Frost

Lussebullar till frukost och lunch. Toppade med hemgjord pizza och plundring av lammets chokladkalender .
Sådär nöjd. Nya tag i morgon. 

En liten promenad blev det

Och en halv bock 

Vackert med lite frost ute, nu vill jag ha snö. Om barnen är feberfria i morgon blir det kanske julmarknad. 



Saffran

Gårdagens 

Gav 0,6 plus på vågen i morse. 

Jul

Skulle plocka i ordning 
Men pysslade lite i stället

Lammet fick göra egen 



Gjorde två utan blommor också ifall jag råkar köpa fler .

Sen drog vi till stan och köpte glögg ljus och alvedon. 

Så mycket tomtar tyr att man inte har bråttom

Hoppla

Ställde mig på vågen liksom för att få bekräftat vad alla lussebullar och spagetti gjort med siffrorna. Lite känslan är så misslyckad att jag kan lika gärna svulla hela helgen . 

Och då 109 kg !!! Hallihallå :-) nu ska jag försöka hålla i över helgen . 


Pepparkakshus

Fortfarande en febrig liten Tuss, mycket bättre under dagen men så en liten febertopp nu på kvällen. Hoppas natten blir ok. 

Idag har det obligatoriska pepparkakshuset bakats. Jag gjorde bitarna och satte ihop det med bränt socker när Lammet var på dagis och när hon kom hem smyckade vi med kristyr och nonstop. Sen blev det lite kakor av degen som var kvar. 


Det är lite walking dead över händerna men hon ville göra händer och då blev det så . 

Jag gissar dock att huset inte kommer att överleva fram till jul.... Finn fem fel liksom :-) 



Funderar en hel del på att det snart är dags att börja jobba igen. Det känns inget vidare faktiskt. Jag trivdes inte med det arbete jag bytte till innan Tussen föddes och det känns motigt att gå tillbaka. Men vissa dagar är jag mer pepp och tänker på de fördelar jobbet har .

 Vad vill jag då egentligen? Känner att jag måste nysta lite i det. Jag vill känna mig duktig på det jag gör, som att jag är rätt person på rätt plats. Jag vill tycka om mina arbetsuppgifter och mina kollegor. Jag vill i perioder utmanas och vara längst fram och rodda i kaos och kris samtidigt som jag ibland vill arbeta på rutin utan utmaningar. Jag vill kunna lämna arbetet på jobbet och inte ta med det hem. Jag vill tjäna bra.  Ohhh nej jag vet inte? Får nog klura vidare. 

I morgon blir det julgruppspyssel, saffransbullar och ev en tur till stan.


 


Disco

Om hon blev glad???? 


Upp och ner

Ibland är det lite extra körigt alltså . Tussen har fortfarande feber men inte lika hög. Baggen är också sjuk och själv känner jag mig risig. I morgon ska Lammet ha disco på dagis :-) stort tycker mamma, hon själv vet nog inte riktigt skillnaden på en vanlig dag och en discodag, tror alla hennes dagar är lite disco. 
Hon ska få en ny klänning i morgon paljetter och tyll och hon kommer älska den , har varit så nära att ta fram den flera gånger men hållit mig. 


Blev så glad när reklambladet från dollarstore kom, de har fått in flera olika pyjamaser med Pettson & Findus på och det är ju en kär favorit . Är snart klar med julklappar till barnen vilket känns skönt. Har köpt många saker second hand vilket känns bra både för plånboken och miljön och liksom lite protest mot alla hysteriskt dyra leksaker . Pussel och bok som ser nytt ut, Pippi docka , fifi docka, fyra prinsessklänningar , en cowboy/piratklänning. Pippikläderna, kista till alla kläder med prinsessor på och allt det för 215 kr!!!!

Äter för mycket orkar inte riktigt, vill kanske inte? Vi får se!
Det var vackert i kväll





Feber

Tussen feber och grinig. 

Lammet, inte redo för chokladkalender, gick så där att förklara hur det funkade. 



Tackan har ätit alldeles för många lussebullar men är nästan klar med julklapparna . Jag köpte ingen fisk till granen men en matta till katten.




