt igen och spänn sätet lite extra i det översta läget. Håll ryggen rak genom hela övningen. 

Antal:
15-20 repetitioner, två set.

Sjukgymnastens råd:
Undvik den här övningen om du har ont i knän eller höftled. Ta i extra när du tränar överkropp i stället.

TIPS: Du kan träna benen på en motionscykel. Höj sadeln så skonar du knäleden eftersom det inte blir så kraftiga böjningar då.

Alla bilder i denna serie är tagna av STEFAN MATTSSON Källa Viktklubb.se

2. Säte och lår

A:Stå med benen i höftbredd, spänn din mage och håll uppe bröstet. Ta ett stort kliv fram med höger fot, se till att foten syns framför höger knä. 

B:
Sänk kroppen sakta mot golvet. Fortsätt ner tills det bakre underbenet är parallellt med golvet, utan att doppa knät i underlaget. Tryck dig sedan uppåt till sträckta ben igen och börja om. 

Antal:
15-20 repetitioner, två set.

Sjukgymnastens råd: Kan vara en svår övning om du har problem med knän eller höft. Pröva men sluta om du får ont. Har du problem med knäna är det viktigt att du tränar upp styrkan i lårmuskeln vilket stabiliserar kring knät. Har du problem med höften ska du främst jobba på att få upp rörligheten.

Alla bilder i denna serie är tagna av STEFAN MATTSSON Källa Viktklubb.se

 

 


jeansen

Jag kom i dem tjohoo stl 44 men väldigt välanvända och uttöjda, med de gick på även om det är lite magsvall så är jag såå nöjd. jag bjuder på dessa bilder.




Tisdagsfodret



Gårdagen gick bra, känner mig laddad och full av energi...det kanske är samma sak...men jag känner att jag har flow och hoppas det håller i sig.

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:på Ikea
Middag:Shake
Mellanmål: Morot

Dagens motion : Springa på Ikea

Idag skall ett badkarsskydd inhandlas så att inte lilal lammet far omrkring så fasligt när hon badar :-)



Köttfärssås

Fick kommentaren att ni ville att jag skulle skriva hur man gör det jag gjort till middag, och allt för er, jag gör ett försök :-)

Tina nötfärs och stek den sen i stekpanna. 2 hackade gula lökar, två rivna vitlöksklyftor, 2 rivna morötter, en burk tomatkross, 1 dl matlagningsgrädde, 1 dl mjölk, soya, vitpeppar, svartpeppar salt och vatten.
I med allt annat när färsen är stekt, låt det gärna puttra länge typ 30 min så att knassmaken på tomaterna försvinner. jag gjorde på ca 400 gram nötfärs så det blev 6 portioner typ

Fräste också lite morotsskivor i massor med spiskummin och ingefära och lite smör, mums

Till det vanlig hederlig spagetti och gröna ärtor
Baggens absoluta favorit, han skulel kunan äta det varje dag. Det blev tre stora matlådor oxå :-9
Jag tog ingen ketchup med tanke på utmaningen men det var väldigt gott ändå :-) Jag efterkryddade också min portion med lite spiskummin.



KCAL
Köttfärssåsen   192 / portion
Pasta              209 ( i portion ca 150 gram)
Haricoverts      30 (1 portion ca 75 gram)
Så totalt för middagen 431 kcal

Frukost Shake
Lunch Shake
Och mellanmål, 4 smörgåsrån med lite lätta.
6 koppar kaffe med totalt 2 dl mellanmjölk ioch två knäcke med kaviar

Skönt att det nu är rent inne :-) även om det blir rörigt på 2 timmar igen så vet man liksom att någonstans där under all skit så är golvet faktiskt rent! Har hunnit med nästan allt på listan.
  • Dammsuga uppe och nere
  • Torka golv uppe och nere
  • Damma i alla fall i vardagsrummet
  • Städa badrummet
  • Rensa avloppet i badkaret
  • Städa toan
  • Tvätta
  • Lägg in all tvätt
  • Vattna blommorna
  • Byta lakan
  • Ta ut mattorna
  • Byta blommor i hallen

Hoppade över badkaret...igen

Varit ute och pyssalt lite med. Man har det ju inte så fett med pengar när man är föräldraledig så jag försökte mig på att höstpynta lite med det skogen har att erbjuda. Tanken var att jag skulle ut och gräva upp ljung men hittade ingen som var fin så nu blev det så här i stället. gick ca 30 minuter.

Lite mossa, lite blåbärsris kottar och lite äpplen, blev rätt fint :-)

Välkomen till familjen Kotte

Nya blommor i hallen blev ormbunkar, det enda som var grönt allt annat var visset.

Det är fint i trädgården på hösten med fast på ett annat sätt, en envis rosknopp, frostiga rosor och ett äppelträd med gyllene löv.

