Mat

Har överätit helt otroligt mycket !!! I morgon blir det till att slänga alla onyttiga rester. Och köra gärnet igen!
 
haft gäster trevligt och jobbigt 

Duplo

Så himla roligt, jättelänge sedan jsg fick buzza något. Nu ska jag och lammet buzza duplo. Ska bli hur roligt som helst. Ni är väl buzzadorer? Google det annars och gå genast med :-)
 
gick 1,5 timme med vagnen, den är skittung. Så härligt var det, barnen somnade och jag njöt av att vinden stack i kinderna. Gick förbi mitt äppelställe och blev så besviken och glad på samma gång. Någon har flyttat in och börjat göra i ordning i den underbara öde trädgården . Någon blir lycklig där och ja jag får väl fråga om jag går ta lite äpplen. 
Skurat utemöbler, bakat två kladdkakor , och klippt ner en del sly i trädgården . En bra dag som jag avslutade med lite godis ...obra men gjort är gjort. 
 
 

Vägning

110,6 kg så 1,3 kg ner . Är helt sjukt nöjd med den siffran!!
 
 
Bekännelse:2kanelbullar, 3drömmar en halv kärleksmums, polly och blandat smågodis för ca 25 kr, det blev lunchen igår.
 
på kvällen var jag så söt och saltsugen.....i skåpen finns 2 chipspåsar, godis för ca 80 kr till Valborg men Baggen sa...du ta ett glas vatten och tänk på saken. Jag drack vattnet men hann aldrig tänka på saken då tussen började knöla. Men om inte baggen stoppat upp mig hade vi garanterat varit en chipspåse fattigare i skåpen. Nu känner jag mig stark.
 
hade en bekant här igår för att kolla våra bilar, han ska laga dem lite så där livsuppehållande liksom. Men det visade sig att min bil inåt Erica åka en meter till...en fjäder hade gått av och var ca en millimeter från ena framräckte, han såg rent skärrad ut och sa att vi haft en jävla tur att det inte smällt i hög fart . Ibland är det liksom tur att man inte vet om vilka risker man utsätts för dagligen. Gullig som han är så skulle han försöka laga just det redan i dag :-)
sen är det väl bara, bromsar, kamremen , bakrutetorken, acn, stötdämpare, handbromsen och batteriet i nyckeln kvar...känns som om skatteåterbäringen liksom bara försvinner.
 
Baggen har fixat något program eller ap kanske det heter till ipaden, ett budgettprogram, ska bli spännande och troligen lite skrämmande att se vart pengarna tar vägen. 
 
Idag står långpromenad, städning och tvättning på schemat men vi börjar med promenaden .

Fail

Fy vilken natt och dag. Tussen är så snorig så hon vaknar hela tiden och liksom låter som hon ska kvävas. Sömnen blir därefter!
 
Är grinig som fan. En sur fru och lättiriterad mamma. 
 
 

Elda

Dagen har bestått av löveldning och kvistar och skräp och en fleecetröja. Underbart att va ute, gick en promenad också på ca en timme. Maten ok men i morgon ska jag på kalas så då lär det väl spåra ur totalt! 
 
Vi började elda vid nio i morse och det brinner fortfarande ! 
 
Vi har fem stora ekar på tomten så man kan säga att det blir en del löv. Lammet har hoppat och skuttat, slängt pinnar på elden och åkt skottkärra. Ibland vilade hon en sekund eller två. 
 
skulle visa henne en skata i morse, kolla skatan!
Lammet-" nej mamma ingen apa , Pippi mamma. "
Tackan- ja sa skata det är en sorts fågel !
Lammet-" nej apa mamma Pippi "
Tackan-ja ja Pippi ! 
 
så här ser en del av baksidan ut
Garaget till vänster och vedskjul/ pannrummet till höger, sen sitter själva huset fast ipannrummet.
Kolla taket, snacka om att det behöver tvättas!!! Två pannor är nya kolla färgen på dem! i fjärran grannarna som har finaste utsikt över sjön. 
 
 

Engagemang

På mitt förra jobb arbetade jag med hedersrelaterat våld, en hjärtefråga. Ett ämne som väcker mitt engagemang, ilska sorg och glädje . 
 
jag mår bra när jag brinner för något, jag är van att fajtas för det jag tror på. 
 
På mitt nästa jobb ska jag engagera mig i kvinnlig sjukvård . Förlossningar, snitt, graviditet, att vilja ha barn att inte vilja det, .... Orättvisor och kostnader såväl ekonomiska dom fysiska och psykiska . Jag känner att det är det jag vill  just nu. Förstå förklara och framförallt förändra! 