BOL 10

110 kg i morse, var och nosade på 109 i helgen men måndagsvikten är den som räknas . Snart är det dags för BOL nr 10 och den varar fram till jul! Fokus nu.

" jag nog är lite rädd för att lyckas samtidigt som jag längtar så enormt mycket efter det. För vem är jag då? Jag har känt mig tjock, ful och annorlunda så långt tillbaka jag kan minnas. Vikten och kämpandet och misslyckandet har alltid varit en del av mig.  Vem är jag när jag nått mitt mål? "
Detta skrev bästaste köttbullen i ett inlägg och ja man känner ju ingen sig. http://viktigt50.wordpress.com


Kanske är det just det alltså den rädslan och osäkerheten som gör att man misslyckas? Kanske är det inte lchf eller 5:2 utan terapi och självkännedom som är nyckeln till en hälsosam trivselvikt? Kanske är det så att anledningen till att vi är såå många som känner igen oss i detta är att vi faktiskt tror att bara vi blir smala " löser sig allt".  Men det kan nog vara så att när vi älskar oss själva, förlåter oss själva och förstår oss själva ja då kommer den yttre kroppen att matcha den inre. 

Storhandlat idag eller i alla fall hälften i morgon blir det torrvaror och konserver. 
Fyndade nötfärs idag 29kr kilot, köpte 7 kg :-) 


12 rejäla förpackningar, älskar färs då det är så lätt att variera :-)

Risgrynsgröt med sirap och kanel och äggmackor till middag, mums. 

Pepparkaka

Jag överlevde även denna dag. Gick över förväntan. 

Bytt däck på kombin, vi tog typ två var. Sen knallade jag iväg med dubbelvagnen, den är riktigt tung alltså . Däcken höll luften :-) och knät kändes nästan ingenting. Det var kallt och skönt ute och båda slocknade snabbt, jag njöt i fulla drag. 




Har sedan varit och hämtat lite grejer jag köpt på Facebook loppis. Bytt alla lakan hängt upp julgardiner i köket och i lekrummet :-)

Alltså jag har uppdaterat min mobil eller inte jag men baggen har gjort det åt mig . Det blir nog bra vartefter men just nu är det mycket frustration!!! 

Maten idag inte katastrof men rätt nära, mens trött och grining ja då bakar sig nästan kakorna av sig själv :-(

Vågen i morgon ...


Sömnbrist

Ja natten har inte varit en lång skön sömn om vi säger så. Tussen har varit nästan mer vaken än sovit, tror jag?? Känner mig lite groggy. Vet i alla fall att så fort vi inte hade kroppskontakt vaknade hon! Hon grabbar tag i min ja liksom där bröstet möter bröstkorgen med sina små fingrar och nyper sig fast och det gör ont!

Vågen jävlades med mig i morse oxå!

Målet idag är överlevnad och promenad. 

Smällkaramell

Mensvärk!!! Alltså det är så mycket värre än innan barnen. Har så ont. Sa det till barnmorskan när jag tog cellprov och hon sa att det är vanligt att det blir så. 
Konstigt tycker jag att man ska hålla på och ha ont en gång i månaden? Borde finnas en lösning. Jo jag förstår att jag kan ta värktabletter men något annat liksom . 

Förresten visst använder ni tampons for free, eller redvill heter de nu. Ett paket gratis hem i lådan och det enda man gör är att svara på. ca tio frågor i ett mail gällande den reklam som var på kartongen ( olika varje månad). Perfekt!

Mamsen min skickade ett mms igår, texten löd " julpyssel ". Om vi är lika ????



Pop

Härlig dag.
Öppna förskolan med bästis och sen taco och soffan. 

Lila och grönt så fint!!!! Måste bara köpa den pop bodyn :-)

Pannkaka

Nu är den hemma :-)



Varför ser det alltid ut som om ugnspankakan ska ta över hela ugnen??
Alltså lock eller kork?? Kork på flaska och lock på burk eller? Alltså sån sprutsyllt har den då lock eller kork?är ju liksom en burk på en flaska.

