Nät

Internet har varit och är trasigt!!

Det är segt och kämpigt med mat och sötsug. Det går inget vidare, intalar mig att det blir bättre nästa vecka. 

Har rätt mycket ångest inför inskolning nästa vecka. Alltså det ska på ett sätt bli väldigt skönt när hon är inskolad och allt är klart. Samtidigt känns det hemskt att lämna bort dem så mycket som det ändå blir. Ska jobba 75% men med resväg blir det ändå 7.15-15.30. Timmar då de äter sover, leker, lär sig och kanske slår sig och jag inte är där. 
Liksom man skaffar barn och sen lämnar man bort dem hela dagarna! Vilket knasigt samhälle på många sätt. 

Går in i v 15 idag känns mycket och lite på samma gång. Vill att tiden ska gå fort och stå stilla på samma gång. 

Tjuvvägde mig i morse och fick en chock !! Hade gått ner 0,2 kg när jag kunde satsat pengar på ett rejält plus. 

Skit

Förbannade skit!!! Alltså det började i förrgår, igår var jag tvungen att ta tablett. Fogarna har givit sig till känna med dunder och brak!!

Förstod väl att jag antagligen skulle få ont denna gång också men inte redan och inte så skarp smärta så snabbt. Var nära tårar mer än en gång igår, kanske inte enbart på grund av smärtan utan känslan av att snart troligen bli väldigt begränsad i min rörelseförmåga. 

Som ilande tandvärk känns det ungefär och sen liksom låset det sig i vissa rörelser.



Kort



Ser ju helt fantastiskt smal ut på detta kort :-) 


Första inbakade flätan, det börjar bli långt nu. I morse sa hon, lilla gubben till Tussen flera gånger . Ok för hen och allt det där men jag upplyste henne om att syrran är en flicka . " men mamma han har ju öron och liksom inget hår, då pojke" aha !!!!
Förresten visste ni att ägg med brunt skal beror på att de hönorna dricker så mycket kaffe!

Kloka kloka unge <3

Fail

Jag vet ju hur jag inte ska göra och ändå är det precis så jag gör!!
Paj och glass går fetbort, pomme pasta och potatis i för stor mängd är ajabaja!!

Denna veckan har jag ett mål och det är att på måndag väga Max 109,9 kg det är 0,3 dom ska bort, borde gå. 

Idag ska jag luncha med en vän och jag ska köpa nya underkläder :-)

Nu är en tredjedel av graviditeten klar :-) bara 2 tredjedelar kvar!!

Kallorimässigt

Såsernas innehåll






Baka

Banan och lingonkaka med glass idag, glass och jordgubbar igår.., försöker förbereda mig på ett plus i morgon. Hoppas att det inte är katastrofalt stort bara. 



Ljus

När det är ljust ute vid kvart i sju blir man lite pigg i själen trots sömnbrist. Lite vårkänslor, man kanske skulle elda lite skräp idag :-) 



Steaksås



Alltså ikväll var det så dags att prova den tredje av fyra såser .  Gjorde en nötstek och stora potatisklyftor och så såsen!!


Såsen som jag ger full pott!! Såååå god, seriöst som en riktigt fyllig rödvinsås . 

Jag blev helt såld , Baggen tyckte dock att den var lite söt i smaken. Jag tyckte det kändes som fin restaurangsås. Rekommenderas starkt!

Glamour

Okej verkligheten börjar hinna ikapp mig!!! Om en endaste liten vecka ska Tussen börja sin inskolning på förskolan. Ett första steg mot det faktum att jag faktiskt ska börja jobba.

Jag tillhör typen som liksom tar de tillfällen som ges att gå i lite utseendemässig dvala, föräldraledighet är en lång sådan dvala. Nu ska jag helt plötsligt fem dagar i veckan visa mig för folk. Jag ska ha rena kläder på mig, ha dragit en borste genom håret och ja inte skrämma allt för många. 
Mina krav är inte så höga men lite planering krävs nog. 