Vagn

Står i fönstret med lammet för att vinka till baggen dom ska tull jobbet. Tycker lammets blöja ser så sne ut! Kör ner två fingrar bak för att rätta till, GAHH varmt mjukt bajs!!!! Det var minikris nr 1 idag. 
 
Packar inför en dag hos en vän. Blöjor, ombyten, nappar plånbok, telefon 2 barn och just det vagnen. Då jag pga snittet inte skulle lyftà tungt i början så har det inte blivit så att vagnen åkt bil. Vek ihop, vek ihop lite till.... Nehä den gick inte in nu heller hmm måste man ta bort hjulen? Tar ut viker lite till , på sidan kanske! 
Kris nr 2 vagnen går ju fan inte in i bilen!!!!
andas plockar ut, viker vänder och vrider. Vagn i bil check ! 
 
kris nr 3 jag mötte 100 gram choklad med helnöt i skåpet. 
 
Har haft en toppendag i övrigt och hoppas det blir fler sånna dagar . 

Familjen

För ett ovant öga kanske bara kladd men för mig ett konstverk. Lammet har för första gången ritat hela familjen alla har ögon armar och ben, typiskt att det inte var på ett papper. 
De flesta armarna går åt höger :-) sen har hon även ritat 2 magar på pappa som ni ser till vänster i bild. 
 

1år

Ganska exakt ett år sen 
 
 
 
Ca 90 kg väger jag på dessa! 

Jeans nr 2

 
Blev positivt överraskad att jag fick igen dragkedjan lite enklare nu än när jag köpte dem. 75 kr var de nedsatta till från 399 så det var ju ett fynd. Med lös tröja till kände jag mig riktigt fin . Det är långt kvar tills det funkar med tight. Av någon anledning är det inte lika snyggt nu med tre magar (ringar) som när det bara var en enda jättestor mage !
 
Fick paket på posten från tampoons for free, får ju gratis där ifrån varje månad skitbra. Men har ju inte använt på ett tag så nu har jag ett lager. Varje månad är det reklam för något och så får man ett mail med frågor om det, smidigt. 
Denna månad var budskapet viktigt!!!
 
 

Förvirrad

Eller jag vet inte allt har gått i 110 sen jag hämtade lammet, lagade en väldigt god köttfärspaj som jag åt alldeles för mycket av :-(
 
Sen skulle jag duscha, lammet byta om till pyamas och tussen ammas och så skulle jag bara prova amningspumpen. En gamal som inte funkade ngt bra sist och inte nu heller. Hade köpt en färdig ersättning redan innan tussen föddes bara för att ha hemma liksom och plötsligt provade vi att ge henne ersättning. Och dom hon åt!!! 100 ml nästan det kändes mycket .  På ett sätt otroligt skönt att hon så lätt tog flaskan då det ger mig en viss frihet samtidigt kände jag mig lite bedragen tror jag. Lite klump i halsen, nehä då behövs inte jag längre liksom!
 
var tvungen att amma en liten skvätt också bara för att. Ersättningen baseras på mjölk så vi for se hur hennes mage blir.  Under tiden som Baggen matade så passade lammet på att piffa till lillasyster lite, det är lite inne med ammningsinlägg på huvet enligt lammet. 
 
fördel att jag kan vara ifrån henne mer än tre timmar, jag kan ta två glas vin utan dåligt samvete, jag kan koppla av på ett annat sätt även om jag bara åker och handlar. En fördel är också att hon och Baggen får en annan närhet.
 
nu är det absolut inte så att jag ska sluta amma men bara känslan av att hon kan klara sig utan mig är bra, tror jag. 
 
jag undrar hur mycket i ml hon äter vid varje amningstillfälle? Hur mycket ska de äta? Någon som vet? 

Vindy

Kan man lugnt säga att det är ute. Det är även en liten vit plastgrej som man kan sätta i rumpan så att fisarna kommer ut. 
 
Lämnade lammet på dagis och väl hemma dammsög jag övervåning ammade och sen ut i stormen. 
 
här skulle jag vilja lägga markduk från Klippan till staketet och sen på med sand, grus och lite större stenar. Behöver inte bli så dyrt tänker jag men projekten är många. 
M
här ska det va barnens hörna studsmatta , lekstuga , gungställning. 
 
 
Och dessa godingar ska bli till saft, paj och ja finns det ngt nyttigt man kan göra av dem. Det är rabarber . 