Trevlig kväll på er !




4. Min syn på mig själv

Ja det är en historia i sig.
Beror på vilket skede av mitt liv vi ska titta in i  Vi börjar med just nu!
Vem är jag ? En nybliven mamma som älskar mitt liv på landet. Kämpar med vikten dagligen och drömmer om mera pengar. Pengar för att kunna förverkliga mina drömmar. Renovera huset, köpa får och ja det är det som är mina drömmar.

Mina styrkor är att jag är snäll, och engagerad. Varför är det så svårt att skriva om sina styrkor?? vad är jag bra på? Jag är en bra vän oftast, jag tror jag är en hyfsad fru och en bra mamma. Jag är effektiv också när jag väl sätter fart med något.

Mina svagheter är att jag är kanske för snäll ibland men har blivit bättre på att sätta gränser. Jag har blivit bättre på att sätta mig själv lite i främsta rummet, att inte prioritera bort mig själv och mina känslor hela tiden.

Jag har insett att jag inte riktigt vet hur jag ser ut...detta av att när jag går förbi ett skyltfönster och ser min spegelbild så hajjar jag till, vem är det där. Och det är inte för att jag är så vrålsnygg utan så stor och grå på ngt sätt så dallrande. Jag blir arg på mig själv att min självkänsla hänger så mycket ihop med siffrorna på vågen. Smal=snygg sitter såå djupt rotat men jag jobbar på det. :-)




Utmaning 2

 

Ny vecka ny utmaning av Josefin

1. INGET GODIS
2. INGA CHIPS/OSTBÅGAR
3. INGEN GLASS
4. INGEN LÄSK
5. INGEN SKRÄPMAT

Känner mig taggad, kanske tom att jag skulle prova en vecka utan fredagschokladen!! Ska fundera på det :-)


Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag:Köttfärssås med spagetti
Mellanmål:

Att göra idag





  • Dammsuga uppe och nere
  • Torka golv uppe och nere
  • Damma i alla fall i vardagsrummet
  • Städa badrummet
  • Rensa avloppet i badkaret
  • Städa toan
  • Tvätta
  • Lägg in all tvätt
  • Vattna blommorna
  • Byta lakan
  • Ta ut mattorna
  • Byta blommor i hallen

Plocka fram dessa ska jag göra
och tänker samtidigt va smidigt det vore om jag hade en sån här


Vägdag

Trallala va jag e glad!!!!



Målbilden
Min målkalorinivå: 1457 kcal
Startvikt 109,7
Min vikt: 103,2 kg
Mitt BMI: 34,1
Tappat denna vecka 1,9kg
Tappat totalt: 6,5  kg
Mitt mål 1: 99 kg
Mitt mål 2: 85 kg

Måldatum1: 24 december    Kg Kvar: 4,2
Måldatum 2: 1 april              Kg Kvar: 18,9


Nya mål och visioner för v 45!
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag .
  • Att göra situps vid två tillfällen.
  • Att stå emot fika på jobbet och ta med frukt, inget bröd!
  • Att inte röka! Jag kommer ha kvar det tills jag lyckas :-)
  • Att köra lite med skivstången vid minst 1 tillfälle.
  • Fylla i viktklubb exakt varje dag tom steksmöret och mjölken i kaffet.
Hur gick förra veckans mål??

Jag har varit ute och gått två  gånger :-) Åt choklad på fredagen för mycket och  på lördagen så där missade jag lite men men ;-) Situps har jag gjort vid två tillfällen :-)
Jag har inte tagit något fika på jobbet, tog en knäcke med ost!
Rökningen har gått rakt åt skogen, har ingen motivation alls, inte ens gott längre nu bara beroende...måste köpa plåster.

Vecka 44 Mål och visioner
  • Komma ut och gå 2 gånger.
  • Att bara äta fredagsgott på just fredag eller lördag.
  • Att göra situps vid två tillfällen.
  • Att stå emot fika på jobbet.
  • Att inte röka!

Motionsutmaningen

jag antog ju utmaningen av Josefin och här kommer resultatet. Jag kan säga att utan utmaningen hade jag inte tagit mig ut idag söndag. Tycker ändå att det gått bra!

Tisdagen gick jag 1 timme med vagnen i blandat tempo, försökte trycka på lite extra i uppförsbackarna och hålla tempot uppe. Kändes friskt och härligt ute, mör i kroppen efter all flyttning och städning.

Torsdagen 40 situps och lite styrketräning med lammet lyfte henne i lite styrke övningar kul för båda två...

Söndagen 1 timme med vagnen i raskt tempo riktigt skönt efter helgens synder :-) 20 situps på morgonen oxå

Så jag lyckades få in två pass, två promenader.

Vad blir det nästa vecka??

