Sommaren

Ja denna vecka har ju inte precis gått strålande matmässigt, rätt nära katastrof faktiskt!! Avslutade det hela med att igår köpa en gigantisk påse smågodis. Vi frossar inte vidare i synderna utan blickar framåt.

I morgon är vardagen här och jag längtar. Ska bli skönt med lite rutiner igen och framförallt ska det hur hemskt det än låter bli skönt att börja jobba och få tid utan ungarna. Semestern har varit otroligt intensiv och ja dagarna har ofta varit fyllda av konflikter mellan barnen. Trots, avundssjuka och extrem mammighet. Jag är faktiskt rätt slutkörd, ja nära gränsen för vad jag orkar med. Det blir bra att vila upp sig med lite jobb.

Ludde har toddlers diare, har inte helt förstått vad det innebär ännu men känns skönt att få ett namn på vår vardag. 10 bajsblöjor om dagen är inte ovanligt, oftast slutar det på 6 blöjor. Varje blöjbyte är också en viljornas kamp där han vill snurra, ställa sig upp och inte ha ny blöja.
Vi ska också fortsätta ge honom laktosfri kost och sen ska han utredas ytterligare när det gäller ev allergier.
I övrigt har den lille mannen skaffat sig 5-6 bulor, oräkneliga skrapsår och blåmärken, ett sprucket ögonbryn. Han fick ju också en gigantisk svinkoppa på rumpan som krävde penicillin som vi inte fick i honom.

Lammet har växtvärk både i kropp och själ. Ben och tankar värker. Hon är nog den som längtar mest till förskolan. Vi har försökt se till att hon får leka med kompisar för att få lite "syskonfri" tid. Hon har lärt sig simma nästan av sig själv. Hon simmar 15 m på djupt vatten, bentagen är inte riktigt med men framåt kommer hon. Hoppas vi tar oss iväg och simma lite i höst.

Tussen, ja älskade lilla trotsiga mellanbarns tussen. Herrejösses vilken vilja!

Vad har vi gjort då? Badat i sjön i stort sätt varje dag, ofta både för och eftermiddag. Vi har varit till Kolmården och träffat bamse, lekt i några nya lekparker och varit hemma. Tjejerna fick åka med mormor och morbror till Astrid Lindgrens värld, tyvärr var det så mycket folk att de inte träffade Pippi osv men de var nöjda ändå.
Vi har byggt mycket också ny altan på framsidan och ny trapp/minialtan vid entrén och bytt trallen på altanen på baksidan, staket har vi också byggt.
Fantastiskt vad tid man får när man byter bort att elda med ved .

Trädgården har det inte hänt jättemycket i, lite omflytt av blommor och lite småjusteringar. Men desto större planer och tankar inför nästa år som ska förberedas under hösten.

I morgon lär det va kämpigt att lämna barnen, seperationsångest från alla håll. Sen ska jag ombesiktiga bilen 7:50 innan jobbet .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0