Storm

Efter förra inlägget letade jag reda på regnskyddet, det hängde på handtaget , trodde att det var myggnätet först. 
Alltså Ikea byggsats släng dig i väggen! Fy fan i säkert 40 min höll jag på innan jag fick på skiten , fick byta så att liggdelen var till höger i stället och sittdelen till vänster. när jag väl kom på hur man skulle göra var det jättelätt :-) skam den som ger sig. 
Gick lite mer än en timme men då besteg vi ett berg under tiden också och hoppade i lite vattenpölar. På vägen hem slocknade båda och jag passade på att klippa alla rosor innan vi gick in, 
 
I övrigt har dagen mest innehållit frustration över vårt underbara utmanande lamms beteende. Hon testar oss verkligen till det yttersta och idag var en sån dag då det känns som om jag bara sagt nej, ajja bajja, akta , sluta . hon är så envis och så medveten i sina utbrott. 
 
Tussen har varit på 2 månaders kontroll och hon växer så det knakar, hon är både längre och tyngre än vad lammet var i samma v . Hon fick godkänt.
 
skaplig matdag  men såååå trött!

Regn

Jag som laddat för långpromenad ...och med två små i. Vagnen som jag inte vet vart regnskyddet är till...ja det känns som ok ursäkt att slå sig ner i soffan ett tag.

Gröten

1 liter vatten och 3 dl mjöl, salt. Koka upp vatten och vispa i mjölet, det blir lite klumpar i bland men det är viktigt att vattnet kokar annars blir det som slät redning. Den blir liksom som web klump när man lägger upp i tallriken . Receptet står på påsen och även kcal innehåll. Den är proteinrik vet jag. 
Jag äter den med lingonsylt och mjölk. 
 
på påsen finns även ett vara recept på palt. 
 
I natt hade lammet så hög feber att jag gick kyla ner henne med kalla handdukar , hon nästan yrade kraken. Tussen sov ok så jag låg hos lammet nästan hela natten.
 
Idag har hon pendlat mellan slö och överaktiv  beroende på hur nära alvedonintsg vi snackar. Kände mig alldeles utmattad i morse och bad mamma komma. Vi har haft den bästa mor och dotter dagen på ja flera år tror jag. Kändes så himla bra , vi hade liksom fokus på oss i samtalen och inte alla andra. Vi bara var tillsammans och berörde ämnen dom är lite svåra utan att bli osams , utan att bli ledsna, vi mötte verkligen varandra idag. Känns så bra. 
 
ett ämne vi berörde var spöken!! jag blev förvånad och stärkt, återkommer i ämnet . Vi har ett spöke här hemma och hon röker!
 
I morgon blir det BVC och läkarkoll, baggen får ta lammet. 
 
jag är nöjd med viktnedgången men trodde faktiskt det skulle vara mer. Men ett snitt på 0,8 kg i veckan är ju vad som gäller och det håller jag. 
 
Bilden på burken kom inte med i förra  inlägget så här kommer den 

Vägning

111,9 kg vilket innebär 0,9 minus länns ok
 
 

Frukost

Alltså kornmjölsgröt, en favorit ! Ser ut som tapetklister men smakar mums. 
 
Gjorde visst lite mycket, frukost utan lammet som är hos mormor. Lugnt och skönt , ovant, längtar lite faktiskt . 
 
Och världens finaste burk, hans och Greta och häxan. Rymmer precis knäckebrödet. Den stod alltid på mormors Köksbord när jag växte upp. Skulle så gärna vilja hitta en till, skulle antagligen betala orimligt mycket för den . 
 
nu blir det ut för att kratta och kanske bränna av lite gräs . Älskar att elda!
 

Design

En installation à la lammet , pennor på micro heter den!
 
 

Morgonpromenad

Helt underbart ute, soligt och varmt. En och en halv timmes promenad innehållande blåsippor,vitsippor,tussilago,får, tranor som dansade, svanar ,två myrstackar, barkbåt i ån och en katt. 
Bra start på dagen! 
 
Denna bukett levererades till baggen från lammet med ungefär 50 grattis på raken. 
 

Lekplats

Extreme home makeover svängde förbi och fixade en lekplats inomhus...
 
en rutschkana i shabby stil .....och 
 
en studsmatta kombinerat med gym för de allra minsta..
 
sen tyckte jag att den där Ty tror jag han heter blev så jobbig och högljudd så jag slängde ut dem. 
 

Dagens

 
Tack för pennan!!!

Jeans

 
 
I jeans ser den ut så här. Alltså jeansen är så sköna men om jag drar upp dem som jag vill så blir det en sån kameltå...inte snyggt.
 