Kassler

Till Lunch blev det Stekta kasslerskivor med broccolimos och gula kantareller stekta med riven ingefära, vitlök och lite paprika i smör och lite matlagningsgrädde. Det blev så himla gott, jag är så såld på ingefära just nu :-)
Baggens kommentar var att det var det godaste på länge, men det var nog mest broccolimoset han gillade kantarellerna var så där.
472 kcal inkl smör som jag fyllde i denna gång då det blev så mycket i moset och motionen blev 202 kcal så jag får nog ta ngt mer att äta sen en shake och knäcke kanske.



Har precis varit på en snabbkaffe hos en vän, på vägen dit skulle jag bara springa in och köpa snus och cigg på ica. Alltså va pisamt. Förstora jeans som hängde,(kunde inte dra upp dem då jag hade lammet på armen) en sliten fleece tröja och foppaskor, absolut inget smink och håret bara hängande....tänkte tyst för mig själlv och hoppades att jag inte skulle möta ngn jag kände. Träffade såklart en gamal bekant som jag inte sett på säkert 10 år....så typiskt varför är det så??!
När man är piffad och sminkad och nyklippt då stöter man inte på någon!

Va långa dagarna blir när man kör igång tidigt. Nu sover lammet en lur och jag ska nog upp i mitt pysselrum och spendera lite tid. Listan på saker jag vill göra är såå lång..

3, Min favoritmotion

hmm det måste vara simining ändå :-)

Jag har aldrig varit särskillt aktiv förutom under de åren jag simmade. Jag simmade för att jag tyckte det var så roligt, men när det blev för mycket tävlingar så slutade jag. Kanske hörde det i hop med att jag gick på högstadiet och andra saker blev viktigare men jag är ingen tävlingsmänniska.

Jag har aldrig kunnat springa under hela min uppväxt, min kropp har liksom inte fattat hur man gör. Men när jag för att per år sedan började träna så tog jag det i långsamt tempo, 2 minuter första gången och efter 6 månader joggade jag faktiskt nästan 5 km, en stor vinst. Nu har jag dock tappat konditionen men hoppas att den en dag kommer tillbaka.

Annars har jag alltid gillat att gå, långa snabba promenader, och gärna med stavar. Spinning är också en favorit, då tar jag mig liksom ingen stans och kämpar bara för min egen skull. Jag har ingen som helst taktkänsla och hatar allt som har med step, aerobics osv att göra.




Söndagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: ingen aning men ngt med kassler
Mellanmål:

Toppenstart på dagen :-) gick ut med lammet vid 8 på en rask promenad i en timme, krattade sen löv i halvtimme och har precis kommit in. Nu blir det kaffe och inspelat " så mycket bättre" eftersom jag var så trött igår. Just det gjorde faktiskt 20 situps innan jag gick ut med...nu jäklar alltså !!

Hur har det gått för er i helgen?

Bläckfisk

blev det till middag!
Marinerade bläckfiskringar i lite citron, chili, vitlök och salt. Fräste sen paprika, gul lök och vitlök i lite olja, sen ner med bläckfisken . Kokte Jasminris till  och gjorde en sallad på tomat, majs, gröna ärtor, morot och ingefära som fick stå och gotta till sig i lite "marinad" av citron och chili. 572 kcal men av dem är 307 kcal aioli vilket kanske var onödigt men gott. Tänk att den lilla vita klutten är lika mycket som allt annat tillsamans. Ibland så chockas jag av hur mycket kcal det är i vissa saker. Klart jag vet att aioli är onyttigt men skulle lätt kunna hälla på rejält på en tallrik pasta tidigare utan att reflektera över det. Det är det som är så bra med viktklubb att man får koll på läget.


Det blev riktigt gott tycker jag. Älskar bläckfisk, men bara själva kroppen, ringarna liksom inte när huvet och små sugproppar är kvar . Första gången jag lagade bläckfisk själv, förvånades över hur mycket fisk det luktade även om det låter knäppt.

Blev ingen promenad idag, har verkligen inte kännt för det. Eldat lite, och varit hos en vän och tittat på hennes nya hus, sååå fint .

Har gjort en krans till dörren av björkriset jag plockade häromdagen, tanken är att jag ska smycka den med saker efter årstid, det är liksom som en stomme tänker jag mig. Den är gjord helt utan ståltråd, bara grenar, det var kul men lite pilligt :-)



I morgon hoppas jag att humöret är bättre och lusten till en långpromenad större :-)

2. Tidigare dieter

ja de har varit många.. har skrivit lite om det i ett tidigare inlägg här

Men jag väljer att skriva lite mer om viktklubb som jag använt de senaste nästan tre åren.

