Livet rullar på

Jobbet är så rätt, maten funkar ok, ungarna ok, har fått operationstid .
njuter av hösten
hallowenmys på jobbet . Jag tog inte en enda bit 😀
lyckliga barn
i helgen står bakning, matlådeproduktion och att låta bli skumtomtar på schemat.

Blä

Kanske det äckligaste någonsin!


Jag lever

Försökte igår starta bilen med en napp 😳
Ludde har tandsprickning och alla tre förkylda på gränsen till vabb varje dag.
Trött är en underdrift. Men jobbet känns så rätt och så bra.

En dag i taget

Söndag

Ja då var det dags, i morgon börjar en ny fas i livet, den som arbetande föräldrar till tre små barn. 
Det känns fortfarande roligt och bra att börja jobba, jag känner mig harmonisk, låter fånigt kanske men det är så magkänslan är.

Jag ska jobba som utredare i barnärenden inom socialtjänsten, enligt mig och många andra ett av de svåraste och tuffaste arbetena som finns. Jag hoppas jag ska kunna hantera arbetsmängden och att jag ska hitta ett bra sätt att processa de upplevelser jag kommer att ha. Jag känner mig äldre, klokare och mer säker i min okunskap. Jag menar med det att jag känner mig trygg i att inte kunna och inte veta och att våga stå för det. För ca 8 år sedan började jag mitt första jobb som socialsekreterare, nyexaminerade och full av iver att vara till lags. Jag hade aldrig sett en utredning, aldrig pratat med ett barn i utredningssyfte, aldrig satt min fot på ett socialkontor, hade inga egna barn. Man kan lugnt säga att förutsättningarna nu är annorlunda. 

Men det finns såklart alltid ett men!!! Lilla lilla älskade Ludde har blivit mammigare än mammigast. Inskolningen som gick så bra i början, nu har det vänt. Fick hämta tidigare i fredags då han var så ledsen och det värker i hjärtat.  Känns inget roligt att lämna gråtande liten kille på förskolan. 

Vår förskola har många bra saker men också vissa brister , bland annat vissa i personalen på småbarnsavdelningen. Så har det varit sen Lammet började men med vissa förändringar. Framförallt är det en personal som jag aldrig gillat som nu åter börjat på avdelningen och jag stör mig på i stort sätt allt hon säger och gör. Hon är helt opedagogisk uttrycker sig plumt och lite drygt hela tiden, hon utstrålar missnöje från topp til tå. Hon var den som ringde mig i fredags och när jag kom till dagis frågade jag hur det hade gått på förmiddagen? Ja han har varit så ledsen och ja nu har han inte ätit någonting alls till lunch bara gurka. Ok men så är han ibland han har perioder med bara gurka, bara makaroner osv. Så det tror jag inte bara är för att han va ledsen.
- ja eller så vill han jävlas och protestera genom att inte äta! 
- Nej det tror jag inte sa jag då. 
Sen gick jag in på själva avd och pratade med de andra fröknarna. Jo han hade varit ledsen men han hade ju också sovit förmiddag, varit ute och lekt ,inne och ätit lunch. De sa att han nog tyckte det blev lite jobbigt eftersom de var så få barn så var de samlade med de äldre barnen, alltså lammet och tussen. Det blev då svårt för honom att skiljas från dem med. Tydligen tyckte lammet det var jobbigt att han grät och försökte trösta utan att lyckas och då blev hon ledsen också. Sen berättade Lammet för mig att hon blev ledsen när Ludde bara ville leka med Tussen. 
Jag vet inte vad jag vill ha sagt egentligen men det känns jobbigt om han ska vara ledsen. Jag kommer inte att acceptera att denna fröken uttrycker sig på det sättet igen utan då kommer jag att ta upp det. 

När vi sen skulle gå hem i fredags fick Tussen ett hysteriskt 2,5 års utbrott. Skrek och grät för att hon inte fick öppna grinden till hallen, jag tror det var det i alla fall. Sen satt Ludde utanför dörren och grät hysteriskt för hon trodde jag åkt utan henne, en pojke hade sagt det. Och då ramlade såklart Ludde och började gråta hysteriskt. Så ja tre gråtande barn, en svettig mamma och en jäkla massa packning tog sig från dagis till bilen men det var med nöd och näppe.