 
 
 
 
Helt seriöst tror ni att den går att rädda??? Tips emottages tacksamt! Baggens mamm planterade denna när han föddes och han är ca 40 år....alltså förstår ni hur det känns. Jag skulle bara klippa kliet och plantera om...jösses. Han är ledsen på riktigt.
 
har tagit flera skott från den som tagit sig, planterade bl.a. Två när Lammet  föddes...men som baggen säger..det är inte samma sak. Hur räddar jag moderplantan??
 
Hjälp!

V 8

 
magen och ärret i v 8 ca. Eh v 8 som ogravid  alltså, ser ju fortfarande lite gravid ut, speciellt i gravidbyxorna. 
 
Så idag var det premiär för jeansen som inhandlades för ett tag se, kändes skönt. Tight men liksom bra att magen inte rinner ut liksom utan hålls in lite...kan kanske inteförklara så bra. Men liksom magen är som en oformlig degmassa som lever sitt eget liv. Tycker att den dragit ihop sig skapligt ändå med tanke på att jag tränat noll och med tanke på hur gigantisk magen var. Ärret efter snittet är lite som ett dike liksom, undrar om övriga magen någonsin kommer att va på samma nivå som ärret eller om det alltid kommer vara ett dike. Oavsett så gillar jag själva ärret.
 
alltså klart man vill ha en platt fin mage men ärret jag kan liksom lägga handen mot det och känna att wow här kom mina små hjärtan till världen, det är deras dörr till livet. Ännu en fördel med snitt, man kan klappa exit hålet offentligt ha ha.
 
Ä
och v 2 tror jag det var ...
 

Loka choklad

Alltså det var ju inget hit enligt mig. Lite som att suga på en våt servett man torkat upp chokldglass med, ja den köper jag inte igen.
 
på tal om drycker..i morse stod Lammet glatt framför mig och sa mums gott mamma, då hade hon sugit i sig sprutan med bröstmjölken till Tussens näsa. Känns inte allt för konstigt då hon för bara 1,5 år sen faktiskt drack den dagligen.
 
Men att som vuxen dricka den??? Alltså såg ett program igår där de liksom provsmakade olika sorter, vegetarisk, koosher, kött osv helt galet. Anledningen till att de smakade var att hon skulle köpa mjölk till sitt barn. Bara det liksom skumt.
 
men till den tanke som väcktes, har ni smakat er egen mjölk? Ni som ammat alltså? Jag har inte gjort det och det tar emot...vilket är lite tokigt då jag ger den till mitt barn typ dygnet runt.
 
 

Pelargoner

heter det verkligen pelargoner heter det inte pellagoner? Ja jag kan inte stava så man får väl lite på ipaden . 
 
Fick tre sticklingar av mamma som jag ska försöka hålla liv vid. Jag vet att varje telefonsamtal framöver kommer innehålla en fråga om hur de mår. Det är lite press för förra året dog de. Härligt att mamma tror på mig igen :-) 
 
de har alla olika namn och skall skötas på lite olika sätt, inga billiga grejer utan den ägg koppsstora krukan men detta underverk kostade över femtiolappen! 
 
Låt mig presentera Mexica Tomcat, häng pelargon, mörkt vinröda m vita nyanser. 
 
 
Och så står det att man ska knipsa av knopparna.... Eh nej tror inte det va detta kanske blir den enda blomma denna växt får presentera!

Vardagsrummet

  
 
 
  
 
 
Det är ju ett tag sen men hittade korten nu. Vi gjorde om vardagsrummet i somras . Från beige och furu till new york och gråsvart golv istället för sliten parkett. Blev bättre än vad jag trodde innan. Himla svårt med så stor fototapet men det gick...och när man får besök kan m an leka finn fem fel :-)

Barnakuten igen

Ja det blev en tur till barakuten igår igen, lilla Tussen var så rosslig och så tyckte jag att hon började bli slö och orkeslös.
De är så gulliga som jobbar där, känner att man blir tagen på allvar. De vägde mätte, lyssnade och undersökte henne noggrant och diagnosen kvarstår, förkylningsvirus! Läkaren trodde inte RS efter som säsongen för det är över och det är extremt ovanligt tydligen att man får det liksom utanför säsongen. Tydligen riktigt lydiga virus de där RS.
 
