Matschema för en vecka

Jag kommer att lägga upp recepten sen dag för dag och förhoppningsvis blir det bild också på hur det ser ut. Jag kommer börja när jag hunnit handla och kanske blir det att jag flyttar om lite men det är i alla fall 7 middagar ( som också räcker till matlådor). Jag tror inköpslistan är rätt men lovar inget :-)

 

Recepten är mina egna förutom pankakan den googlade jag :-)


Inköpslista

Nötfärs 1 kg
Kycklingfile 4 sty
Spenat hackad 2 påsar
Bladspenat (fryst)
2 laxfile
Ägg 12
Vitlök
Lök
Morot
Krossad tomat 2 burkar
Ajvar
Fetaost
Champinjoner
Paprika 4 sty
Mjölk
Keso
Vitkål
blåbär
Jasminris
Spagetti
Potatis
Couscous

 

 

Måndag : Köttfärssås och spagetti

4 port

300 gram nötfärs
Hacka en stor gul lök
Riv tre vitlöksklyftor
1 burk champinjoner
2 burkar tomatkross
1 dl mellanmjölk
Soya
Vitpeppar, svartpeppar, salt, chili

Instruktioner

Börja med att steka köttfärsen, när den fått lite färg, häll i allt utom tomat och mjölk. Låt fräsa en stund innan du häller i tomat och mjölk blir bättre då.

Låt härligheten puttra en stund.

Koka Pasta och Broccoli.

Kcal 157 kcal     1 port köttfärssås

139 kcal      1 portion pasta ( ca en knytnäve) (ej fullkorn)

35 kcal     1 portion broccoli

 

Tisdag: Röd Kycklinggryta och Grönt jasminris

4 port

4 kycklingfiler
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
spiskummin
tandorikrydda
strimlad vitkål
ca 2 dl mjölk ( ev kokosmjölk om man vill)
Jasminris
Hackad spenat ca 1 dl

Instruktioner

Börja med att strimla kycklingfileerna. Ta lite olja i en gryta och häll i kryddorna, lök, vitkål och vitlök. Låt det fräsa upp och häll sen i den strimlade kycklingen.

Häll på mjölken och låt det puttra tills nästan all vätska är borta…beroende på hur rinnit man vill ha det.

Koka Jasminris enligt instruktion på förpackningen, efter halva koktiden häl i ca 1 dl hackad spenat och rör om.

Kcal 139 kcal               1 port kycklinggryta

89 kcal           1 dl grönt jasminris

 

 

Onsdag: Lax och Couscous med kall sås

2 port

2 lax filéer
fullkorns couscous
1 paprika
1 liten gul lök
en bit vitkål
1 cream fraish
1 vitlöksklyfta
pressad citron
persilja

Instruktioner

Lägg laxfiléerna i ugnsfast form, salta peppra och ha på lite citron, in i ugnen på ca 200 grader ca 15 minuter

Koka couscous enligt instruktion på paketet. Hacka paprika, lök och strimla vitkål ca 100 gram. Fräs upp grönsakerna med valfri krydda och blanda sedan ner det i couscousen.

Blanda riven vitlök salt, peppar med creamfraish och eventuellt hackad persilja om man vill.

Kcal 224 kcal      Laxfile
170 kcal   I port couccous
150 kcal    Kall sås på en halv burk cream fraish.

 

 

Torsdag: Spenatsoppa med ägghalvor

4 port

1 stor påse hackad spenat
4 ägg
mjölk 2dl
mjöl 3 msk
vatten

Instruktioner

Fräs spenaten och häll på mjölken, koka upp, häll i lite redning och låt puttra en stund.

Koka ägg

Kcal                             72kcal    1 port soppa
73 kcal    1 ägg

 

Fredag: Biffar med sting och potatisklyftor

4 port

Nötfärs 400 gram
Ajvar ca 4 msk
Vitlök 4 klyftor
Chilipulver
Fetaost 100 gram
0,5 dl mjölk
1 ägg
2 rivna morötter
Potatis

Instruktioner

Blanda ajvar, ägg, smulad fetaost, de rivna morötterna, kryddorna och mjölken i en bytta. Blanda sen i köttfärsen. Låt stå en stund innan du formar 8 biffar av smeten.

Stek biffarna i lite fett.

Klyfta potatis och lägg i ugnsform, krydda,  ca 30 min på 250 grader beroende på storleken på potatisen.

 

Kcal                         273 kcal          1 biff 
136 kcal            1 portion potatis ( ca 170gram)

 

Lördag: Ugnspannkaka keso och blåbär

1 plåt 4 portioner

3 Ägg
6 dl Mjölk
3 dl Mjöl
0,5 tsk salt
2 dl Keso
2 dl Blåbär

Instruktioner

Blanda pankakssmet häll i ugnsform 225 grader ca 20 min

Blanda 2 dl keso med 2 dl tinade blåbär, ev lite honung om man tycker det blir surt.

 

Kcal 280 kcal   1 port ( en fjärdedelsplåt) pankaka
62 kcal   1 dl kesoröra

 

Söndag: Fyllda paprikor

3 paprikor 6 halvor ( 3 portioner)

100 gram fetaost
1 burk creamfraish
1 påse bladspenat
1 klyfta vitlök
200gram nötfärs

Instruktioner

Fräs köttfärsen krydda, lägg i  bladspenat, vitlök i stekpannan, häll på creamfraish, smula i fetaosten i slutet. Fyll paprikohalvorna och gratinera i ugnen.

 

Kcal 339 kcal        2 paprikahalvor

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Tomtan

Där var det mycket gott!!!!

Här är planen;

Kasslersås med gröns och pasta

Blodpudding + bacon

kyckling med kokosmjölk

köttfärssås.

Postat av: Sofia

sv: Ja men det räcker ju att varva sin vanliga promenad med jogg i början :)

Tror jag kanske är lite väl optimistisk om jag försöker med 5 km det första jag gör. Det var ju trots allt 4 månader jag sprang så långt sist :P



Och den där maten lät ju riktigt god. Låter som något att testa! :)

2011-11-21 @ 17:02:45
URL: http://motformen.blogg.se/
Postat av: M

Vilken bra veckoplanering. Låter riktigt gott! Grattis till minuset. Om det blev 0,8 varje vecka vore det kanon. Alla minus är i rätt riktning. Måste peka ut vägen igen. Halkar för lätt tillbaka till plusveckor.

2011-11-21 @ 21:41:57
URL: http://metasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0