Jag fick ett utbrott på den förut då det blev stopp i den då jag halshögg den!! Tänkte skriva ett argt mail till tillverkaren oxå ha ha fast nu när jag lugnat mig lite känns det kanske lite överdrivet. 

Å andra sidan mailade jag en gång när jag var förbannad på ett kaffepaket!!! Och det jag klagade på har de nu ändrat! Antagligen enbart på grund av mitt arga mail :-)

Det har gått skapligt med maten i veckan inte strålande men ok fast nu kommer ju helgen!! Jag ska verkligen försöka få till ett minus. 



Stöld av gran

Kycklingen blev en god gryta med ris, broccoli och banan. 


Och igår blev det storkok med köttfärssås och spagetti !

Haft utvecklingssamtal för bästa Lammet , det gick bra. Jag hade endel kritik som jag var lite nervös för att framföra men det gick bra, jag lindade inte in det för mycket som jag har en förmåga att göra ibland. Man är ju faktiskt i en beroendesituation då de har så stor del i ens barns liv. Och speciellt när man bor på landet där alla fröknar typ bor nästgårds. 

Idag har jag tjuvvägt mig, det gick bra. 

Jag tog också en promenad i spöregnet, bara 15-20 min glömde stänga av runkeeper när jag kom hem. Tog med mig sågen och passade på att fälla en ståtlig adventsgran när jag var ute och gick. Ska hämta den med bilen sen när det blir mörkt ha ha. 
Förra året grät jag lite för att den var så ful men i år :-)




Krans



Alltså på lite håll ser det fint ut men på nära håll väldigt hemmagjort , men det kanske är charmigt!

Eller utan band kanske



Nu åker denna in i ugnen



Dagens outfit

Ja det var länge den jag bjöd på min sjukt snygga stil :-) jeans från Lindex strl 50 t shirt ärvd av lillebror hängslena är Baggens sågbyxehängslen. Så sjukt fullt att man blir lite fnissig!! Men jag tappar inte byxorna i alla fall!

Sen kan det va så att den här lilla sötisen ska bli mamma?!?! Vi får se


Och veckans första promenad är gjord, tror knät höll. Gick långsamt och stannade för att plocka enris till kransar. 


Igår gjorde vi ett försök att ta julkort på barnen... Alltså jag var på ett sjukt dåligt humör och lättirriterad till tusen det var typ katastrof . Så långt ifrån idyll man kan tänka sig!!! Tog ca 100 kort och har nu raderat 90 sty så bra gick det liksom och då är kanske 6 av de 10 knaskort. 



Yes




Däck

Det gick sådär , eller en rätt ok/ vanlig matdag förutom nu då vi klämde en bullpåse Baggen och jag. 

Däck på ena bilen bytta , ved inburen , fikat med grannarna, dribblat ungarna. 

Läste som vanligt alfonsboken för lammet när hon skulle sova, hon började läsa samtidigt som mig . Alltså ungen kunde nästan hela boken utantill och hon läste med exakt samma tonfall som jag, som vi fnittrade. ( alltså hon kan ju inte läsa men det fattar ni nog). 

Försöker vara i nuet och vara närvarande när jag är med henne, lägga undan mobil osv. Känner att hon behöver det. Hon är fantastisk mitt lamm men också en känslig själ. 

Har fyndat flera julklappar till henne på Facebookloppis. Älskart!

Alltså känns inte Agnes i så mycket bättre väldigt stroppig?! Bara sur och pillar med sitt hår. Fast hon sjunger väldigt bra . 

Blev så paff att tityo också gillade stora maskiner . Jag vill också köra grävmaskin.


Jojjo



Räta upp eller inte det är frågan. Shake eller fralla till frulle?

Bullar

Åkte och handlade, köpte inget godis . Kom hem och bakade pepparkakor, bullar och långfranska. Åt!! För mycket men alltså nybakat bröd och nybakade bullar, det går fasen inte att låta bli . 



Lilla lammet förstod inte riktigt när vi gjorde pepparkakor , hon trodde det var trolldeg. Sötungen !