Hon fick andas adrenalin i en liten mask och det gjorde susen, hon protesterade vilt under tiden men det var bara en minut gånger 2.  Vi ska fortsätta med ventolinet och sen näsvård. Näsvård innebär att spruta bröstmjölk och konsult i näsan helst minst en gång i timmen och sen ca två till tre gånger per dag suga ur näsan med nässugen. Efter att den är ren ska det in nezeril droppar. Så det är fullt upp. Sen ska hon ju vara i upprätt läge så mycket som möjligt, vilket innebär att hon sovit sittande mot en kudde i natt. Eller ja hon hasar ju ner så jag ha puffat upp henne kanske fyra gånger i timmen så ja lite lite sömn har även denna mamma fått!
 
och lite av ett mirakel för första gången någonsin på över två år så har lammet sovit en hel natt. Ja ni läste rätt en hel natt!!! Kl 19.30 - 06.15 !, hoppas att det är en trend. 
 
Alltså det är så varmt ute redan, man borde gå ut och kratta lite men vet ni vad ...jag ska bädda ner mig i soffan och kolla BL.
 
vad tycker ni om biggest losers ?? Vilka är era favoriter? 
 
Mn recension kommer vart efter. 
 

Inredning

 
Två rejäla nattbindor med vingar i en ljusvit nyans.
 
 
 
Nystädat barnrum

BMI

Mitt start BMI var 38,3 och då vägde jag 116 kg.
 
mitt mål BMI är 26,4 och då väger jag 80 kg.
 
Nu till det sjuka enligt mig. Då räknas jag fortfarande som överviktig!!! För att få ett BMI på 24,8 ska jag väga 75 kg. Vid BMI 25 går gränsen för övervikt, den övre gränsen. Jag skulle också kunna väga 58 kilo och ha ett BMI på 19 vilket är nedre gränsen för normalvikt. 
 
Jag gillar inte BMI , tycker inte det är rättvist att det används inom sjukvården tex, det är fan inte rättvisande. 58 kilo hallå det vägde jag typ när jag var 11 år !!! 
 
Har en vän som går typ ett viktprogram på en vårdcentral där de mäter allt. Fett BMI ålder osv bli så sugen att testa men dyrt. 

Birds

fåglarna måste ha fått helfnatt helt otroligt det är sånt kvittrande så man kan tro att de tävlar i kvitter. Det är som om de suttit på en gren och liksom laddat inför att våren i flera veckor och det är väl just det de gjort. Det är så härligt ingen snö alls på baksidan nu och på framsidan nästan allt borta tack vare spöregnet som jag blängde på igår. 
 
Idag ska vi bara mysa jag och tussen, lammet är på dagis och busar. Jag känner att det liksom kommer lite efteråt vad som kunde hänt. När man får ett barn eller rättare sagt när jag fått mina barn har jag älskare dem från första början men också upplevt att känslorna blir djupare med tiden. Extra tydligt blir det när man oroar sig för att förlora någon av dem, kraften som slår till i magen är vidrig så stark och smärtsam.....liksom motsatsen till den totala lycka jag känner när tex tussen fyrar av ett leende mot mig. 
Aldrig har jag varit så stark som sen jag blev förälder samtidigt har jag aldrig varit så svag...svårt att förklara men det är djuriskt på något sätt.
 
angående soffan så har jag köpt en gråblå färg tror det blir fint till det faluröda :-) 
 
Ska nog slå på BL och se hur d går för dem.
 
så himla roligt, nästa fredag ska jag och två gamla klasskompisar från högstadiet ses med alla barn. Vi har pratat om det så länge och nu ska det äntligen bli av. Detta har gjort att jag börjat tänka bakåt lite, på högstadiet, gymnasiet och hur livet blev för oss alla. Älskar den dör serien dör de filmade en nionde klass och sen följde upp efter tio, femton och jag tror även efter tjugo år. 
 
Blev mitt liv som jag tänkt? Ska klura på den och återkomma. 
 
 
Det är så svårt nu utan dator, har flera kort men där våra ansikten syns och jag vill inte riktigt ha dem i bloggen. Bjuder på ett litet lamm med hink på skallen.

Vänskap

Att ha en god vän på besök är balsam för själen.  
 
haft en bra dag både matmässigt och i övrigt. 
 
Här är mitt nästa inredningsprojekt... Eller heter det kanske utredningsprojekt då det är en utesoffa?! 
 
Oj om ljög hade pengar då skulle jag fixa hela tomten men tills jag har pengar får det räcka med de små förändringarna :-)

Vägning

112,8 kg
 
så plus0,2 kg, det är ju nästan inget.
 
 

De finaste

 
 

Vår

Denna vägen skall jag vandra minst tre gånger i veckan!
 
 

Viktigt

Vad är viktigt i livet egentligen ? På riktigt, vad är det som gör att man vill leva? Vad är det som gör att man strävar framåt och vart är det man är på väg? 
 