Kläder?!? Jag har bara mammabyxor vilket är skönt men samtidigt ser jag så gravid ut. Har två andra jeans ( de är så sunkiga och hänger en halvmeter i röven samtidigt som de är tighta vid benen) och de känns inte så kul. Samtidigt kan jag ju inte köpa nya byxor nu som jag kanske jan ha typ en månad . 

Tröjor, har inget roligt men några nya ok neutrala icke snorfläckiga i alla fall. 

Fejset!!! Alltså jag gjorde en stor investering till sminkväskan, ha ha nu kommer en del kriverar !! Typ Tessan ;-)
Ett puder, ett rouge h&m märket en cc kräm, och så har jag en mascara!!! Thats it!! Det är vad jag har att jobba med.
Det jag slängde (ska slänga) ett rouge jag haft i 3 år, ett solpuder man fick i en tidning för ca 2 år sedan. 

Drömmer om en lyxig väska full av krämer och grejer !!!!'

Slängde in en stek i ugnen i morse, mums.



Fredag

Fredagar är veckobytardag!

Igår blev det köttbullar och makaroner till middag, gjorde lite grönsaker till med vinäger på, älskart!!

Jag försöker tänka att jag ska försöka hålla mig till ca 1 dl pasta/ris/potatis per dag. Igår blev det lite mer, köpte en färdig kycklingsallad till lunch och alltså det var EN körsbärstomat och fem små salladsblad sen var det säkert 3 dl pasta och 1-2 dl kyckling helt galet. Det slank ner en kaka igår med en liten syltkaka, bara för att den låg där :-(

Igår gjorde vi graviditeten officiell, känns skönt. 

Nu blir det kompismys 

Förkyld

Alltså igår var jag en sån hormongalen idiot. Jag var sur och otrevlig hela dagen, gormade och fräste. Bad Baggen om ursäkt på kvällen och pussade lite extra på ungsorkarna. Som tur är känns det bättre idag. 
Idag har jag dock lite ont i halsen och känner mig lite småfebrig men det går nog över det med. Antar att det är samma som Tussen haft lite grann, hon har varit så grinig och missnöjd. 

Och här har snön kommit igen!!! Va är det för sätt va, vår ville jag ju ha . Ekbacken bakom huset var så vårig och snöfri häromdagen och nu, vit.

Vägde mig i morse 108,8 står jag still på vilket känns kanon!


Bearnaisesås

Ingen gourme variant idag heller. Pomme korv och så provade vi knorrs kalla färdigsås med bearnais . Provade den kall och det var ok, värmde den sen lite och det var också ok. 
Men mer än ok var det inte. Förväntningarna var höga efter brunsåsen och vi blev lite besvikna. Den var väldigt rinnig och vanlig, inget extra. Men ok. 


På lördag är planen att steak såsen ska buzzas. Har köpt en nötstek och ska nog göra klyftpotatis till, återkommer med utvärdering :-)

Ahlgren och jag

Ja alltså jag gjorde en beräkning och en bedömning och tog beslutet att en halv påse bilar är ca 200 kcal och att det faktiskt fanns utrymme för detta i matbudgeten. 
Jag åt och jag gjorde det utan dåligt samvete även om det var onödigt. 

Måste se till att det alltid finns morot och frukt hemma! Ofta är det just det där att tugga på något bara och då är det ju bättre att knapra morot än kex. 

Igår berättade vi för Lammet att mamma har en liten liten bebis i magen. Va får jag se sa hon och lyfte på tröjan , vi försökte förklara men nja hon fick nog inte ihop det riktigt . Blir nog enklare när magen växer, ska låna lite böcker också :-)


Brunsås

Har Buzzat första såsen från knorrs nya kalla såser. 
Vi gjorde en klassiker köttbullar potatis och sås . 


Min lilla kock hjälpte till och hon gav såsen högsta betyg. Vi vuxna gillade den väldigt mycket, bara jag som tyckte den var ngt salt. 
Skulle absolut välja den om jag skulle köpa färdig sås igen. 