Gjorde lite fel när vi gjorde bulldegen, tog dubbel sats på jästen och smöret men inte på resten tror jag?!?! Blev en lite segare deg men fin , bakade ut den med en hand då jag hade en grinig liten tuss på armen, det gick men rekomenderas inte. bullarna smakade lite wienerbröd när de var varma, nu när kalla var de rätt torra . 

Knät bättre men inte bra. Var ute en sväng förut , lammet cyklade lite och jag gick, inte långt alls men det känns lite nu. 



Fick brev att jag måste ta om mitt cellprov, konstigt då jag också för någon v sen fick ett brev där det stod att det såg bra ut?!? Ja ja bara att knalla dit igen. 

Ni glömmer väl inte att ta cellprov med regelbundenhet . Det är sååå viktigt. 

Mixern

Gårdagens foder !
Frukost: chokobanan shake
Lunch: hallon/banan shake+ fyra matskedar ris och fisk tikka .
Middag:köttgryta broccoli 
Mellis: 4 knäcke med bregott


Dagens foder !

Frukost: chokobanan shake+ en lingongrova . 
Lunch: chokladbollssmet ca 80 gram och 1400kcal
Middag:köttbullar och makaroner
Mellis: en stor skål cherrios med mjölk och sylt, en klubba, lite smågodis som fanns kvar sen helgen 
 
Typ värsta skitmatdagen! Gick en väldigt långsam och inte så lång promenad men det kändes i knät. Knät är dock väldigt mycket bättre idag. 



Det var kallt idag så äntligen kunde Lammet ha finaste overallen, blir lite glad varje gång jag ser den. 




Idag var det stavmixern som gick i graven, blåa lågor!!!




Chokladbollar


Som aldrig blev några bollar..... Det gick fort det var gott nu mår jag illa som fasan. En lunch på ca 1400 kcal bra jobbat liksom. Tur att jag brände  130 kcal på min promenad !


Knäskada & hög musik


 Mediamarket och inköp av ny dammsugare gick bra. Men köpte en billig då ekonomin inte är på topp just nu, provsög lite och nja alltså det är ju inte min gula volta!! Den låter väldigt högt och känns lite plastig.



På mediamarket bad jag dem också sänka ljudet, seriöst musiken var så hög och basen dunkade liksom i kroppen så kan de ju inte ha det. Han sänkte när jag sa till men inte tillräckligt. Sa så högt jag kunde efter ett tag att " kom nu lammet nu kan vi inte va kvar och handla musiken är för hög" ha ha ja tantvarning eller???

Utmanade mig själv lite och tog en sväng in på en stor leksaksaffär med båda barnen. Det gick ändå rätt bra. Helt sinnessjukt va dyra alla leksaker är. Var bra att ta en liten koll nu innan jul. Högt i kurs står prinsessklänningar, kökstillbehör, små petshops tror jag de heter, dockor och allt med Hello Kitty !!! Alltså det här med genus liksom. Får bli ett eget inlägg.

Mitt knä har pajat , har så ont så jag fick ta värktabletter ( brukar inte det så ofta). Har lindat det och hoppas det går över fort. Vet inte vad jag gjort, har ett litet litet sår på knät men kan omöjligt minnas att jag slagit i?? Men det är rejält svullet. 




Väger mig varje dag denna v i någon sorts peppningsförsök!


Hjul

Frukost: chokobanan shake
Lunch: chokobanan shake
Middag:falukorvgryta, sallad
Mellis : chokobanan shake

Alltså utöver detta planerade intag har jag ätit säkert 2 portioner korvgryta under tiden jag lagat maten. 

Värdelös dag, varit hungrig och sugen hela dagen. Förmiddagen var bra då vännen min var här men alltså eftermiddagen !!!! 

Inget jag gjort har funkat. Försökt laga däckskiten till vagnen men hittar ju inte hålet! Hoppas baggen orkar hinner fixa det ikväll. 





Vi gick ut i spöregnet för att få tiden att gå, lammet halkade, fick gunga i huvudet, cyklade omkull och tussen gnällde typ hela tiden . Jättemysigt!

Jag tror det blir att åka och införskaffa ny dammsugare i morgon , måste ju ha det liksom. 

Är så jäkla röksugen så jag håller på att bryta ihop, varför då liksom? Snart två år sedan jag hade mitt enmånads återfall.