Viktklubb handlar om att lära sig äta rätt och nå samt hålla en hälsosam vikt. Man sätter upp sina egna mål och får peppning i form av komentarer och coachbrev. Det finns även ett aktivt forum där man kan vara med i olika trådar.

Jag tror att jag har hitatt hem lite när det gäller viktklubb. Det är något jag gör enbart för min egen skull och det känns som att det finns ett hälsotänk i botten, det är liksom inte att nå målvikt snabbast möjligt utan att göra det i en sund takt. Det är billigt och jag gillar deras hemsida och deras funktioner. Jag ser det egentligen inte som ett bantningsprogram utan mer en kontrollfunktion för mig själv.

Just nu byter jag ut 1-2 mål om dagen mot naturdiet som jag då skiver in i min matdagbok på viktklubb och i övrigt skriver jag in allt jag äter även godis vin osv. Jag ska erkänna att det varierar hur noga jag är med att skriva in men när jag känner att det barkar iväg och jag börjar höfta lite väl mycket då tar jag en vecka elelr två där jag skriver in i detalj. Ibland skriver jag för ett par dagar framåt vilket hjälper mig att inte översrida mitt intag, etersom då måste jag ju gå och ändra och det känns ju inget kul.

Naturdiet och diverse soppor har jag provat genom åren utan att lyckas med något annat än att gå upp mer än vad jag gick ner i slutändan men nu tycker jag att jag använder shakesen på ett  bra sätt. Och jag tycker de är goda! Skulle aldrig igen tvinga i mig något som är äckligt. När jag var yngre vet jag att jag höll för näsan och bara svalde så fort jag kunde, så är det inte nu .

Jag har också varit med viktväktarna och gått ner i vikt men sen har jag slutat gå när jag kommit ner i vikt och då har jag trillat tillbaka i dåliga vanor. Jag har förstått av vänner att de nu också har ett väldigt bra internetbaserat viktminskningsprogram

Min övertygelse är att det i grund och botten handlar om att göra små förändringar som man faktiskt kan leva med och som tillslut blir det naturliga, det är vad jag tror gör den långsiktiga viktminskningen. Samtidigt tror jag att jag hela mitt liv i perioder komemr att få kämpa med min vikt. Jag tror att jag kommer prova nya dieter, kanske hoppa på någon galen snabbversion osv men jag hoppas att jag hela tiden hittar tillbaka till vk och att jag större delen av tiden har ett hälsotänk.







NOKA

Har nu provat att äta en vaniljshake NOKA till frukost.

Min första tanke var...vaniljsås...vaniljkräm. Jag tycker den blev väldigt tjock i konsistensen liksomså man nästan kunde äta den med sked. Det blev liksom lite för mäktigt, men efter halva hällde jag i lite kanel och då tyckte jag det blev bättre. Men jag kommer inte byta till NOKA, tycker Naturdiet är så mycket godare. Ska bli spännande att se hur jag står mig på den, när hungern kommer? Hade jag haft en påse till hade jag provat att blanda den med vatten, är det någon som gjort det?

  • Den var inte pulvrig i konsistensen vilket är ett plus.
  • Ett minus att man ska blanda med mjölk, kanske man inte har hemma plus svårt att ta med sig.
  • Smaken var god helt klart godkänd.
  • Tror at tman kan krydda den med kanel, kardemumma vilket är ett plus.
  • Det var mycket kvar i glaset som jag fick ta med en sked- också ett minus.
  • Ett minus var också att påsen va svår att få upp ( kanske tantvarning på den)


Vad tyckte ni andra som beställt gratisprovet? För det har ni väl gjort :-)

Bryta ihop...

...och komma igen.

Nu är jag på banan igen, har startat en ny dag som ska bli bra :-) Kan bli lite arg med på mig själv att jag blir så ångestladad för en mars liksom!!! Känns lite larvigt, samtidigt så är det ju de chokladbitarna som är en av orsakerna till att jag har sån övervikt!
Men nu lämnar jag det bakom mig och ser framåt. Först kaffe i mängder och barntv, sen blir det nog NOKA till frulle...lite spännande :-)

Och idag kommer fråga 2 med!

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: behöver inspiration, ska surfa
Mellanmål:morot


Hoppas ni mår bra? Hur gick det för er igår?

Mars

Inte månaden utan chokladen som numera befinner sig i min mage!! Fasen också, jag skulle ju inte!
Jag resonerade som så att jag lika gärna kunde ta den idag om jag nu ändå skulle äta den i morgon... Varför jag nu fick för mig att jag skulle äta den i morgon! Ångest ja den finns där, men nu gäller det att inte "unna" sig mer eftersom jag redan misslyckats.
Det var inte ens gott!

Fredagsmys

Det var länge sedan det var så skönt med fredagsmys, är ju en hårt arbetane Tacka nu för tiden ;-)
Avnjuta mitt vinglas och min choklad, en cigg i pannrummet. Ja livet är bra härligt ibland.