Mums. Ser fram emot resterande såser :-)

Godis

Jag döör så sötsugen är jag. Värsta dagen hittills. Har ju inte haft nolltolerans mot söt men varit restriktiv . 

Det värsta är att i skåpet finns ahlgrens bilar, marsmallow, lite smågodis, smartis  och jag vet inte hur jag ska kunna låta bli. Jag ska verkligen försöka!!!

Fantastiskt

Låt mig presentera lilla Ludda!!!




Flyt



Är så otroligt stolt, nöjd och tacksam att det går så bra med vikten. Tycker också att det är lite konstigt men protesterar inte :-)
Jag bantar absolut inte utan äter bara nyttigt eller jag försöker dra ner på det söta och vita. Har bara varit tufft ett par gånger och hoppas det flyter på på detta sätt ett bra tag till. 

108,8 kg är ju kanon, vägde 113,8 kg på årets första dag då jag precis plussat! Alltså fem kg har jag gått ner!!!!! Kanske kanske är det inte orimligt ändå med en maximal uppgång på 5-8 kg . 

Ser fram emot i morgon då vi ska på ultra. Hoppas allt ser bra ut och att det bara är en liten skrutt. Vill så gärna veta kön men det får vi inte i morgon då det är för tidigt. 

Nu blir det lite flyttstädning. 


3år





30%


Gårdagens pastasås på bacon, champinjoner och lök utan pasta , tog broccoli och feta i balsamico till i stället.. 


Idag kom det paket från Buzzador, ni har väl gått med nu va!!! Annars gör det bums. Den här gången är det alltså knorrs nya kylda såser jag ska buzza. Spännande ska det bli och jag återkommer såklart med recensioner .


Lite syskonkärlek , 


Oformlig

Känner mig fruktansvärt obekväm i min kropp. Jag vet att det snart blir en gravidkula och då är det på något sätt mer ok, eller då känner man sig ju liksom fin. Men nu!!! Alltså jag skäms när jag ser mig i spegeln, eller snarare är det ledsen jag blir. 

Kroppen har tagit en del stryk av två täta graviditeter med föregående stora viktnedgångar. Och nu en tredje graviditet. Min drömkropp känns så fruktansvärt avlägsen och ja faktiskt omöjlig att nå. 

Jag pendlar mellan 110-111 på vågen och det känns ändå bra. Samtidigt vet jag att släpper jag efter lite i matmonstrets koppel då går det i en rasande fart uppåt. 
Funderar och tänker och planerar ... Tror att mitt stora mål är att inte passera 120 kg innan Ludda tittar ut. Det skulle innebära att jag vid snitt väger mindre än med Tussen och Lammet. Att jag gått upp 6 kg sen jag plussade. 
Det känns som ett otroligt svårt men ändå realistiskt mål. Jag tror också att mycket hänger på om och när foglossningen slår till med full kraft. 

Hur ska då detta mål nås?! Jag ska verkligen försöka få hjälp av sjukhuset/ dietist. Jag behöver en ytte kontrollfaktor ,en piska mer än en morot och någon som presenterar den "farliga" verkligheten både för mig och ludda med att gå upp i vikt. 

Och ni såklart kära bloggvänner får vara min morot och min tröst! 

Tidsbrist

Det är mycket nu känns det som och mitt i allt försöker jag ta det lugnt! 

Kämpar på skapligt med maten och en strategi börjar ta form, återkommer till detta. 

Projekt städa hus pågår inför kalas i helgen men ärligt går det sådär

D

Skrällen !!! Hemligt!!! 



Jo så här är det. Ett litet litet liv växer i min mage. Känns väldigt omtumlande. Är glad och förväntansfull och lite rädd på samma gång .




Vi kommer om allt går väl ha tre barn under 4 år, vi kommer garanterat ha fullt upp. Detta var inte planerat och jag vet inte riktigt om det gått in ännu vad som faktiskt skett! I augusti kommer nr 3! Det är ett mirakel minst sagt.