Bäää

Två nätter i rad nu har Tussen vaknat vid 01.00 tiden och skrikit otröstligt. Sen har hon bajsat och gråtit och bajsat och gråtit sen tar det ett tag så somnar hon om. Inte hård i magen men har ju ont kraken??undrar vad det beror på?

I natt vaknade Lammet till när jag höll på att byta på tussen som grät, då säger Lammet " mamma mamma hon kan låna min bä" sötaste gullungen! Bä är ett gosedjursfår som är Lammets största kärlek. Tussen brukar aldrig få röra Bä, blev lite rörd där mitt i bajsblöjan. 

Snart får vi besök av bästa tanten och ett av mina gudbarn<3 



Fota

Som jag saknar min systemkamra. Fördelen med mobilen är ju att man när med sig den nästan jämt men alltså den har ju sina begränsningar.

Det ska vara min belöning! När jag når min målvikt och lyckad hålla den 6 månader då ska jag köpa mig en riktigt bra kamera. 

Jag undrar lite vart det kommer ifrån mitt behov av att fota? Jag kan nästan bli lite manisk, fotar allt hela tiden liksom. Det har blivit värre med tiden och den tekniska utvecklingen men jag har alltid älskar kort. Jag sparar alldeles för många och får lite ångest när jag måste radera. När jag tänker på att det snart är ett år sedan jag framkallade några kort får jag också lite ångest . Vill framkalla i tre ex, spara på nätet och på skiva ha ha liiiiite tokig kanske.

Varför ?Är det ett behov av att bevara, är det rädslan att det ska försvinna?Blir det verkligt först när jag fotar det?

En gång blev kameran stulen, det var efter vår första asienresa och alla kort var kvar i kameran, jag grät som om världen skulle gå under!! Som av ett mirakel fick vi tillbaka väskan som blev stulen och kameran var kvar. Så tacksam. 


Frukost: chokobanan shake
Lunch: hallon/banan shake
Middag: torskrygg tikka med brocoli, jasminris, ärtor och majs.
Mellis: 5 koppar kaffe, 1 kopp te och lite kesella med flädersaft ( funlight )

Har gått bra idag både med mat och är sjukt nöjd att jag kom ut på en promenad. 

Härligt

En underbar morgonpromenad i en lite frostig värld. 

Sen ett varv med snabeldraken. Tyvärr dog den gamla trotjänaren efter två rum.  Den har varit så bra, har haft den sen jag flyttade hemifrån. 




Nystart

Måste nog dra i nödbromsen lite. Känner att sista tiden kommer i kapp mig så fort jag sätter mig i soffan bara slocknar jag, inte somnar utan slocknar . Eller alltså jag somnar ju men är liksom inte utvilad när jag vaknar.

Ja nu har jag då haft ett par dagar då jag ätit upp mig lite så att säga 

Men nu är det skärpning som gäller 112,6 kg stannade vågen på i morse så + 2 kg!!!! 

6 veckor och att på den tiden gå ner 13 kg! Helt orimligt. Jag tänker 5 kg på 6 v med start idag. Jag kommer såklart att fortsätta med BOL. 

Fredagar får jag unna mig något men inte allt! I övrigt är det naturdietshake till frukost och ofta till lunch som gäller och tre promenader per v. 

Att det ska va så jävla svårt!

Detta var ett av de första inläggen i bloggen, skrev det för ganska exakt 2 år sedan och har bara justerat siffrorna lite!!

Ett hälsosamt BMI ligger mellan 20,1 – 25. 
BMI står för Body Mass Index. Siffran ska inte ses som ett exakt mått på eventuell över eller undervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.

Vad innebär då detta för mig??
174 cm lång och ca 113 kg har jag ett BMI på 37,2.fetma.
Om jag "bara" ska vara överviktig ska jag väga mellan 90 och 76 kg
Om jag ska vara normalviktig ska jag väga mellan 75 och 56 kg

OM vi då tänker oss ett snitt för övervikt säg 83 kg så innebär det att jag behöver gå ner 30kg
om vi i stället tänker oss att jag ska bli NORMAl, (hatar det ordet) så innebär det vid ett snitt ca 63 kg det betyder att jag ska gå ner 50kg
Jag skulle alltså kunna väga 56 kg , 56kg mindre och vara normalviktig.