Handlade efter jobbet och var så sjukt nära att köpa godis för att äta på vägen hem, det liksom slet i mig. Men så tänkte jag på er och lät faktiskt bli. Köpte choklad, alldeles för mycket choklad, men åt inget på vägen hem. Har nu ätit min mörka chokladkaka men havssalt och pecannöt, mycket god!

Nu gäller det bara att stå emot den chokladen som finns kvar som är till baggen!!! Men varför köpte jag fem snickers och mars jo bara för att det var fem för 25... Eller för att stora stygga vargen lockade mig och viskade att du kan nog ta en mars också.. Det gör ingen skillnad! Unna dig det du! Så dumt men jag ska fasiken klara att stå emot! Ops glömde något jag kom på nu när jag såg bilden, åt två skumtomtar också, gahh ingen bra dag idag.

 

 

Var så hungrig när jag kom hem, stekte fläskfilé med lök, paprika och sen lite matlagnings grädde på det, hällde i lite pasta från igår också. Det var godare än vad det ser ut! Avokado till förrätt och lite salta jordnötter har det blivit, inte så bra men nu blir det inget mer! 568 kcal hamnade maten på.

 

 

Mat, choklad 100 gram, shake*2, nötter, 2 glas rödvin hamnade på totalt 1675 kcal....1457 kcal är vad jag max kan äta enligt viktklubb. Känns inget vidare men det är samtidigt första dagen på länge som jag överskrider. Och 230 kcal är inte så mycket egentligen, får ta igen det i morgon.


I morgon blir det lite trädgårdsfix och bära in ved. Kanske lite kaffe hos mamma också, vi får se. Promenad måste jag få in också!!

Vad ska ni hitta på i morgon?


1. Min viktuppgång

Eller kanske min vikthistoria!

Har alltid varit en stor tjej, kraftigt byggd och med grov stomme liksom. Simtränade i många år men slutade på högstadiet. Har aldrig under uppväxten varit någon atlet direkt. Har varit den tjocka tjejen så länge jag kan minas, den roliga! Jag har alltid så länge jag kan minnas kännt mig klumpig, okvinnlig och liksom för stor.

Jag har nog kännt mig tjock från att jag var ca 6-7 år i alla fall i vissa samanhang. Ofta på grund av kommentarer tex på gungbrädan ja men om x sitter där kan två sitta på andra sidan. Eller balett nja du kanske borde satsa på kulstötning. jag har alltid gillat att äta, jag tycker om man och njuter av det. Men vi har också i min uppväxt alltid ätit för att fira, trösta, unna sig osv osv Jag gick tex på bio första gången utan att köpa godis först i vuxen ålder.

Jag bantade första gången i 5:an tror jag, och sen dess har dieterna varit oändliga.

Jag har alltid varit tung och kännt mig stor och tjock, men när jag nu i efterhand tittar på kort från tex högstadiet så ser jag en tjej som faktiskt inte är tjock. En stor och kraftig tjej men inte fet! Vägde mellan 70 och 85 på högstadiet. Gymnasiet mellan 85 och 95 kg

När jag sen flyttade hemifrån gick jag upp till ca 104 kg och skrev då in mig på VV gick ner till ca 85. Sen började jag plugga och kilona tickade på, vägde runt 100 i ett par år.
Sen började jag styrketräna och konditionsträna, samtidigt som jag slängde ut vågen. Men jag var nog nere på ca 85-88 kg och jag var vältränad.

Började jobba och kilona tickade återigen på, var snart uppe i 112 kg och gick ner till 102 till bröllopet. Sen gjorde jag en rejäl viktresa ner till 85 kg på kort tid, inte hälsosamt men men.

Plussade med lammet på 90 kg, skrev in mig på MVC i vecka tio på 100 kg och checkade in på förlossningen 128 kg tung, lilla lammet vägde 3,5 kg. Så på 9 månader gick jag alltså upp 38 kg.

Varför jag varit överviktig så stor del av mitt liv beror på dåliga matvanor och att jag använt mat på fel sätt. Mina stora fällor är mackor, chips och godis, såser och pasta. allt det kan man ju äta om man äter i lagom mängd men det kan inte jag. Jag tror faktiskt också att det finns en viss ärftlighet i det hela men den kanske till största delen är social. Jag har också tänkt att ja men jag är redan så stor så vad spelar det för roll om jag äter det här också.

Jag har i nästan hela mitt liv skämts för min vikt i siffror kanske mer än för hur jag ser ut. Att väga tresiffrigt var en hemsk upplevelse första gången och jag svor att aldrig berätta det för någon Men jag har på något sätt försonats med att siffrorna på vågen inte avgör vem jag är som person.