Alltså jag har mått sjukt illa de senaste fyra veckorna och varit väldigt trött men annars ok. Ett stort " problem" är vikten!! Jag vägde knappt 90 när jag plussade med lammet och ca 95 mer tussen och nu 113 kg. Jag har ju gått ner lite och vägde 110 kg på inskrivningen. 

Har ingen gravidmage ännu pga bebisen men i mammabyxor ja då ser man ju lite gravid ut!



Jag bestämde mig direkt för att be om hjälp med vikten. Sköterskan visade då en tallriksmodellen bild och sa typ ät som om du har diabetes!!!!! Du ska Max gå  upp 4-8 kg. 
Jag bara kände men vilken toppenbra hjälp, skitskötetska. Men sen vid nästa tillfälle är det en annan och då ska jag fråga igen. 

Det är inte officiellt , så INGA KOMMENTARER på fejjan och respektera att vi vill vänta lite med att berätta för alla. Nu har jag ju inte hundratals läsare på min blogg och er jag känner som läser ni vet ju redan. Men antagligen är det ngn i min närhet som blir lite överraskad nu ha ha :-) 

Men mycket i hjärnan kretsar kring detta och jag känner att jag ville berätta , jag behöver bloggen för att hamna på rätt spår viktmässigt. 

Så mycket har förändrats ta bara jobbet, blir väl tre månader ungefär innan jag går på nästa föräldraledighet. 

Låt mig själv få berätta i mitt ickeanonyma liv Tack!




Iiiii

ingen skräll ikväll men tacopaj och lite choklad. 

Med hjälp gick det som en dans 



Vvvvvvv

Vikten i morse 111 kg så 0,2 plus sen i måndags, ska försöka jobba bort det till måndag.

Liiiite ångest. Alltså om en månad är det tänkt att tussen ska vara inskolad på dagis och jag själv ska börja jobba! Vart tog tiden vägen? Det går så sjukt fort livet känns det som ibland. 

Tussen är extremt mammig, liksom så att det är jobbigt. Ingen annan duger, det blir lite kvävande. Jag har därför lite panikkänslor blandat med frihetskänslor inför dagisstart. Gissar att det kommer bli lite av en livskris för oss båda två. Sen hon föddes har vi Max varit ifrån varandra 3 timmar!!! Jag veeeet det är tokigt.

Att börja jobba känns blandat det med. Är ju ingen hemlighet att jag inte riktigt trivdes och liksom inte kom in i det innan jag gick på FL. Jag ska i allafall ge det en chans, försöka vara positiv och nytänkande. Det finns många fördelar rent praktiskt med detta jobb. 

Idag blir det veckohandling, födelsedagsfest planering och om jag hinner strykning. Ha ha har tänkt stryka i 2 mån nu ;-)

Skrällen släpper jag nog i morgon hi hi eller kanske redan i kväll ...


Aaaaa

aaamen så sjukt gott det är med kapris, äter dem varje dag. Dagens middag köttfärssås och spagetti . Gjorde en " sallad" till mig med brysselkål, persilja, kikärtor , soltorkad tomat med en dressing på balsamvinäger och dijon senap. Så gott alltså . 

I morgon blir det handling inför nästa veckas meny.

R

Ugnspankaka med keso, banan och svartvinbärssylt .



G

Kokt torsk med ris, vitvinsås med räkor broccoli och bäst av allt tomat sallad med äpple persilja och vinäger. Och cocktailkapris Mums. 

Dessert blev en semla!!!! Vet att jag inte skulle äta ngn men nu har jag gjort det och är inte sugen på någon mer. 

Huset är så jävla skitigt så det är pinsamt måste ta tag i det, och tvätten jösses tvätten den är ett oövervinneligt monster !

Tussen var vaken från 02.00 i natt sov en halvtimme vid 4 är med andra ord trött. Somnade visserligen vid 7 med lammet så har ju fått en del sömn i alla fall. 



Bloggtorka

110,8 kg

Har fullt upp orkar inte blogga. Återkommer med en storskräll!!!

RSS 2.0