Hur skulle jag se ut då??? Runt 85-90 trivs jag och känner mig bra, det är målet! Jag gillar inte bmi riktigt, tycker faktiskt det är lite farligt nästan, missvisande. Men det är ju endå någon form av standard.


Det är nyttigt att kika bakåt ibland för att ta sig framåt.


Upptagen

Kommer åter måndag !

Just nu bara äter jag !

Bajs!!!

Jag har gjort det igen!!! Haft en sån där dag man liksom inte trodde fanns. 

Varning för bajsinlägg!!!

Tar det kortfattat. Är på mc donalds äter och sen ska det lekas. Lammet rusar in i en konstruktion endast avsedd för barn... Ställer sig högst upp längst in och jag ser på en gång va som är på G!!! Bajs! 
Ropar kom gumman så springer vi på toa innan det kommer bajs ur öronen ( ja jag brukar skoja så). Får en skrämd blick tillbaka och förstår att det är försent . Börjar frenetiskt tänka hur fasiken jag ska lösa detta ,  Lammet vägrar komma hur jag än lirkar och lockar och hotar. Håller tummarna att det ska va en stenhård korv som lätt går att avlägsna!!!

Tillslut får jag tag på en fot och lyckas lirka ut henne ur den fantastiska konstruktionen för barn . ( hur fn gör man om barnet slår sig längst in???)
Då kostar toa 5 kr och jag har en tia. Ser en personal och säger öppnar du dörren till skötrummet är du snäll. Hon ler glatt och säger oj oj är det bråttom, nej snarare försent säger jag. 

In på toa med vagn, Tussen, och Lammet. Herregud att jag fick henne ren, vi snackar bajs överallt i en härligt kladdig konsistens , golvet skorna , byxor, strumpor toalocket, toasitsen osv. 
Hade som tur va lagt ner ett par extra byxor!

När vi var klara så gick jag fram till en personal och sa att de nog behövde byta påse där inne, slängde byxorna!!! Vänder mig in i två sekunder och hon försvann. Jag hann bli iskall i magen och skrek inte utan taktiskt började jag liksom titta längst bort och såg en kvinna som pekade åt vilket håll hon gått! Gissa vart? Jo till lekplatsgrejen så ännu en gång blev det att lirka ut, denna gång bar jag henne gallskrikandes över ena axeln ut från restaurangen.  Jösses!

Maten går det skit med, har tappat orken men ska snart hitta tillbaka. Har punka på vagnen också måste laga :-(

!


Gjorde lite noteringar igår för att fördriva tiden!

En ung kille med hörlurar, städar han lika noga som han kammar sitt hår blir det nog bra. Han ser inte att jag ser honom, han är upptagen av sin egen spegelbild.

Framför en automat. En mamma för lång diskussion med dotter ca 5-6 år att inget godis på en vardag, välj nötter, frukt eller dricka. Flickan väljer en coca cola! Mamman tar en snickers , säger till dottern att hon tryckte lite fel!!

Gjorde även en " presentation " hos köttbullen och här skulle jag vilja att det blev ngn kul färg och en länk men ha vet ju inte hur man gör ?!?
http://viktigt50.wordpress.com/

Alltså att själva ordet köttbullen blev typ blå :-)
Alla vi som är med i BOL kommer att presentera oss, kul! 

Idag har jag i övrigt slagit rekord i trötthet, vet inte hur det gick till men nu är äntligen kvällen här. Tror de senaste veckornas ångest börjar komma ikapp mig . Vill inte skriva om min mamma i bloggen men den operation hon gjorde gick bra vilket är en bra start även om resan och oron är långt ifrån slut. Jävla skitsjukdom!

Bjuder på några strippar jag ramlade över igår, ny favorit :-)






Hittills


Det börjar ok! 777 


Rökte en cigg, smakade skit ska inte ta ngn mer!

Provat bh, går alldeles ensam, vet inte när det hände sist?? Önskar omständigheterna var andra. Längtar hem .