Det är en prövningarnas tid som ligger framför oss med hämtningar och lämningar. Jag kommer ta de flesta då jag jobbar 75% men vi ska försöka hjälpas åt i så gott det går. Vi måste fixa en uppsättning bilstolar till så att även Baggen kan hämta. 


Back

Ja alltså den är lite av ett beroende bloggen. Varje dag tänker jag tankar i form av inlägg, kanske en %  av dessa blir sedan ett inlägg. 

Jag börjar jobba på måndag och det känns bra, känner mig faktiskt inte särskilt nervös utan mera lugn, känner att det är rätt plats för mig just nu i alla fall. 

I förrgår fick jag ett samtal från chefen på den avd där jag inte fick jobbet pga interna sökande och folk med erfarenhet av målgruppen ensamkommande !! Blev tillfrågad med en svag underton av hot att tillfälligt fram till årskiftet jobba med detta tills de som fått jobben skulle börja. Det var tydligen väl förankrat hos min nya chef, och arbgivare var ju den samma. Alltså fick dålig smak i munnen och ringde upp min nuvarande/ blivande chef . Det var en fråga inte en order och jag besvarade med ett nej! Känns bra. Jag känner att jag har behov  av en grupp att tillhöra där jag kan skapa varaktiga relationer, inget halvdant jobba här och där. 

Vikten är helt åt hellvete rent ut sagt, toppnotering i måndags 109 kg, blir besviken på mig själv. Har trillat dit på helgfrosseriet och äta i bilen när ingen ser😱. 

Jag har gjort massor av lchf matlådor, liberala men lchf. Pajer med olika fyllningar, köttfärs/blomkål/ mosarella gratäng som blev juvlig och i morgon skall jag göra några med kyckling. Har haft kesobröd i frysen och faktiskt klarat att bara ta 2 skivor till frukost. Fundera på att göra fler. Sen har jag en ide och fettkaffe, göra den innan jag åker precis och dricka i bilen efter inlämnande av ungar? Frågan är hur magen hanterar detta? Har ju en lätt drivande effekt vissa gånger💩👍. 

Mitt stora mål är att få vettiga vanor från början på jobbet! Nej tack till fikabröd/ godis och mackor. Ska nog ta med så jag har lite ketobollar i frysen på jobbet. Gjorde med arrak sista gången och mums va bra det blev.
Jag kommer också ha en kortare promenad från bilen till jobbet och all motion är ju bättre än ingen !

Paus

Jag tar en paus!

Jag återkommer antagligen men nu tar livet all tid kraft och lust. 

Nu då

Projekt hår fortgår ....


Lila


Det blev lila!!!!

Förbannad

-0,7 jäkla surt har ätit lchf hela v ju! Ja ja nu är jag skapligt på igen så hoppas på bästa v då 😃

Och jo jag har ätit liberalt och i helgen blev det mycket gör mycket av det goda . 

Tvättar och tvättar mitt hår och det släpper sjukt mycket färg. Har en toning men vill ju liksom att det röda ska sluta släppa så mycket först...

Yes

Det rullar på. Jag känner att Suget lugnat sig. Fettkaffe och ketosboll till frukost 👍🏼

När man bara har en hand att rulla med ser de lite ut som bajs💩

Rött

Köpte inget godis och har fått upp kämparglöden lite.
Råkade färga håret och det blev gräsligt rött!! Blir att lagga i en brun färg i helgen.


Den högra bilden är mest rättvis med färgen i verkligheten 😱

Apröv

Jag vill fan inte va tjock!!! Jag vet ju men helvetes satans röv va tråkigt och jobbigt det är. Jag är i sorg och förlusten är socker. 
Jag är arg!😡

Ny plan! Om jag går ner tio kg till jul får jag röka ett paket cigg😃

RSS 2.0