När jag startade denna blogg vägde jag in på 109,7 kg!








Fredagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Ngt med fläskfile
Mellanmål: vin+ choklad

Återigen vaken tidigt och väntar på att klockan ska bli dags att åka, kelar med mitt lilla lamm och även Baggen ska få sig en klapp. Lammet har varit vaken typ varannan timme i natt, snorig och leksugen, tålamodsprövande Hoppas dagen går fort så jag snart är hemma igen, riktigt hemmakär är jag.

Det blir nog lite handling på Willys på hemvägen, mjölken är slut och lammet behöver lite nytt foder samt att chokladen ska inhandlas...undra vad jag ska ta idag.

Smygvägningen gick bra :-)men den var en piska inför helgen eller en morot att hålla i det kan man väl säga.

Idag kommer 1:a svaret också på min blogglista, min viktuppgång vad beror den på?? Hur ser den ut?

Reflektion av dagen

Middagen hamnade på 540 kcal, jag kanske tog i lite när jag fyllde i vk men med vv soppa till lunch och shake till frukost höll jag mig ändå inom ramen. Just det åt en knäcke med bregott och ost på morgonfikat, hade med morötter som jag också åt. I morgon blir det shake till lunch och frukost så att fredagschokladen ska få plats och kanske ett glas vin.



Nu när jag smält min första jobbdag lite grann så känns det lite bättre. Ska bli roligt att gå dit i morgon igen men är samtidigt glad att det bara är 2 dagar i veckan än så länge. Svarade i telefon en gång lite med hjärtat i halsgropen om jag skulle komma ihåg och kunna svara på den i andra lurens frågor. Men det gick bra. Kom dock aldrig in på datorn, hoppas det löser sig i morgon. Hade fått en fin blomma också som väntade på mig med ett kort, det värmde :-)
Påmindes också om hur lyckligt lottad jag är och hur hårt samhället kan vara.

Har fått hem mitt smakprov från NOKA också det var en vanilj, ska prova den till frukost i morgon och se om den kan konkurera med mina naturdiet :-) recension eller snarare reaktion kommer :-)

Har inte rört mig något idag och det blir nog inget i morgon heller men satsar på långromenad i helgen jag har ju antagit en utmaning samt en egen målbild att uppfylla. Det var de där situpsen också jag skulle få in, de får jag nog göra i morgon.

 

Jag har faktiskt kommit på en vardagsmotion jag gör nästan varje dag, jag laddar panan med ved, och det är halvmeters klabbar som väger en del...det är ju lite styrketräning faktiskt :-) I morgon är det fredag och dags för smygvägning, känner mig lite nervös, känner mig så tung i kroppen men jag hoppas det bara är trötthet för jag har faktiskt skött mig och inte fuskat någon dag. Samtidigt vet jag att man ibland hamnar på de där tråkiga platåerna men det är då man bara ska bita ihop och fortsätta så lossnar det.

 

I helgen ska jag också mäta pattarna ha ha en vän med en blogg har lagt ut utförliga beskrivningar hur detta ska gå till..återkommer i frågan. Ha ha man ska bland annat mäta omkretsen över bysten, men det står ingenting om att mäta längden. Kolla här om ni vill.

 

 










1:a jobbdagen

Hemma, helt slut!

Dagen har kännts väldigt lång, har längtat tokmycket efter mitt lilla lamm. Det var underbart att krama om henne när jag kom hem. Maten har gått bra, jag tog soppan till lunch, mycket kaffe har det blivit och en del cigaretter men men skam den som ger sig.

Det var härligt att träffa arbetskamraterna igen, vi har visserligen varit och hälsat på rätt ofta jag och lammet men det blir ju lite skillnad när man kommer själv.

Har packat upp mina saker och instalerat mig på mitt nya rum, ska ta med lite kort i morgon så det blir lite mera hemma! Jag gillar att ha det "mysigt " omkring mig med mina personliga saker.

Nu middag köttbullar och makaroner :-)



Tampons for free

Himla bra tycker jag, man fyller i en massa uppgifter på deras hemsida, sen får man hem gratistamponger varje månad med olika reklam på. Det man behöver göra är att svara på några frågor man får angående hur man uppfattat reklamen på paketet.

klicka in om ni med vill ha gratistamponger!



Torsdagsfodret



Igår gick bra men blev inte riktigt som planerat, var hungrig vid lunch så jag åt spenatris och köttbullar till lunch skulle ta en shake till kvällen tänkte jag men brände av på tio kardemumma skorpor i stället. Det är så gott med skorpor!! Hmm fast det är klart det kanske räknas som kaka kom jag på nu!!! Inga mer skorpor !