Inte riktigt naturdietshake !!!


Kaka

Pu vilken dag, trodde seriöst jag skulle bryta ihop vid nio i morse. Då hade Tussen redan sovit sin förmiddagskvart, Lammet hade sagt nej ungefär 2000 gånger, vill inte 200 gånger och skrikit att hon ville se ngt annat på tv ca 37 gånger. Alla hade ätit frukost och två klädombyten och två bajsblöjor var avverkade . 
Jag tittade helt seriöst på klockan och tänkte liksom att den här dagen går inte!!

Snilleblixt! I bilen är de fastspända och ofta tysta. Packade in dem och styrde iväg. Körde långsamt och tog en omväg så vägen tog 60 min i stället för 30 min. Köpte fönsterputs och ett pysselkit( sax, stans och ngn sorts mönstermaskin) ska visa sen.
Lammet mutades med en chokladtomte i folie ( två för 10kr) riktigt äcklig choklad men jag tryckte i mig den ena :-(

Hem och pyssla lite= klistra hundra klistermärken på ett papper. 
Lunch bidde ugnspankaka och hallonsylt. 

Packade ihop ungarna igen, trötta och griniga, ner i vagnen . Punktering!! Helvete hittar pumpen, får i luft och sen går pumpen sönder , hittar en gammal cykelpump slänger ner den i vagnen och börjar knalla. Inser att cykelpumpen inte kommer hjälps ett skit måste va sån där annan pump. Knallar på och hoppas luften stannar kvar. De somnar jag går , jag vänder vid 2,6 km ungefär då vaknar Tussen skriker sig blå vid fyra tillfällen på vägen hem . Enda som hjälper är att bära henne. Att bära typ 10kg bebis i overall och samtidigt dra tvillingvagn på lite lerig väg med 17kg lamm i...ingen bra idé . 



Hemma bakar vi loss, sockerkaka och toscakaka utan mandel. Vet inte vad jag gjorde men någon stans i mitten sänkte jag tydligen värmen till 100 grader???? Tyckte den såg lite väl fuktig ut, provade att skälpa upp den på ett fat och det rann smet blandat med lite fastare konsistens , ner med skiten i formen igen och in i ugnen.  Men god blev den tydligen, grannpojken, Lammet och Baggen var nöjda. Jag åt av toscakakan som också blev god, inte en liten bit utan typ halva kakan!

Ser bra ut

Inte liks fräsigt!!


Åt blodpudding med lingon och coleslaw till middag .

Värdelös matdag men jag gick ju ändå 5 km.
Dagens positiva att Tussen äntligen kryper , skitsöt är hon. 

I morgon är det en jobbig dag skall va  på sjukhus i annan stad hela dagen . Ska sköta maten och gå en del, kanske köpa ett paket cigg. 

Jobbig

Än så länge en jobbig dag!
Solen gick upp långt efter att jag klev upp den var vacker, mer än vad man kan säga om mig . 



Minus

Minus 0,2 kg trots väldigt många felprioriteringar. 
Jag är tacksam och ödmjuk inför vågen idag :-) 9 veckor av minus varje vecka. !!!



Avlopp

Fick ett ryck i förmiddags och skulle rensa avloppet i köket !! Alltså fy fan vad vidrigt. Jag skruvade bort siken och de översta rören och de var nästan helt igensatta av en svart grå slemmig äcklig massa urk!! Så jäkla skönt att det blev gjort, tänkt på det länge då det runnit ur lite dåligt. 

Hur ofta rensar ni avloppen hemma ? Köket och toan?? Jag skulle nog säga att köket 1 gång per år och handfatet kanske två eller tre?

Hur ofta byter ni disktrasa?lakan? Tandborste?
Här går det nog två trasor i månaden tandborstarna tror jag vi brukar ha två månader .... Lite äckligt egentligen när man tänker på det! Lakan byter vi typ 1 gång i månaden eller kanske lite oftare? Man borde ju byta varje vecka. 