Barnen är viktigast av allt, allt jag gör, alla val är med barnens bästa i bakhuvet. Samtidigt försöker jag lära mig att jag är viktig, alltså att jag ska sätta mig själv och mitt välbefinnande i fokus. Att välja mig själv är inte att välja bort barnen.
 
Baggen, min andra hälft. Min stora kärlek, mitt val, han jag vill vakna bredvid alla livets dagar. Som får mig att växa själsligt, som utmanar mig och framför allt som älskar mig . 
 
Det är dem som är livet, kraften kärleken! Min strävan är att vi ska vara friska lyckliga.
 
Men det här med vikten, kilona, grammen, hektona som sitter på kroppen. De är ingen lätt match! Jag vill och ska ner till en hälsosam vikt. 
Problemet är att jag har lite svårt att greppa målet. Jag har ju gjort det förr, gått ner ca 30 kilo men då har jag haft sånt fokus och ett så tydligt mål. Då har jag gått ner för att bli gravid. Nu då? Vad är målet? Är otroligt lyckligt lottad som har två barn och är nöjd med det. Så någon ny graviditet är inget jsg önskar . 
 
ska målet va att bli snygg eller?! Har liksom så svårt att greppa delen som handlar om utseende.Jag vill bli smal, smal enligt mina mått. Jag vill framförallt bli rörlig och hälsosam och kanske är det så att jag vill bli lite snygg med ;-)
I morgon vägdag vilket lär bli ett plus. Tröståt efter akuten och mysåt av samma skäl. 
 
 

Upp

Och ner upp och ner rör sig hennes lilla bröstkorg. 
Hon andas och det är det finaste jag sett.
 
 

Forts

Ja när baggen kom sa jag bara sätt lammet i din bil och sen åker vi.
 
Jag åkte först och baggen efter, lammet skrek och hostade om vart annat sen efter ca 1 km slutade hon igen. Jag fick på varningsblinkersen och tvärnitade, slet upp henne ur stolen och klev ur bilen, baggen hade också klivit ur sin och vi insåg att vi måste ringa 112. återigen kom hon igång och började skrika direkt när jag fick upp henne. Vi gjorde någon sorts överslag att vi skulle fortsätta köra att det var snabbaste sättet att fp henne till akuten. 
så in i bilen igen och jag ringde 112 så att de skulle vara beredda på akuten. Hon på 112 var så bra, hon fick mig lugn och fokuserad gör jag kan säga att jag var inte lugn när jag kom fram på 112 jag typ skrek att mitt barn slutar andas. Men hon fick mig lugn och jag hade då kanske 3 min kvar till akuten. Stannade utanför och sprang in med henne. 
 
och vet ni i samma stunds jag klev in slutade hon skrika och skrattade tom mot första sköterskan ... Sen blev det barnakuten och full undersökning . Lammet och baggen kom ju också , lilla söta lammet . Sen när det lugnade ner sig åkte lammet och baggen hem och jag var kvar. 
Krupp, förkylning med slemmig hosta och snorig löd diagnosen. Att hon slutat andas/ trodde hon var att slem täppte igen liksom. Läkaren förklarade och pratade med mig så att jsg kände mig lugn med att lita på att åka hem och få medicin. Men så fort jag satt i bilen blev jag skräckslagen. 
 
väl hemma i baggens famn brast det, tankarna på vad som kunde hänt !! 

112

Ja vart börjar man? 
 
I natt har tussen haft krupphosta, otäckt men jag var rätt lugn få jag själv hade det från 4 mån till 18 år. Men ett par gånger var det på gränsen att jag kände att vi kanske skulle åka in. 
 
Det gav inte med sig riktigt så på morgonen ringde vi BVC och bad att bli uppringda . Packade en lammet väska en tussväska och packade in ungarna i bilen. Tänkte att mormor fick ha lammet och så kunde jag åka till doktorn. Till stan är det ca 3 mil. Efter en och en halv mil hör jag hur lammet börjar kräkas i baksätet, stannar och springer bak, kräks överallt.  Börjar försöka klä av och torka med våtservetter då sätter tussen igång igen och hostar så hon nästan kräks . Jag vet inte riktigt hur men vid ett tillfälle står lammet i bara blöjan gråtande i bagaget och jag har tussen skrikande på armen, det regnar är kallt och tårarna nära! Sen går jag ner tussen i stolen och får på lammet nya kläder då är det som om lammet slutar andas!!!!!! Jag bara slet upp henne och klappade på ryggen då hostade hon till och så kom det slem. Ringde då till baggen , sa att han var tvungen att komma omedelbart. De femton minuterna var långa. Tussen hostade och skrek, men hon andades och lammet frös, det stank kräks..fortsättning följer

Loka

Loka lemon pie - Så sjukt god. Var ju tvungen att prova, helt klart ett ba alternativ istället för en pajbit
 
. Loka strawberry icecream- lite konstgjord i smaken men liksom ändå god. Det som skrämmer mig lite är att om man kan få vatten att smaka glass på det sättet va sjutton innehåller det då?
 