Motstod i alal fall kanelbullar som jag blev bjuden på under förmiddagen :-)


Inspirerad av imgoingthin gör jag en blogg-lista, där jag varje dag i 5 dagar kommer skriva något om mig! 1:a kommer senare idag eller i morgon .Välkomna att låna den om ni får bloggtorka eller bara också känner att det vore roligt att få visa mer vem du är :)

  1. Min viktuppgång
  2. Tidigare dieter
  3. Min favoritmotion
  4. Min syn på mig själv
  5. Min motivation


Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake elller vv thai soppa har båda med mig.
Middag:
Mellanmål: Morötter shake

Har glömt att säg adet men varje dag äter jag också mellanmål, skorpa ( fast inte längre då), morot, en knäcke eller en frukt. Jag skriver heller aldrig in det matfett jag använder, det räknar jag på ngt sätt in ändå!

Jaha nu sitter jag här, har varit vaken sen fem , Väskan är packad, kläderna på, håret borstat och tänderna likaså, redo för min första arbetsdag...nervös ja pirrig ja! Ska inte åka förens om en halvtimme men vet inte riktigt vad jag ska göra? Pussa lite mer på lammet kanske.
Hon har lärt sig att sätta av och på vårt ljudsystem vilket hon tycker är mycket roligt. Högtalarna är inte inkopplade så det är ingen fara att hon skulle få på högt ljud. Men det är en enhet med ett rätt stort hål i liksom som man kan föra in fingret i och stäna av och sätta på. När man sätter på blinkar det massor och låter lite grann till hennes stora förtjusning.

Nej men om jag skulle t aoch ge mig iväg kanske, köra lite sakta och varva ner.

se ya

Blogga

Ja jag tycker det är himla kul faktiskt! Känner att det motiverar mig till att faktiskt låta bli det där onyttiga. Kan ju inte skriva i bloggen att jag tryckte i mig en chokladkaka på vägen hem i bilen tex...fats skulle jag göra det skulle jag skriva det. men jag har inte gjort det sen jag började blogga, det hände innan kan man säga.

Det motiverar mig att faktiskt laga mat varje dag, har inte skett så här många dagar i rad på många månader, mycket yogurt och macka har det blivit. Kollar recept och provar lite nya grejer och nya kryddor, ofta blir det bra men ibland konstigt.

Jag har himla kul åt mig själv när jag "gör" dagens outfit...herregud modell lär jag aldrig bli. Och sen är det lite bra att faktiskt se hur man ser ut, det sporar ju också till att fortsätta försken att dräpa den där stora stygga fetmavargen.

Tänkte att ingen skulle läsa denna blogg förutom några som jag lixom visste :-) Men nu är det några stycken som läser och en del kommenterar  vilket är väldigt skojigt. Har hittat flera nya bloggar som jag börjat följa.

Det är lite skönt också att jag kan skriva vad jag vill och vill ni inte läsa så låter ni ju bli :-)










Pulver

Åsikterna är många och ...

Har förut sätt det som en kvickfix med pulverdieter, lite som flygvärdinnedieten och likande knasdieter. Men jag har ändrat uppfattning. Jag ser det som ett komplement eller en hjälp att faktiskt få en bättre hälsa. För det handlar faktiskt om något annat än utseende för mig. Det är inte bra att vara så äverviktig som jag är. Jag vill kunna röra mig fritt och leva tills jag blir gamal.

Naturdiet är ett sätt för mig att få kontroll på mitt kcal intag. Jag har provat många gånger men slutat efter någon dag för att min kropp inte gillat det, blivit grinig och vrålhungrig trots shake. Men sen ibalnd så innfinner sig den rätta känslan eller motivation kanske man ska kalla det. Och då blir jag faktiskt mätt på dessa pulverpåsar som jag byter ut 2 mål om dagen emot. Alltså inte pösmätt men jag blir ohungrig vilket är det viktiga.

Jag tror inga dieter är bra att följa som man mår dåligt av, det viktiga är ju att man mår bra. Men samtidigt gäller det att bita ihop och kämpa på just då när det känns som tyngst.

Och jag vet att jag skulle kunna äta "mat" för samma kcalmängd i stället och få troligen samma resultat och det är steg två i min plan. men shaken känns som att det drar ihop magsäcken lite och jag kommer igång på ett annat sätt.

Självklart är det så att riktig mat i rätt mängd och variation och en sund motionsvana är den "bästa" lösningen, det finns inga mirakelmetoder bara stenhårt jobb. Men ser man pulvret som en måltid och inte som en mirakelkur då tycker jag pulver är bra. Men det är viktight att lyssna på kroppen. Jag tror att äter man bara pulver och ligger runt 7-800 kcal per dag så går kroppen in i ett annat tillstånd olika kurer har olika namn för det men på ngt sätt att hungern försvinner lite...det tror jag inte är så hälsosamt. Samtidigt är det inte hälsosamt att ha tex 60 kg övervikt. En balansgång det där!