Plus

Igår däckade jag i soffan 20.00 jag vet den exakta tiden för jag minns att jag hörde introt till så ska det låta. Gick i säng 21.30 och vaknade kvart över fyra av lammet. Samma i fredags kväll däckade stenhårt i soffan. Är så slut liksom att så fort jag kopplar av slår jag ihop. Den är liksom ingen fin liten mjuk insomnande utan från vaken till tungt snarkande och dreglande troligen även fisande på två sekunder !!

I morse var det plus på vågen 0,6 plus men det är ju inte vägdags förns i morgon så vi får väl se, gissar att det kan bli ngt större då det liksom brukar komma någon dag efter tycker jag. Men idag ska jag vara duktig med maten och kanske även få till en promenad. 

Tussen förflyttar sig allt snabbare, inte liksom helt krypande ännu men framåt går det. Stora tjejen, hon äter allt man lägger framför henne. Som en liten Kobra hugger hon in på majs, morot, tacoköttfärs, bröd, kex osv. Favoritleksaken just nu är en träslev och syrrans lockar!

Lammet är som vanligt underbart rolig och en sann teaterapa, hon dansar och snurrar och sjunger och styr och ställer. Hon älskar att säga att baggen är min prins/ kung och då vill hon att baggen och jag ska dansa ha ha mycket man gör för sina små. Så sitter hon med sina små tidrande ögon och ler och säger ohhhh vackert  . 
 Hon säger även nej till det mesta när man har bråttom och liksom stänger av hörseln när jag vill henne ngt. Hon tjuvnyper din lillasyster och petar gärna på henne om hon somnar i vagnen. 

Älskar när de "leker" med varandra, när de skrattar ! Kärlek

Blä

För tredje gången idag har jag ätit så det känns som om jag ska sprängas. 
1 tacos( mjuka bröd och chips)
2 päronpaj med vaniljglass 
3 Godis 

Fy sjutton vilken svullardag, försöker att inte ha ångest !! Det hjälper hu inte. Nya tag i morgon . Förbereder mig mentalt på mitt första plus på vågen på många veckor nu! 

När vi hade ätit så visade jag lammet dimman som lagt sig över omgivningarna, hon ville då ut och dansa som en älva <3 älskade unge. 

Vi klädde på oss och gick ut och dansade i kohagen. 






Scones

Helt otroligt goda blev de, men oj va magen värker nu. Har ju ätit shake till frukost i flera veckor. 




Monster

Jo jag har haft en date med godismonstret! Men jag har inte jättedåligt samvete. Trots choklad, lite vin och god mat tror jag inte det är en katastrof . Lite överslagsräkning så kanske 2500 kcal och det är ju mycket men inte katastrof . 

Dagen har varit lång. Kl 11 gjorde vi lunch och då hade vi varit och handlat, varit på gravarna och tänt ljus , varit och tankat och hunnit hem igen! Lammet har bökat hela dagen tror hon känner på sig att jag är lite ur form . Samtidigt förstummar hon mig med sin vackra själ . Vi tände ljus för farmor , lammet tittade runt på kyrkogården och frågade vart farmor är jag förklarade att hon är i himlen . Hon tittar då upp i himlen och säger " men mamma jag ser inte farmor" försökte då att förklara att hon är en ängel och att hon ser oss och vi kan känna henne i hjärtat liksom . Underbara ungen ställer sig då och håller handen på hjärtat och liksom verkligen känner efter. 


Efter lunch tog vi en promenad kort och långsam men ändå en promenad.

Just nu känns det som att jag kommer ha lätt att vara duktig både i morgon och söndag ! Vi får väl se.


Flyt

Jag önskar mig lite flyt i helgen . 

Har varit tuffa dagar både matmässigt, känslomässigt och motionsmässigt. Tjuvvägde mig i morse och det såg väl inte så kul ut men men jag kämpar på tror jag. pendlar mellan att släppa lös matochgodismonstret och att låta bli!

Kom ut på en promenad igår i alla fall, gick en timme och ungarna somnade så jag fick lite egentid. 

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på?? Köpa mjölk, köpa gravljus och sallad. 

Kanske skulle man köpa en pumpa?

Kolla vilken häftig bild. Förresten är det ngn som vet hur man länkar från mobilen? Kan man det? 




RSS 2.0