Ger upp

Ja nu tror jag att jag skiter i detta!!


Inget nytt

Nej men ja alltså jag välkomnar kruppen i vårt hem. Då var höstsäsongen igång, hoppas luftfuktaren kommer göra skillnad denna höst. Lilla tussen har också bestämt sig för att medicin är fullständigt livsfarligt det gör det hela än mer spännande.

I morgon är det 2- års kalas, hur i jösse namn gick det till.

I dag blir det antagligen en avvikelse i min fantastiska kostplan jag känner nämligen för 3 kg smågodis och en chipspåse! Blir ju inte direkt motiverad av vågen.

Trodde nog jag skulle tappa mer av att välja bort allt onyttigt men vanlig mat till början . Nej idag visade vågen 124 kg igen 😳


Gahhhh

Kan va så att det inte funkar att jobba i den håla man kommer ifrån... Känner ju varenda människa på något sätt. Hjärnan går på högvarv.


Sommaren

Ja denna vecka har ju inte precis gått strålande matmässigt, rätt nära katastrof faktiskt!! Avslutade det hela med att igår köpa en gigantisk påse smågodis. Vi frossar inte vidare i synderna utan blickar framåt.

I morgon är vardagen här och jag längtar. Ska bli skönt med lite rutiner igen och framförallt ska det hur hemskt det än låter bli skönt att börja jobba och få tid utan ungarna. Semestern har varit otroligt intensiv och ja dagarna har ofta varit fyllda av konflikter mellan barnen. Trots, avundssjuka och extrem mammighet. Jag är faktiskt rätt slutkörd, ja nära gränsen för vad jag orkar med. Det blir bra att vila upp sig med lite jobb.

Ludde har toddlers diare, har inte helt förstått vad det innebär ännu men känns skönt att få ett namn på vår vardag. 10 bajsblöjor om dagen är inte ovanligt, oftast slutar det på 6 blöjor. Varje blöjbyte är också en viljornas kamp där han vill snurra, ställa sig upp och inte ha ny blöja.
Vi ska också fortsätta ge honom laktosfri kost och sen ska han utredas ytterligare när det gäller ev allergier.
I övrigt har den lille mannen skaffat sig 5-6 bulor, oräkneliga skrapsår och blåmärken, ett sprucket ögonbryn. Han fick ju också en gigantisk svinkoppa på rumpan som krävde penicillin som vi inte fick i honom.

Lammet har växtvärk både i kropp och själ. Ben och tankar värker. Hon är nog den som längtar mest till förskolan. Vi har försökt se till att hon får leka med kompisar för att få lite "syskonfri" tid. Hon har lärt sig simma nästan av sig själv. Hon simmar 15 m på djupt vatten, bentagen är inte riktigt med men framåt kommer hon. Hoppas vi tar oss iväg och simma lite i höst.

Tussen, ja älskade lilla trotsiga mellanbarns tussen. Herrejösses vilken vilja!

Vad har vi gjort då? Badat i sjön i stort sätt varje dag, ofta både för och eftermiddag. Vi har varit till Kolmården och träffat bamse, lekt i några nya lekparker och varit hemma. Tjejerna fick åka med mormor och morbror till Astrid Lindgrens värld, tyvärr var det så mycket folk att de inte träffade Pippi osv men de var nöjda ändå.
Vi har byggt mycket också ny altan på framsidan och ny trapp/minialtan vid entrén och bytt trallen på altanen på baksidan, staket har vi också byggt.
Fantastiskt vad tid man får när man byter bort att elda med ved .

Trädgården har det inte hänt jättemycket i, lite omflytt av blommor och lite småjusteringar. Men desto större planer och tankar inför nästa år som ska förberedas under hösten.

I morgon lär det va kämpigt att lämna barnen, seperationsångest från alla håll. Sen ska jag ombesiktiga bilen 7:50 innan jobbet .


Tid

Har så mycket att skriva om .... Vet bara inte när.
Vi har fått en diagnos på lillebror vilket känns bra men resan fortsätter med tester och prover och remisser flera saker ska uteslutas och nu uppräckte de även ett ev bråck i ljumsken som ev ska opereras.

Vikten och maten...,

Första roadtripen med övernattningen själv med 3...


125,4


Kort

Varje kväll har de matat kossorna med äpplen, sommarmagu
Ja va ska man säga😱 i morhon nya tider

Skiter it

Nej nu lägger vi ner det här med penicillin. Det går inte . Han spyr upp allt och de få gånger 4 vi fått i honom har det känts som ett fruktansvärt övergrepp. Koppan är mindre och det kommer inga fler, tvättar och smörjer frenetiskt och tvättar alla textilier hela tiden.

I morgon kära vänner är det dags! Känner mig lite nervös faktiskt och ångestladdad. Vägde mig hos en vän i förrgår så nu har jag ett hum om vikten 😩.

Ska be baggen fota mig ikväll sen .

Jag förstår inte hur man får in bilder i inläggen??? Ngn som vet? Kommer bara till bildgalleri med mina gamla bilder när jag försöker😱


Skiter it

Nej nu lägger vi ner det här med penicillin. Det går inte . Han spyr upp allt och de få gånger 4 vi fått i honom har det känts som ett fruktansvärt övergrepp. Koppan är mindre och det kommer inga fler, tvättar och smörjer frenetiskt och tvättar alla textilier hela tiden.

I morgon kära vänner är det dags! Känner mig lite nervös faktiskt och ångestladdad. Vägde mig hos en vän i förrgår så nu har jag ett hum om vikten 😩.

Ska be baggen fota mig ikväll sen .

Jag förstår inte hur man får in bilder i inläggen??? Ngn som vet? Kommer bara till bildgalleri med mina gamla bilder när jag försöker😱


Svinkoppor

Ja just nu är det lite kämpigt här hemma med Ludde . En svinkoppa på ena skinkan ca 3 cm i diameter och som en krater. Penicillin ordinerat och det är ett rent helvete!!!! Flytande funkar inte alls och nu har vi lyckats tvinga i honom tre doser av 21 genom att mosa tab och blanda med sylt. Känns som misshandel 😩.

Smittar ju massor så tvättar som en tok och badförbud. Den sitter bra till och döljs av blöja och byxa så han kommer inte åt att klia och det gör att jag hoppas tjejerna slipper.

Spriten flödR


Vecka 32

Ja så var det bestämt, måndag v 32 alltså om mindre än en vecka då är det nystart.
Invägning, mätning och förebilder ska tas.
Har ett långsiktigt mål och det är att väga tvåsiffrigt nästa sommar.

Det är lite nu eller aldrig. Om jag inte vänder detta nu så känns det som att jag alltid kommer va fet. Och det vill jag inte.
Min vikt ska inte få begränsa mitt liv!

I början är det bort med godis, kakor, chips rostmackor med marmelad och mjölken i kaffet som gäller.
Sen tänker jag bli mer och mer noggrann med kosten. Ingen idiotdiet ingen svält men en stabil väg mot mindre vikt.
Ev kommer jag byta ut vissa mål mot någon form av shake.


RSS 2.0