Sen undrar jag varför ingen. Vill sponsra mig med massor av Loka ? Jag vill också få massa paket som en del andra bloggare och sen kan jag recensera ...fast man kanske ska ha en större blogg då!! Ha ha får nog köpa mina egna produkter än så länge. Idag tänkte jag prova Loka chocolatte shake recension kommer i möra :-)

Sovit

Ja jag har sovit bra i natt känns helt fantastiskt. Tussen knölade från sju till nio ungefär och sen gick jag och la mig halv tio. Vaknade ett och ammade, hon knölade lite men vid två sov jag igen och vaknade halv sex...känner mig så utvilad. 
 
Såg del två på BL och blev lite frustrerad, alltså en del var missnöjda med helt fantastiska viktnedgångar. Och hur fan kan man gå ner var det 14 kg på en v???? Jag tycker det låter lite galet faktiskt, nästan osannolikt. Jag blir onekligen inspirerad i alla fall. Ni vet den där yougurten de gör reklam om innan som är laktosfri...PRO feel köpte både yoghurt och kvarg med vanilj ...yoghurten var ok lite smaklös men nu är jag ingen yoghurt människa. Men kvargen med vaniljsmak däremot, helt underbart god och väldigt mättande. Så det blir att köpa fler :-)
 
 
tjuvvägde mig i morse och det skulle jag inte gjort, hade gått upp 1 kg! Blev först frustrerad men sen lugnade jag mig. Jag tror dels att jag måste räkna med att kroppen inte fungerar riktigt som jag är van vid ännu....både vad det gäller viktnedgång och rent hur jag ser ut. Storzillen du har så rätt man ska inte va för hård mot sig själv :-) samtidigt var det kanske bra att jag vägde mig så jag skärper till mig lite. Måste hitta ett alternativ till nötter att ha i kvargen....någon som har något bra förslag ?
 
 
Nu ska jag snart iväg och fika med en kär vän som är på en fantastisk viktresa, ska bli spännande.

Biggest loser

Har nu sett första avsnittet och ska snart ge mig på det andra. Så mycket igenkänning och så mycket känslor. Har aldrig följt svenska varianten tidigare men det kommer jag att göra denna gång. 
Visst de lever äter och tränar under en extrem situation och med enormt stöd men de är ju ändå en inspirationskälla. 
Känns lite bra att de börjar nu när. Jag också är i starten :-).
 
Var och handlade en sväng igår och för andra gången gjorde jag en bra handling, inget onyttigt och     inget " bilgodis" sen blev det lite tokigt på kvällen hade köpt en påse nötter och torkade tranbär visserligen naturella men jag åt för mycket av dem på kvällen , skyller på tussen som Singer musten ur mig men ska ha ny taktik i kväll . Tänker att jag ska förbereda kvällssnackset så det är färdigt och bara att plocka fram. För grejen är att när jag står där och är trött irriterad och sugen då kan jag inte ta rätt mängd ur en påse. Men en färdig burk kommer ju underlätta det och då kan jag inte skylla på tröttheten heller !
 
 
Är så grymt besviken på viktklubb som jag höjt till skyarna så många gånger de har en ny sida för mobilen och ja den är värdelös och under uppbyggnad, kcal är fel både på olika mat och olika motion....hoppas verkligen det blir bättre. Jag har skrivit till dem och klagat men inte fått någon respons ännu. Har ju skrivit upp mig och bundit mig för ett halvår liksom! Ja så jag kör lite med en höft när det gäller kcalintaget, det går nog rätt bra men känner att det är tråkigt. 
 
 
Har provat lite kläder och det är inget roligt alls, försöker se det som ett sätt att peppa mig själv men blir nog mest lite ledsen. Jag är enorm tror aldrig jag varit så omfångsrik liksom, magen eller magarna ja de är som en stor oformlig massa. jag brukar faktiskt inte bry mig supermycket på badstranden tex men nu känner jag lite att detta kommer bli besvärligt i sommar. 
 
 
Men nu blir det kaffe och Biggest loser.

BMI

.
 
Drömmen är normalvikt!
 
 

Bajs

Att lite ( eller inte så lite men ändå) bajs kan göra en mamma så glad. Tydligen så är tussen en varannandag bajrare och när det då sker gör det rejält ont i den lilla magen. Det knorras och skriks och gnys och sparkas hysteriskt med små fötter.... Känner sig så hjälplös, maktlös och uppgiven som förälder när ingenting hjälper.