Jag använder Naturdiet, jag kör deras pulver som man blandar själv och jag ser till att ha ett par färdiga smothies hemma som jag kan ta med mig om jag ska iväg, jag köper också hem bars ibland men tycker mest det blir kaka av dem. Liksom jag tar sällan en sån i stället för en måltid utan det blir liksom för att jag blir så kaksugen och då tar jag en sån i stället.
När jag blandar själv tar jag iskallt vatten och låter den stå ett par minuter då blir den krämig och god, tar man den för snabbt hinner den inte riktigt lösa upp sig.




Vad tycker ni om pulver? Varför så tabu?


Alla produkter finns i flera olika goda smaker, men de bygger på samma grundprincip: att vara näringsmässigt kompletta produkter som kan ersätta en hel måltid. Byt ut enstaka måltider under dagen, eller ersätt varenda en. Allt beroende påditt mål och din motivation.

Drinkmix och Shake kan du leva på som ensam kostkälla, de är så kallade VLCD.

VLCD är en förkortning för "very low calorie diet" och följer livsmedelverkets ramar för måltidsersättning inne- hållande max 800 kcal per dag.

naturdiet.se




Onsdagsfodret

Dagens foder

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Spenatris ala ?
Mellanmål:

Första dagen som jag inte tagit morgonciggen...håller på att bli galen men det blir ju inte bättre i morgon, om jag skjuter upp det alltså. I morgon börjar jag jobba!!! Hur kunde det gå så fort.

Lammet sov till 6 idag helt suveränt tralla lala då blir tackan glad :-9

Gift

Att vara gift med Baggen är Lycka!

Kollade på kort och mindes tillbaka, det var den bästa dagen i mitt liv (förutom när lammet kom så klart).

Känslan när jag stod där bakom en tall i min blåa klänning och kikade fram över klippan och såg alla gäster i sina färgglada kläder och längst fram vid vattenkanten stod Baggen. Vinden fångade hans mantel och svärdet blänkte till när han vände sig mot mig.

Mossan var blöt efter nattens regn och vatten sipprade upp mellan tårna i mina tygskor vilket ledde till att jag senare under kvällen bytte till foppatofflor.

Det var en sån känsla att stå inför sina närmaste under bar himmel och titta ut över havet, känslan av att vi hade bestämt oss att det var vi nu och för alltid. I med och motgång i nöd och lust, tillsammans!

Patrask intågsmusiken



Du är allt- kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Framförd av en av mina bästa vänner acapella, i vinden med så mycket känsla.




 

 

Och idag fick jag på mig båda ringarna igen för första gången sen typ 7 månaden som gravid :-)




Kyckling

Fräste strimlad kycklingfile i olja med spiskummin, färskriven ingefära och salt, i med lite gul lök och skivade morötter, sen fick det puttra i lite vatten, blev som lite soppa nästan till det jasminris med hackad spenat i, såå gott.


Det blev så lite i kcal så jag tog tre kardemumma skorpor med lätta till efterätt totalt blev det 386 kcal

Varit ute och gått en timme, plockade ett gigantiskt fång med björkris...vad det ska bli berättar jag senare :-)



 

När vi var ute och knallade lammet och jag såg vi Svanar

De är så många och de är ju så vackra, de är roliga också. Glider fram så majestätiskt över vattnet med sina långa halsar och sen rätt var det är gör de ett dyk och man ser två fötter rakt upp. Ha ha kan kolla på dem länge.

Sen när de går och betar på fälten då tycker jag att de ser ut lite som dinosaourier, undrar vad de tänker när de ser mig?

 

Bilder från google bild.

 

 

 


Tisdagsfodret

Dagens foder ny månad

Frukost:Shake
Lunch:Shake
Middag: Söker inspiration under dagen
Mellanmål:

Idag vet jag att jag måste stå emot lite extra, hos mamma finns alltid sockekaka osv, men jag kan jag vill stå emot :-) Kanske kan jag få in en promenad idag med.

Lammet vaknade halv fem även idag, börjar bli lite segt nu men men det vänder väl snart.

Ibland när jag gör ett inlägg från mobilen blir det helt tokigt, t9 heter det va när den väljer ord åt en. Och jag liskom bara gör och då helt plötsligt står det ngt konstigt ifall ni undrar. Visserligen kan jag inte stava och visserligen trycker jag på mellanslag för tidigt så sista bokstaven i ett ord ofta hamnar först i nästa. Datorerna hinner helt enkelt inte med i mitt tempo.

Måste ringa jobbet idag!


 

Har hakat på en utmaning också hos http://sameoldstories.blogg.se/ så nu måste jag komma ut och gå för det är min motion.



RSS 2.0