Nu har det i alla fall bajsats för denna dag så det räcker och jag hoppas på lite lugn för det har varit dåligt av den varan sista dagarna.

-2,6 kg

-2,6 kg jiha underbart så nu står vågen på 112,6 :-)

Hall

Vi planterade lite vår lammet och jag:-) 
 
 
 
 
Alltså det bor två vuxna och två barn här ....ser ut som tio pers skulle bo här! Måste röja! 
 

Söndag

Det blev kesella och nötter .....och tre rader choklad egentligen av ren frustration/trötthet/ilska då tussen skrikit otröstligt i närmare två timmar och lammet vaknat kanske tre gånger under den tiden. Baggen sprang till lammet och jsg satt med tussen i vår hall, den är svalare än övriga huset och hon trivdes bäSt där. När hon väl somnat och jsg slog mig ner i soffan så for chokladen in i munnen. 
 
gick en 45 min promenad idag skönt men blåste kallt. 
 

Valmöjligheter

kesella med nätter eller choklad med nötter ?

V 6

Och så här ser mage och snitt ut ca v 6. Känsel är tillbaka relativt bra och inga smärtor i såret. Kommer ihåg att det liksom spände mer i såret förra gången
 
Inte ngn Olga mage direkt mendet är inte heller ngt jag strävar efter just nu i alla fall. 

Magen

Tycks aldrig få till det med att lägga in korten på datorn och nu har den dessutom pajjat!! Så här kommer bild på magen ca två tre dagar efter snittet. Vecka 2 och 3 är i kameran men tänkte jag kan ta en med mobilen i morgon kanske för lite skillnad tycker jsg allt att det är. 
 
 
Och så en bild från dagen innan
 
 
 
 
förstår inte varför en bild blir åt rätt håll och de andra upp och ner ? 
 

Nuts

Har precis ätit kesella, laktosfri sådan med blandade naturella nötter mumsigt. Tog mig även ut på promenad förut, blir lite si och så med farten då lammet ska hoppa ur och hjälpa till och styra var femte minut men jag traskade på rejält fort när hon väl satt ner. Vi såg en nyvaken myrstack som hon gärna ville gosa med...försökte att förklara att nej de är inte söta ...sen såg vi tre stora huggormar som låg och solade i en stenslänt, även här skulle det kramas men jag stoppade henne i god tid. Sen när jsg skulle ta ett kort på dem ja då höll hon på att körs ulltussen över kanten till ett djupt dike.. Oj oj!
 
 
jag har varit en riktig surkärring idag, trött som ett as och hysteriskt sötsugen hela tiden. Vi åkte till stan för att pumpa däcken på lilla bilen med betoning på LILLA bilen, jösses vi fick knappt plats alla fyra. Fick trycka in babyskyddet och själv gick jag vika benen tre varv i framsäter. Vi pumpade och jsg frågade om baggen ville hs en g L à s s genom att bokstavera ....ja och någon chokladkaka med. Så det blev en Magnum mandel till lunch för min del, inte helt optimalt kostmmässigt men i själen kändes det fin fint att äta den i solen med lilla flocken
 
Bajs har vi haft en hel del av idag också, herregud bajsostrof skulle jag vilja säga . Precis överallt liksom vet ni hur svårtdet är att få av en genombajsad body som man måste dra över huvet och sen att göra detta utan att få bajs över hela lilla bebishuvet......
 
har skött maten skapligt tycker jag och rört mig en del så på måndag hoppas jag på fina siffror.
 
 
 

Framsteg

Har precis varit och storhandlat!!!! Helt otroligt jag har inte köpt ngt onyttigt inte ens något hemligt :-) 
 
jag ska äta mjölkfri kost också för tussens skull, vi får se hur det går :-)

0,8

Jo jag hade trots fusk gått ner exakt 0,8 :-)

Jag lägger ner det med badbollen ... Vi får stötta varandra ändå!

Lammet ska sova borta för första gången nu i natt, ångestladdat. Vet att hon har roligt och är trygg men alltså oj va tyst det är. Älskar den ungen även om hon kör slut på mig många gånger.

Tussen var på BVC idag och följer sin kurva , hon föreslog låglaktos kost för min del för att se om tussens mage blir bättre av det. Blir det bättre men inte helt bra är nästa steg, helt mjölkfri kost vilket känns svårt.Jag är genomförkyld också skitjobbigt, tussen är snorig och lammet likaså .

RSS 2.0